Roompot: Kijkduin en Kamperland 2009-2010

imageVakantiepark Kijkduin Zuid Holland. Is een echte familiebestemming. Kinderspeelschip Kijkduinrover, de Koos Kids Club, een uitgebreid sport- en animatieprogramma en verschillende speeltuintjes? de kinderen zullen zich niet vervelen! Maar ook voor u is er genoeg te doen met de all weather tennisbanen, een 9 holes golfbaan naast het park en een volley- en voetbalveld. Nieuw zijn de jeu de boulesbaan, de trampoline en het beachvolleybalveld. U heeft gratis toegang tot het overdekte zwembad met whirlpool. Ook uw hond is  op de camping van harte welkom. Vakantiepark Kijkduin ligt direct aan het strand, waar u heerlijk kunt wandelen.

imageVakanntiepark Kamperland Zeeland. Direct aan het veilige, schone zwemwater van de Oosterschelde en de Roompot-kind-strand, te midden van de landelijke rust van Noord-Beveland de vijf-sterren recreatie Roompot Beach Resort. Deze perfecte ligging maakt het park een waar paradijs voor gezinnen met (jonge) kinderen, actieve vakantiegangers en watersporters.

 

Voordat wij de dinsdag 22-12-2009 weg zouden rijden naar de Roompot in Kijkduin, hadden we in het weekend dikke sneeuw(pret). De wegen in Nederland waren onbegaanbaar volgens de ANWB, hopende  dat het dinsdag beter is.

 

 

              

              

 

Dinsdag 22 december 2009

Vanmorgen om 11.00 uur vertrokken vanuit Lathen, dik in de sneeuw. We zouden even langs Hattem rijden want we hadden nog wat nodig voor de camper. In Hattem aangekomen bleek dat ze vakantie hebben tot 4 januari. Dus maar weer doorgereden. Onderweg even gestopt om wat te eten en nu staan we op het Kijkduinpark. Heel veel sneeuw, we kwamen zelfs vast te zitten op de camping omdat er niet geruimd was. Vanavond patat gegeten en nu lekker bij de kachel in de camper. Ook een telefoontje gehad dat Bert z’n broer overleden is.

Roompot_2009_      Roompot_2009     Roompot_2009     Roompot_2009

Woensdag 23 december 2009

Vanmorgen om 09.00 opgestaan. We gaan vandaag naar de Haagsche Markt. Dit is een hele grote markt waar je goedkoop kleding en groeten en fruit kan kopen. Het was er niet zo erg druk want het weer werkte niet echt mee. Hierna zijn we nog even de Haagsche Binnenstad in geweest. Hier nog even wat gelopen. Daarna de tram gepakt naar Rijswijk en hier op bus 23 gestapt naar Kijkduin. We waren om 16.00 uur terug op de camping. Hond uitgelaten en wat gegeten. Tevens het bericht van Bert z’n moeder gekregen dat Joop op maandag 28 december 2009  om 14.00 uur begraven wordt. Nu nog even afwachten hoe en wat en dan spreken we 2de kerstdag verder af.

Donderdag 24 december 2009

Vanmorgen het strand opgegaan. De hond lekker los en maar rennen en zo koud als het is toch naar het water, en het water in. Brrrrrrrr koud. Na goed driekwartier gelopen te hebben, van Kijkduin naar Duindorp zijn we weer de bewoonde wereld in gegaan. Op het Tesselseplein bus 23 gepakt naar Kijkduin. De rit duurde ruim 1 uur en drie kwartier. In Kijkduin nog even langs de winkeltjes gelopen en toen bus 29 naar Kijkduinpark gepakt. We waren om 17.00 uur weer terug op de camping. Morgen 1ste kerstdag moeders komen om ongeveer 10.30/11.00 uur als het allemaal goed is. Er is veel gladheid voorspelt en men moest niet voor 11.00 uur de weg op gaan. Ben benieuwd hoe het morgen is.

