Diverse Weekends 2009

Bloembollentocht

24/26 april

Vrijdag kwamen wij op de camping Arado in Medemblik aan, we werden hartelijk welkom geheten door Henk en Dinie Vlaming. We kregen een bosje tulpen, een bakkie blauwe druifjes en narcissen. Hierna zijn we naar onze plaats gegaan.  

         

Zaterdagmorgen moesten we om 09.30 uur in het midden van de campers staan, want Henk zou uitleg geven hoe de bloementeelt in zijn werk gaat. Hierna zijn we de campers ingestapt voor een heel mooie route door West Friesland. Onderweg nog een koffiestop gehad met uitleg over het poten op een net en zonder net, het koppen.  Een aanrader voor thuis, hoef je niet bol voor bol eruit te halen maar nu trek je het net eruit inclusief de bollen. Handig idee. Hierna zijn we doorgereden naar Van Lierop  Bloembollenkwekerij. Heel leerzaam over hoe hun werken met wat voor een machine, hoe en wat weet ik niet meer, want er is zo veel verteld. We gingen ook het veld in en zagen diverse mooie nieuwe tulpen die nog niet op de markt zijn. Er waren hele mooie bij. Zie foto’s. We kregen hier ook de lunch aangeboden, bestaande uit een lekkere kop soep en twee broodjes. Heerlijk Bedankt.  Hier zijn we om 14.30 uur weggereden om vervolgens de mooie route door de bloemenbollenvelden te vervolgen. Om circa half vijf waren we terug op de camping. BBQ klaargezet en lekker gegeten, we zijn bij de buren, die er niet waren, lekker voor hun caravan gaan zitten, uit de wind. De volgende ochtend om 10.00 uur verzamelen in de schuur om gezamenlijk nog even koffie te drinken. Hierna ging een ieder zijn eigen weg.

Conclusie: een mooi weekend, veel gezien/geleerd. Zeker een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in bloembollen of gewoon een leuk weekend wil hebben.

Henk en Dinie  Bedankt.

FOTO'S

  

Nederlandse Veteranendag 2009

We zijn vrijdag 26 juni in de loop van de dag naar Rijswijk gereden, daar hebben wij met de camper overnacht. 
De volgende dag met de tram naar Den Haag, waar het veteranendag was.

Het was al aardig druk op het Malieveld. Er stonden stands van de diverse legeronderdelen en ook voertuigen, vliegtuig, enz. enz. Je kon het niet opnoemen of het stond er wel. Er werden ook diverse demonstraties gegeven. Om 13.10 uur vertrok de stoet voor de parade, wat was het warm zeker voor de muzikanten die meeliepen in de parade maar ook voor de oude veteranen. Wij stonden aan het begin van de parade waar wij het goed konden zien. 

Om 18.30 uur zou de Taptoe beginnen op het Spui bij het Stadhuis van Den Haag. Dit begon inderdaad ook op tijd. Alle muziekkorpsen waren top, hier en daar een foutje maar niet alles kan perfect gaan. Eén korps sprong er uit, volgens ons door desinteresse. Deze band was te laat met de repetitie van de finale waren zeer ongeïnteresseerd, maar over het compleet was het een goede en leuke taptoe. 
Het was een Top dag. 

FOTO'S

Delfsail 2009

We zijn donderdag ochtend vertrokken richting Delfzijl, we moesten eerst nog even naar Bünde want daar moest onze hond Laika getrimd worden. Hierna zijn we doorgereden naar Ditzum, waar een heel mooie camperplaats is. Geen voorzieningen, 5 euro per nacht.
Wij waren even een blokje Ditzum aan het maken, dus we waren niet thuis toen er betaald moest worden. Er was ook geen huisje/bus waar je het geld in kon doen. 

           

De volgende morgen zijn we om 10.30 uur weggereden, om binnendoor naar Delftzijl te rijden. We waren hier om ongeveer 12.15 uur. Camper neergezet alles geïnstalleerd en toen de fietsen gepakt om te kijken waar we heen moesten. Weer terug in de camper even eten en dan naar de camperklets.

Zaterdag 22 augustus.

Heel veel van de CCNers gingen al om 09.30 uur weg omdat de schepen vanaf 10 uur binnen konden lopen. Wij zelf zijn om 10.30 uur weggegaan. We hadden nog een mooi plekje op de dijk en zijn hier gaan zitten. Er komt een boot aan met de zeilen naar beneden dit was een mooi gezicht, en toen wachten en wachten, na ongeveer een half uurtje kwam de volgende en weer wachten en wachten. We zeiden tegen elkaar zullen we maar ergens anders gaan kijken misschien zien we dan meer. Zogezegd zo gedaan. We zijn een stuk verderop gaan zitten, en hier ook weer wachten en wachten. Het schoot maar niet op. Dit is zo doorgegaan tot circa 14.00/14.30 uur toen hebben we de stoeltjes maar weer op de fiets gedaan en zijn we maar naar de haven gegaan. Hier was de bedrijvigheid al goed aan de gang, het werd drukker en drukker, het was daar wel gezellig.

                        

Zondag 23 augustus.

Lekker uitgeslapen, en we zitten nu weer in het zonnetje voor de camper zoals zo velen.

Vandaag besloten om niet naar Delfsail te gaan, want het was ontzettend druk. Alles stond vast op de weg ernaar toe, dit hoorde we op de radio. In de middag zijn we een stukje wezen fietsen langs de dijk. Heerlijk weer lekker en lekker gefietst.

Maandag 24 augustus

Om 09.30 uur opgestaan, ontbeten. Lekker in de zon gezeten en om 13.30 uur weg gereden naar de haven. Aan de kade lagen schepen uit Rusland, Polen, Brazilië en Nederland. We zijn op twee Russische schepen geweest. We kregen op de Sedov een speciale rond leiding door een Russische kadet. Jammer genoeg konden we niet overal kijk,want vele cabines waren afgesloten voor het publiek maar wat we gezien hebben was best interessant. Op de Sedov was ook een souveniers winkeltje, hier heb ik nog een Patrouschka gekocht. En hebben we natuurlijk een oorlam gedronken en geproost op een behouden vaart. De vodka smaakte best. Hierna was het tijd voor de streetparade, het was wel aardig. Na de parade zijn we weer terug gefietst naar de camper. Toch nog even bij de braderie geweest, het was ontzettend druk, je kon over de koppen lopen. Bij de camper aangekomen stonden de Turkse mensen hun kraampje al klaar te maken om hierin lekkere hapjes te bereiden voor de leden van de CCN. Wij hebben  gebarbecued, veel vlees weer gegeten en gedronken.

                   

            

Dinsdag 25 augustus

Dinsdag ochtend regende het steeds dus hebben we besloten om via de stad Groningen  terug te rijden naar huis.

Wij bedanken de CCN voor de goede organisatie van het Delfsail weekend.

 

Data reisverslagen