Wintersport Vakantie Neustift 2006

NKC camp

 

Woensdagavond 22 februari weggereden. Na een harde lange dag werken zijn we om ongeveer 17.00 uur gaan rijden. De eerste stop was in  Limburg an der Lahn. Hier hebben we even gegeten en zijn toen nog een stukje om gaan lopen. Het stadje leek ons heel leuk en zeiden laten we morgen maar om 08.00 uur op staan dan kunnen we nog even het dorpje inlopen en dan gaan we weer op weg. Nu hier is het nooit van gekomen want om 05.30 uur kwam de schoonmaakploeg van de gemeente voorbij en Bert was klaar wakker. Hij zei ik ben nu toch wakker laten we maar gelijk op staan. Zo gezegd zo gedaan. Toen we onze thee opgedronken hadden zijn we maar gelijk weggereden.

Donderdag 23 februari.

Om ca. 06.00 uur weggereden op weg naar Innsbruck alwaar onze vrienden al de hele week stonden op de camping in Kranebitten. Hier kwamen wij om 15.30 uur aan. Op de camping geen Gerrit en Hennie te zien. Wij gebeld, liepen ze in het winkelcentrum wat vlakbij de camping is. Hier zijn de Hofer (Aldi) Lidl, intersport en nog veel meer winkels. Wij hier heen gereden en toen we daar aankwamen zijn we eerst wat boodschapjes wezen doen. Hierna zijn we teruggereden naar de camping. Alles neergezet nog wat gedronken en wat gegeten en toen ben ik vast teruggegaan naar onze eigen camper. Nog wel even afgesproken wat de volgende dag zouden gaan doen.

Vrijdag 24 februari.

Om 10.30 uur weggereden vanaf de camping op weg naar Wattens. Het Swarovski-welt. Alles weer bekeken het was niet druk dus je kon foto’s nemen en alles rustig bekijken. Heel mooi allemaal. Nog even een bakkie koffie drinken in de VIP lounge en hierna naar de shop. Even rondgekeken en nog een aantal dingen gekocht. Hierna naar Hall in Tirol gereden en naar Fugen. Lekker goedkoop getankt  en weer op weg naar de camping.

Zaterdag 25 februari.

09.00 uur opgestaan. We mogen pas vanaf 12.00 uur op de camping in Neustift aankomen. Het is hier plm.20 kilometer vandaan, dus vroeg op staan hoeft ook niet.. Om 10.30 uur weggereden naar Neustift. We kwamen hier om ongeveer 11.45 aan.  Met de camper de camping opgereden en de camper aan de kant gezet. Nico Schuyt van de NKC kwam ons al tegemoet gelopen en heeft ons onze plaats toegewezen. Camper neergezet, tent opgezet, wat gegeten en toen zagen we Peter en Marianne, hier nog even gezellig mee gepraat en toen zijn we naar de apres ski gegaan. Heel gezellig, mensen van vorig jaar en ook nieuwe mensen waren aanwezig. 

Zondag 26 februari.

Om 13.30 uur zou er  een carnavals optocht voorbij komen in het dorp. Natuurlijk zijn wij gaan kijken. Was niet zo veel aan. Geen muziekkorpsen, veel ruimte tussen de wagens. Jammer, maarja dat hebben we ook weer gezien.

Maandag 27 februari.

Vanmorgen  om 11.50 uur de bus genomen naar de gletsjer om te gaan skiën. Daar aangekomen gelijk maar kaartjes gekocht en naar boven gegaan. De buren stonden ook bij de bus dus zijn we gezamenlijk opgegaan. Boven aangekomen ski’s ondergebonden en weer even op het oefenbaantje een keertje het gevoel weer krijgen. Hierna zijn we in de stoeltjeslift gestapt om naar baan 7 te gaan een blauwe piste. Toen wij hiervan afgingen kwamen we erachter dat er ontzettend veel hobbels in de piste zaten. Wij gebruiken normaal de hele breedte maar dat was nu geen doen. Halverwege stond je eigenlijk al bijna stil. Jammer. Ging je rechtstreeks naar beneden dan ging je al hobbelend en te snel naar beneden. Dit een paar keer gedaan en toen maar weer teruggegaan naar de camping.

Dinsdag  28 februari.

