Zomervakantie 2007

Op 28 augustus zijn we op weg gegaan. Eerst in de ochtend even naar de kapper want het haar was weer veel te lang. Om 13.30 uur zijn we weggereden uit Lathen op weg naar Hoenderloo. Na een stop in Apeldoorn bij de postbus zijn we naar de parkeerplaats van het Deelerwoud gereden. Hier hebben we gegeten en daarna zijn we naar Hoenderloo gereden, alwaar Bert een vergadering van de Apeldoornse Muziek Federatie had.

Woensdag gaan we eerst naar de huisarts en hierna gaan we naar Duiven (Makro) Bert zag in het Makro krantje dat er een externe harde( 500 Gig ) schijf te koop was voor 100 euro. Daarna gaan we nog even naar Hattem naar Terveer. De Boiler lekt ergens en dat moet nagekeken worden. Terveer kon niets doen maar verwees ons naar een Laika dealer. We gaan hier volgende week naar toe.

Vrijdag 31 augustus

De grote dag voor mijn broer Hans. Hij gaat voor de tweede keer trouwen. We zijn om 09.00 uur opgestaan daarna lekker onder de douche geweest. Netjes aangekleed en om 11.15 werden we verwacht om bij Hans te zijn. Hier moesten we wachten op de fotograaf en videoman. De auto was er al. We zijn om ongeveer 11.35 uur weggereden want hierna gingen we naar Karin haar moeder. Hier kregen we koffie met broodjes. Lekker. In de tussentijd van 12.00 uur tot 14.30 uur zijn Hans en Karin foto’s gaan maken in Delft. Gelukkig was het droog en scheen het zonnetje. Toen ze terug kwamen werden er nog foto’s bij de deur gemaakt van ieder afzonderlijk.

Om 15.15 uur gingen ze trouwen. Stadhuis van Rijswijk, het duurde zo’n half uurtje en hierna konden we naar Vlietzicht. Daar aangekomen kregen we gelijk wat te drinken. Om 18.15 uur gingen we eten. We kregen iets van ham met rauwkost, hoofdgerecht was een lekker stuk vlees, en na kregen we ijs met diverse vruchten er om heen. Heel lekker allemaal. Omdat het eten uit liep zaten we nog aan tafel terwijl de eerste gasten al kwamen. Hierna naar de muziek geluisterd wat gedanst en toen was het zo 12 uur. Om 12.00 uur waren Bert en ik 14 jaar getrouwd. Hier hebben Hans en Karin op gewacht nog even lang zal ze leven gezongen voor ons en toen was het afgelopen. Ik ging met Hans zijn auto naar mijn moeders huis en na mijn moeder en Bert uit de auto gezet te hebben ben ik naar Hans zijn huis gereden om de auto voor de deur te zetten want zij gingen zaterdag met vakantie. Ricardo heeft mij even en teruggebracht en hierna konden we lekker ons bed in kruipen.

Hans en Karin zagen er allebei heel mooi uit.

Zaterdag 1 september.

Gisteren in de Swarovski shop in Rijswijk een van de vijf globetrotters gekocht omdat we samen 14 jaar getrouwd zijn vandaag. We zijn om 11.00 uur uit Scheveningen weggereden want we moesten onze hond Laika nog ophalen want die hadden we bij Bert zijn moeder gebracht.

In Dusseldorf zijn we om 14.30 uur aangekomen. Plaatsje toegewezen gekregen op feld 5F in de vierde rij. We waren een stukje aan het lopen en toen konden we de camper niet meer terug vinden. Gelukkig vonden we hem. Vanavond even in de tent kijken en morgen naar de beurs. Kaartjes al gehaald.  

Zondag 2 september

Om 09.00 uur opgestaan, gegeten, thee gedronken en water en brood meegenomen. Hoeven we dat in ieder geval niet te kopen. Bijna overal gekeken maar voor ons blijft toch de Laika de mooiste. Niet de goedkoopste maar ook niet de duurste. Om 17.00 uur waren we weer op feld 14 rij 5f. Hieraan gekomen stond de plaats helemaal vol met vrachtwagens om zodra het 18.00 uur is weg te rijden naar de Messe voor de afbouw. Heel veel mooi,s gezien. Leuk om er weer een keer te zijn.  

Maandag 3 september.

Om 08.30 uur opgestaan, de campers, het waren er heel weinig, die van gisteravond nog stonden stonden er nog steeds, er was geen bewaking niets meer. Om 10.00 uur zijn we weggereden op weg naar Julich. We hadden problemen met onze boiler/verwarming. Er kwam water uit en dat hoort niet dus wij in eerste instantie op de beurs gevraagd wat of er aan de hand kon zijn. Die gaven een aantal suggesties. Vandaag dus naar een Laika dealer in Julich. Daar aangekomen om 11.00 uur kwam er gelijk iemand bij. Hij keek en keek. Water moest eruit.  

