Nederland  Frankrijk en Spanje

2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.  Lathen

2.   Apeldoorn

3.  Berkel Enschot

 

4.  Nogent – Le Rotrou

5.  Cognac- Place de la Levada

6.  Hendaye-Gare

7.  San Sebastian

8.  Burgos

9.  Riaza

10. Madrid

11. Toledo

12. Vilches

13. Baza

14. Granada

15. Guejar Sierra Camping  Las Lomas

16. Motril

17. Almeria

18. Vera Playa

18. Torrevieja

19. La Marina

20. Peniscola

21. Calpe

22. Oliva

23. Benicasim

24. Parc Natural Del Delta de L’Elbre

25. L’ampolla

26. Mont Roig Camp

27. Salou

28. Cambrils

29. Gava 3estrellas

30. Barcelona

31. Blanes Camping La Masia

32. Valldaro

33. Estartit

34. Leucate

35. Gannet-Super u

36. Moulins

37. Nevers

38. Auxerre

39. Troyes

40. Saint Dizier

41. Rijswijk

42. Lathen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vlag van Nederland      ↑  Vlag van Nederland (ratio 2:3). 

De vlag van Nederland is het symbool van de eenheid en de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden en is tevens de vlag van het land Nederland. De rood-wit-blauwe vlag behoort overal waar zij op het Nederlands grondgebied wordt ontplooid de ereplaats te hebben. Het rood-wit-blauw is zowel te land als ter zee in gebruik als civiele vlag, dienstvlag en oorlogsvlag.

De vlag van Frankrijk

De huidige vlag van Frankrijk vertoont drie verticale banen namelijk blauw uiterst links, wit in het midden en rood uiterst rechts. Opmerkelijk is dat de vlag de oudste verticale driekleur ter wereld is. De kleuren zelf zijn ontleend aan het wapenschild van Parijs (rood en blauw) en de kleur van de koning (wit). De oorspronkelijke vlag was echter het spiegelbeeld van de huidige vlag. Leuk weetje is dat de witte baan iets minder breed is gemaakt dan de andere twee om optisch bedrog te voorkomen. Wit is namelijk een heldere kleur en hierdoor lijkt de baan automatisch breder te zijn dan de andere twee banen (rood en blauw).

De vlag van Spanje

De huidige vlag van Spanje werd pas in 1981 in gebruik genomen.Spaanse vlag
De vlag bestaat uit een twee horizontale rode balken met daartussen een gele balk die twee keer zo breed is. Dit ontwerp stamt af van de vlag die men in 1785 in gebruik nam. De eerdere versie met wapen gaven herkenning aan koninklijke oorlogsschepen. Civiele schepen voerden dezelfde vlag, maar dan zonder wapen

Wapen van SpanjeIn de gele balk bevindt zich het wapen van Spanje. Dit wapen is in de loop der tijd meerdere keren veranderd. Het wapen staat symbool voor de vier gebieden die samengevoegd zijn en zo het huidige Spanje vormen. Deze gebieden zijn: Castilië, Léon, Aragon en Navarra. Onderaan het wapen zie je een tekening van een granaatappel, die symbool staat voor Granada. De twee pilaren aan weerszijden verwijzen naar de legendarische Pilaren van Hercules. Samen met de woorden "Plus Ultra" staan zij symbool voor de verovering van Amerika door Spanje.

 

Vrijdag 18 april

Weggereden uit Lathen op weg naar Assen waar de Camper Club Nederland een ledenvergadering had . Het is een klein uurtje rijden. Aangekomen op de camping de Witterzomer, werden we ontvangen door het recreatieteam en begeleid naar onze plaatsen. Stroom aangesloten en klaar. Koffie gezet wat gegeten en toen zijn we een blokje over het veld gaan lopen. We kwamen nog mensen tegen die we in oktober ook op het najaarsevenement hadden gezien. John en Anjo Post uit Apeldoorn. Nu wonen ze in Ugchelen even binnen 8 weken hun huis verkocht en een ander huis aangekocht. Wat kan er gebeuren in een korte tijd. ’s Avond een borreltje gedronken in de kantine van de camping. Helaas waren ze aan het bezuinigen want ik vond het vrij koud, zodat ik de jas aanhield. Om ongeveer 22.00 uur zijn we weer terug gegaan naar de camper.  

