Frankrijk en Spanje 

Overwinteren 2009

Deel 2

Zondag 1 februari

Het is al weer februari. We zijn vanmorgen om 10.36 met de bus naar Benissa gegaan. Hier was drie dagen feest. Een middeleeuwsfeest, in kleding van toen en bij de kraampjes waren er diverse oude ambachten te zien. Het was erg gezellig en leuk. Om ongeveer 15.30 uur ging het regenen en dat is het blijven doen. We moesten wachten tot dat de bus weer terug ging want die rijdt hier niet regelmatig. We konden om 14.45 mee en dan ging de volgende pas weer om 16.45 dus wachten maar. Even een kop koffie koffie gedronken en toen kwam de bus eraan.  Teruggegaan naar de camping. De hond halen bij de Duitse buren. Laika had het erg naar haar zin gehad alleen het laatste halfuur werd ze erg onrustig. Het leek wel of ze voelde dat wij eraan kwamen. Hierna heeft Bert even met Laika gewandeld en toe zijn we weer weggegaan. We zijn gaan eten bij Amigo/ill Padrilo. Heel erg lekker. We hadden allemaal Schnitzels genomen. Hierbij zat ook sla en patatjes. We hebben met 6 personen, gegeten en gedronken voor 62.50 euro (ongeveer 10.60 p.p.) dat is niet duur. Volgende week nog maar een keer.

                   

                   

Maandag 2 februari

Vanmorgen om 10.00 uur opgestaan. Geen zin om op te staan. De zon schijnt weer.  Lekker rustig aangedaan. Op internet gekeken of er ergens redelijk goedkoop een auto te huur is. We hebben van de buren een adres in Moraira gekregen. Wij gekeken op internet en inderdaad goedkoper als hier in Calpe. Ze komen de auto bij de camping afleveren en de week erna ook weer ophalen. Ben benieuwd hoe de auto eruit ziet. 

Dinsdag 3 februari.

Om 09.00 uur de wekker gezet want onze vrienden gingen vertrekken, ze gingen richting Elche. Om 10.00 uur zijn ze weggereden. Om 17.00 uur hadden we een afspraak gemaakt voor onze Schnauzer bij de trimmer. We waren om 17.00 uur bij de trimmer en zijn nog even over de boulevard gelopen. We waren erg benieuwd hoe dit zou gaan. Laika zou om 18.30 uur ongeveer klaar zijn dus wij om 18.30 uur weer terug. Laika stond nog op de tafel. Zag er goed uit. Daarna moest ze nog even gewassen worden en werd ze in een hok gezet waar luchtcirculatie haar droog moest maken. Om 19.15 uur was ze klaar. Zag er goed uit. We zijn naar de camping gelopen en Laika heeft nog wat gegeten en is als een blok in slaap gevallen. Ze is moe. Logisch want het is toch wel weer heel wat anders als in Nederland.  

               

        

Woensdag 4 februari

Vanmorgen is de auto gebracht door het verhuurbedrijf MrCar uit Moraira. De auto is een Peugeot 206. Een leuke auto maar een auto met al veel deuken en krassen erin, en in de auto was gerookt, dus eerst hebben we maar even de auto gelucht. Voor de rest van de dag even wat boodschapjes gedaan en een route uitgezet. Voor 7 dagen huur 103,88 euro.  

    

Donderdag 5 februari

Om 09.00 uur opgestaan, ontbeten en alles in de auto gezet. We zijn vandaag richting Benissa , el Vergel, hier zit een camping accessoires zaak. Hier even gekeken wat het voor een zaak is. Daarna doorgereden naar Denia, Naar een vuurtoren die La Nao heet, hierna weer rustig naar Calpe gereden. Vanavond lekker bij de Italiaan gegeten, kostte 30.00 euro dus was wel iets duurder als wat we vorig keer gegeten hebben. Nu zitten we weer in de camper en het is hier weer lekker warm.

