Wintersport Vakantie Neustift 2005

 

NKC camp

 

 

Het is voor ons de eerste keer dat we weg gaan vanuit de NKC we zijn heel benieuwd hoe dit is.

 

18 februari 2005

 

Vrijdagmorgen om 09.00 uur vertrokken vanuit Apeldoorn. Na diverse stops aangekomen in Steinach a/d Ens. Hier hebben we overnacht bij de Kerk.

Goed geslapen.

 

19 februari 2005

 

Zaterdagmorgen zijn we om 07.00 uur gaan rijden omdat de berichten waren dat het wel erg druk zou worden op de Duitse snelwegen richting Oostenrijk. Volop sneeuw op de snelweg,was nog niet geruimd dus voorzichtig rijden. München is hierbij een druk punt. Nu dat hebben we geweten. We hebben anderhalf tot twee uur in de file gestaan om van München oost naar München Zuiden te komen. Jammer van de verloren tijd. 

 

         

Om 15.30 uur kwamen wij dan ook pas aan op de camping in Neustift. Het was even wennen. Heel anders dan in Lermoos maar ook goed. Nadat we welkom waren geheten door de mensen van de NKC en ons naar onze plaats hadden gewezen hebben wij alleen de camper neergezet, gekeken of de camper waterpas stond en de rest zouden we de volgende dag wel doen.  Toen we dat gedaan hadden zijn we naar de apres ski tent gegaan, hier kon je zoveel gluwein drinken, chocola, en gluwein met een tik, er stond wat te eten, kaas, worst, chips van alles, goed verzorgd. Hier ook uiteraard kennis gemaakt met diverse mensen. Op deze bijéénkomst werd er ook het één en ander uitgelegd en ook wat er in die week gedaan kon worden gedaan.

Maandag  schieten, dinsdag was er apres ski in de tent, woensdag een arrenslee tocht en snert eten, donderdag dagje uit naar Innsbruck, donderdag apres ski in de tent, vrijdag was er een afscheidsdiner, zaterdag en zondag was er weer apres ski. Je kon ook mee naar de gletschjer alwaar men je een beetje wegwijs maakte op de piste.

 

20 februari 2005

 

Zondag hebben wij eerst de voortent opgezet. Het lukte wel maar het duurde weer te lang naar onze zin, maar ja hij staat, alles weer erin gezet tafeltje, drank e.d. Hierna zijn we een stukje wezen lopen, het dorpje in alles was dicht, ja we weten het het is zondag maar we hebben ook al meegemaakt dat er toch wel wat winkeltjes open waren, je kon ook geen lekkere warme broodjes halen, sorry Ed, volgend jaar beter. Voor maandag hebben we afgesproken om om ca. 13.00 uur bij de gletschjer te zijn. Er is wel gewaarschuwd dat het er zeker min 15 zou zijn, dus goed aankleden.  Er is ook sneeuw voorspelt en dan is het er helemaal koud. Dus of we gaan dat zien we dan morgen wel.

 

 

21 februari 2005

Maandag

 

Vandaag  met de gondels naar het hoogste punt gegaan (3300 meter) Heel eng en erg hoog. Ik had de nodige wc loopjes al gehad. De zenuwen gierde door mijn lichaam.  Het was vrij koud boven. Weer teruggegaan naar de camping. Op naar de Apres ski.

 

22 februari 2005

Dinsdag

 

Vanmorgen om 11.50 uur met de bus naar de Gletsjer. Hennie en Gerrit zijn halverwege uitgestapt om hun tocht lopend naar de camping te voltooien. Wij waren  om half één bij de gletsjer. Hier aangekomen kaartjes gekocht en naar boven. Boven aangekomen moesten we nog een stukje verder omhoog met de stoeltjeslift. Hierna de blauwe afdaling gedaan. Eerst even aankijken hoe en daarna konden we ons meer toeleggen op de techniek, wat we nog niet hadden verleerd. Morgen misschien weer skiën

 

3 februari 2005

Woensdag.

 

In ieder geval om 17.30 uur erwtensoep eten bij het praathuus.