Zaterdag 19 april

Om 10.00 uur ledenvergadering. De vergadering duurde ongeveer twee uur maar alles werd kort en bondig vertelt en er waren dan ook weinig vragen voor de rondvraag. Om 12.00 uur was de vergadering afgelopen. Om 13.30 uur afgesproken dat we met John en Anjo naar Assen zouden gaan fietsen om even naar de stad te gaan. De stad doorgelopen en toen we weer terug gegaan naar de camping. Daar was nog een demonstratie van de Fonero en accessoires. Daar aangekomen hadden ze bij de fonera stand ook een antenne/versterker waarmee je niet bij de mensen voor de deur hoeft te internetten, maar toch wel op een aardige afstand van een fonpunt kunt internetten. Z’n apparaatje kostte 75 euro. Bert wilde een dergelijke antenne/versterker wel hebben dus toevallig was het adres in Assen waar ze deze verkochten. Wij hebben de camper gepakt en zijn er heengereden want er werd gezegd dat het via de website te koop was en dat je het daar kon bestellen. Wij gaan op vakantie en komen dus niet meer thuis vandaar dat wij het gelijk gehaald hebben. Tegen de avond kwam Ries voorbij om te vragen wie nog meer zo’n antenne wilde hebben want dan gingen ze die nog even halen.

Zondag 20 april

10.00 uur koffie drinken in de tent maar voordat we dat konden doen moesten we eerst een lang zal ze leven zingen want er was een echtpaar wat 40 jaar getrouwd. Ik heb eerst even lekker gedoucht zodat dat ook weer gebeurd was.

Om 14.00 uur zijn we weggereden op weg naar Putten. Eerst nog even in Ommen gekeken op een camperplek die in het NKC boekje staat. Hier zijn we weggegaan het kostte daar ca. 8,80 euro. In Putten aangekomen staan we achter het stadhuis, er zijn twee plekken en kost niets. Dicht bij het dorp, nog geen 500 meter lopen. Hier blijven we staan. Morgen gaan we naar een camping waar de beide moeders een week vakantie hebben, en dan dinsdag op weg naar Apeldoorn.

Maandag 21 april

Lekker gegeten op RCN park de Heihaas in Putten, de volgende morgen zijn we hier weggereden en zijn we op naar Apeldoorn. Eerst nog even langs de Action en nog langs diverse andere winkels. Hierna doorgereden naar het DAP-gebouw. s‘Avonds de repetitie van SOLI bijgewoond.

Woensdag 22 april

Hebben we de fiets gepakt en zijn we naar de stad gegaan en even wat boodschappen gedaan.

Donderdag 24 april.

Vanmorgen de camper schoongemaakt, binnen en buiten. Vanmiddag gaat Bert nog even naar Cosmos want zijn toeter is nog steeds stuk. We konden vandaag niet weg want er worden spullen gebracht van de Hanoz en dan moet er iemand bij het gebouw zijn om het hek te openen. Wij hadden toch niet zo veel te doen dus hebben we ons maar nuttig gemaakt bij de camper.

Vrijdag 25 april

Vanmorgen om 10.00 uur in Harderwijk zijn. Laika moest een zomer trimbeurt hebben. Om half elf kwam de trimster pas. Tegelijkertijd belde de man van camperglas, want wij hadden om 12.30 uur afgesproken in Apeldoorn om een nieuwe voorruit te plaatsen, dat hij al klaar was en dat hij naar Apeldoorn kon komen voor de ruit. Bert zei dat hij in Harderwijk was, hij zei dan kom ik daar wel heen, ik ben er over een uur. Zo gezegd zo gedaan. Om 12.30 uur was de voorruit vervangen en Laika was klaar. We moesten nog een uurtje wachten met rijden, dit i.v.m. het hard worden van de rubbers. Om 15.30 uur waren we weer aan het gebouw. Hier hebben we gekeken naar de lichtinstallatie die we van DAP zouden kopen. Kijken of alles compleet was en of alles nog heel was. Dit bleek dus, alles weer ingepakt en een papier opgeplakt dat wij de eigenaren zijn en dat er niet aangezeten mocht wordt. Hopelijk gebeurt dit nu ook.

Zaterdag 26 april

Vanmorgen even koffie gedronken in het DAP-gebouw, hierna even naar de markt om wat boodschappen te doen. Daarna weer terug naar de camper. Hier aangekomen waren Gerrit en Hennie er ook al. Bert heeft een visje meegegeten bij Gerrit en Hennie. Nu zitten we lekker in de zon.

Zondag 27 april

Vanmorgen om 08.30 uur ging het gasalarm af. Wij waren gelijk wakker, maar er was niets aan de hand. We hadden geen ramen open dus misschien te weinig zuurstof in de camper? Even nog lekker koffie gedronken. In de middag nog even gefietst naar Vliegveld Teuge, daar nog even lekker in de zon gezeten en toen weer terug naar de campers. Hier ook nog even voor de campers gezeten en toen naar binnen gegaan. Sport kijken.

Maandag 28 april.

Vandaag eerst uitgeslapen, en gedacht wat gaan we doen. Het zag er niet zo goed uit. Even afgewacht en toen ging Bert de lengte verlichting van de camper maken. Tegen 14.00 uur was hij daarmee klaar, toen we weg wilden gaan kwam de DAP wagen het parkeerterrein op rijden en kwam Hans B. bij ons aan de camper. Even staan praten en toen was het al gauw weer een uurtje later.

