Diverse Weekends 2004

 

Neustadt an de Weinstrasse

           

Woensdag 19 mei 2004

 

Om 20.00 uur weggereden uit Apeldoorn naar ?? Oberwesel bleek te ver weg dus zijn we gaan staan in Dusseldorf aan de Rheinkade  €10,00 per nacht. Rustig geslapen.

 

Donderdag  20 mei 2004 (hemelvaartsdag)

 

Vanmorgen om 10.00 weggereden naar Neustadt an de Weinstrasse daar aangekomen na eerst nog langs de Rijn te zijn gereden. Foto’s van de Lorely gemaakt,

en weer op weg naar Neustadt hier aangekomen op zoek naar de Stellplatz bij de kerk. Deze was vol. We zijn toen doorgereden naar Ebenkoben. Dit is een Stellplatz waar een sanistation staat, schoon is, en er ligt een informatiepakket van de omgeving. €5,00

 

 Vrijdag 21 mei 2004.

 

Vandaag gaan we denk ik het stadje in. Het stadje op zich is niet veel aan. Tegen de middag weggereden. We zijn uitgekomen bij Puttelange-aux-Lac. Wat dit voor een meer is dat weten we niet maar aan de kant op het droge liggen diverse bootjes. Thuis maar even opzoeken wat het is. Stellplatz uit Facile en Route gehaald. Hier mogen geen honden. Iemand zei ach het is zo’n kleintje ga maar staan. 
Deze Stellplatz kost €4,75 

 

Zaterdag 22 mei 2004.

 

We zijn dus richting de Moezel gereden maar kwamen zoals gewoonlijk ergens anders uit. We zitten nu in Larochette in Luxemburg. Morgen gaan we hier weer weg op weg naar de Moezel. We zien wel waar we gaan staan.

 

Zondag 23 mei 2004

 

Om ca. 10.00 uur weggereden vanaf de camping in Larochette camping Birkelt. Best wel een leuke/grote camping maar het was een beetje ver lopen naar het dorp Dus we zaten vast op de camping. Vanuit hier binnendoorgereden langs de Moezel. We zijn nog even in Cochem geweest om wat wijn te kopen en zijn toen weer teruggereden naar Valwig, een Stellplatz €5,00 per 24 uur. Beetje rumoerig maar toch wel leuk.

 

Maandag 24 mei 2004

 

Op weg naar Emmerich. Hier moest een stellplatz zijn aan de Rijn bij de kerk. Daar aangekomen mocht je de ene kant maar 40 meter in rijden en aan de andere kant kon je er niet bij komen. Daar wij zelf in Apeldoorn wonen hebben we gezegd we gaan naar huis.

Einde van de week naar Goch daar is een bijeenkomst van de RMC de Duitse Camperclub.

 

 

 

Veendam – Westerbork

Zondag 4  juni 2004

 

We gingen dit keer op zondag pas weg omdat er zaterdags nog gewerkt moest worden. Bert had bij Jopie Westerling recreatie een foldertje meegenomen van de campercamping Borgerwold in Veendam. De vooruitzichten waren redelijk dus dachten wij we gaan daar eens kijken. We hebben even moeten zoeken waar het nu precies was maar we hebben het gevonden. De campercamping is zeer zeker aan te bevelen. Er is plaats voor ongeveer 60 campers. De kosten zijn per nacht €3,50 zonder stroom en met stroom €5,00    Er is van alles aanwezig. Men kan stroom nemen, water innemen en lozen. Het gebied  is ook zeer aan te bevelen op een mooi zomersedag. Er is een meer waar je in kan zwemmen, je kan er ook waterfietsen, en kano’s huren. Fietsen in de omgeving. Heel mooi en zeker de moeite waard  om met mooi weer terug te gaan.  We treffen het weer niet, juist ja regen.

 

Maandag 5 juni 2004

 

We zijn vertrokken uit Veendam en zijn binnen door naar Westerbork gereden om daar het doorgangskamp Westerbork te bekijken. Dit kamp was in de oorlogs jaren bestemd om onder andere de joden naar de vernietigingskampen te sturen.

 

Giethoorn

Zaterdag 10 juli 2004

 