Vrijdag 6 februari

Vanmorgen eerst met de auto naar Jalon gereden om wijn te halen. Twee flessen water van 5 liter waren leeg dus die konden gevuld worden. Daarbij hadden we ook nog een 2 liter fles dus ook maar vol gedaan. 0,95 euro per liter. Op het parkeerterrein stonden ook nog de mensen die sinaasappels en mandarijnen verkochten dus die hebben we ook maar weer ingeslagen. 5 kilo sinaasappels voor 2.50 euro idem de mandarijnen. Hierna, ja waar gaan we hierna naar toe, besloten om een deel van de bloesemtocht te gaan rijden. Dus van Jalon naar Alcalali, Parcent, Watervallen van l.Algar, deze waren gesloten. Leuk dat ze op de folder geen openingstijden neerzetten, dan ga je er toch vanuit dat zoiets open is. Hierna richting Benidorm gereden, Alfaz del Pi, Altea en zo weer terug naar Calpe. De hele dag was het mooi, lekker weer. Aan het einde van de dag om circa 17.00 uur ging het regenen en goed regenen en ook weer waaien. Toen we bij de camper aankwamen stond de buurman ons windscherm in te halen want die was omgewaaid. Dit dachten we al toen we in de auto zaten, we zeiden al tegen elkaar als het windscherm maar blijft staan, dus niet. Thuis gekomen gelijk het windscherm onder de auto gelegd en gewacht tot het weer droog was. Laika uitgelaten want die zat ook de hele tijd in de auto. ‘s-Avonds heeft het nog goed gewaaid.  

         

         

Zaterdag 7 februari

Vanmorgen opgestaan met mooi, zonnig weer. Vandaag hebben we weinig gedaan. Geregeld dat de hond morgen bij iemand mag logeren, want wij willen naar morgen naar Benidorm. Er waren Nederlanders op de camping komen staan en die hadden wij al eerder ontmoet bij een ledenvergadering van de CCN. Toon en zijn vrouw wilde maar al te graag oppassen, we moesten nog maar afwachten of we onze hond nog terug zouden krijgen. Aan het einde van de dag begon de wind weer harder te worden en de hele avond en nacht zijn we weer gewiegd. Val je goed bij in slaap.

Zondag 8 februari

Vandaag om 10.00 uur weggereden naar Benidorm. Het was vrij rustig op de weg vergeleken met afgelopen week. We waren net de huurauto uitgestapt en wie kwamen we tegen Ep Smit met zijn vrouw, ook van de CCN. We hebben de boulevard helemaal afgelopen De winkelstraat doorgelopen en natuurlijk nog wat gekocht want het was allemaal lekker goedkoop. We zijn in de oude stadskern van Benidorm geweest en uiteraard ook in het nieuwe gedeelte. Wat een hoogbouw. Ik moet er niet aan denken om daar mijn vakantie door te brengen. De Kerk bekeken. Mooie kerk. Er was ook nog een vlooienmarkt voor de kerk dus daar ook nog maar even gekeken. Het was heerlijk weer. Geen wind. Lekker warm. Zeker wel zo’n 24 graden. Dus beter kan niet. Vanavond wezen eten bij Amigo/Il Padrino en nu weer thuis.  

Maandag 9 februari

We hadden afgesproken met Toon, dat we vandaag wijn gingen halen. Wij dachten dat we naar Jalon/Xalo gingen om wijn te halen maar Toon dacht hier in Calpe. Dus Bert is even meegelopen hier in Calpe bij een drankenwinkel waar ze ook wijn verkochten uit het vat. Bert heeft geen wijn gekocht. Hierna hebben we wat gegeten en hebben we genoten van het mooie weer, later op de dag nog even wat boodschappen gedaan.

Dinsdag 10 februari

De grote schoonmaak van de camper, tja het moest er maar weer eens van komen, dus alles uit de camper, bed naar buiten. Alles onder het bed weg gehaald en gelijk gekeken wat er nog uit de kasten gehaald kon worden, want zoals altijd heb je weer veel te veel bij je. De helft is uit de kasten gehaald en weer in de kratjes beneden. De boodschappen die nog onder het bed stonden in de kasten gezet en zo heeft alles toch weer zijn plaats. Onderbroeken, ’t shirt, truien allemaal veel te veel mee genomen, volgend jaar gaat de helft minder mee.