Roompot_2009      Roompot_2009_

Vrijdag 25 december

De hele nacht heeft het geregend als een gek. Veel sneeuw was dan ook papperig aan het worden. Heel vies. Tussen 10.30 en 11.00 uur zouden de moeders arriveren op het Kijkduinpark. Bert z’n moeder zou een taxi nemen en mijn moeder zou door mijn broer gebracht worden. Wij  wachten bij de receptie in de regen. We waren doorweekt. De beide moeders zijn tot aan de camper gebracht want het was niet te lopen op het park. Er was nog niets aan gedaan. Helaas voor z’n park maken ze niet eens de paden schoon. Voor de rest van de dag veel binnengezeten en alleen voor de honden zijn we eruit geweest met gevaar voor eigen leven. Om 17.00 uur kwam mijn broer Hans en Karin, Peter en Ricardo aan. Allemaal in de camper. Heel gezellig en heel knus. Om 19.00 uur zijn we naar het restaurant gegaan waar we een kerstbuffet besteld hadden. We werden binnengelaten en moesten naar onze eigen tafel zoeken, jammer dit kan toch zoveel beter. Hierna moesten we zelf maar met eten beginnen. De deksels moesten we zelf van het buffet afhalen en dan konden we opscheppen. Er kwam ook nog een intermezzo. Een dronken Kerstman kwam het podium op en begon een vaag verhaal dat hij een vrouw zocht en dat kon dan bij lexa.nl. Waar dit op sloeg, wij begrepen het niet. De Kerstman liet boeren en ging zogenaamd spugen. “Lekker als dit allemaal onder het eten gedaan wordt. Dit mocht voor ons achterwege gelaten worden. Ze hadden beter de achtergrondmuziek aan kunnen laten staan. Volgens mij werd dit ook net echt gewaardeerd. Voor de rest van de avond was het goed. Eten was goed, bediening was goed. Om 10.00 uur is mijn broer, Karin, Peter, Ricardo en de beide moeders huiswaarts gegaan. Het was een leuke 1ste Kerstdag met de gehele familie. Roompot_2009   Het was druk maar erg leuk.

Zaterdag 26 december 2009

Vanmorgen moesten we om 10.00 uur van de plaats af. De sneeuwkettingen had Bert er nog omgelaten. Was wel nodig want het was toch nog wel erg glad op de camping. Er was nog steeds niets gedaan. Paden waren spek glad. We zijn weggereden. Om 10.30 uur waren we bij Bert z’n moeder. Eerst even de kerstpakketten verdeeld. De helft voor ons en de helft voor Maurice en Odette. Even gezellig gepraat en om een uur of 13.00 uur zijn we weer weggereden. Maurice en Odette gingen nog even langs de Mac. Wij zijn meegegaan en hebben hier ook wat gegeten. Hierna zijn Maurice en Odette richting Udenhout gereden want ze gingen de rest van de dag bij haar moeder kerst vieren. Wij zijn de Megastore in geweest en hebben nog even gewinkeld. Om ongeveer 16.00 uur zijn we bij mijn moeder aangekomen en hebben hier de rest van de avond doorgebracht en nu zitten we weer in de camper.

Zondag 27 december 2009

Vanmiddag naar mijn broer want die viert zijn verjaardag. Voor het eerst in een aantal jaren zijn we op zijn verjaardag. We zijn om 13.30 uur gaan lopen en na ongeveer 15 minuten waren we daar. Het was heel gezellig. Om 19.00 uur zijn we naar huis gebracht door Karin. Bij Hans ook even gelijk een mailtje gestuurd naar de Roompot Kamperland, want we hebben hier een arrangement van drie dagen eten, omdat de begrafenis om 14.00 uur is denken wij dat we niet op tijd kunnen zijn. Hierna nog even wat gedronken en toen zijn we naar de camper gegaan.

Maandag 28 december 2009

Bert ging om 11.00 uur naar zijn moeder om met haar naar de begrafenis van zijn broer te gaan. Ik bleef bij mijn moeder. Vanmiddag een ijskast kopen voor mijn moeder want die van haar is 9 jaar oud, de temperatuur binnen in de koelkast in +15 graden, dus dat is niet echt goed. 

Vanmorgen ook een telefoontje gehad van de Roompot dat ze het mailtje hadden ontvangen en dat er een andere dag gegeten kon worden dus misschien oudejaarsavond? We wachten af, het zou in ieder geval opgelost worden.

Dinsdag 29 december 2009

Vanmorgen eerst mijn broer gebeld want die vierde zijn 52ste verjaardag. We waren er afgelopen zondag al geweest maar toch nog maar even gedaan. Hierna zijn we koffie wezen drinken bij mijn moeder, water gevuld en op weg naar de Roompot Beach resort in Kamperland. We zijn hier aangekomen en gingen naar onze plaats. Hier gekeken maar het was een modderboel. Gelukkig stond er een meneer die ook op dit veld moest staan maar die was maar ergens anders gaan staan want je kwam hier niet meer uit. Hij verwees ons naar het 2400 veld waar hij zelf ook stond en naast hem was iemand weggegaan. Wij staan nu op deze plek en het regent dat het giet. Dadelijk even naar het restaurant om nog het eten te regelen van maandag en dan zien we het wel.

Woensdag 30 december

Vanmorgen ontbijt in het restaurant. Ontbijt was goed verzorgd, van alles was er genoeg. We zijn gewoon aan een tafeltje gaan zitten en hebben gegeten. Ze keken niet eens of je wel gereserveerd had. Lekker gegeten en hierna weer terug naar de camper. Vandaag gaan we niet veel doen, even over de camping heen en dan vanavond een pannenkoek eten. Dit is i.p.v. de maandag maaltijd. Morgen gaan we hier weg en dan zien we wel waar we uitkomen.

Dit waren de eerste twee weken van onze overwintering.

De verslagen worden voortgezet bij overwinteren Spanje 2010