Vanmorgen op weg gegaan naar Giethoorn, even een paar dagen er weer tussen uit. Op de Stellplatz gestaan van de passantenhaven Zuidercluft. Kosten €10,00 per nacht. Jammer dat het weer niet meewerkt. Er was dit weekend een rock en roll weekend in Giethoorn. Wij gingen om ca. 21.00 uur even kijken. Er was nog niets te zien. Het begon pas om 22.00 uur dan gingen er bootjes langs de cafe’s waar de bands speelde. Hiervoor moest je dan 10 euro voor betalen. We zijn weer teruggegaan naar de camper. De volgende dag zouden wij gaan fietsen omdat de vooruitzichten gunstiger waren. Helaas regen. We gaan ons nu maar beraden of we naar huis gaan. Toch maar besloten om toch op de fiets te stappen. Gelukkig voor ons werd het droog en de zon ging schijnen, helaas was er wel veel wind. We hebben een route uit het boek van de ANWB gereden, deze route ging van Giethoorn, Dwarsgracht, Jonen, Blokzijl, St. Jansklooster, Ronduite en zo weer naar Giethoorn. Deze ingekorte route is 30 km.  In Blokzijl hebben we wat gegeten en gedronken. We hebben ook nog even gekeken bij de sluis. Vanmorgen, maandag 12 juli,  vertrokken uit Giethoorn richting Blokzijl, Urk, en zo naar Lelystad, naar Batavia stad, best leuk veel winkels jammer dat het toch wel vrij prijzig is. Hierna weer richting huis gezet.

 

Dit was een kort weekend, jammer dat het weer niet mee zat.

 

 

 

Mergelland route Zuid-Limburg  

 

 

 

Donderdagavond 15 juli 2004

 

Zijn wij vertrokken naar Belfeld. We zouden daar op de GOP bij Frans en Karin overnachten. Na een gezellige avond zijn we om ca.00.30 uur gaan slapen. ’s Morgens om 09.00 uur opgestaan, wat broodjes gekocht en afscheid genomen van Karin, want Frans was al naar zijn werk,  ja er moet er één werken. 

 

Vrijdag 16 juli 2004

 

We zijn de Mergellandroute gaan rijden en zijn uitgestapt in Margraten om even naar de Amerikaanse Begraafplaats/Monument te gaan kijken. 

Hierna zijn we doorgereden naar Slenaken waar we op een boerencamping hebben overnacht.  Deze boerencamping kostte ongeveer €10,00 euro per nacht.

 

Zaterdag 17 juli 2004

 

De volgende dag hebben we de Mergellandroute vervolgd. Hele mooie route. Aan het einde van de dag wilde we in Valkenburg overnachten en de volgende dag Valkenburg bekijken. Helaas geen plekkie te krijgen ja boven op de Cauberg maar dat is zo’n stuk teruglopen en ook weer omhoog, dit vonden wij te veel van het goede. We zijn verder gereden naar Brüggen in Duitsland. Mooie Stellplatz voor ca. 30 campers. De Stellplatz kost per nacht €3,60, voor stroom moet je €2,00  betalen. Dit is wel een beetje aan de prijs.

’s Avond hoe kan het ook anders een stevige regen/onweersbui.

 

 

Zondag 18 juli 2004

 

Uitgeslapen, nou ja om 06.30 uur kwam Laika onze hond, zij moest zo nodig naar buiten om te s…….n   Om 09.30 uur opgestaan, kopje thee gedronken, hierna nog koffie gedronken. We zijn toen het dorpje ingegaan. Heel leuk, veel oude gebouwen, even langs de vvv geweest om een fietskaart van de buurt te halen. 

’s- Middags hebben we een stuk gefietst langs de Bornersee, Laarersee even onderweg nog wat gedronken en toen zijn we teruggegaan naar de stellplatz. Onderweg wilde Laika nog naar een andere hond springen, zij zit in een mandje achter op de fiets, maar helaas voor Laika zit zij vast en toen bengelde zij naast de fiets. Piepen dat zij deed maar er bleek gelukkig niets aan de hand. Tegen de avond hebben we gegrild op onze nieuwe Cramer kook/grillplaat, toen wij net klaar waren begon het weer te betrekken. Bert zei ik ga opruimen en hij kreeg weer gelijk, we hadden nog maar net alles binnen en toen begon het weer te regenen en te onweren.

 

 

Maandag 19 juli 2004

 

We hebben eerst nog wat boodschappen gedaan bij de Aldi en toen maar besloten om richting huis te rijden. Vandaag dinsdag 20 juli regent het weer. Gelukkig zijn we thuis en is alles weer schoon en op naar het eerstvolgende weekend.

 

 

Recordpoging 1000 campers in Veendam

 

Weekend van 3 en 4 oktober 2004  

 

Geslaagd weekend, mooi weer en een gezellige sfeer! In Veendam waren er 535 campers bijéén voor de   recordpoging 2004. Het was een mooi gezicht zoveel verschillende campers te zien. De 1000 campers zijn niet gehaald, maar nu blijft er tenminste nog wat te wensen over voor de volgende keer in 2005.

Erik en zijn medewerkers bedankt voor dit weekend, het was ……………..tot in 2005 bij de nieuwe poging.

 

  

 

 Kerstmarkt in Munster

 

De CCN had een weekend georganiseerd om de Kerstmarkt in Munster te gaan bezoeken. Samen met Karin en Frans uit Belfeld hadden wij ons ingeschreven. het was een leuk weekend. Goed georganiseerd door de CCN. Voor herhaling vatbaar.

 

 

Helaas geen foto,s meer.

 

 

Data reisverslagen