Wintersport Lermoos en Ehrwald 2003

 

 

 

Na een 13 tal lessen in Beekbergen op een tapijtbaan te hebben gehad wilde we het wel eens uitproberen op de echte sneeuw.

Op 9 februari op weg naar Lermoos. Wij verblijven daar op Camping Happy Camp Hoffher. Leuke, eenvoudige camping met goed verwarmd sanitair. Alles wat je mag verwachten van een wintercamping.Hier aangekomen hebben we uiteraard ons geïnstalleerd en bij vrienden die daar eerder die dag waren aangekomen koffie gedronken.

Alles geïnstalleerd en toen zijn we een stukje gaan lopen. Wij wilden de eerste twee dagen skiles hebben. Geen hele dag, dit vonden wij te veel. Ons vrienden zouden ook skiles nemen maar zei hadden nog nooit geskied. De volgende dag moesten wij ons om 09.00 uur melden bij de skischool.

Het skiën is hartstikke fijn maar dat gesleep met je ski’s.

Ja twee halve dagen les. Hierna toch nog maar besloten om 1 hele dag extra les te nemen.

 

Na wat hilarische kapriolen van twee chinezen toch best veel gelachen en geleerd. Hierna zijn we een aantal keren in Lermoos van de piste afgekomen.
De dagen daarna zijn we nog naar Ehrwald gegaan om daar onze beginners kunsten te tonen.

Hieronder vind je een aantal foto’s hiervan.

    

Helaas heeft Bert maar 1 afdaling gedaan in Ehrwald want zijn ski’s gingen steeds uit en de schoenen zaten niet lekker. Bij thuiskomst bleek, toen we hier navraag naar hebben gedaan, dat zijn skischoenen twee maten te groot waren.Maar al met al een hele leuke vakantie. Alleen een weekje is te kort. Wij hebben namelijk de jaren  hiervoor veel gelanglauft en gewandeld dus dit was de eerste wintersport vakantie waar in we geskied hebben. Volgend jaar gaan we van 30 januari tot 12 februari iets langer waardoor we wat meer kunnen doen.

 

Videolink

https://youtu.be/7wytvnaw-IY

 


 

 

Biggesee 2003

 

 

 

Zaterdagochtend vertrokken richting Biggesee. In de middag kwamen wij daar aan. Er waren daar aan de Biggesee drie campings. Twee ervan vonden wij niet zo. Zag er niet zo vriendelijk uit. Op de derde camping “Waldenburg” zijn we gaan staan. Zag er veel vriendelijker uit, netjes, schoon. Op de camping een plaats uitgezocht en de camper neergezet. Eerst wat drinken en dan nog een stukje lopen.

  

Zondag 4 mei hebben we de fiets gepakt en zijn we rond de Biggesee gaan fietsen. Dit is heel goed te doen.  Via de Biggesee kwamen we nog een ander meer tegen hier hebben we ook nog langs gefietst. Al met al als je lekker wilt fietsen en een goede camping wil dan kan je hier terecht.

       

Hieronder een aantal foto’s vanuit de Biggesee.

         

 


 

Normandie 2003

 

 

 

Donderdag 5 juni

 

16.30 uur weggereden. We moesten even langs Breda want we hadden een extra deurtje besteld voor onze Laika en die was binnen. Nadat we in Breda waren geweest zijn we doorgereden naar Ulvenhout alwaar onze eerste stop zou zijn. SVR camping de Beekhoek. Hier komen wij al jaren en zijn hier tevreden over.

 

Vrijdag 6 juni

 

Op tijd vertrokken naar Croix. Hier gingen wij heen omdat onze Showband hier moest optreden. Hier eerst gekeken waar de overnachting, in welk hotel, plaats zou vinden en of we de codekaarten van de kamers al zouden kunnen krijgen. Dit kon.  Als dit namelijk niet ging moesten we om 17.00 uur terugkomen. Dus we hadden geluk. Nadat we de kaarten gekregen hadden gingen we op we naar de binnenstad. Hier de camper neergezet en alvast de omgeving bekeken.

