Wintersport Vakantie Mautendorf 2007

NKC camp

 

17 februari

Donderdagavond 17.30 uur weggereden uit Beekbergen. Om 22.30 uur kwamen we aan bij een parkeerterrein langs de grote weg. Ongeveer 150 km voorbij Koblenz. Even nog wat gedronken en zijn toen gaan slapen. Om 08.00 uur zouden we weer wegrijden. Doordat we op een parkeerterrein langs de weg stonden en de vrachtwagens om 04.00 uur al gingen rijden waren we al weer vroeg wakker. Om 07.30 uur zijn we weggereden op weg naar Mauterndorf. 

Na diverse stops onderweg kwamen we om 17.00 uur aan in Mauterndorf. We werden hartelijk ontvangen en werden we naar onze plaats gebracht.  Ed en Silvia hebben gelijk hun tent eraan gezet. Wij hebben zaterdagochtend de tent opgezet. Na een uur of  twee stond de tent en waren we helemaal klaar. Koffie gedronken en even naar de piste gelopen om te kijken hoe het er overdag uitziet. De rest van de dag niet zo gek veel gedaan. 

Om 17.00 uur was het verzamelen bij de hut van de NKC. Hier werd een ieder welkom geheten en kregen we een speciaal gemaakt drankje. Was leuk.

18 februari

Zondag zijn we van plan om een puntenkaart te kopen en dan te gaan kijken hoe het gaat.

Ben benieuwd.. Een puntenkaart van 150 punten gekocht en op weg naar de sleeplift. We gingen naar boven en op het oefenweitje zijn we de eerste keer wat rustig weer naar beneden. Dit nog diverse malen gedaan en hierna zijn we koffie gaan drinken bij de  camper. Nadat dit op was zijn we weer teruggelopen naar de piste. Hier zijn we dan nog een paar keer naar boven gegaan en naar beneden. Toen zijn we met de kabelbaan naar boven gegaan op de hogere gelegen piste te gaan skiën. Ed zei het valt best wel mee de pistes zijn breed dus ruimte genoeg. Het is niet stijl daarboven. Boven gekomen gingen op weg naar beneden. Het eerste gedeelte was vrij stijl dus heel rustig naar beneden het volgende stuk werd iets beter maar hierna kwam er een lang stuk wat nog ietsjes steiler was als ervoor. Dit alles was een rode piste. Op het ene kaartje stond een heel klein stukje rood maar op een ander kaartje was het een heel groot gedeelte rood. Het werd een stuk lastiger om hier naar beneden te komen. Pijn in de kuiten, in de bovenbenen. Niks aan. Bert deed zijn ski’s af en ging naar beneden lopen, op dat moment stond ik ook ergens op de helft en kon niet wegkomen. Ik dacht als ik rechts ga dan val ik maar als ik naar links ga ook, dus ik heb ook de ski’s afgedaan en ben ook naar beneden gelopen totdat het weer een blauwe piste werd. Hier zijn we de ski’s weer opgestapt. Dit ging weer een heel stuk beter maar er kwam nog een pittig stukje aan, het werd weer stijl. Ik ging er deze keer wel goed over heen, breed skiën goed druk zetten en ik was weer op het blauwe stuk. Bert had het al gezien en zei ik ga met de kabelbaan naar beneden maar we moesten nog een stukje naar beneden skiën en hierna weer met de stoeltjeslift naar boven en toen nog een heel klein stukje naar beneden en toen kwam de kabelbaan in zicht. Hier in gegaan en we waren zo beneden. Beneden nog even een radler gedronken en toen zijn we naar de camper gegaan nadat we eerst de ski’s en schoenen uitgedaan hadden in het gebouw. Deze dag is heel leuk geweest maar naar boven gaan wij in ieder geval niet meer we blijven lekker op de oefenweide. Jammer dat de blauwe piste boven niet te bereiken zijn zonder dat je over een stuk rode piste moet anders hadden we het van de week zeker nog gedaan.

19 februari.