Vandaag ook besloten dat we op deze camping blijven staan tot na de San Juan/Fallasfeesten, dit is tot ongeveer 20 maart. We kunnen wel verder rijden maar kom je nog op stelplaatsen. Als wij naar stelplaatsen op zoek gaan vinden we ze niet of er staat niemand. We hebben, ik geloof in Denia, wel campers zien staan maar daar zouden wij dan weer niet gaan staan. We kunnen ook naar een camping gaan maar dan betaal je wel meer omdat deze camping dan weer niet mee doen met de Acsi. Dus we blijven hier maar staan. Nu hopen dat het weer goed blijft dan is alles goed.

Ook nog mensen bij de camper gehad die wilde weten hoe de auto reed en hoe duur het was en bij welk bedrijf wij deze auto gehuurd hadden. Dus de auto laten zien, en een en ander verteld.

Ben benieuwd of deze mensen nog een auto huren. De buren hebben het in ieder geval wel gedaan toen ze zagen dat de auto die wij gehuurd hadden afgeleverd aan de camping en dat het zeer netjes gedaan werd.

Woensdag 11 februari

Vandaag de auto inleveren, misschien dat we in de loop van deze weken hier nog een keer een auto huren maar dat zien we wel. We hebben tegen (Conny) verhuurbedrijf gezegd kunnen we geen korting krijgen de volgende keer dat we een auto huren want door ons heb je weer twee klanten erbij. Ze zei we kijken de volgende keer wel wat we kunnen doen? Denk niet dat dit gaat lukken want dan zijn er weer twee of drie weken voorbij. We hebben wel besloten dat we de camper zouden gaan gebruiken als we een keer weg willen naar Alicante of zoiets. Dat is in verhouding genomen goedkoper dan huren.  We zien wel wat we doen. 

    

’s Middags zijn we naar de Les Salines gelopen dit is een zoutmeer in de stad Calpe waar Flamingo en Aalscholver leven en ook hele grote vissen. Hierna nog een stuk doorgelopen en over de boulevard weer terug nog wat gedronken bij een Belgische Tent, nog even wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de camper. We waren van plan om buiten te eten, we hebben het eten ook buiten neergezet maar zijn toch weer naar binnen gegaan want daar was en werd het toch te koud voor. ‘s-Avonds de homepage weer bijgewerkt.

Donderdag 12 februari

Vanmorgen weer lekker opgestaan met de zon. Heerlijk weer. Lekker in de zon gelegen, vanmiddag even een ommetje gemaakt over de boulevard, Laika weer lekker in de zee geweest.

              

Vrijdag 13 februari

Ja,wat doe je vrijdag de 13de. Stil blijven zitten en wat boodschappen doen. Het was bewolkt weer dus niet zo veel zon zoals gisteren. Vanavond zijn we naar de chinees geweest, gewoon weer het dagmenu genomen. Babi Pangang met rijst/nasi/bami, drankje erbij, koffie of ijs na. Lekker weer voor 13.00 euro weer gegeten. Dat zijn tenminste prijzen die je in deze kredietcrisis tijd  nog kan betalen.

Zaterdag 14 februari

De zon scheen weer door de luiken heen. Heerlijk. Eerst lekker rustig ontbeten en toen ja toen weer naar de markt. We hebben hier wat appels gekocht en een zomerjurkje. Dit jurkje zal ik nog wel aan kunnen doen want het is hier goed weer. Het was vandaag weer zo’n 25 graden. Heerlijk en dan te bedenken dat het thuis ongeveer 4 graden is. Brrr.brrr.  

Zondag 15 februari

Vandaag was het iets minder mooi weer en hebben we dus wat binnen gezeten, in de middag hebben we wat over de boulevard gelopen maar daar waren vandaag een hoop restaurantjes dicht.