 

Zaterdag 7 juni.

 

Alles is goed gegaan.

 

Zondag 8 juni

 

09.00 uur opgestaan en op weg naar Normandie, Via Arras-Abbeville zo via de poort du Normandie naar de kust gereden  en we zijn ook zo veel mogelijk langs de kust blijven rijden. Best leuk. ’s-Avonds hebben we in St. Vallery au Caux gestaan. Dit is aan een soort haventje, doodlopende weg, waar alleen maar campers staan opgesteld. Gelukkig voor ons ging er eentje weg en konden we op zijn plaats gaan staan. (Gratis, servicestation aanwezig) 

 

Maandag 9 juni.

 

Vanmorgen redelijk op tijd weer weggegaan op naar Arromanches. Onderweg diverse monumenten gezien, Pegasusbrug/Museum.

We hebben overnacht op de camperplaats boven op de klif (kosten € 2,– per dag) geen voorzieningen, wel een mooi uitzicht.

 

 

Dinsdag 10 juni

 

We zijn vanmorgen eerst naar het Cinema Circulaire geweest, dit is heel interessant en indrukwekkend, hierna zijn we naar het museum geweest wat beneden in het dorpje staat. Diverse films gezien.

 Daarna het strand op om te kijken naar de betonnen blokken waar ze in de oorlogsjaren een kunstmatige haven mee gebouwd hebben.

’s-Middags begon het te regenen en zijn we verder gereden. Eerst hebben we een stuk van de Overlord ’t Assault gevolgd hierna zijn we de route de choc gevolgd. Hier kwamen we langs de bunkers/slagveld alwaar de geallieerde aan land zijn gekomen Omaha Beach”. Hier zijn we naar de Amerikaanse begraafplaats geweest waar zo’n 10.000 man begraven ligt.

 

Woensdag 11 juni

 

Naar St. Marie Eglise. 

John Steel is als parachutist uit het vliegtuig gesprongen en kwam verkeerd terecht, zoals je kunt zien op de volgende foto.

 

 

Nadat we het museum in waren geweest zijn we weer verder gereden richting Cherbourg. Omdat het al tegen 18.00 uur was zijn we op zoek gegaan naar een camperplaats. Deze was in het stadje Montabourg bij het Stadion. We reden er eerst voorbij omdat het een klein straatje was waar je in moest. Uiteindelijk toch gevonden. Hier hebben we de nacht doorgebracht. Gratis, wel een loos put voor vuil water en je kan er eventueel ook je wc legen, tevens kan je water tappen.

 

 

Donderdag 12 juni.

 

Zijn we weer richting huis gereden. We hebben overnacht op een camping in Mons bij het Vauxhall park.

 

 

vrijdag 13 juni

 

Ja vrijdag de dertiende. Alsof het zo moest zijn. Er zijn gelukkig geen ongelukken gebeurd maar we hebben wel een oponthoud van 2,5 uur gehad om van Essen naar Oberhausen te komen. Wat bleek De Rolling Stones traden toevallig die avond op in het Stadion. Dus het was hartstikke druk. Je kon niet rechts maar ook niet links. Achteraf dachten we hadden we maar via Nederland gereden. Zodoende kwamen wij ’s avonds om 09.00 uur pas aan in Zuidbroek waar kennissen van ons wonen. We zouden met z’n vieren zaterdag naar Assen gaan.

 

Zaterdag 14 juni.

De hele dag in Assen geweest.

 

 

Zondag 15 juni

 

Weer thuis alles weer uit de camper halen, schoonmaken, wassen je kent dat wel.

 

Videolink

https://youtu.be/NRt6T0DXRso

 

 


 

 

Bourtange 2003

 

 

 

Vrijdagavond om 16.15 uur weggereden op weg naar Bourtange. Bourtange is tegenwoordig een stadje waar de tijd lijkt stil te staan., maar waar veel te beleven is.  Beleef Bourtange en u waant zich twee eeuwen terug in de tijd.