De klem/koppeling vernieuwt. Boiler weer gevuld. Nog steeds water. Water er weer uit. Koppeling vernieuwt. Er moest nog een onderdeel gehaald worden. Dus wachten en wachten. Water erin, nog steeds water. Koppeling onder de boiler is kapot. Moest besteld worden. Oké, zei Bert is goed. Alles weer dicht. Nog geen uurtje werk. We waren er dan wel  twee uur maar het werk was zoals ik al schreef geen uurtje werk. Hierna ging de monteur eten want het was schafttijd. Bert dacht even betalen en weg. Helaas die waren ook gaan eten dus moesten we ook een uur wachten. Hebben we in de tussentijd maar even een kopje soep genomen. Twee uur wij gingen betalen kregen we een rekening die we moesten betalen van 124,41 euro. Voor twee plastic koppelingentje, en het was nog niet gemaakt. Wij hebben in eerste instantie betaald. Maar terug in de camper voelde we ons belazerd. Wij weer terug. De monteur had 1,5 uur berekend. Na wat heen en weer gepraat kregen we 45,00 euro terug. Het is iets maar daar en tegen was de reparatie nog duur. Wij hebben gezegd wij kopen hier geen camper.

Hierna zijn we verder gereden naar Waldfeucht, Tilderweg wijk Brugchelen . Hier gaan we zaterdag 8 september ook staan als we uit Hoensbroek komen van de Taptoe.  

Overdag was er een jonge, denk misschien 1 jaar oude, Golden Retriever op de stellplatz aan komen lopen. Lief beest, aardig tegen andere honden en zeer aanhankelijk. Vannacht heeft de Retriever buiten geslapen terwijl het toch maar 5 graden zou zijn. We hadden met z’n allen medelijden met de hond.  

Vanmorgen was hij er nog steeds. De mensen waar hij te eten van kreeg hebben hem meegenomen en zouden hem vandaag afgeven bij een dierenasiel. We zullen vanavond wel horen hoe en wat.

Dinsdag 4 september.

We rijden vandaag richting Brunssum/Hoensbroek gaan daar eens kijken. We zijn eerst gestopt bij kasteel Hoensbroek om te kijken hoever dit van het stadion af is. Valt mee maar is niet te lopen. Bij het stadion kunnen we mooi staan overdag, hiervandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar het dorp. We zouden daar ook kunnen blijven staan maar dat doen we niet omdat er na de Taptoe nog een concert is van een of andere band. Dus herrie. Toch maar weer terug naar Waldfeucht. Hier sta je rustig.

Woensdag 5 september.

Vanmorgen weggereden uit Waldfeucht op naar Aken. In Aken aangekomen hebben we de auto vlak bij de stad geparkeerd. Aken in gelopen. De Dom bekeken, de St. Nicolaaskerk bekeken. Hierna zijn we weer weggereden op weg naar Valkenburg. In Valkenburg de auto geparkeerd en het dorpje in geweest. Het begon te regenen dus niet echt leuk.

Hierna zouden we naar een dorpje Voerendaal daar was een boerencamping. We zijn de richting opgereden maar werden omgeleid en de omleiding gaf aan dat je niet hoger mocht zijn als 2.90. Tja, we zijn ongeveer drie meter hoog dus we moesten wat anders zien te vinden. We staan nu op camping Schoonbroo in Schin op Geul. Plekje uitgezocht en de camper neergezet. Nog even op z’n plaats zetten en klaar, maar omdat de grond nogal zacht was i.v.m. de regen kwamen wij vast te zitten. Terug naar de receptie om er iemand bij te halen met een tractor. Binnen tien minuten waren we weer vrij. Nu staan we gewoon op het pad in een doodlopen padje. Moet kunnen., Eten gehaald bij de snackbar en opgegeten in de camper.

Alles wordt weer opgeladen en vanavond of morgenochtend lekker douchen. We zijn vandaag ook nog in Margraten geweest. Hier waren wij al eerder geweest bij het Amerikaanse Militaire begraafplaats.

