Zomervakantie 2004

Duitsland-Zwitserland-Italië

 

 

Vrijdagavond, ja vrijdag de 13de, gingen wij om ca. 17.00 op weg naar Bruggen in Duitsland. Om 20.30 uur kwamen wij daaraan. Zoals gewoonlijk als wij weggaan regent het, nu dus ook weer. We hopen dat de komende weken stukken beter word.

 

Zaterdag 14 augustus

 

Vanmorgen om 8.30 uur opgestaan, thee gedronken, en op weg naar. Ja, het zou Baden Baden worden maar we staan nu in Ebenkoben. Hier waren we al eerder geweest dus wisten we waar we terecht zouden komen.  Er staan nu veel minder campers als vorige keer.

 

Zondag 15 augustus

 

We vertrekken richting Baden Baden en zie wel hoe het vandaag verder gaat.We zijn vandaag ook nog in Ottenhofen geweest. Hier waren een aantal watervallen. Heel leuk om te zien.

 

We zijn verder gereden naar Freudenstadt. We wilden even stoppen bij de Mummelsee. Helaas ondanks dat er speciale parkeerplaatsen voor bussen waren stonden deze helemaal vol met personenauto, jammer. We zijn door gereden naar Freudenstadt in  de gedachte van hier gaan we op een stellplaats staan. We zijn bij twee wezen kijken eentje bij het Stadion, dit leek wel een bouwplaats, en een bij een hotel Langewaldsee. Hier stond het ook helemaal vol met personenauto. Besloten om dan naar Unterkir(ch)nach. Dit is een hele mooie, schone stellplaats. Midden in het kleine centrum achter het stadhuis en bij de VVV. Je moet hier dan ook je aanmelden en betalen bij de VVV als deze open is.

Kosten 6,00 euro per nacht

 

Maandag 16 augustus

 

Vanmorgen besloten om hier nog een dag langer te staan. Er zat al een rood papiertje op de vooruit dat we nog moesten betalen en waar. Dit hebben we dus ook gedaan. Normaal gesproken krijg je nog vrijkaartjes om naar het zwembad te gaan. Helaas het is maandag en dan is het zwembad gesloten. De buren zeiden dat er heel dicht bij een meertje was.

Wij hebben twee keer geprobeerd om naar het meertje (Talsee) toe te lopen en tot twee keer toe ging het regenen. De derde keer was het droog maar onderweg ging het weer regenen. De Talsee is een zeer mooi meer en het ligt ook in een wildplantenpark. Allerlei wilde planten en bomen heel interessant en heel mooi.

 

Dinsdag 17 augustus

 

Vanmorgen vuil water tank geloosd, schoon water ingenomen, wc geleegd en weer op weg naar Schaffhausen.

 

Hier hebben we de camper geparkeerd op het parkeerterrein speciaal voor campers alwaar je ook kan overnachten dagtarief tot 19.00 uur kostte €3,50 en als je wil overnachten kost je dat €7,00 . Er is een toilet gebouw aanwezig en je kan water innemen en vuilwater en WC lozen, omdat het slecht weer was hebben we maar besloten om naar Italie door te rijden. We staan vanavond op een camping in Brunnen dit ligt aan het Vierwaldstatter see. Het is een camping van niks maar alles is schoon en je staat bijna aan het water. Er is een speciale kant voor campers. Wel goed geregeld. Wat betalen we hier 28,50 euro. Veel te veel.

 

Woensdag 18 augustus

 

Op weg naar Chiavenna, we gaan toch een gedeelte rijden van de rondrit van Italie, die we eerst zouden rijden. We zijn uitgekomen op een Azurcamping in Maccagno.

Dit ligt ca. 30 kilometer van de Zwitsersegrens. We hebben overdag regen, zon en ’s avonds weer regen. We zijn lekker uit eten geweest bij de Pizzeria.