Vanmorgen om 11.50 uur de bus genomen naar de gletsjer, hier kwamen wij, Ed, Bert en ik, om ca. 12.20 uur aan. Koffie gedronken en gewacht tot het 12.45 uur werd, want dan werden de kaarten weer goedkoper. Een hele dag kaart kost 34,50, vanaf 11.00 was het 30,00  en vanaf 12.00 uur was het 24,50 en om 12.45 kostte het 19,50 euro. We zijn met de Gamsgarten baan naar het middenstation op een hoogte van 2300 meter, in deze gondel konden we blijven zitten om naar het eindstation te gaan op een hoogte van 2600 meter. Hier hebben we weer even onze oefeningen gedaan. Ed vond het wel genoeg op dit baantje en zei ik ga die andere lift in en kijken of dat ook gaat. Wij zeiden ga jij maar en als het wat is dan gaan wij misschien ook nog wel. Ik zag het al helemaal niet zitten, ik keek eens even naar de stoeltjeslift, helemaal omhoog ik was al blij dat ik op deze hoogte zit met de gondel en dan zou ik ook nog hoger moeten en dan nog wel in een stoeltjeslift. Ed kwam terug en zei is makkelijk te doen, nu als Ed het kan dan moeten wij het toch ook kunnen. Wij verstand op nul en de stoeltjeslift in, we zijn in de Rotald stoeltjeslift geweest deze ging van 2630 meter naar 3015 meter. Viel allemaal best wel mee. De afdaling ging ook wel maar ja zo’n eerste keer kijk je toch wel even uit. Toen we deze afdaling hadden gehad gingen we toch wel de spieren voelen en we zeiden we gaan naar beneden naar het restaurant, wat drinken  even  onze laatste boterhammetjes op eten en dan weer naar beneden. Het was onderhand ook wel tijd want het was bijna 15.30 uur. Als we voor de drukte wilde blijven dan gingen we nu weer terug naar beneden.

We kunnen tenminste zeggen WIJ HEBBEN OP DE GLETSJER GESKIED!!!!!

Wat we ook nog hebben gezien is. Wij zaten in de ene gondel en naast ons ging er een andere gondel naar een ander station ik keek omhoog en ineens kwam er een gondel aan met twee mannen er op, deze waren de gondelbaan/kabel aan het controleren, maar wat een lef moet je daar voor hebben.

 

24 februari 2005

Donderdag

 

Ed en Sylvia gingen vandaag naar Innsbruck volgens horen zeggen was dit heel leuk.

 

Gerrit en Hennie, en wij  zouden naar de Elfer  gaan. Dit is naast onze camping, maar helaas ging de dag weer niet zoals wij verwachten. We werden vanochtend wakker en na eerst wat gegeten te hebben en gedronken gingen we afwassen. Wat bleek de afvoer  bevroren dus het water liep niet weg. Eerst moest dit natuurlijk opgelost worden, en de deur moest weer dicht kunnen want we kregen de deur niet meer dicht. Om ongeveer 14.00 uur was dit allemaal weer klaar en we zijn toen op weg gegaan naar de gondel. Boven aangekomen bleek dat er weinig te beleven viel. Het was er ook erg koud. We zijn maar even boven geweest en zijn toen maar gelijk naar beneden gegaan. Het was er erg koud.

 

25 februari 2005

Vrijdag

Morgen waarschijnlijk weer skiën. We zijn vandaag niet wezen skiën, het was beneden in de tent al –10 om 09.00 uur dan zal het boven op de gletsjer nog wel veel kouder zijn, toen maar besloten om het niet te doen. We zijn toen om ca. 12.00 uur gaan wandelen, door het dorp (ligt op 1000 mtr) geklommen naar 1300 meter achter elkaar omhoog. Bij het restaurantje daar wat gedronken en  zijn we weer verder gelopen nog een stukje omhoog en daarna alleen maar afdalen. We kwamen beneden in het dorp en toen kwam de bus eraan. Wij ingestapt en in Neustift  er weer uit. Hier hebben Hennie en ik nog een vingerhoedje gekocht, in de muziektent was een kleine markt met honing en verse worst. Hierna zijn we doorgelopen naar de camping. Nog heel even in het zonnetje gezeten en toen gauw naar binnen, de afvoeren nog even met de föhn behandelt omdat er het één en ander niet meer doorliep. Nadat dat  gedaan was zijn we allen in de eigen camper gaan zitten. Vanavond is er een afscheidsdiner. Hier hebben wij voor ingeschreven wij gaan dan nog wel niet weg maar het is toch wel lekker en leuk denk ik.

 

 

26 februari 2005

Zaterdag

 

Skiën op de Schlick 2000 dit zou een makkelijker piste zijn, is ons gezegd. Wij namen de bus van 11.15 uur en waren om ca. 11.30 uur in Fulpmes/Schlick 2000. Daar aangekomen moesten wij nog even een minuutje of 10 wachten omdat dan de skipas goedkoper zou zijn. Wij gingen naar boven de gondel in. Boven aangekomen eerst even een bakje koffie/chocola gedronken en even gekeken waar we vanaf moesten. Nu het eerste stuk was toch wel vrij pittig, steile afdaling, de tweede helft was vrij makkelijk te doen. Er was ons gezegd als je naar de Schlick 2000 gaat dan ski je bijna vlak en kleine afdaling, maar dat het zo zou zijn dat hadden we niet verwacht. Het is een leuk skigebied maar nog net iets te veel voor ons. Wij gaan zelf liever naar de gletsjer, dit is wel een stuk hoger maar daar kunnen we tenminste kiezen wat we willen. Een éénvoudige een iets moeilijker en heel moeilijk, maar we hebben toch genoten van deze tocht.

Vandaag zijn er ook weer nieuwe mensen aangekomen alwaar we weer kennis mee konden maken tijdens de apres ski. We hebben leuke buren zowel link als rechts.