Dinsdag 29 april

Vandaag weinig gedaan en in de avond ging Bert naar Hattem om naar de Show & Marchingband DAP te kijken. De show ging erg goed dus de avond was weer geslaagd. Ik ging naar de repetitie van Soli.

Woensdag 30 april

Vanmorgen om 09.00 uur naar de stad Apeldoorn gereden want we moeten om 10.00 uur de opening verrichten van koninginnedag. Om 10.45 waren we hier klaar. Alles opgeruimd en op weg naar de Klub. Hier kunnen we lekker koffie drinken en een broodje eten, en wachten want om 12.00 uur moesten we weer optreden. Om 13.15 waren we helemaal klaar en zijn weer weggegaan. Onderweg omgekleed, want we gingen naar Voorthuizen om naar een andere band M.E.T.R.O. uit Scheveningen te kijken. Metro gaf een goede show weg met muziek van Marco Bosato . Hierna zijn we teruggegaan naar de camper om even wat te eten om vervolgens om 19.00 uur weer langs de kant te gaan staan want er komt een grote optocht voorbij. Hierna zijn we weer teruggegaan naar Apeldoorn.

Donderdag 1 mei.

Hemelvaartsdag, fietsen met DAP.

Om, 08.00 uur opgestaan. Thee gezet en iets gegeten. Om 09.30 uur gingen we fietsen. Het was een leuke fietstocht en na ca. 3,5 uur kwamen we weer bij het DAP gebouw aan. De hele fietstocht was het droog geweest en tijdens de barbecue ging het ook allemaal goed. Na de nodige borrels is ieder weer zijn eigen weg gegaan. Rudi heeft alles nog schoongemaakt en het gebouw afgesloten. Om 18.30 uur was iedereen weer weg.

Vrijdag 2 mei

We zijn om 11.00 uur weggereden van het DAP gebouw op weg naar Berkel Enschot. Eerst nog via Schijndel. Daar aangekomen lekker kop koffie gedronken en gewacht tot Maurice uit zijn werk kwam. Hierna zijn we lekker gaan eten in Oisterwijk. Hierna naar bed en de volgende dag weer verder.

Zaterdag 3 mei

Om 09.30 uur ontbijt. En om 10.30 uur zijn we op weg gegaan naar? We hebben vannacht gestaan in Nogent le Rotrou. Groot plein. Redelijk rustig. Goed geslapen en gratis.

Zondag 4 mei

Weer op weg. We zijn om ca. 09,00 uur gaan rijden en we waren om ongeveer 17.15 uur in Cognac. Heel erg mooi weer. Nog even over de rommelmarkt geweest en toen weer terug naar de camper. We hebben langs de weg gestaan met de camper. Redelijk geslapen. De camperplaats was in gebruik i.v.m. rommelmarkt. Bert nog even een kort kapsel gegeven.

Maandag 5 mei

Vanmorgen om 09.00 uur gaan rijden op weg naar? Tja, waar komen we nu weer uit. Diverse camperplaatsen uitgezocht en geen van alle camperplaatsen waren er nog. Of er waren balken over de weg heen of ze waren gewoon verdwenen. We staan nu bij het station van Hendaye. Hier mag je 24 uur blijven staan. Dit is ook de enige camperplaats in deze plaats, de rest is weg. Morgen gaan we naar San Sebastian. Hier zijn geen camperplaatsen maar wel veel parkeerplaatsen.

Dinsdag 6 mei

Vandaag weggereden uit Hendaye. We kwamen in San Sebastian en er was geen parkeerplaats meer te krijgen, heel erg druk. Dan maar gastankstation zoeken, hebben we niet gevonden. We zijn de N10 op gegaan richting Madrid. Onderweg gekeken wat er nog voor camperplaatsen of campings waren. Er was wel een camping in Riaza. Hier zijn we naar toegereden en hier staan we dan nu ook. Een camping die pas twee jaar bestaat. Mooi sanitair. Acceptatie van Acsi dus we staan nu voor 14 euro per nacht. Als het morgen ook mooi weer is gaan we hier in de buurt rijden. Er schijnen hier dorpjes te zijn die kleuren hebben, een rood dorp, een geel dorp, en zelfs een zwart dorp. We zijn benieuwd morgen.  

Woensdag 7 mei.