Wij kwamen in Bourtange aan om ca. 21.00 uur aan. Wij naar de Vrije Overnachtingplaats. Wij dachten dat er rond deze tijd wel campers zouden staan. Dit was niet het geval en om daar nu in je eentje te gaan staan dat zagen wij niet zitten. Ondanks alle beveiligingen in de camper. Wat nu, een camping. 500 mtr. terug was er een camping Camping ’t Plathuis er was nog plaats en hier hebben wij dan ook twee nachten gestaan.

Zaterdags Bourtange bezocht. Best leuk/interessant om te zien hoe het er in 1742 aan toe ging. We hebben ook een demonstratie gezien van hoe men in die tijd exerceerde, en hoe een kanon afgeschoten werd.  Zaterdagavond lekker gebarbecued.

 

                                    

 Zondag hier weer weggereden op weg naar Papenburg. Bert dacht dat je hier aan het water kon staan en zo naar de boten konden kijken. Helaas niet gevonden. We zijn doorgereden naar Leer. Hier wel aan het water gestaan, dit bij de haven. Het was er heel erg druk met boten/schepen. Het bleek een weekend te zijn van historische boten. Heel veel mooie boten/schepen gezien. Helaas hebben we hier geen foto’s van. ’s Middags om 17.00 uur weer richting huis gereden want de volgende dag weer werken.

                                  

 

 

                                                   

Oostenrijk – Kroatië – Oostenrijk

 

 

Zomervakantie 2003

 

Vrijdag 8 augustus konden wij ‘s-morgens al wegrijden omdat ik een dag eerder vakantie had genomen.. We zijn om 09.00 uur weggereden en

’s avonds uitgekomen op een camping in Pielenhofen. We hebben ook naar een stellplatz in Nurnberg gekeken maar dit leek eerder een bouwplaats dan op een overnachtingsplaats voor campers.  Een andere plaats was bij een feestterrein. Hier hebben wij de camper neergezet, maar binnen een half uur ook weer ingepakt. De wespen vlogen je om de oren. Dus vandaar een camping.

 

Zaterdag 9 augustus Graz.


We hebben hier twee dagen overnacht langs de weg. Dit wel voor het huis van de vrienden. Er zijn twee overnachtingsplaatsen in Graz. De overnachtingsplaats bij het freizeitbad Strasgang is goed de andere is en een achterstandswijk.

                   

Zondag 10 augustus

 

Graz. Naar de Schöckl gegaan in het plaatsje Niederschöckl. Dit is dichtbij Graz. Leuk voor een dagje uit. Met de kabelbaan naar boven, hierna nog verder naar boven gelopen, van de Zon genoten en lopen naar beneden door het bos.  Je kan uiteraard ook per kabelbaan naar beneden. Dit is aan te raden als je slecht ter been bent.

   

 

 Maandag 11 augustus.

 

Weggereden uit Graz op weg naar de Plitvice Jezera. Zoveel mogelijk doorgereden, maar moesten toch naar een camping 8 km. Terug Camping Korana. De dicht bij zijnde camping. Goede camping, goed sanitair, douches.

 

Dinsdag 12 augustus

 

De bus gepakt naar de Plitvice Jezera. Wij zijn uitgestapt bij Station 2, en besloten om de rondgang van 5 à 6 uur te doen,   met een bus/treintje naar boven, hiervandaan ging je kriskas, zo’n 1½ a 2 uur  door het gebied. Na deze tocht kwam je bij een vlonder alwaar een boot ging om je naar Station 3 te brengen.   Hiervandaan ook weer kriskras langs div. watervallen, meertjes en grote meren. Na een tijdje kwam je weer bij station 1 uit en daar kon je dan weer met het bus/treintje weer naar het beginpunt gaan. De Plitvice Jezera is zeker een aanrader voor als je daar in de buurt bent.

