Wintersport  Lermoos.

                                                                         

 

 

Woensdag 28 januari 2004

 

Woensdag de camper voor de deur gezet en ingepakt. Laika weggebracht naar Voorthuizen. Laika voelde zich gelijk al helemaal thuis.

Haar moeder  Ametiste was er ook. Volgens ons herkende ze gelijk haar puppy. Als haar iets niet zinde werd ze gelijk gecorrigeerd.

Weer thuis hebben we de camper verder ingepakt. Morgen hoeft alleen de ijskast nog leeggehaald te worden en uiteraard in de camper weer gevuld worden. Morgen nog even werken en dan om ca. 16.30 uur op weg naar Lermoos.

 

Donderdag 29 januari 2004.

 

Om 16.30 uur weggereden vanuit Apeldoorn. Veel sneeuw onderweg waardoor we zeker zo’n half uur vertraging hadden bij het knooppunt Beekbergen en Schaarsbergen.  Om 21.00 uur kwamen wij in Koblenz aan. We zouden gaan staan aan der Deutsche Ecke. Waar we voorheen al meer hadden gestaan. Gerrit en Hennie zouden wij daar ontmoeten. 

                                                                   

Daar aangekomen bleek dat de parkeerplaats waar de campers stonden was gerenoveerd en er was nu een paal neergezet. Hoger dan 2.00 mtr. jammer dan. Gerrit en Hennie gebeld waar zij nu stonden. Zij stonden nu op de officiële camperplaats. Veel herrie van trein en verkeer. Jammer want dit is geen aanrader meer voor ons om hier een nacht door te brengen.

 

Vrijdag 30 januari 2004

 

Om 08.30 uur weggereden vanuit Koblenz naar Lermoos. Goed weer gehad onderweg, geen oponthoud. Om circa 17.00 uur kwamen wij aan.  Alles neergezet, wat gedronken, gegeten, een avondwandelingetje gemaakt. Morgen gaan we de tent opzetten en verder alles in gereedheid brengen.

Morgen komen ook Ed en Sylvia. Morgen waarschijnlijk ook de skipassen kopen en nog wat brood.

                                                                 

Zaterdag 31 januari 2004

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Wat gegeten en toen werd er gebonkt op de deur. Ed stond voor de deur. Hij heeft overnacht bij Füssen dus was hij al vrij vroeg in Lermoos. Wij gingen de tent opzetten en alles neerzetten in en om de camper. Daarna hebben we weer wat gegeten en hierna zijn we wat boodschappen gedaan. Nadat we de boodschappen thuis gebracht hadden zijn we teruggegaan om de skipassen te gaan kopen. Ed en Sylvia wisten te vertellen dat de skipassen van 6 dagen (deze wilde wij aanschaffen) deze ook 6 dagen achtereen gebruikt moest worden. Dit bleek achteraf ook zo te zijn dus hebben we besloten om een 100 punten kaart te nemen. Deze kaart blijft 3 seizoenen geldig.

 

Zondag 1 februari 2004.

                                                                    

Om 08.00 uur opgestaan. We zouden gaan skiën vanmorgen om 09.30 uur bij Ed en Sylvia zijn. Met al onze spullen, zoals gewoonlijk weer veel te veel, naar boven. Daar aangekomen de schoenen aangetrokken en op weg naar de lift. Eerst gingen we wat voorzichtig naar beneden daarna weer gewoon naar beneden. Heerlijk geskied tot ca. 14.00 uur hierna hebben we gezegd we stoppen ermee voordat er ongelukken gebeuren. ’s-Middags nog wat gelopen en afgesproken met Gerrit en Hennie dat we morgen gaan langlaufen.

 

Maandag 2 februari 2004 

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan en om 10.30 uur weggegaan op weg met de bus naar de bus  Lahn, een plaatsje even verderop te gaan. Hier zijn we uitgestapt en de loipes opgezocht die naar Lermoos gaan. Na een klein half uurtje kwamen we een restaurantje tegen alwaar we een bakkie koffie hebben gedronken. 