Kosten van deze camping is €28,90

 

Donderdag 19 augustus

 

Vanmorgen vertrokken uit Zenna, regen, regen. Tegen de middag waren we de Alpen een beetje over en toen ging de zon schijnen. We zitten nu 23.30 uur nog buiten. We hebben nog even een wandeling gemaakt over de boulevard, cappucino gedronken en weer terug.  Stellplaats Finale Ligure, kosten €10,00  per 24 uur.

 

Vrijdag 20 augustus

 

Finale Ligure.
Vanmorgen een wandeling langs de kust gemaakt, voor zover het kon en mocht. Op het strand geen honden. Laika heeft even geproefd van het zoute water en dat vond zij niet lekker. Van zwemmen is het nog niet gekomen. Hierna hebben we wat gegeten en zijn we een wandeling door de oude stad gaan maken, geen fototoestel natuurlijk bij je. De rest van de middag was het te heet om iets te doen. Vanavond weer naar de boulevard geweest en de oude stad nog een keer in nu wel met fototoestel.

 

Zaterdag 21 augustus

 

Op weg naar Piombino, dit is aan de andere kant van Genua. Informeren wat een overtocht kost naar Elba. De overtocht kost ons 88,60 euro enkel reis omdat onze camper 7 meter is. Als de camper 6 meter was dan hadden we voor de overtocht ca. €35,00 gekost.

 

Zondag 22 augustus

 

Ondanks dat de overtocht naar Elba vrij kostbaar is hebben we toch maar besloten om dit te doen. 

 

’s-Morgens eerst een kaartje gekocht we konden al om 09.30 uur mee. Het was 09.00 uur dus we moesten nog opschieten. Alles gauw op zijn plaats gezet en op weg naar het inschepen. Om 09.45 uur voerden we weg uit de haven en om 10.30 uur kwamen op Elba aan. Daar zijn we eerst even naar de VVV geweest om enig foldermateriaal te halen. We gingen op weg naar het huis waar Napoleon gewoond heeft tijdens zijn verbanning naar Elba. We hebben 4 kamers gezien en dat was het kosten 5,00 euro entree. Zonde van het geld maar ja we hebben het weer gezien. 

 

Nu moesten we weer op zoek naar een overnachtingsplaats. Diverse overnachtingplaatsen aangedaan maar het was of vol of wij wilden daar niet staan. We zijn ook nog wezen informeren op een camping. Nu 35,00 a 40,00 euro komt eerst. Toch nog maar even verder kijken. We zijn tenslotte uitgekomen op Porto Azzuro. Hier is een camperplaats voor ca. 30 campers. Terrein is schoon en de plaatsen zijn goed. Je moet alleen weten dat op deze plaats het innemen van water alleen tussen bepaalde uren kan. In ieder geval van 17.00 tot 20.00 uur en ’s morgens van 09.00-11.00 uur.. Tijdens deze uren is de man aanwezig die tevens ook het geld int. Kosten voor deze overnachtingsplaats 10,00 euro.  Zeer aan te bevelen.

 

Maandag 23 augustus

 

Vandaag zouden we weer terug gaan naar het vasteland. Even kaartje kopen dachten we, maar helaas de boot was al helemaal volgeboekt dus moesten we voor morgen reserveren. Wat nu. Terug naar de overnachtingsplaats waar we vandaan komen. Dit is 10 kilometer terug. Gedaan en ons plekje, waar we de nacht ervoor ook hadden gestaan, was nog vrij. Morgen om 12.00 uur gaat onze boot, terug naar Piombino. Vanuit Piombino gaan we eerst richting Firenze naar Tavernelle, hier staat de Laika fabriek en nu we toch zo dicht bij zijn, willen we even kijken waar onze Laika vandaan komt. Voor onze hond Laika waren de afgelopen twee dagen op Elba wel heel erg warm, zo warm dat we ergens aan het lopen waren en dat ze erbij ging liggen om eerst bij te komen, wat water en dan weer verder. Toen we weer terug waren in Porto Azurroi hebben we Laika in de zee gelaten. Dit vond zij wel fijn.