 

         

Woensdag 13 augustus

 

8.45 uur opgestaan, planning om om 09.45 uur ongeveer te gaan rijden. Om 09.30 uur in de rij gaan staan om te betalen en om 10.30 uur was ik eindelijk aan de buurt. We gingen dus wat later op pad, maar ja je hebt geen haast je bent op vakantie. Op weg naar Senj. We dachten dat we hier over konden varen met de ferry naar het eiland Krk. Helaas alleen via de tolbrug, dus 50 km naar boven, via de burg en weer 50 km. Naar beneden. Om 15.30 uur kwamen we aan in Baska. Camping Zablance. Dit is een grote camping voor zo’n 1600  personen. Eerst wilde we weer wegrijden maar hebben toch besloten om te blijven staan. Zoek maar een plek en ga daar maar staan zeiden ze. Camper geïnstalleerd en even een ommetje gemaakt op de camping ’s-avonds barbecue aan gestoken en dan slapen!!

 

 

Donderdag 14 augustus

 

Omdat de temperatuur aardig hoog opliep hadden we besloten om naar het strand te gaan. Om 11.30 uur gingen we richting strand.  De Adriatische zee in geweest, wat gegeten en gedronken en om ca. 15.00 uur weer terug. Dit deden we omdat we dan nog gewoon konden douchen zonder dat je moest wachten. De wachttijd kon ’s-avonds toch wel oplopen tot ca. 1 uur.  ’s Avonds de boulevard overgelopen en daar kwamen we iemand tegen van een rondvaart maatschappij. We zagen die wel zitten en reserveerde voor de zaterdag 16 augustus.

 

 

Vrijdag 15 augustus

 

Zelfde als donderdag. 

 

 

Zaterdag 16 augustus

 

De rondvaart met de Angelina. Wat we eigenlijk nog niet wisten was hoeveel de kuna stond. Wij dachten dat de kuna op 0,07 cent stond. Maar achteraf bleek dat de kuna 0,13 cent was. Het dagje uit op de boot kostte ons 660 kuna omgerekend € 85,80. en geen € 46,20. Het was duur maar best wel de moeite waard. We zijn in eerste instantie gevaren naar het eiland Rab. Hier een kleine rondleiding gehad en daarna gingen we eten. Na het eten weer de boot op  weg naar Goli Otok en Grgurl. Dit zijn twee eilanden die vroeger in de tijd van Tito gebruikt werden als gevangenissen. Een Vrouwen gevangenis en een Mannen gevangenis. Hierna onderweg diverse informatie gehad. We gingen om 08.30 uur aan boord en ’s avond om 18.30 uur kwamen we er weer af. In de prijs was ’s-morgens een broodje en ’s-middags een warme maaltijd bij in begrepen.

 Eiland Goli Otok (mannengevangenis/ Gurgl Vrouwengevangenis en de Boot Angelina

 

Zondag 17 augustus

 

Uitgeslapen en ontbeten, koffie gedronken, ’s-Middags heel even naar het strand want het is veel te Heet!!!!! Om wat te doen. In de buurt waar wij zaten waren voldoende fiets en loop routes uitgezet maar met deze temperatuur. Het was echt niet te doen.

 

Maandag 18 augustus

 

09.00 uur vertrokken uit Baska op weg naar de eerste ferry, Malinska-Merag. We waren nog net op tijd anders hadden we een half uur moeten wachten. Lekker even uitwaaien op het dek. De volgende ferry ging van Porozina naar Brestova. Hier moesten we wachten. Er stonden ca. 75 auto’s, campers, caravans voor ons. Gelukkig ging ook dit vrij snel. De overtocht kost 266 kuna per ferry voor een camper van 7 mtr. € 20,45. Van de laatste ferry af richting Pula. Hier een mooie camping uitgezocht, volgens plaatje in de folder, maar eenmaal dar aangekomen bleek een klein deel klaar en een deel was nog een bouwput en je raadt het al daar mocht je een plaats uitzoeken. Nu wij weg. Wat nu, eerst wat boodschappen gedaan. We rijden weer terug naar de weg nr. 21 en rijden richting Porec. Hier hebben we een camping uitgezocht Bijela Vela. Camper neergezet, fietsen gepakt en een beetje over het terrein gefietst. ’s-Nachts was het warm 30 graden in de camper. Voor het eerst met de camperdeur open geslapen. Het hielp niet veel. Bert heeft zelfs even buitengelegen maar op twee stoeltjes liggen is ook niet alles.

