Wintersport Vakantie Mautendorf 2008

NKC camp

 

We moesten eerst nog langs Apeldoorn want daar was een reünie van onze Muziekvereniging DAP. De reünie duurde van 14.00 tot 19.30 uur. Na de reünie zijn we doorgereden naar Kleve. Hier aangekomen bleek dat er een circus op de camperplaats stond dus alles was vol. Bert zei ik zet hem hier langs de kant neer iedereen kan er nog langs. Zo gezegd zo gedaan. De volgende morgen om 09.00 uur opgestaan en om 10.00 uur weggereden. We hebben geen haast dus rustig gereden. Niet druk op de weg en een heerlijk zonnetje tegen de voorruit aan.

Om ongeveer 16.00 uur kwamen wij in Wertheim aan. Een grote camper/caravan stell plaats. Bij een Hymer camper zaak. Als je hier je camper niet vindt dan vindt je hem nergens. Ook even naar het outlet centrum gelopen. Morgen gaan we hier ook even heen en natuurlijk onze nieuwe camper uitzoeken (blijven dromen).

4 februari

Vanmorgen uit Wertheim weg gereden en op naar Sulzemoos hier is ook een grote camper/caravan zaak. Hier kan je ook overnachten. Voor de rest weinig gedaan. Joke van de NKC gebeld of er nog plaats was op de camping ze zei geen probleem we zien je morgen wel.

5 februari

Om 14.00 uur kwamen we aan op de camping in Mauterndorf. Eerst gemeld bij de receptie en die wisten als dat wij kwamen. Alles afgerekend en toen gingen we naar onze plaats. Hans kwam ons al tegemoet lopen en zei waar we konden staan. Toen we op de plaats aankwamen kwam Fred en Annerieke ons al tegemoet. Camper neergezet en even naar de piste gelopen. Hierna weer terug gelopen naar de camper en even wat gedronken aan de NKC bar.

6 februari

Vandaag zijn we gaan skiën op het oefenweitje. Ging goed. Spierpijn maar dat hoort erbij. Om 17.00 uur even naar de apres ski geweest en toen weer terug naar de camper.

7 februari

We hebben iets langer op bed gelegen want het sneeuwde en dan kan je toch niet echt skiën, er staat ook veel wind dus echt lekker is het niet. Tegen de middag ging de wind liggen en toen zijn we toch nog maar even gaan skiën.

8 februari

Vandaag hebben we wat boodschappen gedaan en lekker genoten van het mooie weer. Lekker in de zon gezeten.

9 februari

Vandaag begint de week, nieuwe mensen komen en de andere gaan weer naar huis. Naast ons zijn Maria en Harry komen te staan met hun Viszla (hond) . Koffie gedronken met elkaar, Bert heeft even geholpen met de camper waterpas zetten.

10 februari.

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Koffie/thee gedronken en toen de tafel en stoelen buiten gezet. Het was weer heerlijk weer, een zonnetje. Om 11.00 uur kwamen Monika en Rudi uit Graz. Koffie gedronken wat gegeten en toen een wandeling gemaakt. Heel leuk. Toen we weer terug waren op de camping nog even wat gedronken en toen zijn we gaan eten bij Hammer. Een restaurant/pension op de camping. Heel erg goed eten. Een aanrader. Hierna zijn ze weer terug gereden naar Graz want het is nog ongeveer 2 uur rijden naar huis.

11 februari

Maandagochtend om 09.00 uur opgestaan, nadat we gegeten hadden ben ik met Ed wezen skiën. Eerst met de gondel naar boven en dan skiënd naar beneden. Diverse piste afgedaald en toen kwamen we Alie tegen, hier zijn we even mee opgeskied. We hebben de afdaling naar St. Michael, helemaal naar beneden. Dit is goed gegaan. Tegen een uur of twee zijn we naar beneden geskied via het Bospad. Heel leuk om dit weer eens te doen.‘s-Avonds zijn we naar boven gegaan voor het eten van speenvarken of  fondue. Het was weer gezellig met Lois Alpin. Om 23.00 ging de gondel weer naar beneden.

12 februari

Dinsdag, uitgeslapen en om 15.00 uur moesten we klaar staan om naar de Fanningberg te gaan, om te gaan rodelen. Wij moesten de laatste gondel pakken en die ging om 15.50 uur. Om 16.00 uur waren we boven en we moesten wachten totdat de pistes leegwaren. Om 17.00 uur was het eindelijk zover, dachten we. We gingen ons weer aankleden, jassen, mutsen en gingen weer naar buiten. Hier kwam Toni mededelen dat het nog een half uurtje zou duren, dus het werd al 17.30 uur. Om 17.30 uur gingen we naar beneden, eerst nog langzaam en daarna gingen we wat sneller. Het was zo voorbij ondanks de route van circa 6 km. Hierna heerlijk gegeten. Om 21.30 uur waren we terug op de camping. Dit is voor herhaling vatbaar.

13 februari

Woensdag. Alles opgeruimd. Voortent ingepakt, Eerst natuurlijk nog heerlijk in de zon gezeten.

‘s-Avonds hadden we een Ritter-essen feest,dit is een maaltijd met diverse onderbrekingen. Je mocht/moest ook met je handen eten. Heerlijk weer een keertje met je handen eten. Dit is ook voor herhaling vatbaar.

)

14 februari

Vanmorgen afscheid genomen en om 09.00 uur weggereden. Om 17.00 uur zijn we aangekomen in Wertheim. Lekker gegeten en nu zitten we tv te kijken.

15 februari

Om 09.00 uur opgestaan, en om 15.30 uur waren we thuis, camper uitgeruimd, alles in de wasautomaat.

Wij willen de NKC, met namen Hans en Joke, Fred en Annerieke bedanken 

voor hun zeer goede  organisatie en verzorging.

 

Data reisverslagen