 

Dinsdag 24 augustus

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan, gewassen, thee gedronken en even de vuilwatertank geleegd. Nou ja even. Nadat we een kleine drie kwartier op een Italiaan hadden gewacht tot dat hij eindelijk klaar was met zijn camper hebben wij de onze geleegd. Hierna gelijk op weg naar de boot. Hier kwamen wij om ca. 11.30 uur aan. De boot opgegaan en nog geen drie kwartier later kwamen we aan in Portofiari. De terugreis was voor ons goedkoper dan de heen reis. Heen moesten €88,60 betalen en terug maar €43,20. De mevrouw bij het boekings kantoor had voor onze camper 6 meter ingegeven. Dit scheelde aanzienlijk. Toen we van de boot afkwamen hebben we eerst wat gegeten. Hierna zijn we op weg gegaan naar de Laika fabriek. Hoe we zijn gereden weten we niet. We hadden mieps ingegeven naar Tavarnelle via de pesa. We zijn er gekomen via de wijnroute van Italie. Hele mooie route. We kwamen in Tavarnelle bij de fabriek aan en deze was nog gesloten i.v.m. de vakantie. Volgende week maandag zou de fabriek weer open gaan. Nu we er toch waren konden we ons probleem even voorleggen aan een hele vriendelijke meneer die ons te woord stond in het Engels en Duits. Hierna de afspraak gemaakt dat we in Dusseldorf hierop terug zouden komen want hij moest dit eerst overleggen met zijn superviser. Hierna op weg gegaan naar een overnachtingsplaats. Dit  was een camping in Tavarnelle.  Kosten 24,00 euro per nacht.

 

Woensdag 25 augustus.

 

Vanmorgen op weg gegaan naar Brig Zwitserland. Daar bijna aangekomen Gerrit en Hennie gebeld. Zij blijken in Andermatt te zitten en niet in Brig. Camping opgezocht. We staan nu op camping Geschina. De camping kost chfr. 29,50 (ca.18,00 euro) De camping ziet er goed uit, schoon.

We gaan morgen even het dorpje in op zoek naar een vijltje. Dit om een gesmolte plastic uit de zekeringenkast te halen waardoor we misschien weer een lekkere koele auto hebben onder het rijden.  Het is hier in Brig een stukje koeler zaten we vanmorgen nog in ca. 35 gr. Is het nu ca. 20 gr. Dus even de trui aan. Best wel koud.

 

Donderdag 26 augustus

 

Om 09.00 uur opgestaan, hierna zijn we even het dorpje ingegaan. Best wel een leuk dorpje foto’s gemaakt en weer terug. Terug gekomen op de camping zagen we de  camper van Gerrit en Hennie al staan. Camper op de plaats gezet en we zijn een stuk gaan lopen. Door het bos, langs de rotsen. We zijn zo’n 4 uur onderweg geweest. De rest van de dag was het vrij redelijk weer.

 

 

Vrijdag 27 augustus

 

Vanmorgen om 10.30 uur op weg gegaan naar de Satelinschlucht. We gingen het eerste stuk dezelfde weg als de dag van gisteren, maar hierna werd het totaal anders. Langs hele smalle stukken waar je, je aan een ketting vast moest houden. De rest van de dag gelopen. Om ca. 16.00 uur waren we weer terug op de camping. Morgen gaan wij betalen en weer verder naar de Bodensee. Gerrit en Henny blijven nog in Zwitserland.

 

 

Zaterdag 28 augustus

 

Vandaag om ca. 10.00 uur weggereden vanuit Brig. De camping was goed, sanitair schoon.

We zijn via de Furkapas, waar nog een klein beetje sneeuw lag, via Altdorf, Schwijz, Walensee, Sargans via de A13 naar Bregenz gereden. 