Maandag vandaag niet skiën of de pijn in de kuiten moet helemaal weg zijn maar dat denk ik niet. Ik denk dat we vandaag naar het dorp gaan samen met laika onze hond. Om 16.00 uur worden we verwacht in het restaurant bij de lift want dan krijgen we een drankje aangeboden door de campingeigenaar. En om 18.30 uur moesten weer bij de kabelbaan zijn want dan gaan we in het restaurant boven fondue eten. Dit was heerlijk eten. Bert  en ik hebben ook een stukjes speenvarken geproefd en dat was ook lekker. Gezellige avond. 

20 februari

Dinsdag.

Vanmorgen om 08.30 uur opgestaan want we gingen vandaag skiën. Om 10.00 uur weggegaan lekker geskied. Halverwege kreeg ik zo,n pijn in de voet, ik voelde hem niet meer. Dus de voeten op laten meten op drukpunten en zooltjes gekocht. Het ging gelijk beter, mijn voeten zijn niet meer koud en gevoelloos. Ben benieuwd hoe het de volgende keer gaat.

21 februari

Woensdag.

Vandaag weer heel even geskied. Het ging wel beter met de zooltjes erin maar het is nog niet helemaal over.

22 februari

Donderdag.

Bert voelde zich niet zo lekker dus we hebben niet zo veel gedaan vandaag. Lekker in de zon gezeten een stukje gelopen. Vanavond eten in de schi-alm beneden aan de berg. Lekker gegeten, gezellig zitten kletsen met mensen uit Leidschendam en nog een stel (daar is de naam me van ontschoten). Om circa 21.00 uur zijn we naar de camper gegaan. We hadden het wel gezien.

23 februari

Vrijdag.

Vandaag gaan er al een aantal weg. Wij gaan nog even skiën op de oefenweide. We gaan niet mee met z,n alle naar boven want we hoorden dat ze weer helemaal naar de top gaan en daar hebben wij niet zo’n trek in.

We hadden wel van de week besloten om eerder weg te gaan. Het valt ons tegen. Camping is mooi de leiding is goed. Er wordt genoeg georganiseerd op allerlei gebied maar diverse andere dingen vallen ons tegen.

24 februari

Zaterdagmorgen de wekker gezet om 08.00 uur. Piet en Ina gingen om 08.30 uur rijden en Kees en Leny gingen iets later weg. Allebei gedag gezegd en misschien tot een volgende keer.

Nu zitten we een bakkie thee te drinken. We gaan nog wel naar het dorp vandaag want we hebben geen opener om de blikken mee te openen. We hebben aardig wat blikwerk bij ons en niet op alle blikken zit een sluiting die je zo open kunt trekken. Inkopen gedaan en voor de rest in de camper gezeten en een beetje tv gekeken.

25 februari

Zondag.

Uitgeslapen en om 11.00 uur naar de piste, eerst twee keer op het oefenweitje en dan naar boven waar Ed ons al op stond te wachten. Nu de tweede vuurdoop hoe zou het gaan. Het ging heel erg goed en we zijn hier tot 14.30 uur boven blijven skiën. Onderweg  Evert en Rikkie tegengekomen. Rikkie heeft nog een aantal aanwijzigingen gegeven aan Bert. Wij zijn met de gondels naar beneden gegaan en Ed, Evert en Rikkie zijn skiënd naar beneden gegaan. Heerlijk geskied.

26 februari

Maandag.

Vandaag komen Monica en Rudi uit Graz hierheen. Kamer gereserveerd hier in het pension. Dus nu maar afwachten.Om 12.30 uur waren ze er. Eerst even een bakkie koffie en hierna even naar het dorp gelopen. Hiervan teruggekomen zijn we ons wezen melden bij de receptie i.v.m. de sleutel van de kamer. Mooie kamer met douche, wc. Leuk ingericht en dit voor  29,– euro per persoon per nacht incl. ontbijt. Hierna zijn wij naar de camper gegaan en hun zijn in hun kamer gebleven. Om 18.30 uur afgesproken dat we weer bij de lift zouden zijn omdat we ’s avonds boven gingen eten. Heerlijk gegeten weer en een ontzettend leuke avond. Leuker dan de week ervoor. Nog wat gedronken en toen zijn we gaan slapen. Om 00.30 uur lagen we in bed. 