                                                                

Even blijven zitten en weer op weg naar de overkant van de straat want daar gingen de loipes verder. Na nog geen 5 meter gelanglauft te hebben ging het al mis. Het liep iets naar beneden en ik (Anja) wilde remmen. Dit ging verkeerd. Ik viel en kon niet meer op mijn rechterbeen staan. Helaas einde verhaal van het langlaufen. Taxi gebeld en op weg naar de dokter in Lermoos. Twee foto’s gemaakt en een gescheurde aanhechtingin de kniespier. 

                                                        

Morgen om ca. 10.00 uur weer terug naar de dokter om te kijken hoe het is. Einde wintersport. Rust houden, zo min mogelijk er op lopen, steunen. Bert gaat vanavond naar de skishow. Ben benieuwd hoe dit is. Morgen gaat Bert nog wat skiën.

 

Dinsdag 3 februari 2004

 

Om 10.00 uur naar de dokter. De buurman was zo aardig om ons erheen te brengen. Hier werd er bekeken wat of er gedaan kon worden. Besloten is om de grote brace erom heen te laten. Daar er niets gebroken is en ik alweer een beetje op het been kon staan is er besloten om het te laten zoals het nu is. Wel  is er rust nodig om dit te laten helen. Terug op de camping hebben we nog wat koffie en wat gegeten en is Bert met Ed en Sylvia naar de piste gegaan om nog wat te skiën. Dat dit ook niet goed ging heeft Bert gemerkt. De piste was een beetje ijzig. De sneeuw smolt en de onderlaag die van ijs is komt dan boven. Niet fijn skiën. Bert viel en viel op zijn skistok. Zijn ribben waren het doel. Dat dit zeer doet is begrijpelijk dus hij ging verder die middag  niet meer skiën. Gerrit en Hennie zijn de panoramaweg gevolgd tot Ehrwald en zijn nog naar de Sonnealm gelopen en weer terug naar de camping. Ikzelf heb de hele dag in het zonnetje bij de camper gezeten.

                                                                       

Woensdag 4 februari 2004

 

’s-Morgens om 08.00 uur wakker geworden van de kou. De gas aansluiting was zeker afgesloten geweest of misschien wel een luchtbel waardoor de kachel uitging. Alles nagekeken en geprobeerd om de kachel weer aan te krijgen. Eerst lukte het niet maar later wel. Gauw weer terug in bed en om 9.45 uur werden we weer wakker. Eruit gegaan gewassen, thee gedronken en toen moest de watertank gevuld worden. Hierna wat gegeten en toen zijn Gerrit en Hennie gaan wandelen en is Bert onder de douche gegaan en op weg gegaan naar Ehrwald, Sonnealm, Dit is een berg wat de familieberg wordt genoemd voor te skiën. Ik ben uiteraard in de camper gebleven. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter. Ik loop tenminste weer. Ik belast het rechterbeen nog niet volledig want dat is nog wat gevoelig en bij bepaalde draaiing, positie is het ook nog gevoelig. Met Bert gaat het gelukkig ook goed. Als hij moet lachen of niezen doet het zeer.

 

Donderdag 5 februari 2004

 

Uitgeslapen tot ca. 9.30 uur hierna hebben we thee gedronken stoelen buiten gezet en heerlijk in het zonnetje gezeten. Bert heeft de langlaufskies opgeruimd en de gewone ski’s. Gaat Bert alsnog skiën dan kan hij ze zo pakken.  Bert heeft geld gehaald voor de dokter om die morgen te betalen. Gerrit en Hennie, Ed en Sylvia zijn in Ehrwald wezen wandelen. Toen die terugkwamen hebben we wat gedronken en gehandeld in tweedehands spullen. Gerrit heeft een kachel te koop waar je een gasfles in moet zetten. Die wilde Bert wel hebben. Bert had een soort Zibro kachel over. Dit hoorde de buurman, die mij dinsdag en morgen(Vrijdag) naar de dokter heen en weer brengt, en die wilde hem wel graag hebben. Is goed zeg Bert. Adres gegeven en hij komt hem ophalen in Apeldoorn.  Hierna had Gerrit nog een luifel over, hier zei Ed volgens mij zoekt mijn broer nog zoiets. Dus wie weet is Gerrit deze ook kwijt.