 

Bij Bregenz zijn wij de grens overgegaan met de gedachte dat we al in Duitsland waren. De benzineprijzen waren dan ook zo goedkoop met bij ons in Nederland vergeleken. Toen bleek dat we ineens de grote weg opmoesten en dat we een baanvignet moesten kopen. We bleken toen in Oostenrijk te rijden. Oeps foutje, terugdraaien en kijken waar we dan heen moesten. We hebben wel even goedkoper getankt (0,882) We hebben de weg uiteraard weer gevonden. (Ik was mieps vergeten in te schakelen dat ze de grote weg niet moest nemen) We staan nu op een camperplaats bij Park Camping Lindau am see. Kosten  10,00 per nacht. De faciliteiten  kan je gebruiken van de camping. Vanavond is er vuurwerk om 10.00 uur aan het meer.

 

Hier hebben we ook Walter en Ellen Quodt uit Wachtberg (D) ontmoet, die reden in een zelfde Laika als wij en die vertelden over hun verbouwing in de camper.

Van dinette naar L-zit.

 

Zondag 29 augustus

 

De dag begon met regen dus we hebben de fietsen er maar op laten staan. Tegen een uur of 12.00 uur werd het droog en zijn wij gaan wandelen langs het meer. Lindau was te ver om te lopen.  Laika nog even het water in geweest, niet helemaal, maar ze gaat het wel leuk vinden. Hierna weer terug naar de overnachtingsplaats. ’s Avonds ging het weer regenen.

 

Maandag 30 augustus

 

Vanmorgen vertrokken uit Lindau op weg naar Rothenburg ob der Tauber. We zijn een heel eind omgereden doordat we niet in de gaten hadden  waar onze mieps ons heenstuurde, maar ja we zijn op de plaats van bestemming aangekomen. Auto neergezet en het stadje in. Morgen gaan we weer verder naar Koblenz. Bij Koblenz zou er een firma zijn die onze Laika camper, wij willen van de dinette die we hebben een L-zit laten maken, kan verbouwen en wij zijn benieuwd wat dit gaat kosten.

 

Dinsdag 31 augustus

 

Laika is vandaag 1 jaar geworden. Hoera Hoera. We gaan op weg naar Koblenz, daar aangekomen zijn we gelijk doorgereden naar de firma Riepert. Hier gingen wij informeren over wat het kost om een dinette te laten veranderen in een L-zit. Dit kost aardig wat geld zo’n €3100,00 . We even boodschappen wezen doen bij de lidl. Hierna weer op weg naar ??? de Moesel, anders moesten we nog doorrijden naar Dusseldorf. Wij zijn uitgekomen in Enkirch. Morgen gaan we naar Dusseldorf.

 

Woensdag 1 september

 

Hoera, Hoera 11 jaar getrouwd vandaag. Hoe houden we het uit zouden we zeggen. We zijn  vanuit Enkirch in een ruk doorgereden naar de Messe. Daar aangekomen hebben we even lekker gedoucht en alvast de kaartjes gekocht voor morgen. Voor de rest niets gedaan.

 

Donderdag 2 september

 

Vandaag om 10.30 uur vertrokken naar de Messe. Laika achtergelaten in de camper. We zijn diverse nieuwe modellen in geweest vooral  de campers met twee éénpersoonsbedden. Heel mooi. Op de beurs was op zich niets spektakuler. We hebben nog wel het één en ander gekocht. We moesten ook nog even langs de Laika dealer, we waren daar vorige week langs geweest en ons probleem voor gelegd. We hebben in de natte cel twee afvoerputjes, 1 voor de douche en 1 bij de wc. Degene die bij de wc zit is helemaal gescheurd en hangt los. 

 

Helaas is onze Laika camper 3 jaar. Dus krijgen we het niet vergoed.  Laika Italie zegt het is buiten de garantietermijn maar om jullie tegemoet te komen zullen we het materiaal kosteloos naar Nederland verzenden, zonder kosten voor ons alleen het inbouwen moeten we zelf betalen. Ja en dat is nu eenmaal het duurste. Ze zeggen dat ze minimaal twee dagen er mee bezig zijn omdat alles maar dan ook alles gedemonteerd en daarna weer gemonteerd  worden. Wij gaan dit in Nederland nog verder uitzoeken. Een camper van 60.000 euro dan kan er toch niet bij normaal gebruikt dit binnen 3 jaar kapot gaan. We zoeken dit nog uit.

