Eerste wintersport vakantie 2005

 

Feldberg- La Bresse

 

8 januari om 08.00 uur opgestaan want we zouden om 09.00 vertrekken. Nadat we alles hadden nagelopen zijn we nog even wezen kijken in de garage. We zijn er namelijk achter gekomen dat wij van die lieve huisdiertjes hebben (ratten). We hadden een val gezet en ja hoor toen we om 09.00 uur keken zat er één in. Deze rat moesten we natuurlijk eerst even opruimen, helaas leefde deze rat nog en hebben we met val en al in de beek gezet even een minuutje of twee gewacht en toen gekeken of hij dood was. Dit bleek zo te zijn en we hebben hem in een zak gedaan en toen in de container gegooid.  We  zijn hierdoor  om 09.30 uur weggereden. Onderweg nog even getankt bij de Makro, lekker goedkoop. Nog even inkopen gedaan bij de Aldi Duitsland. We staan nu bij de overnachtingplaats in Neustadt a.d. Weinstrasse bij de Martin Luther King Kirche. Kosten 2,50 euro per 24 uur.

Zondag 9 januari weggereden vanuit Neustadt op weg naar de Feldberg. Bij de Feldberg aangekomen zaten we in de mist en konden we heel weinig zien. We zijn de camping voorbijgereden want we zagen te laat dat we af moesten slaan.  We zijn doorgereden naar Bernau. Hier hebben we overnacht bij een sportcentrum. We stonden op een parkeer terrein alwaar waar moesten wachten tot ca 19.00 uur omdat toen pas de man kwam die de stroom  kwam aansluiten. In het Reisemobil blad stond dat deze stellplatz €3,50 voor de camper, €3,50 per persoon en €2,50 voor de stroom, totaal €12,50 per nacht. Nog duur maar je moet wat. Wij moesten uiteindelijk afrekenen €18,00  er kwam nog de kurtaxe bij, het stroomverbruik en de aansluiting. Dus achteraf toch een dure stellplatz. 

 

 

 

Maandag 10 januari weggereden vanuit Bernau naar La Bresse Frankrijk, veel over gelezen op het forum dus wij dachten daar gaan wij heen. Hier aangekomen bleek er wel iets sneeuw te liggen maar nog niet echt veel. Op de  parkeerplaats bij de ski-liften stond nog een Nederlander met een Hobby camper. Hier zijn we bij gaan staan. We konden ook hier weer kiezen tussen camping (€19,00 per nacht) of gratis. Zuinige Hollanders als dat we dan zijn, gaan we gratis staan. Het probleem is alleen dat wij erachter zijn gekomen dat we een slechte huishoud accu hebben en dus ‘s-avonds was de accu leeg. Alles sloeg uit. Geen verwarming, geen licht niets. Vroeg naar bed. ’s-Morgens de pitten van het gasstel aangezet, en ook de motor laten draaien. Hierdoor werd het alweer behaaglijk.

Dinsdag 11 januari Vanmorgen naar buiten gekeken we zouden nog even gaan skiën als het kon, maar het had geregend en wij laten de skies mooi in de skizak staan. We hebben ook maar besloten om rustig aan naar huis te rijden. Skiën doen we over een maandje wel weer. Als we weer in Nederland, goede nieuwe accu’s kopen zodat ons dit niet nog een keer overkomt. Nu is de temperatuur goed maar stel je toch eens voor dat het 5/6 graden gevroren had. Je moet er niet aan denken.

De volgende overnachtingplaats waar zouden we gaan staan? Diverse campings/stellplaatsen bekeken maar we zijn toch weer uitgekomen in Diekirch. Als wij in Frankrijk zijn of via Frankrijk rijden rijd je uiteraard door Luxemburg, wij staan dan meestal bij een camping in Diekirch, camping de la sure?? Daar aangekomen lag heel de straat open de camping was weg, verbouwen, gesloten tot 25-03-2005. Wat de gemeente wel had gedaan en wat volgens ons permanent is een camperplaats aan het begin van de camping. Hier kunnen 8 campers staan. Kosten  €7,00  per 24 uur inclusief stroom en water aan de plaats. Best aan te bevelen.

 

Woensdag 12 januari weer op weg. Op weg naar Belfeld naar Frans en Karin. Hier aangekomen hebben we de camper neergezet en gezellig zitten praten. De volgende dag zijn wij om ca. 10.00 uur weggereden.  Doordat onze accu niet meer optimaal werkt hebben we een aantal (2 nachten) zonder kachel gezeten. Ondanks dat de temperatuur niet echt ver onder nul is geweest was het ’s nachts toch wel koud.  Hierdoor dachten we we gaan even langs Schijndel kijken wat de accu’s kosten. Hier stonden accu’s 105 ampère voor €130,00 . We hebben er maar gelijk drie gekocht. Zonder stroom zal ons niet meer gebeuren. Hopen we.  Hierna zijn we naar huis gereden. Thuis aangekomen de bederfelijke spullen eruit gehaald en de camper schoongemaakt. De volgende dag zou Bert de accu’s erin gaan zetten. 

 

 

Data reisverslagen