Diverse Weekends 
 

Ootmarsum 2005

Paas weekend CCN

Vrijdagavond 25 maart weggereden, lekker weer, hoe dichter we bij Ootmarsum kwamen hoe slechter  weer het werd, regen, hagelstenen. Aangekomen op de camping Kuiperberg bleek dat het terrein te nat was om hier campers op te plaatsen dus we moesten op de parkeerplaats gaan staan. Modder, modder en nog eens modder. ’s-Nachts had het weer geregend dus we moesten op de parkeerplaats blijven , geen probleem je moet het zelf gezellig maken. Vanuit de CCN was ervoor dit weekend niets geregeld. Geen gezamenlijke activiteit bijvoorbeeld, gezamenlijk naar het dorp, om naar  het Paashout halen te gaan kijken, of misschien een paasbrunch jammer. We kregen wel voor het ongemak omdat we op de parkeerplaats noodgedwongen moesten blijven staan een mandje met eieren. Leuk gebaar. Zaterdag naar het dorp geweest om te kijken hoe ze hier het hout binnen haalde voor de paasvuren. Heel leuk om te zien.

 

Zondag zijn we naar de paaskearls gaan kijken. Dit zijn de katholieken vrijgezellen  die een rondgang door het dorp doen. Zij gaan gekleed in lange regenjassen en een hoed. Acht man voorop. Best interessant om te zien hoe tradities nog steeds voortleven.

 

Op zich was het een heel leuk weekend veel nieuwe mensen weer ontmoet. Onder anderen: Schummie, De Knausjes en Rob66 en oude bekende Janse en Janse uit Belfeld en Geleen 

Uiteindelijk de Paasvuren

Campertreffen in Belfeld

Donderdagmiddag 14 april om 17.00 uur weggereden vanuit Apeldoorn op weg naar Belfeld, na een kleine file (langzaam rijdend verkeer) toch maar besloten om bij Karin en Frans te gaan kijken. Hier stonden al wat campers en hebben de onze er gewoon bijgezet. Om 19.00 uur stonden er zo’n 7 campers bij hun achter en bij de buren op het pad. ’s Avonds even de volgende dagen doorgenomen over wie wat gaat doen.

Vrijdag 15 april om 08.00 uur de wekker gezet want we weten niet precies hoe laat we weg gaan. Bert gaat met Rony om 15.00 uur de mensen naar hun plaats wijzen en Ans en ik zitten van 15.00 tot 17.00 uur op de receptie. Ben benieuwd hoe dit gaat. ’s Avonds ook alvast de lijst voor de broodjes en vlaai ingeleverd. De receptie dienst is goed verlopen en we hebben een 20 tal campers binnengehaald en weggebracht. Hierna kwam er iemand langs om te vragen of we misschien chinees wilde bestellen want als er genoeg mensen waren dan zou het gebracht worden. Dit bleek het geval, om 19.00 uur kwam het eten op de camping aan en werd het eten ook uitgedeeld. Een ieder kreeg wat zij besteld hadden. Goede chinees in Belfeld. Om 19.30 uur moesten we alweer in de kantine zijn want dan ging de avond beginnen. Allereerst hebben we onze gratis muntjes opgemaakt. Hierna nog een aantal muntjes gekocht. We hebben met z’n allen, Els, Jan Frans, Karin, Jan, Jannie (ik ben de naam even kwijt) Kees en ????sorry ook vergeten, en nog een aantal mensen aan een tafel gezeten, heel gezellig. Er kwam ook nog een gezellige band spelen, deze werd gesponsord door Heus Camper uit Belfeld. Hele leuke en goede muziek. Het geheel bestond uit een 15 a 20 personen. Nogmaals een hele gezellige avond.

Zaterdag 16 april om 10.00 uur aerobicken en s’middags een demonstratie over brand in de camper en wat te doen. We zijn even wezen kijken bij de brand demonstratie. Hierna zijn we weer terug gegaan naar de camper. We hebben even gekeken waar we morgen gaan overnachten. Bij Karin en Frans. We zien wel. Morgen gaan we in ieder geval om 13.00 uur naar Cactuswereld.