 

Vrijdag 6 februari  2004

 

Vandaag om 09.00 uur opstaan. Om 10.00 uur afgesproken met de buurman dat hij weer zou rijden naar de dokter. Ik ben benieuwd wat de dokter zegt. Volgens mij ben ik al weer een heel eind op de goede weg. Ik kan mijn been aardig belasten ook zonder stokken, maar het is toch wel veiliger als ik, voor mijn zelf, de stokken gebruikt, maar ja je wilt altijd meer als dat je mag.

De dokter zei dat ik mijn been meer moest gaan belasten en dat het de goede kant uit ging maar dat de scheur in de kap van mijn been nog niet volledig herstelt is, maar dat kan ook niet binnen een week. Het is vandaag weer heerlijk weer ca. 20 graden in de zon. Stoeltje naar buiten en lekker bruinen in de zon. Heerlijk zo’n vakantie???? Wel vakantie maar geen dagen inleveren. Helaas had ik het ook anders gezien, lekker skiën, wandelen over de Ehrwalder Alm. Helaas dit jaar niet misschien in maart nog en anders volgend jaar.

Vanmiddag even naar het dorp gegaan om wat boodschappen doen.

 

Zaterdag 7 februari 2004

 

Uitgeslapen tot ca. 09.30 uur hierna thee gedronken. Gisteravond hebben we de brace afgedaan hierdoor had ik iets meer bewegingsvrijheid. Het heeft de hele morgen geregend en om ca. 14.00 uur kwam  de zon er heel voorzichtig doorheen. Gerrit en Hennie kwamen langs om te zeggen dat er weer boodschappen gedaan moeten worden. Vanavond komen Ed en Sylvia wat drinken. De rest van de dag zal wel binnen zitten worden, want het is buiten te glad.

 

Zondag 8 februari 2004

 

Opgestaan en thee gedronken, Bert heeft eerst de laag sneeuw weggeschept. Er was zeker zo’n 30 cm gevallen vannacht. De Zugspitze was niet te zien door de mist en sneeuw. Na het eten even een kleine wandeling gemaakt, even gekeken bij de langlaufles en dan weer terug.

Bert ging nog even op de piste kijken, Gerrit en Hennie, Ed en Sylvia gingen mee. Ik heb schaatsen zitten kijken. Na zo’n klein uurtje ben ik ook maar naar buiten gegaan want dat binnen zitten gaat toch wel vervelen. Vanavond eten we patat met een schnitzel ala Gerrit. Dit is dus een schnitzel gepaneerd en met een eitje.

                                                        

Maandag 9 februari 2004

 

Uitgeslapen. Bert gaat maar weer eens proberen om te skiën. Ed en Bert hebben dit afgesproken. Hoe zal dit gaan met Bert z’n rib. Alles is goed gegaan en morgen gaan ze weer skiën. Even water bijvullen en dan komt Bert weer naar binnen. Vanavond weer warm eten.

 

Dinsdag 10 februari 2004

 

Uitgeslapen, een beetje opgeruimd, Bert is nog even gaan skiën met Ed om circa 14.30 uur waren zij weer terug. Tent eraf gerits en opgeruimd. T.V. opgeruimd. Klaar om te vertrekken. Alleen nog even de hoes voor de vooruit en de poten indraaien en betalen en dan kunnen we weg.

 

Woensdag 11 februari 2004.

 

De wekker gezet en opgestaan, alles opgeruimd en betaald ben benieuwd  hoeveel we moeten betalen. Vanmorgen wakker geworden lag er een pak sneeuw van circa 40 centimeter. 

 

We rijden om ca. 10.00 uur weg. Sneeuwkettingen om anders kwamen we niet weg. Tot aan de brug in Füssen met sneeuwkettingen om gereden, fijn is anders maar wel veiliger. Hierna geen oponthoud gehad. Overnacht op een camperplaats in Dillenburg. Overnachten op de parkeerplaats van het Hotel en dan eten in het restaurant. (volgens het boekje) de eigenaren vertelde ons dat dit niet perse moet. Heerlijk gegeten en om 22.30 uur zijn we naar bed gegaan. De volgende morgen om 09.00 uur weggereden. Doordat we nog langs diverse camperzaken zijn gereden waren wij om ca. 15.30 uur thuis. 

Achteraf best wel een leuke vakantie maar volgend jaar doen we het zeker over alleen zonder ongelukken.

 

 

 

Data reisverslagen