Harz 2005

Dinsdag 10 mei vertrokken uit Apeldoorn. 

Om ca. 10.00 uur. Op weg naar Goslar. De weg die in geprogrammeerd stond was volgens ons een grote omweg maar ja we zijn er gekomen. Hier gekeken op de parkeerplaats Fullekulhe, dicht bij het centrum. Goede stelplaats en gratis, er zijn dan ook geen voorzieningen. 
Stadje bekeken, mooi stadje, mooie gebouwen.

Woensdag 11 mei.

Wolfsburg, nu we zo dicht in de buurt zijn moesten we daar ook maar langs gaan. Hier is het museum van de Volkswagen. Heel leuk om een keer te zien maar hoeft geen tweede keer. 

Hierna zijn we over de grote weg weer terug richting Goslar alwaar we niet uitkwamen we staan nu Langelsheim/Lautenthal. Hier kost de camperplaats €5,00 er is wel een sanistation. Helaas werkte de sani niet voor wat betreft de wc leging, water werkte wel. Alles geleegd en gevuld en op weg naar Schulenberg. We staan nu op de camperplaats. Koste €5,00  en kurtaxe 0,90 cent per persoon.

Donderdag 12 mei

Vanmorgen weggereden uit Langelsheim, diverse plaatsen onderweg aangedaan en bekeken, we hebben zelf nog een beetje sneeuw gezien in Sankt Andreasberg, we staan nu bij de Schutzenverein Braunlage. Kosten €9,50 incl. stroom water lozen en innemen, douche kostte €1,00  . Jammer genoeg moesten we nog wel €2,20 per persoon kur taxe betalen, dat vonden wij toch wel heel erg duur. De mevrouw die dit moest innen vond dit ook maar ze konden er niet om heen. In Bad Sascha was er ook een camperplaats maar daar stond niemand vandaar dat we verder gereden zijn. We staan dus nu in Braunlage. De zon schijnt nu ook weer. Morgen blijven we hier en dan waarschijnlijk weer terug naar Bad Sascha.

Vrijdag 13 mei

Vanmorgen even het dorp in. Best een leuk dorpje. Tegen de middag waren we weer terug en toen hebben we de camper gepakt en zijn weer teruggereden naar Bad Sascha, gekeken op de camperplaats weer niemand. Deze plaats koste €7,00 per 24 uur. Wij zijn eerst even naar de VVV gelopen om diverse vragen te stellen. Ze zei dat het best wel drukker zal worden op de camperplaats. Wij vol goede moed het dorp in in de veronderstelling dat er als wij weer terug zijn op de camperplaats meerdere campers zouden staan. Helaas. Gelukkig hadden we geen geld in de automaat gedaan dus konden wij ook zo weer weg rijden. Gelukkig geen bekeuring gekregen. Terug naar Braunlage. Hier hebben wij dan ook weer overnacht.

Zaterdag 14 mei

Wij zouden vandaag nog naar de Brumberg gaan. Daar de kabelbaan pakken naar boven en naar lopend naar beneden, maar zoals het de hele week al doet op 1 dag na regent het weer. Nu dan heeft het geen zin om daarheen te gaan. Besloten om dan richting Wernigerode te rijden. Eerst via Elend. Elend is de eerstvolgende plaats die je tegen komt. Vroeger was dit Oost duitsland. Hier staat dan ook een gedenkteken. Uitgestapt foto gemaakt terwijl Bert een foto maakt stopt er aan de overkant een jeep er stapt een mevrouw uit met een geweer. Wij dachten wat krijgen we nu, we hebben 2 stappen in voormalig Oostduitsland gezet en worden nu al aangehouden.????? Bij die mevrouw stapte ook een jachthond uit, dus het was gewoon een jager. Gelukkig niets verkeerd gedaan.

Verder naar Wernigerode. Hier aangekomen hebben we de camper op een parkeerplaats geparkeerd waar al meerdere campers stonden. Stadje ingelopen, stond daar een Nederlandse bus met een muziekkorps erin. De bus en band kwamen uit Vriezeveen. Wij gevraagd of ze nog moesten spelen. Ze moesten om ca. 2 uur spelen bij een cafeetje wat op de hoek zat. Wij daarheen gelopen, wat schets onze verbazing zit daar iemand accordeon te spelen. Wij kijken en nog eens kijken verrek dat is Gerard en zijn vrouw zat naast hem. (Deze mensen hadden wij ontmoet in NKC Wintersportcamp Neustift)  Gerard en zijn vrouw waren op stap met de band. Ze waren vandaag in Wernigerode morgen in Braunlage en 2e pinksterdag moesten ze spelen in het hotel waar ze overnachten. We hebben nog even staan praten.  Je verwacht niet dat je iemand tegen komt in dit deel van Duitsland. Nu nog op zoek naar een camperplaats even bij de VVV gevraagd. Je kon op 2 plaatsen overnachten 1 bij de sport en gastenhotel en de andere op een parkeerplaats bij het stadje. Wij zijn eerst even wezen kijken bij het sport en gastenhotel. Dit vonden wij niets dus zijn we maar weer teruggereden naar de parkeerplaats waar wij geparkeerd stonden. Hier aangekomen hebben we de camper neergezet en besloten om hier te overnachten. Er kwam na ons nog iemand met een camper en die bleef ook staan. O ja toen die band speelde, ze hadden net 3 nummers gespeeld moesten ze er al weer mee op houden. Ze maakte te veel herrie?????? Hoe kan dat nu, ze speelde de muziek die hier vandaan kwam, niet hard, heel mooi, snap je dit nu.