Uitgeslapen tot 09.00 uur. Hierna besloten dat we deze dag blijven in Riaza, We gaan rondrijden want er schijnen hele mooie gebieden hier te zijn. We zijn het oude stadje Riaza ingegaan. Hier ben je gauw uitgekeken want het is niet groot. Hierna weer de camper in gestapt en toen zijn we richting een riviertje gereden. Overal waar we reden reden we in een nationaal park. Als je uit de camper stapte kwam de lavendel lucht je tegemoet. Lekker was dat. Een mooi plekje uitgezocht en hier hebben we even gegeten. Daarna weer verder gereden. We reden ergens en wisten niet meer waar we naar toe moesten ondanks navigatie. De politie aangehouden en gevraagd. Ons Spaans is niet goed maar het ned/eng/duits van die Spaanse politie was helemaal niets. Ze gebaarde dat ze wel voor zouden rijden om ons naar het plaatsje te begeleiden. Op een punt aangekomen zeiden ze, nu alleen hier nog rechtdoor rijden en dan kom je er vanzelf. Tja, je komt er wel vanzelf maar we bleven stijgen en dalen er kwam geen eind aan. Het was wel heel erg mooi. Toen keek Bert op zijn dieselmeter die ging toch aardig hard naar beneden Besloten om toen maar om te keren want hoe ver moesten we nog? Eenmaal weer terug in Riaza eerst maar getankt want veel verder waren we niet gekomen. Daarna weer terug naar de camping. Een heel mooie route, en een hele mooie dag. We gaan hier morgen weer weg. De camping Riaza is een aanrader als je op doortocht bent naar zuid Spanje. Goed sanitair, goede plekken, behulpzame eigenaar. Spreekt Engels en natuurlijk Spaans maar wil je beslist helpen. www.camping-riaza.com In het dorp spreken ze alleen Spaans. De camping kost normaal ongeveer 26,00 euro in het laagseizoen. Wij betaalden nu 14,00 euro per nacht met de Acsi kaart.  

 

Donderdag 8 mei.

We zijn vanmorgen weggereden uit Riaza met regen en hebben besloten om er maar een rijdag van te maken. Zo snel mogelijk naar de zon, want thuis hebben ze 25 graden en volop zon. Bij Madrid begon het te regenen en zeiden dan ook, we gaan maar niet de stad Madrid in want het is zo slecht weer. We hebben de hele dag vrij somber weer gehad. Onderweg kwamen we borden tegen met Don Quichote. Onderweg even gestopt om bij de windmolens en het kasteel te kijken. Helaas waren de souvenirwinkels dicht, daar dus konden we niets kopen. Misschien een plaatsje verderop in la Pieda? Daar waren de winkels wel open dus toch nog even snel een vingerhoedje gekocht, en weer op pad. Het is nu 17.00 uur en ik denk ik ga maar eens kijken naar een camping want een stelplaats is hier maar moeilijk te vinden . We staan nu op camping Despenaperros in Santa Elena. Mooi sanitair, kosten 15.29 euro voor twee personen dus we mogen er niets van zeggen. We hebben de camper neergezet en het begon te betrekken en het begon weer te regenen. Morgen gaan we gauw hier weer weg. Op weg naar Baza, eens kijken wat dat is.

Vrijdag 9 mei

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan alles opgeruimd en op weg naar Baza. Het was maar ca. 150 km hier vandaan. Eerst was de weg nog gewoon de N1 maar op een gegeven ogenblik moesten we afslaan en komen we echt op een route nationaal. Een heel mooie route. Door bergen en dalen. Heel mooi. Wij hadden niet gedacht dat Spanje zoveel bergen had. Heel veel en heel anders dan in bv. Oostenrijk. Nogmaals heel mooi en indrukwekkend. We gingen naar Baza voor de warmwaterbron. Wij zoeken en zoeken maar konden dit niet vinden. Wij gevraagd bij een camping, ja het is in de buurt. Dus de weg gekregen en wij weer op weg. Wij rijden en rijden we kwamen het nog niet tegen. Onderweg weer gevraagd, bij het bordje waarop Terminal rechts af moest slaan daar moet het zijn. Dit gedaan en toen kwamen we bij een restaurant. Wij hier weer vragen, ja het was hier. Rechts van het restaurant was een zwembad en dat was de warmwaterbron. Dat viel tegen wij hadden hier wat meer van verwacht. Bert had de hele dag al gereden, het is nu 17.00 uur. We konden twee kanten op of we rijden door naar Granada of we gingen naar de camping in het dorp. We hebben maar besloten om naar de camping in het dorp te gaan. De camping koste 20,00 euro per nacht, geen warm water, we hadden op een gegeven ogenblik geen stroom meer, het licht deed het niet, dus het was niets. De volgende dag een klacht neergelegd en toen kregen we 5,00 euro terug. Het weer is niet zo mooi is. We hebben dan maar besloten om alleen nog naar Granada te rijden daar het weekend te blijven op een camping en dan na het weekend richting de Costas te gaan, misschien dat het daar wat beter weer is. Helaas hebben we net op de tv gezien dat het daar ook niet echt lekker weer is, maar ja in Frankrijk ook niet. Helaas in Duitsland en Nederland wel.

Zaterdag 10 mei.