Vanmorgen uiteraard weer opgestaan wat boodschappen gedaan en vanmiddag gaan we het rodelen uitproberen. Ben benieuwd??  Kaarten gekocht voor de 11 lift. Gerrit ging de kaarten kopen en zei dat er 3 van boven de 60 waren en 1 onder. Hij kreeg de kaarten zonder iets te overleggen. Wij naar boven met de sleetjes, wat zijn die dingen zwaar, bovenaan gekomen was het toch wel erg steil. Ik zei ik ga er niet vanaf maar heb het toch maar gedaan, na aandringen van Bert. 1 maal op de rodelbaan ging het best goed. Goed remmen, eenmaal beneden toch maar weer naar boven en het ging ons steeds makkelijker af. Om 16.30 uur gingen we voor het laatst naar beneden omdat de sleetjes uiterlijk 5 uur ingeleverd moesten worden. Volgende week gaan we nog een keer maar dan gaan we de andere rodelbaan uit proberen.

Woensdag 1 maart.

We zijn maar niet gaan skiën, het rodelen is leuk maar de spieren zijn er niet op berekend. Koffie gedronken en we zijn richting Klaus gelopen. Hier aangekomen hebben we wat gedronken buiten en toen zijn we naar binnen gegaan. Hier zat Gerard al met zijn trekzak. De andere mensen van de camping kwamen ook binnen druppelen. Het was erg gezellig.

Donderdag 2 maart

Vanmorgen/middag 11.50 uur de bus naar de gletsjer gepakt. Gerrit en Hennie gingen ook mee naar de gletsjer. Wat foto’s gemaakt en toen zijn wij gaan skiën en Gerrit en Hennie zijn nog verder naar boven gegaan.  Om drie uur zijn wij naar beneden gegaan, want het werd echt koud boven niet leuk meer om te blijven. Om 16.00 uur waren we weer op de camping.
’s-Avonds nog even naar de apres ski geweest en toen hebben we gegeten. Wat gekaart en toen weer slapen.

Vrijdag 3 maart.

Uitgeslapen en de zon schijnt, er is weer geen sneeuw gevallen, er moet wel wat bijvallen want anders worden de pistes een beetje ijzig. We hebben vanmiddag een kleine wandeling gemaakt in het dorp. Voor de rest hebben we niets bijzonders gedaan.

Zaterdag 4 maart.

Vanmorgen uiteraard weer opgestaan en het sneeuwde. Gelukkig want dan worden de pistes ook beter van. Er was wel veel mist.  We moeten nog even boodschapjes doen en vanavond gaat Hennie pannenkoeken bakken. Heerlijk gegeten, afgewassen, en alles was weer schoon, nog koffie gedronken en hierna zijn we weer naar onze eigen camper gegaan.

Zondag 5 maart.

Vanmorgen om 09.30 uur opgestaan. We keken uit het raam en zagen dat er ongeveer 50 cm sneeuw was gevallen en het sneeuwde nog steeds. Gerrit en Bert hebben eerst een paadje gemaakt en toen de sneeuw naar de weg geschept. Ben benieuwd hoe lang dit duurt voordat dit opgeruimd wordt. Nu we zien wel. Hennie is op dit moment koffie aan het zetten, dus het is zo tijd voor koffie. We zouden vandaag met de bus naar Fulpmes gaan maar ik denk dat het gewoon wandelen vanaf de camping wordt. Ook leuk, als je maar bezig bent. Of we morgen nog gaan skiën dat is afhankelijk van het weer. Als het zo is als vandaag dan heb ik weinig hoop . Weinig zicht. Nu we zien wel.

We hebben in ieder geval besloten om uiterlijk vrijdag hier weg te rijden want dan zijn we zondag thuis en hebben we tenminste nog een dag om de camper leeg te halen. Maandagochtend om 08.00 uur moeten we weer werken. Jammer, maarja dat hoort er ook bij.

Maandag 6 maart.

Vandaag om 09.00 uur opgestaan en uit het raam gekeken hoe het weer was. Helaas het was iets bewolkt. Bert is met Laika gaan kijken bij het station van de Gletsjerbaan, daar hangt een scherm met live beelden van de gletsjer en van de schlick2000. Op de schlick was het bewolkt en –15 graden. Besloten om maar niet te gaan skiën. We  hebben wel de bus genomen naar Fulpmes en daar uitgestapt. Even de winkeltjes en de kerk bezichtigt en toen lopend terug  naar Neustift. Neustift-Fulpmes is ongeveer 7 kilometer. Het was een heerlijke wandeling. Onderweg nog even wat gegeten, kasespatzle en ik schinkenspatzle. Was wel lekker. Om ca. 16.00 uur waren we weer terug in Neustift. Nog even wat gedronken, wc geleegd, emmertje leeggemaakt en toen weer naar de apres ski. Het sneeuwt nu weer iets.

Dinsdag 7 maart.