Donderdag 6 september

We gaan naar Gronsveld een onderdeel voor de boiler halen, en die gaat hij er dan zelf onder zetten.? Want het koste toch al genoeg geld. Helaas geen kraantje. Hierna zijn we de kastelenroute gaan rijden door België. Mooie tocht maar weinig kastelen gezien als je de route volgt. Er staat nergens hoe je moet rijden als je naar een kasteel wil. Geen borden gezien. Hierna zijn we weer terug naar Vaals gereden. Onderweg zijn we de boerencamping tegengekomen De Schaapskooi in Eperheide. Eerst tanken want de tank is leeg. Nadat we getankt hadden gingen we terug. Konden we de boerencamping niet meer vinden. De tijd en kilometers die we verreden hebben waren we eigenlijk al weer op de gratis stellplaats in Duitsland. Maar ja morgen gaan we daarheen.

Vrijdag 7 september

Vandaag om 10.30 uur wilden we wegrijden maar de grond was nat, en de camper stond voor de tweede vast. De vrouw die de camping onder beheer had was in geen velden of wegen te zien. Dus maar het nummer gebeld dat op de kaart stond, kreeg ik haar man aan de telefoon die ergens in de weilanden liep bij zijn schapen. Hij zou over ongeveer een half uurtje terug zijn op het bedrijf. Dus we moesten wel wachten. Toen deze man er eenmaal was waren we zo weg. We zijn binnendoor terug gereden naar Waldfeucht waar wij alweer op hetzelfde plekje staan. Er staan nu veel campers. Dit voor een plaatsje wat niets voorstelt en toch een grote camperplaats van 8 campers. Je staat hier heel rustig. Goede stelplaats om eventueel nog eens terug te komen. Morgen gaan we weer naar Hoensbroek want daar is een streetparade om 14.30 uur en om 17.00 uur uur begint de Taptoe. Ben benieuwd.

Zaterdag 8 september.

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Gegeten en om 10.30 uur stonden Gerrit en Hennie al voor de deur. Eerst koffie gedronken en daarna zijn we naar Hoensbroek gereden waar de taptoe was. Hennie heeft het vlees aangebraden en toen de streetparade voorbij was hebben we gyros met macaroni gegeten. Hierna was het tijd om naar de tribune te gaan want om 17.00 uur begon de taptoe. Het was een mooie en leuke taptoe. Hierna zijn we weer naar de camperplaats gegaan nog wat gedronken en gegeten en toen slapen.

Zondag 9 september

We zijn om ongeveer 12.00 uur weggereden uit Waldfeucht. Tegen een uur of 5 zeiden we van we moeten maar even kijken waar we gaan overnachten. We zijn uitgekomen in Cochem. Daar mag je tegenwoordig aan de Moeselkade overnachten, overdag van 8.00 tot 18.00 uur moet je betalen 30 min. 20 euro cent, 60 min. 80 euro cent en het volgende uur 50 euro cent. Wij kwamen om 17.45 aan dus we hebben alles neergezet en toen was het zes uur dus hoefde we niet meer te betalen. De volgende ochtend zijn we om 7.45 opgestaan en we zijn ongeveer om 09.00 uur gaan rijden.

Maandag 10 september  

Oranje route

Vanmorgen om ongeveer 09.00 uur gaan rijden. Alles binnendoor rijden. Uiteraard weer omleidingen, een pont bij Boppard, hier konden we niet op omdat de oprijlaan te steil naar beneden ging, dus degene die bij die pont werkt zei ik zou het niet doen. Even doorrijden naar St. Goar dat is beter. Zo gezegd zo gedaan. We staan nu in Miehle, een klein dorpje, even broodjes en brood gekocht, koffie gedronken en op weg naar Nassau.  

Vandaag in Nassau geweest, veel van verwacht maar viel tegen. Eerst naar de VVV, met de camper konden we er niet komen omdat de weg ernaar toe veel te smal is, maar er was wel een voetpad naar boven. Zou ongeveer 20 minuten lopen zijn. Dit klopte maar eenmaal boven aangekomen hadden we beiden een stinkasem, het viel tegen niets was er open, het restaurant was dicht, museum was dicht en de toren was wel open. Bert is hier naar boven gelopen maar het was donker, geen licht, vuil de duiven woonden erin en misschien ook nog wel een vleermuis. Jammer dat ze dit niet onderhouden. Viel tegen.!!! Geen aanrader om daar heen te gaan.

Historisch vererving in Nassau

Het stadje Nassau, idyllisch gelegen in het dal van de Lahn, wordt gedomineerd door de Nassau burcht, die samen met de imposante toren een markant silhouet vormt, dat tot ver in de omgeving te zien is. Hier woonde Rene van Nassau-Breda die in 1530 het vorstendom Oranje erfde en op zijn beurt in 1544 naliet aan neef Willem (de Zwijger) van Nassau-Dillenburg. Deze noemde zich voortaan dan ook Willem van Oranje-Nassau.