 

27 februari 2005

Zondag,

 

Lekker uitgeslapen, nou ja uitslapen 09.00 uur. Opgestaan, Laika uitgelaten en ontbeten. Hierna wat sneeuw geruimd en weer lekker in de camper, lekker een dagje niets doen.

Vanmiddag om 14.00 zijn we gaan barbecuen, ga je dit later doen dan wordt het te koud. We wilden eerst buiten voor de camper de barbecue aanzetten maar bij nader inzien hebben we dit toch maar in onze tent gedaan, achteraf maar goed want hoe later het werd hoe kouder. Om ca. 16.00 uur waren we klaar, spullen afgewassen en zijn we weer lekker in de camper gaan zitten. Om 17.00 uur weer lekker apres skiën. Gluwein drinken, stukje kaas, worst, lekker kletsen met de nieuwe buren. Gezellig.

 

 

28 februari 2005

Maandag

 

Op de camping was het heel erg mooi weer, zonnetje. Samen met de nieuwe buren Marianne en Peter gingen we om 11.30 uur met de skibus richting de gletsjer. Bij de gletsjer aangekomen keken we naar boven en wat zagen we mist. Toch maar besloten om naar boven te gaan. Boven aangekomen bleek dat de piste waar wij op wilde skiën goed zicht had. De piste die hoger gelegen lagen lagen in de mist.  Na twee, twéé en half uur hadden wij het wel bekeken, want het werd koud en alles ging de mist in. Om 16.00 uur kwamen wij op de camping aan. Even omgekleed en toen naar het Proathuus voor de  apres ski. Vanavond is er een gastschiesen in het Freizeitcentrum.

 

 

 

01 maart 2005

Dinsdag

 

Vanmiddag om 11.30 uur weggegaan vanaf de camping om weer te gaan skiën op de gletsjer.

 

02 maart 2005

Woensdag

 

Mee met de Arrenslee. Om 11.00 uur verzamelen bij de receptie. De tocht duurt ongeveer tot 13.00 uur.  We zijn met de arrenslee naar Hotel Edelweiss gesleed hier hebben we een kopje koffie/chocola al dan niet met apfelstrudel. Heerlijk was dit.

 

 

 

 

Nadat we hiervan terug waren gekomen hebben we de tent alvast opgeruimd. Morgen willen we nog wat skiën en om dit nu om een uur of 4 nog te doen het lijkt me dat we hier dan geen zin meer hebben. Nu is de tent droog. Hoeven we er thuis tenminste niet veel meer aan te doen.

 

03 maart 2005

Donderdag

 

Vandaag nog even wezen skiën. Helaas was het zicht van dien aard dat wij alleen het oefenbaantje hebben kunnen doen. We wilde nog naar piste 7 maar wij keken naar boven en zagen al bijna niets meer laat staan als dat je naar beneden moet skiën, maar we hebben ons toch wel vermaakt. Weer terug op de camping hebben we alles klaar gemaakt voor vertrek voor de volgende dag. We zijn ook nog naar de apres ski in het praathuus geweest. Hier werd de NKC wintersportreis ook formeel afgesloten voor de mensen die de volgende dag weg zouden gaan. Zo te zien gaan er morgen al een heleboel mensen weg.

 

04 maart 2005

Vrijdag

 

Alles inpakken, op z’n plaats zetten even nog koffie drinken, de laatste boodschapjes doen voor onderweg en dan afscheid nemen van iedereen. Om ca. 10.30 uur reden  we met twee campers weg van de camping. Voordat wij weggingen waren er al een aantal weg. Ik denk dat er vandaag al een stuk of 10/12 campers weggingen. Dit uiteraard met de vooruitzichten van thuis.  Wij hebben overnacht in Rothenburg ob der Tauber. Wij kwamen hier om plm.om 18.00 uur aan. Even overlegd wat we zouden doen met eten. We zouden op de laatste avond van de vakantie lekker uit eten gaan. Tentje opgezocht in Rothenburg en heel lekker gegeten en niet duur. Hierna weer terug naar de camper en nog heel even tv gekeken, de wekker gezet op 06.00 uur want we wilden om 07.00 uur gaan rijden..

 

05 maart 2005

Zaterdag

 

Om 06.00 uur de wekker gezet en om 07.00 uur weggereden. Het is nu 09.00 uur en we rijden bij Frankfurter Kreuz. We hebben nog een heleboel kilometers voor de boeg voordat we in Apeldoorn zijn. We gaan ook nog even langs familie in Rijswijk en daarna door naar huis. Helaas moeten we maandag weer werken en dan zit de vakantie er weer op, misschien dat als er nog genoeg sneeuw ligt gaan we nog even naar Winterberg.

 

NOOT: Wij bedanken de organisatie van het NKC winterkamp Neustift 2005 voor de goede organisatie en wellicht tot volgend jaar.

 

 

Data reisverslagen