27 februari

Dinsdag.

Vanmorgen om 10.00 uur aan de piste, dagkaart gekocht want dat was goedkoper omdat we hier korting op zouden krijgen i.p.v. 31.50 euro moesten we 26.00 euro betalen. Nu naar  boven eerst ons baantje gedaan en toen kwamen we Evert en Rikkie v.d. Burg tegen en die zeiden wat gaan jullie doen, willen jullie mee met ons. Hebben we gedaan. We hebben het pad genomen naar St. Michael een lekker baantje niet te stijl alleen het laatste stukje dat was een stukje rood. Bert heeft zijn ski’s afgedaan en kwam al glijdend naar beneden. Hierna weer de stoeltjeslift in. Het hele eind weer naar boven. Bovenaangekomen zijn we teruggeskied naar de gondel want het was bijna 13.00 uur en Monica en Rudi zouden dan naar beneden gaan. Daar aangekomen stonden ze al klaar. Monica en Bert zijn met de gondel naar beneden gegaan en Rudi, Evert, Rikkie en ik zijn skiënd naar beneden gegaan. Leuke afdaling, eerste stuk lastig en sommige stukken tussendoor waren wat lastig. Beneden aangekomen, hebben we eerst Monica en Rudi uit gezwaaid en toen zijn we naar de camper gegaan en wat gegeten hierna zijn we even wat wezen drinken bij Evert en Rikkie. Dinsdagavond apres ski in de hut. Monica had vanille kipfel  gemaakt een soort koekje en dat was wat te veel dus hebben we de  doos met kipfels in de ski hut gezet en de doos was leeg. Morgen is morgen en dan zien we wel weer.

28 februari

Woensdag

Vandaag uitgeslapen en toen we uit bed kwamen hebben we buiten gekeken hoe het weer was. Slecht. Bewolking, regen, regen, de hele dag regen. Niet veel gedaan.

01 maart

Donderdag.

Vanmorgen opgestaan en het leek er op of het zo’n zelfde dag wordt als gisteren dus besloten om als eerste de tent in te pakken. Joke had de skihut opengedaan en daar konden we de tent laten drogen. Dit hebben we dan ook gedaan. Vanmiddag even betalen en toen zijn we nog gaan Eisstockschiesen.  Anja is Kampioen NKC Eisstockschiesen 2007  week 2 geworden.

en dan vanavond eten in de schi-alm. Het was hartstikke gezellig. Na het eten zijn we nog even wat gaan drinken bij ons in de camper. Rikkie en Evert, Rob en Toos en wij. Om ca. 24.00 uur gingen ze weg en toen hebben we alles weer opgeruimd en zijn we naar bed gegaan. 

02 maart

Vrijdag.

Vanmorgen om 08.30 uur opgestaan. We zijn om 10.00 uur weggereden op weg naar Swarovski in Wattens. Hier kwamen we om ca. 12.30 uur aan. Er is aan de presentatie niets veranderd vergeleken met vorig jaar. We zijn naar de VIP room gegaan en hebben hier een kopje koffie gedronken en zijn we weer weggegaan. Nog even een press papier gekocht van het jaarstuk van dit jaar. Hierna zijn we weer op weg gegaan naar Rothenburg ob der Tauber. Om ca. 19.30 uur kwamen hier aan. Gegeten en zitten nu tv te kijken.

De volgende dag 3 maart kwamen wij om 16.00 uur thuis in Lathen aan. Alleen de belangrijke spullen er uit gehaald en de rest volgt op 4 maart wel.

Einde vakantie. 

Wij willen de NKC, met namen Hans en Joke, Fred en Annerieke bedanken 

voor hun zeer goede  organisatie en verzorging.

Data reisverslagen