We zijn verder gereden naar Diez. De altstad in geweest viel ook tegen. Nu staan we op camping Oranien vlak bij het slot. Morgen gaan we het slot bekijken en dan verder naar Braunfels en dan naar Dillenburg.  De camping is goed schoon en goede plekken voor campers en caravans zijn er plekken met verharde ondergrond. Dus niet meer wegzakken. Wij betaalden voor een nacht 2 personen 15.60 euro. Douche moest je wel apart betalen, maar ze waren wel lekker warm. Goede camping om te overnachten voor een bezoek aan het Schloss.

Dinsdag 11 september

Vanmorgen eerst de afval tank geleegd en toen naar Schloss Oranienburg in Dietz. Dit Schloss staat op militair terrein dus je moest bij de poort wachten om onderbegeleiding door het Schloss heen te lopen met uitleg. Dit was interessant. De rondleiding duurde een uur en dat voor 2 euro nog een boek gekocht over de geschiedenis en stamboom van de oranjes. Op weg naar de volgende bestemming Dillenburg. Dillenburg leek ons wel leuk. De Wilhelmsturm. Helaas de Wilhelmsturm stond in de steigers, we hebben wel diverse dingen bekeken maar vonden het allemaal maar een beetje vies eruit zien. Het leek net of er niets aan gedaan wordt. Jammer. Besloten om morgen maar richting Kassel te rijden. Hier hebben we van onze vrienden gehoord dat dit daar heel mooi moet zin. Ben benieuwd. Wat we daarna gaan doen?

In Diez. Diez is een idyllisch gelegen stadje aan de rivier de Lahn. Middenin een romantische en fraaie omgeving met een grote toeristische aantrekkingskracht. In vroegere eeuwen waren de banden tussen het toenmalige “Gulden Graafschap” en Nederland zeer nauw. De oranje stadhouders der Nederlanden waren tevens graaf van Dietz. Vooral het imposante 17e eeuwse barok Kasteel Oranienstein en het Oranje-Nassau museum wijzen duidelijk op deze hechte historische betrekkingen. Pas in 1815 stond Koning Willem 1 zijn Nassau stamland af aan de koning van Pruisen, in ruil voor het Groothertogdom Luxemburg. Als een van de stamsloten de Oranjes is Oranienstein gebouwd vanaf 1672 door Albert ine Agnes, prinses van Oranje. De benaming “Stad van de Oranjes” komt dus bepaald niet uit de lucht vallen. Hoewel het imposante slot onderdak biedt aan de generale staf van een pantserdivisie is een del ervan ingericht als museum en voor het publiek toegankelijk. Zeer aan te bevelen.  

Woensdag 12 september

Vanmorgen opgestaan en richting Willingen gereden wat schets onze verbazing er is nog een Willingen, de verkeerde. Wij weer terug. Dus we waren alweer minimaal een uur onderweg en we waren nog geen kilometer verder. Weer terug gereden naar Dillenburg. Via Dillenburg naar Winterberg en nu in Warstein. We waren er om 14.30 uur en we konden nog mee met de rondleiding van 15.00 uur. Was heel interessant om dit te zien. We staan nu bij Warsteiner op de camperplek. Normaal kost dit 15,00 maar we hebben gezegd we staan nu en we zien wel wat er gebeurt. Als ze dan alsnog komen nou dan moet het maar. Maar als we moeten betalen zullen we ook van alles gebruik moeten kunnen maken en nu is alles dicht. Ja, hoor er komt iemand aan in een geel poloshirt. 15,00 euro en alles gaat open. Ziet er heel goed uit. Morgen gaan we verder naar Bad Arolsen. Hier is een kasteel waar Koningin Emma is opgegroeid.

Donderdag 13 september.

Vandaag gereden Bad Arolsen, hier is Emma geboren, Leuk en interessant kasteel om te bezichtigen alleen ging het meer over de koninklijken van daar als over Emma, maar toch leuk om te zien.

Mailtjes bekeken en op gereageerd.

We hebben vannacht in Goch gestaan, zoals altijd mooie stellplatz, is wel ietsje veranderd.

Vrijdag 14 september.

We gaan langs Schloss Moyland, en dan naar Apeldoorn, even langs Gerrit Hulleman want die is vandaag jarig. Vanavond overnachten we op de camping Liederholt in Beekbergen. Hierna zijn we naar huis gereden. Dit was een deel van onze vakantie.

Volgende week gaan we alles in orde maken wat er nog in orde gemaakt moet worden en vrijdag rijden we naar Alblasserdam. Dan gaan we met de boot naar Rotterdam want daar is dan de streetparade van diverse muziekbands en in de avond is de Taptoe Rotterdam. (voorheen Taptoe Breda).

Dit was onze zomervakantie 2007  

Data reisverslagen