Vanmorgen weer om 09.00 uur de wekker gezet. Bert eruit en met de hond er op uit om te kijken of we kunnen gaan skiën. Helaas er was weer te weinig zicht en het was er nog koud ook. Bert kwam terug en zei  wat zullen we gaan doen vandaag. Naar Innsbruck. Ik zei zullen we dat nou wel doen. Hennie en Gerrit zeiden dat ze gingen wandelen wij zeiden we gaan wel mee. Om 12.15 gingen we weg, want de bus zou om 12.30 uur komen. Helaas verkeerd gekeken hij ging pas om 12.50. Wij wachten erop. De bus kwam op tijd. Gerrit en Hennie gingen de bus in wij gingen ook de bus in maar ik kon de gastekaart niet zo gauw vinden. De buschauffeur begon te mekkeren die Duitsers ook. Het is al de tweede keer vandaag. Bert zei Duitser !! bij ons in Holland is alles beter. Wij stapten de bus weer uit, Gerrit en Hennie stapte de bus ook weer uit. Nu dan maar lopen richting de camping in Volderau. Volderau lag zo’n 6 kilometer verderop. Mooie wandeling, veel onderweg gezien. Bij Hotel Edelweiss zouden we wat gaan drinken maar de bus kwam er aan dus besloten we om maar in de bus te stappen, de dames waren wel moe van dat stuk lopen. In Neustift midden stapte we uit. Bert en Gerrit zijn naar de camping teruggegaan Hennie en ik zijn nog even de winkeltjes in geweest. We hebben nog wat inkopen gedaan en kwamen zo’n 2 uur later weer terug op de camping. De heren zeiden, te moe om te lopen maar wel winkeltje in en uit en twee uur later pas terugkomen. Vanavond weer vis gegeten, Hennie een schnitzel en ik spareribs. Lekker. Nu gaan we ouwewijven en dan weer naar bed.

Woensdag 8 maart.

Vanmorgen om 09.00 uur ging de wekker weer. Bert keek naar buiten en de zon scheen. Aangekleed, hond meegenomen en bij de VVV weer gaan  kijken hoe het weer boven was. Het zag er heel goed uit. Teruggekomen op de camping hebben we een kopje thee gedronken. Bert begonnen met de tent los te maken ondertussen hoorde hij van Gunter en Nettie dat het weer in de middag slecht zou worden, sneeuw, regen enz. Het zag er niet naar uit. Tja wat moeten we nu doen, gaan skiën of tent verder opruimen. Bert besloot om toch maar niet te gaan skiën en de tent maar op te ruimen want dan kon hij droog mee. Achteraf is het maar goed ook want in de middag ging het ook minder worden. Je zag om ongeveer 14.00 uur dat het dicht begon te trekken. Twee uur later begon het sneeuwen. Gelukkig hadden we de tent al binnen. Om 17.00 uur even erwtensoep en een broodje met worst eten in de tent. Hierna weer teruggegaan naar de camper. Morgen gaan we op weg naar Rothenburg ob der tauber.

Donderdag 9 maart.

09.30 uur opgestaan. We hadden al eerder uit het raam gekeken en wat bleek er lag ruim 50 cm. sneeuw. Dit betekent dat we eerst ons uit moesten graven uit de sneeuw. De buren hielpen ook even mee. Dus vele handen maken licht werk. Nadat alle sneeuw om de campers weg waren geschept ging Gerrit als eerste zijn camper eruit rijden, maarja wat gebeurde er weer Gerrit ging te ver achteruit en  natuurlijk zat hij vast met zijn bumper. Hij weer naar voren en toen ging de achterbumper er bijna af.. Gerrit ging vast water in nemen en alles lozen. Hierna waren wij aan de beurt. Nadat alles in orde was zijn we even de mensen gedag zeggen waar we de hele week contact mee hebben gehad. Nadat we van iedereen afscheid hadden genomen zijn we op weg gegaan naar Rothenburg ob der Tauber. Zonder veel oponthoud hier aangekomen. In Rothenburg op zoek gegaan naar het restaurantje waar we vorig jaar ook hebben gegeten. Nadat we het gevonden hadden, hebben we heerlijk zitten eten. Hierna weer terug naar de camper, alwaar we voetbal zouden gaan kijken. Helaas voor Bert er was geen voetbal. Dan maar iets anders kijken.

Vrijdag 10 maart,

10.00 uur vertrokken richting Apeldoorn en daar om 17.00 uur aangekomen. Zaterdag de camper leeg en schoon gemaakt.

 

Data reisverslagen