09.00 uur opgestaan, thee gezet, boterham gegeten en weer op weg. We rijden naar Granada in de regen. In Granada zijn we richting Alhambra gereden. Dit is een paleis wat erg mooi moet zijn, maar om daar te parkeren moeten we 2,45 euro per uur betalen met een maximum van 25.00 euro dit vonden wij toch wel heel erg veel en besloten om toch maar weg te rijden. Komt misschien een volgende keer. Toen zijn we maar richting Guejar Sierra. We staan nu hier op te camping. Een mooie camping goed sanitair. Goede receptie, dame spreekt engels. Dit kom je maar zelden tegen in Spanje. We kwamen ook nog een mevrouw tegen bij de receptie die zei van, je moet hier wel uitkijken voor bandieten, want je ziet hier overal borden van attention banderos, maar die borden betekenen kijk uit voor vertragende banden op de weg. Dus hier moesten wij nog wel even om lachen in de camper. Morgen gaan we verder naar Sierra Nevada en kijken dan wel waar we uit komen. We gaan in ieder geval richting kust. Het weer ziet er wat beter uit in de loop van de week. We wachten wel weer af. Het is in ieder geval mooi rijden hier in Spanje in de bergen

Zondag 11 mei.

De hele nacht heeft het geregend en toen we de luiken open deden konden we niets zien door de mist dus niet echt weer om de Sierra Nevada in te rijden. We willen nog wel wat zien onderweg en zoals het er nu uitziet lukt dat voor geen meter. We zijn nu richting Almeria gereden en diverse camperplaatsen bekeken. We zijn ook bij de plaats Vera wezen kijken maar op de plaats waar een camperplaats moest zijn was er niets, er stond ook niets aangegeven. Er was wel een grote parkeerplaats, zandvlakte er stond 1 camper, we dachten hier gaan we niet staan en zo hadden we nog diverse andere plaatsen. We staan nu bij El Sol del Porta of zoiets even nakijken(ligt onder Tarragona). We hebben hier gesproken met een Belg. Hij zei nu kan je hier wel gaan staan maar ga hier niet alleen staan want dan is het niet veilig. Dus we kijken wel of we hier weggestuurd worden. We hebben een uur of 2 a 3 lekker weer gehad, beetje zon, dus we dachten gaat de goede kant op, maar het is nu 17.00 uur en het regent weer.

Maandag 12 mei

Vanmorgen om ongeveer 09.30 uur weggereden uit El Zoro del Porta, Het is goed weer. We hebben een stuk over de grote weg gereden. De camping waar we heen gingen lag bij Alicante alleen was ik vergeten om op te schrijven of deze camping onder of boven Alicante lag. Jammer genoeg lag hij onder Alicante dus moesten we 30 km terug rijden. Aangekomen op de camping hebben we eerst een plaats uitgezocht en hebben de camper neergezet. Stoeltjes buiten gezet en zitten in de ZON, heerlijk eindelijk ZON geen regen. Het heeft de afgelopen maand nog niet geregend. Mensen die wij spraken zeiden dat het in Andalusie 5 graden lager is en het weer is minder goed als hier in La Marina. We hebben even een pizza gegeten, hier in het restaurant en gauw de camper weer in want het werd een beetje fris. We hebben besloten om hier nog een dag extra te blijven want dan kunnen we morgen naar het zwembad en misschien even naar de zee fietsen. Het is een mooie camping, schoon sanitair, bij wijze van spreken kan je hier van de grond eten zo schoon. www.campinglamarina.com Een mooie camping voor overwintering.

Dinsdag 13 mei

Het is nu 09.30 uur en we zitten buiten te ontbijten. Dit is voor het eerst sinds 2 mei dat wij dit kunnen doen. Heerlijk. Om 12.00 uur even naar de kapper. Is goed bevallen.

Vanmiddag even een blokje om met de hond. We zijn door het bos gelopen met allemaal cactussen en palmbomen. Heel leuk om te zien. Daarna kwamen we bij het strand, helaas mocht Laika niet op het strand, daardoor zijn we maar weer terug gelopen naar de camping. Het was heel erg warm dus, Laika ging gelijk onder de camper liggen. Voor de rest van de dag hebben we lekker geluierd, in de zon gezeten. Heerlijk. Morgen gaan we richting Peniscola.

Woensdag 14 mei.

Vanmorgen weggereden uit La Marina, via de tolweg en de N wegen zijn we nu gekomen in Peniscola. We staan bij de visafslag. Er moeten hier twee camperplaatsen zijn maar die hebben we nog niet gezien. We spraken hier iemand die in La Marina ook op een camperplaats gestaan vlakbij de camping. Er staan geen camperbordjes dus dat moet je maar net weten of toevallig inrijden. Het is ons niet opgevallen dat daar zoveel campers reden anders waren we daar zeker ook naartoe gereden. Even bij de vis afslag geweest, is altijd een leuk gezicht. Het is vandaag iets minder weer, we hebben weer regen gehad, het is nu droog.