 

Vrijdag 3 september

 

Vanmorgen vertrokken vanuit Dusseldorf richting Turnhout om te kijken voor een schotel en nog wat dingetjes hierna doorgereden naar een SVR camping in Ulvenhout. Hier zijn we al meerdere keren geweest en weten dus dat we daar goed staan, even weer lekker douchen en morgen gaan we fietsen. (Piet Paulusma beloofd mooi weer, 26 gr.) dus het wordt lekker weer.

 

Zaterdag 4 september

 

Vandaag gaan fietsen, 35 km., we hadden wat flesjes water en Isodrank meegenomen. Dit bleek niet genoeg want ik (Anja) kwam de laatste 7 km. water te kort. Gelukkig kwamen we een benzinestation tegen en daar hebben we de flesjes weer gevuld. Het was een lekkere fietstocht goed weer. Vanavond lekker bbq daarna nog wat tv gekeken en dan naar bed.

 

Zondag 5 september

 

Vanmorgen via het gasalarm wakker geworden dit is de tweede keer. Gisteren ook al. Om 09.45 uur gaat het alarm af terwijl er ramen en deuren genoeg open staan. Er geen gas in de buurt is en we op een camping staan. Dit wil natuurlijk niet alles zeggen, maar er is niets aan de hand. Thee gedronken wat gegeten en’s middags een fietstochtje gemaakt van ca. 25 kilometer. Dit is ver genoeg. We zijn naar het Mastbos bij Breda gereden. Hier hebben we wat gedronken en zijn we weer terug gegaan. Laika heeft weer even naast de fiets hardgelopen.

’s-Avonds zijn we gaan eten bij de Chinees in Ulvenhout.

 

Maandag 6 september

 

Vanmorgen weggereden uit Ulvenhout op weg naar de firma Tichelaar in Breada. Daar aangekomen bleek de man die wij moesten hebben een dagje vrij te hebben morgen zou hij weer aanwezig zijn. Morgen bellen we eerst op of hij tijd heeft. Vandaag zijn we aangekomen op camping de Katjeskelder. We hebben nog campingcheques dus die konden we gebruiken. Voor de rest van de dag nog een beetje gewandeld en veel gepraat met onze  buren (Bakker Toet) die toevallig ook in een Laika camper rijden en ook uit Apeldoorn komen. Deze mensen hebben de camper gekocht bij de Firma Bakker Campers en zijn hier heel tevreden over.

 

Dinsdag 7 september

 

We zijn vanmorgen eerst naar de Biesbosch gereden (Drimmelen). Je kon er nog wel een rondvaart maken maar die begon pas om 15.00 en duurde tot 17.00 uur. Daar wij ook nog langs de firma Tichelaar moesten hebben we dit maar niet gedaan.Bij de firma Tichelaar ons verhaal gedaan en hij zou de aanvraag versturen maar we moesten er niet veel van ver-wachten. Hierna hebben we nog een beetje rondgereden. Helaas zagen wij geen bordjes van een te volgen route. Jammer. Weer terug op de camping koffie gedronken, gegeten, tv gekeken en toen naar bed.

 

Woensdag 8 september

 

Vanmorgen opgestaan, fietskaartje gekocht en we gingen fietsen. We zouden niet zo ver gaan omdat mijn achterband al kapot aan het gaan was. Zodra we weer in Apeldoorn zijn moet er dus een nieuwe op. Vanmiddag nog even het zwembad in en dan voetbal kijken vanavond.

 

Donderdag 9 september.

 

Laatste dag van de vakantie, nog niet helemaal maar de camper moet nog schoongemaakt worden en dat zijn de minder leuke klusjes, want na zo’n 4 weken op vakantie is de camper toch wel aan een grote schoonmaakbeurt toe.

 

 

Helaas zijn de foto,s niet zo scherp omdat je toen nog geen digitaal kamera bezat.

 

Data reisverslagen