 

Zondag 15 mei 1e Pinksterdag

Vanmorgen om 09.00 uur de wekker gezet. Toen de wekker ging regende het dus zijn we nog maar even blijven liggen. Om  09.30 uur opgestaan, de zon scheen. Thee gedronken, hond uitgelaten en toen zijn we toch nog maar even naar het dorpje Weringerode gegaan om nog wat foto’s te maken van het kleinste huis, en een huis wat volkomen uit hout gemaakt is zonder schroeven of spijkers in elkaar gezet, het raadhuis enz.. Nadat we dat gedaan hadden hebben we nog wat gegeten in de camper en zijn we op weg gegaan naar het volgende plaatsje. Thale was het volgende plaatsje. Hier heb je de hexentanzplatz. Van dit plaatsje hadden we gehoord dat erg mooi was op dat te gaan zien. Dit was werkelijk waar. Je kon per kabelbaan naar boven. Dus wij dachten dan rijden we naar boven en vandaar uit moeten we met de kabelbaan naar boven. Helaas wat dat niet het geval we waren al boven dus camper geparkeerd en gekeken bij het openlucht theater, de diverse souvenierswinkel, uitzichtpunten, heel mooi om dit te zien. De legende gaat dat de heksen een groot feest vieren op 31 mei en 1 juni (walpurgistnacht). Helaas waren we twee weken te vroeg, misschien wel gelukkig je weet maar nooit. Op de parkeerplaats bij de hexenplatz kan je ook overnachten dit kost dan €6,00  per nacht. Je mag dan op bepaalde plaatsen staan.

Hierna zijn we doorgereden naar Quedlinburg. Dit is een dorpje met ca 1300 fachwerk huizen. Jammer zijn ze niet allemaal meer in goede staat maar sinds dat Duitsland één is geworden is er al heel veel geld aan uitgegeven. Quedlinburg staat ook op de lijst van Unesco. ’s Avonds werd vroegere tijden herleeft. Heel leuk om te zien en mee te maken. Een aanrader om hier heen te gaan. In Quedlinburg heb je twee stelplaatsen een officiële,maar de mooiste is in Marschingerhof.  De stelplaats ligt  aan de rechterkant. Deze plaats koste ons het Pinksterweekend niets. Normaal kost een parkeerkaartje €2,50  voor een dagkaart dus dat valt ook erg mee. Elektra kost €1,00  voor 2 uur stroom, water kan je eventueel lozen en innemen, wc kan ook geleegd worden. Heel goede schone plaats. De plaats wordt ook bewaakt door een beveiligingbedrijf. Een aanrader.

Maandag 16 mei 2e Pinksterdag

Doordat we gisteren twee keer naar het dorpje gelopen zijn en de foto’s hebben die we willen hebben, hebben we besloten om morgen toch weg te gaan maar we komen hier zeker terug. We gaan richting Winterberg. Aangekomen in Winterberg, eerst gekeken bij de camping waar wij met de weekenden staan als we willen skiën. Hierna richting de bobbaan gereden, hier was het hartstikke druk, toen maar naar de stadhalle gereden, hier stond niemand. We zijn even naar het dorp gelopen op zoek naar de VVV. We zoeken namelijk nog voor volgend jaar febr. een onderkomen voor 1 week in een appartement of zoiets dergelijks. Vandaag is alles dicht,  dus morgen maar even terug en dan richting huis. We blijven nu staan bij de stadhalle kostte €8,00 euro per 24 uur vinden wij duur. Je hebt er niets voor, voor stroom nog extra betalen.

Tegen een uur of zes kwam er nog een andere camper aanrijden en bleven ook staan op deze plaats. Toen we goed keken zagen we een schnauzer zitten op de voorstoel. We twijfelde nog even maar toen Bert een zakje afval weg ging brengen en Laika achter hem aan liep ging de man in de andere camper ineens voor in de cabine zitten. Wat bleek er zat er niet 1 niet 2 niet 3 maar 4 Schnauzer in. We hebben even staan praten en zo kwamen we ook op een fokker die heel bekend was bij een ieder die een Schnauzer heeft.

Het einde van deze korte vakantie zit er al weer op. Het was een natte maar leuke vakantie. De Oostduitse kant van de Harz vonden wij mooier dan de Westduitse kant.

 

Data reisverslagen