Zondagochtend 17 april eerst nog een lekkere brunch gehad, er was van alles salades, beleg zoet en hartig, soep koffie en thee. Je kon zoveel nemen als dat je wilde.

Om 12.45 verzamelen bij de poort om op weg te gaan naar Cactuswereld.

Cactuswereld is best leuk om erheen te gaan als je in de buurt bent. Vele cactussen soorten van overal vandaan. Je kan ook nadat je de cactustuin in bent gegaan cactussen kopen, groot en klein, duur en goedkoop. Voor de entree hoef je het niet te laten want die is €3,00 . Hierna zijn wij wezen tanken bij een goedkoper tankstation (€92,5) Hierna teruggereden naar Karin en Frans want we zouden daar overnachten. Toen wij daar aankwamen is er overlegd wat we zouden gaan eten, eerst was er sprake van Grieks toen Chinees en toen kwam Frans met het idee waarom rijden we niet naar Brüggen en gaan we daar lekker kebab eten. Een ieder was het daar mee eens dus campers gestart en op weg naar Brüggen. In Brüggen was nog genoeg plaats, campers neergezet en de mannen, Frans, Jan en Bert, gingen dames, Saron, Kimo en Laika uitlaten. ’s Avonds lekker gegeten.

 

Het weekend te Belfeld is voor herhaling vatbaar, leuk, goed georganiseerd.

Proost en tot een volgende keer

Vliegshow Volkel in de Wolken

Vrijdagavond 27 mei,

Vertrokken uit Apeldoorn op weg naar Volkel voor ons was dit een klein uurtje rijden. Geen oponthoud dus we waren er zo. Door Frans op de plek gezet en we werden uitgenodigd om naar voren te komen want daar werd het één en ander uitgelegd en uitgedeeld. Er werd verteld wat de bedoeling was. We kregen na de uitleg een glaasje sangria aangeboden. Hier werd dan ook gebruik van gemaakt.

Zaterdag 28 mei,

Het was weer heerlijk warm weer. We konden vandaag doen wat we zelf wilden, er werd  om 13.30 uur vertrokken voor een fietstocht van ca. 30 km. Wij zagen dit niet zitten omdat onze hond altijd achterop in een mandje meegaat. Als we dit nu zouden doen dan zou dit veel te warm zijn. Besloten om dus niet mee te gaan fietsen. We zijn even Volkel ingegaan, want we waren brood vergeten dus dat moesten we even gaan halen.
Hierna weer teruggereden naar de camperplaats. Vanavond lekker barbecue..

Op de laatste foto een echtpaar uit Scheveningen, helaas de namen zijn mij ontschoten, Maar dat het eten lekker smaakten dat is wel duidelijk.

Zondag 29 mei,

Vandaag Volkel in de Wolken. Hier kom je voor. Het schijnt heel druk te worden dus we wachten het maar af. De drukte viel nog wel mee maar het was allemaal heel ruim opgezet. Hele leuke en grote braderie. Een paar leuke streetbands en in de circustent Udens Big Band.

Het terrein waar de vliegshow plaats vond was apart. Het was een hele mooie vliegshow en heel veel herrie. Vooral de F16.s

Een geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar.

Bergum (Burgum)-Friesland Frysk

Zaterdag 18 juni,

Afgesproken met Sylvia en Ed om naar Bergum te gaan, zij waren daar al want zij hadden 14 dagen vakantie,wat een luxe. Wij zijn vertrokken om 09.00 uur uit Apeldoorn en waren om plm. 11.00 uur daar. De koffie stond al klaar. Wij stonden op een GOP van de Jachthaven  Burgummerdaam (Mijn plekje), Wc en douches aanwezig. douches kostte 0,50 cent, elektra 0,75 cent overnachten kostte 4,00 euro en de toeristenbelasting 0,75 cent p.p.  max: 72 uur.