Donderdag 15 mei

We zijn vanmorgen weggereden uit Peniscola, na nog even het stadje bekeken en langs de boulevard te zijn gelopen, even een vingerhoedje gekocht en daarna weer terug naar de camper. Hierna zijn we richting Barcelona gereden, na wat verkeerd gereden te zijn bij Gava, omdat mieps iedere keer dezelfde weg op wilde gaan heeft Bert maar zijn eigen weg gekozen en dat bleek goed te zijn. We kwamen weer op de goede weg. Camping gevonden en naar binnen gereden. We staan nu op camping Tres Estelles. We kwamen bij de receptie, zat daar een man een beetje chagrijnig voor zich uit te kijken, de vrouw die aan de balie stond keek niet veel beter. Deze camping hebben we uitgezocht door middel van Camping Cheques.Het moet een camping van de eerste categorie zijn. Dit is niet te merken. De sanitair gebouwen zijn wel schoon maar of dit nu werkelijk de eerste categorie is tja dat weten we niet. We komen van La Marina af en deze camping was ook van de eerste categorie en dit was het dubbel en dwars waard. We staan hier nu, we kijken het even aan. We hebben een mooie plek vlak aan de zee. Het nadeel hier is dat het dicht bij het vliegveld van Barcelona is dus iedere 1 a 2 minuten komt er een vliegtuig over.

Vrijdag 16 mei

Vanmorgen weggereden uit Estrelles, bij Barcelona, Doordat we de verkeerde afslag namen moesten we door Barcelona heen, we hebben Columbus gezien en de Sacre Familia. Na dit doorstaan te hebben zijn we onze weg vervolgd richting Blanes. Om ongeveer 14.30 uur kwamen bij de camping La Masia aan. De eerste indruk was zeer positief, de receptie was ook vriendelijk, we werden naar onze plaats gewezen en de tweede indruk was ook positief. We hebben de camper neergezet, de stoelen buiten gezet, wat gegeten en toen zijn we een stukje gaan lopen. We zouden eerst alleen naar het strand toelopen maar we kwamen uit aan het einde van de boulevard waar de haven is, waar op het moment dat wij daar waren de vis binnen kwam. Dus zijn we even wezen kijken bij de visafslag waar alle vis geveild werd. Hierna weer teruggelopen en onderweg nog wat gedronken, We gingen om drie uur weg en kwamen om ongeveer 18.00 uur weer terug. We hebben warm gegeten en hebben gekeken of we internet hadden. Helaas we moeten voor het internet weer betalen. Bij het lopen over de boulevard kwamen we toch wel weer herkenbare punten tegen, we waren hier al eerder geweest, zo doende waren bepaalde punten herkenbaar waar we vorig keer gegeten hebben en waar we naar toe geweest waren. Ze hebben hier in Blanes ook een Botanische tuin. Hier gaan we misschien nog heen. Morgen zien we wel wat we gaan doen. Volgens de berichten blijft het mooi weer dus we wachten af.

Zaterdag 17 mei

Vanmorgen hebben we een rondje gemaakt om de camping gemaakt. Er is op zich niet zo heel erg veel te zien, veel hotels en nog eens hotels en winkeltjes met allemaal dezelfde spullen. Toch maar even naar de boulevard gelopen. Daar het iets ging druppelen zijn we maar terug gegaan naar de camper. Hier hebben we koffie gedronken, en eventjes naderhand zijn we maar binnen gaan zitten want het begon harder te regenen. We zitten nu te wachten dat het droog zou worden. Vandaag zou het regenachtig weer zijn morgen zal de zon weer te voorschijn komen, volgens de berichten.

Zondag 18 mei

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan hierna zijn we om 10.30 uur richting Strand gefietst om daar de bus Botanic te nemen naar de Botanische tuin. Hier aangekomen zijn we direct naar binnen gegaan en diverse bomen, struiken e.d. gezien. Heel erg leuk om dit te zien. Een aanrader als je in Blanes bent. http://www.marimurtra.cat Tevens ook bij de receptie doorgegeven dat we nog een dag langer willen blijven. Dit is geregeld. Voor de rest van de dag lekker weer in de zon gezeten en kennis gemaakt met de nieuwe buren, er zijn ook Nederlanders bij gekomen met een middenslag schnauzer van 13,5 jaar. Morgen is er markt in Blanes en daar gaan we zeker even heen.

Maandag 19 mei

Lekker naar de markt geweest, die is hier op maandagochtend tussen 10.00 en 14.00 uur. Ook is er iedere dag een groente en fruitmarkt. Koffie gedronken op de boulevard en toen weer terug want Laika moest ook weer uitgelaten worden. Voor de rest van de dag lekker van de zon genoten, en aan het eind van de middag even met Laika op het strand geweest.