 

 

         

Videolink

https://youtu.be/YQYyGru8BP8

Videolink

https://youtu.be/hYUKKCLzxmA

Videolink

https://youtu.be/ldNQKofD7Dw

 

 

Dinsdag 19 augustus

 

10.00 uur eruit gekomen. Wat nu. Zo te voelen wordt het weer een hele hete dag. ’s-Avonds wezen eten op de camping. Je had keuze uit diverse restaurantjes.

 

Woensdag 20 augustus

 

09.00 uur opgestaan, thee gedronken, betaald, brood gehaald en weggereden. Het was weer warm. Via Porec naar Lipico. In Lipico komen van oudsher de wereldbekende  Lippizaners vandaan. Hier een rondleiding gehad. Heel interessant. Op weg via Ljubljana, richting Villach. Hier stond dat er een overnachtingsplaats was aan het Oosiachermeer. Deze waren er ook, ze waren alleen beschikbaar als je na 19.00 uur aankwam en ’s-morgens voor 09.00 uur weg was. Wij waren hier om 18.00 uur dus we verkozen maar de camping op de gaan. Bert had immers de hele dag alweer gereden en was het eigenlijk toch wel een beetje zat. Lekker een douche genomen en de volgende dag weer verder.

     

 

Donderdag 21 augustus

 

Om 10.00 uur weggereden uit Villach op weg naar Wattens. We zijn niet in Wattens uitgekomen maar in Innsbruck. In Innsbruck zou er bij een camping in Innsbruck-Krannebitten 6 overnachtingsplaatsen zijn voor campers. Wij kwamen daar aan stonden er hele grote (zigeuner)caravans op. Dus geen plaats voor campers. We zijn hier dus ook weg gegaan en naar Völs gereden. Hier was een kleine camping waar niet al te veel op was, 3 douches en 3 wc. Wel schoon. Deze camping kostte ons € 25,00  p/n. Dit vonden wij toch wel erg duur.  Het was gelukkig maar voor 1 nacht.

 

Vrijdag 22 augustus

 

Om ca. 10.00 uur weggereden naar Wattens. Dit ligt ongeveer 10 à 15 km. Daar vandaan. Het Kristallwelt van Swarovski viel mij tegen. Ik had verwacht dat je ook zou zien hoe bepaalde voorwerpen gemaakt werden. Helaas dus niet. De shop was uitgebreid en chaotisch. Hierna doorgereden naar Lermoos, ca. 100 km. Aangekomen op Camping Happy Camp. We waren er in het begin van het jaar (zie wintersport 2003) ook al geweest alleen toen was alles met sneeuw en nu alles groen. Vreemd om te zien.

    

Zaterdag 23 augustus

 

09.30 uur Opgestaan en naar het weitje gelopen waar we les hebben gehad.. De berg opgelopen waar we vanaf geskied zijn. Hierna zagen we een bordje met mittelstation aangegeven. Wij dachten dat kan niet ver zijn, maar na zo’n 2 à 3 uur gelopen te hebben, op onze nuchtere maag, kwamen zij daar eindelijk aan. We hebben daar in het restaurant dan ook maar eerst wat gegeten en gedronken. Terug zijn we met de kabelbaan gegaan. Eenmaal beneden aangekomen zijn we naar de camping gelopen wat gedronken, skottelbraai gepakt en gegeten.

        

Zondag 24 augustus

 

Ehrwalder Alm.

Gondel naar boven. Gekeken welke route we zouden nemen. We hebben de route naar de Seeben-alm genomen. Best wel steil en vermoeiend, maar wel een mooie tocht om te lopen. Boven bij de Seeben-alm wat gegeten en gedronken en weer teruggelopen naar de kabelbaan.  De volgende keer dat we hier zijn nemen we een andere route. Misschien dan wel in de sneeuw. Met de kabelbaan zijn we naar beneden gegaan.