's-Avonds zouden wij gaan barbeknoeien het weer liet het toe. Overdag zo'n 25 graden eigenlijk het eerste warme weekend.  Het dorp in geweest om het nodige te halen, en toen weer terug want er was een Internationaal Dansfestijn uit diverse landen. Heel leuk om te zien.

Weekendje Gorinchem

14 juni 2005,

De Schauzerdag was op 16 juni, dus het plan opgevat om er een weekendje Geldermalsen – Gorinchem van te maken. Vrijdagvond weggereden op weg naar de GOP in Geldermalsen, daar aangekomen stonden er al twee campers. Wij hebben onze camper er bij gezet. De GOP werd aangeduid met een bord met mijn plekje erop. De man die daar vaker staat zegt er is maar één plek, maar er staan er altijd hier een stuk of 4, 5. Het wordt gedoogd. Er zijn geen voorzieningen. De rederij die rondvaarten verzorgd heeft een Chemisch Toilet staan en een container om afval in te gooien, deze mag je gebruiken. Wij hebben de wc niet gebruikt omdat de lucht je al tegemoet kwam als je er in de buurt kwam.  De plek is best wel aardig, wij hadden alleen last, nou ja last van hang jongeren. Er werd hard gereden over de parkeerplaats, flesjes werden kapot gegooid, jammer. Kosten niets.

 

Zaterdag 15 juni weggereden op weg naar Brakel. Hier gekeken waar de GOP was. Best wel een mooie plek alleen moet het dan wel goed weer zijn. Je staat namelijk bij de veerpont bovenop de dijk. Dus met iets minder weer, vat je toch wel aardig wat wind.

Hierna zijn we doorgereden naar Gorinchem. De GOP is Buiten de Waterpoort.  Mooie GOP alleen de plaatsen zijn te klein voor een camper van onze grootte. Wij hebben een Laika camper van 7 mtr. Kostte 2,00euro per dagdeel en na 18.00 uur hoef je niet meer te betalen mits op koopavond. Dicht bij het centrum. We komen hier zeker terug. Nadat we het dorpje in waren geweest zijn we doorgereden naar de plaats van bestemming in Gorinchem. Dit was bij de Kynologenclub Gorinchem. Naast hun gebouw hebben ze een stuk grasveld/parkeerterrein waar je decamper op kan parkeren. Dit hebben wij dus gedaan. Let wel dit is geen overnachtingplaats.

De volgende dag was de Doedag van de schnauzerclub. Veel gedaan, veel gezien.. Was een leuke dag.  Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Voor dit verslag klik hier.

   

Weekendje Den Oever

7 juli 2005,

Vanmorgen om 09.00 uur weggereden uit Apeldoorn op weg naar Den Oever, hier zou een mooie GOP zijn. Via Lemmer, Hindelopen, Makkum zo de afsluitdijk over. Hier en daar uiteraard uitgestapt om diverse dingen te bekijken. In Den Oever aangekomen viel het ons een beetje tegen, zeker voor het geld. Je moet nu vanaf 1 juni 10,00 euro per nacht betalen. Je kan dan wel water innemen 0,50 cent water lozen, wc lozen.  Je staat vlak naast de afsluitdijk (A7) dus als er veel verkeer is hoor je dit. Voor €10,00 had ik toch wel een betere plaats verwacht. We blijven hier in ieder geval wel staan ook morgennacht. Morgen wat fietsen, rondje Wieringen gereden. Eerst een stuk langs de Waddenzee en hierna een stuk van de Wieringer route. Mooie leuke route,  lekker barbecuen en dan maandag op weg naar Lutjewinkel alwaar we om 17.00 uur een afspraak hadden met Frodo.  Frodo heeft het euvel snel verholpen en konden we weer op weg naar Apeldoorn.

 

 

Data reisverslagen