Dinsdag 20 mei

Vanmorgen bij de Lidl boodschappen gedaan en gaan dadelijk nog even naar een andere supermarkt, daar hebben ze mooi vlees en vis te hebben voor de bbq. 

Vlees voor de bbq hebben we ook, tevens twee visjes gekocht, die ook schoongemaakt zijn bij de supermarkt. Zag er allemaal heel goed uit. Nu weer terug naar de camping. Het is vandaag 25 graden in de schaduw, dus het wordt zonnen, wat dan loopt de temperatuur toch wel erg hard op. Eigenlijk wel lekker hoor. We blijven niets voor niets langer staan anders waren we al weggeweest. We staan hier morgen ook nog.

Woensdag 21 mei

We zijn vandaag naar Malgrat de Mar gefietst, Laika achterop, anders moest ze in de camper blijven en als het warm wordt is dat niets. Onderweg nog even gestopt bij een watertje waar Laika even heerlijk in kon afkoelen. Dat ze dit fijn vond was wel te zien. We hebben in Malgrat de fietsen aan het begin van de boulevard neergezet en hebben de boulevard afgelopen, veel winkeltjes met dezelfde goed bedoelde spullen. Bert heeft nog een strooien hoed gekocht, anders verbrand zijn hoofd nu zijn haar zo kort is. Tja, je moet wat. Hierna weer teruggereden naar de camper. Nog even lekker in het zonnetje gezeten en daarna om 18.00 uur betaald zodat we morgenochtend zo weg kunnen rijden.

Donderdag 22 mei.

We gaan richting een meer Embalse te Sau, dit is een meertje wat de watervoorziening van Barcelona moet onderhouden. Dit meertje staat altijd vol met water maar nu met de droogte is het bijna drooggevallen. Dus nu we toch in de buurt zijn gaan we daar ook nog maar even langs. (Foto sturen als we daar geweest zijn naar Arie Duyvenbode camping Blanes, Schnauzer)

We hebben toch besloten om daar niet heen te gaan want het weer was niet al te best. Dus op weg naar Agde, onderweg gekeken waar stellplaatsen waren en gekeken of we ze konden vinden helaas een aantal die we hadden uitgezocht, waren niet te vinden. We staan nu in Marseillan plage, ergens op het plein, de straat heet de la poste, We staan hier met zo’n 10 campers hier op dit plein, we blijven hier staan tot morgen en dan gaan we richting de Camargue, daarna gaan we de grote weg op om richting Nederland te rijden.

Vrijdag 23 mei

Vanmorgen om 08.00 uur opgestaan en om 09.00 uur weggereden uit Marseillan plage op weg naar? We hebben onderweg even gekeken waar we eventueel zouden gaan staan. Bert had een stellplaats uitgezocht uit de Bordatlas en we zouden naar Les Vans rijden. Niet te weten dat die toch wel een eind rijden was. We moesten tanken dus dat eerst. We hebben getankt in Les Vans bij de U super. Hier stond ook een camper, Bert gevraagd of ze bleven staan, want je mocht hier overnachten als je maar de volgende dag weer 09.30 weer weg zou zijn. Dit waren we toch wel van plan dus we blijven hier overnachten.

Zaterdag 24 mei

Vanmorgen de wekker gezet om 08.00 uur. Lekker geslapen. Om 08.30 uur zijn we weggereden. Het weer ziet er niet goed uit. Bewolkt en het regent al een klein beetje, maar misschien wordt het in de loop van de dag beter. We zijn terug gereden naar Ales en dan weer de weg vervolgen, Berg op, berg af, wel heel mooi om zo te rijden. We hebben ook een stukje grote weg genomen. De weg van Clermont Ferrand tot voor bij de stad hebben we de grote weg genomen. Schiet op. In de facilie an route (2005) stond dat er een camping in Ebreuille 6 camperplaatsen had. Helaas was de camping dicht en waren er geen camperplaatsen, wel een sanistation, maar die hadden we nu net niet nodig. We zijn naar Camping Municipal  Le Mont Libre in Gannet, mooi schoon sanitair, en dat voor 12,20 euro.Zeker een aanrader. http://www.bassin-gannat.com/  Het weer is er niet beter op geworden het regent nu.

Zondag 25 mei

We slapen uit tot 09.00 uur en gaan dan op weg richting Auxerre. Hier aangekomen, stellplaats gevonden. Stonden aan de rivier midden in de stad . Naast de stellplaats was er iets over vissen en alles wat daar mee te maken heeft. Wij hebben even gekeken en zijn toen lekker bij de camper gaan zitten.