 

Maandag 25 augustus.

 

10.30 uur vertrokken uit Lermoos richting Trier. Bij Trier aangekomen was de tank bijna leeg. Even naar Luxemburg rijden om voor € 0,62 diesel te tanken. Teruggereden naar Schweiz alwaar er een stellplatz was voor campers bij de Yachthafe. We kregen een papiertje waarop stond dat je voor € 5,00 kon overnachten zonder niets. Met stroomaansluiting € 10,50. Uiteindelijk moesten wij € 12,00 betalen omdat wij nog € 1,50 extra moesten voor stroom en aansluiting. Terwijl we zelf onze stekker in het stopcontact gestopt hadden. (dit kosten € 1,00). Vreemd.

 

Dinsdag 26 augustus

 

Vanmorgen om 10.30 uur vertrokken. We rijden over de 53 langs de Moezel. We zijn in Traben Trarbach gestopt. Even gewinkeld en weer verder. Vandaag overnachten we op de Stellplatz van Enkrich. Genoeg ruimte. Vorige keer de week na het paasweekeinde, was het een stuk drukker. Morgen richting Cochem, tussentop, wat wijn inkopen en op weg naar Dusseldorf.

 

Woensdag 27 augustus

 

Wij zijn in Cochem gebleven. De winkeltjes in en uit geweest even wat gedronken en weer terug naar de camper. Wij hebben weer op een camping gestaan. De camping bij het Freizeitcentrum. Helaas zijn de wijnfeesten van dit weekend in Cochem.

 

Donderdag 28 augustus

 

Opgestaan en op weg naar Dusseldorf. Langs de Moezel en de Rijn zo naar Dusseldorf. Hier aangekomen zijn we eerst naar de Rheinterrasse gereden. Hier is ook een stellplatz. Hier moet je wel € 10,00 per 24 uur betalen. Wij eerst een kaartje getrokken en het terrein op gereden. ER stonden genoeg campers maar Bert vond dit niets. Hij staat dan liever bij de Messe dan daar. Ik weer betaald, voor die 2 à 3 minuten was ik al € 2,00 kwijt. Naar de Messe hier was het toen wij aankwamen nog niet zo druk. Tegen de avond betrok betrok de lucht en kregen we regen ’s-Avonds nog meer regen.

 

Vrijdag 29 augustus

 

Naar de stad Dusseldorf. Eerst met de bus van de parkeerplaats Messe naar de Messe en hier de U bahn gepakt naar de binnenstad van Dusseldorf. Goede verbinding. Jammer dat het wat slechter weer was.

 

Zaterdag 30 augustus

 

Naar de Messe. Hier de hele dag rondgelopen. Veel gezien.

 

Zondag 31 augustus

 

Om 08.00 uur moesten we het parkeerterrein af zijn anders moesten we nog een extra dag betalen. Omdat we zo vroeg weg moesten waren wij uiteraard ook al om 09.30 uur thuis.

 


 

Wintersport in Winterberg

 

 

Van 20 december tot en met 24 december naar Winterberg geweest. In Winterberg aangekomen geen sneeuw tenminste niet om echt te skiën. Eerst maar een plekje zoeken, naar de evenementenhal gereden waar camperplaatsen zijn. Dit vonden wij niks door gereden naar de skischans de camper daar geparkeerd en met de hond(je) naar boven gelopen.  Aan de andere kant was een ski pisten,waar wel (met sneeuwkanonnen) geskied werd. Aan het begin van deze piste lag de camping,daar geïnformeerd bij de receptie of wij met de camper daar konden staan. Ja, op het parkeerterrein met stroom. Daar hebben wij die paar dagen gestaan. En het ging sneeuwen en samen met de sneeuwkanonnen veel ski plezier gehad.

 

 

 

 

Data reisverslagen