Maandag 26 mei

Vanmorgen om 09.30 uur opgestaan, thee gedronken en op weg naar de VVV. Hier hebben we een boekje gekregen met wat er allemaal te zien is in Auxerre.  We hebben diverse kerken bezocht waaronder de kerk St. Etiene. Deze kerk wordt voor 1.3 miljoen gerestaureerd, was wel nodig. De ene kant is al helemaal schoon gemaakt en de andere kant is nog vies. Het knapt er wel van op. Voor de rest viel Auxerre mij tegen. Ik had verwacht dat dit een hele grote stad zou zijn met veel winkels. Waar wij nu zijn geweest is het oude gedeelte dus misschien is in het nieuwe gedeelte dit wel. Het is wel heel leuk om door de nauwe straatjes en de vakwerkhuizen te zien. Hierna zijn we weer naar de camper gegaan, wat gegeten en weer weg naar het Lac du Chantecoq.  Hier aangekomen, het was lekker weer en zijn we een stukje wezen lopen. In de trektijd zijn hier veel kraanvogels te bewonderen het is dan een drukke tijd voor dien en mens. Helaas was er op dit moment niets te zien, geen vogels niets. Jammer misschien in een andere tijd van het jaar?

 

Vogelen rond het Lac du Der-Chantecoq

Img_4997_lac_du_der_2

Het is een stuwmeer, waar 's winters duizenden kraanvogels een tussenstop maken, eerst onderweg naar het zuiden, en in deze tijd van het jaar onderweg naar het noorden. Het zien van deze kraanvogels was het doel van onze reis, maar natuurlijk hadden we ook oog voor andere vogels, en de natuur in het algemeen.

Img_4975_lac_du_der_4

Landschap was mooi verstild, met prachtige bomen rond het meer, waar weer veel vogels in zaten. Vanaf de dijk rond het stuwmeer en de diverse vogelhutten had je hier goed zicht op.

Img_4967_kraanvogels_2

Tja, en dan de kraanvogels. Het waren er duizenden, die 's morgens en 's avonds uitvlogen op weg naar respectievelijk hun foerageerplaats op de maïsstoppelvelden, en hun slaapplaats op de eilandjes in het meer. Het meer ligt op de route, die de kraanvogels volgen in de herfst naar het zuiden, en in deze tijd onderweg naar hun broedgebieden in het noorden. Een imposant gezicht om ze te zien overvliegen (kon zelfs vanuit onze slaapkamer) en ze te horen.

Img_4982_rustende_kraanvogels_2

Er was ook een boerderij, waar de vogels werden bijgevoerd. Vanuit de vogelhut daar kon je ze goed observeren. Hier zagen we ook een paar reeën en nog heel veel andere vogeltjes, die op de voedertafel afkwamen.

Img_5140

In totaal zijn er 72 soorten vogels waargenomen. Niet iedereen zag ze allemaal, een soort telde als 2 personen hem zeker hadden waargenomen. Geen nieuwe soorten voor mij deze keer, jammer genoeg heb ik de kleine en middelste bonte specht niet gezien. (Zelf kwam ik tot 64 soorten. ) Maar er was genoeg om te genieten, waaronder ook soorten, die hier op trek waren, bijv de grote gele kwikstaart. Soms ook even enige discussie, wat voor soort het was, bijv. over de geoorde fuut. En bomen vol putters had ik nog nooit eerder gezien, overal hoorde je weer de tjiftjaf (had ik Nederland nog niet gehoord dit jaar)

Img_5074_m

Img_4951_lac_du_der_2 Img_4998_lac_du_der_3

 

Img_5110_2

Bron vermelding: http://klaskedejong.web-log.nl/oppad/2008/03/vogelen-rond-he.html

Dinsdag 27 mei

Vanmorgen weggereden uit Lac du Chantecoq naar Tintigny.  Hier is een camping, beheerd door Nederlanders. Hebben deze camping al 8 jaar en ziet er heel goed uit. Schoon sanitair, lekkere douches. Deze camping hebben we uitgezocht met campingcheque. Deze hadden we nog dus is nu wel handig. Stellplaatsen zijn er weinig hier in de buurt. Misschien dat we hier morgen ook nog blijven, ligt aan het weer.

Woensdag 28 mei

Vandaag hebben we uitgeslapen en lekker in de zon gezeten. De camper hebben we gewassen dus die is weer schoon voor de laatste 2 weken. Hierna zijn we even naar het dorp geweest, wat niets voorstelt. Dan maar weer terug naar de camping. Laika heeft even in de sloot gelopen, want de sloot was niet diep genoeg dus ze kon er gewoon in lopen. Vanavond even weer lekker douchen en naar Planet of the apes kijken.

Zo morgen richting Nederland waar wij nog een paar dingen te doen hadden zoals: Showkorpsen dag in Dordrecht, hierna een weekje gestaan op de Zuid Hollandse eilanden, 50 jaar trouwerij in Rijswijk, een weekje in Apeldoorn een oud collega nam afscheid van het werk daarna naar huis.

Conclusie:

Een leuke vakantie veel gezien, het weer was wat minder.

8274 kilometer gereden, 1 op 8,3

Diesel in Frankrijk € 1.55

Diesel in Spanje    € 1.22