Maandag 16 februari.

Vandaag niet zo veel gedaan. Kwam er ineens een camper aan, verrek ik zeg dan zijn Hennie en Gerrit, ze zijn twee dagen te vroeg. Ze hadden nog naar camperplaatsen in de buurt gekeken maar konden ze niet vinden of ze waren niets, dus hebben ze maar gezegd we rijden naar Calpe naar de camping.

Dinsdag 17 februari.

Vandaag niet zo veel gedaan, genoten van het mooie winter/zomerweer.

Woensdag 18 februari

Naar de vlooienmarkt zoals elke woensdag. Gelijk ook een nieuwe kop voor de op de Spaanse gasfles gekocht. Vanmiddag lekker ge-bbq. Vanavond weer kaarten en morgen zien we wel weer verder.

Donderdag 19 februari

De vooruitzichten voor het weer van vandaag zijn weer goed. Bert heeft wat eelt onder zijn voeten zitten dus morgen eerst even een vijltje kopen om dit weg te halen. Daarna lekker weer in de zon en voor de rest zien we wel weer.

Vrijdag 20 februari

Gekeken door het dakluik, bewolkt, even later kwam de zon er weer door heen, de bewolking blijft. Vandaag even wat boodschappen doen voor het weekend.

Zaterdag 21 februari

Om half elf zou er carnaval zijn voor de kinderen in Calpe. Wij dus daar naar toe. Wij wilden wel eens zien hoe ze dat hier vieren. Bleek het een soort kermis te zijn met diverse attracties voor kinderen tot 10 jaar. Om half elf waren er misschien 6 kinderen en alles moest nog opgebouwd worden. Wij dus maar naar de markt. Hier nog diverse dingen gekocht en toen weer terug naar de camper. Gesport voor deze dag hadden we weer. Om half zes zou er een optocht zijn. Gerrit en Bert zijn hier naar toe geweest. Dit was wel leuk en druk. Er waren ook twee bandjes die speelde dus dat was wel leuk.  

         

         

Dit was dus het carnaval in Calpe voor de kinderen. Volgende week is het Duitse Carnaval ben benieuwd wat dat is.

Zondag 22 februari

De zon schijnt weer lekker en we zitten weer buiten koffie te drinken. Het lijkt weer een mooie dag te worden.  

Maandag 23 februari

Vanmorgen weer lekker met de zon op opgestaan. Heerlijk warm weer. Vanmiddag even over de boulevard gelopen en weer terug naar de camper. Je ziet er valt niet veel te melden. Alleen dan dat het lekker weer is.

Dinsdag 24 februari

Vanmorgen weer met lekker zonnig weer opgestaan, vanmiddag lekker gebarbecued, hierna even een lekker bakkie koffie gedronken bij de Belg op de boulevard en hierna weer terug gelopen naar de camper.

Woensdag 25 februari

Vanmorgen de wekker gezet omdat Toon en Toos weggingen van de camping. Wij waren al wakker maar Toon hebben we niet meer gezien. De luiken waren bij ons nog dicht dus durfde hij niet aan te kloppen, maar we zien hun nog in april.

Vanmorgen weer naar de markt geweest, niets gekocht. Hierna weer terug naar camping en toen maar besloten om 2 maart gelijktijdig met Gerrit en Hennie terug te rijden. Dit om diverse redenen. Dit betekend niet dat we binnen een paar dagen thuis zijn, maar we gaan onderweg nog ergens een weekje op een camping staan. Voor de rest niets gedaan.

Donderdag 26 februari

Alles weer gewassen vandaag en lekker in de zon gezeten, nog even bij de Chinese winkeltjes geweest en in de avond gekaart.

Vrijdag 27 februari.

Het is weer goed weer vandaag, even nog wat antislip matjes gekocht en toen weer lekker in de zon gezeten.

Zaterdag 28 februari

Vandaag Duits carnaval, ben benieuwd wat het is. Om 10.30 uur zou de optocht beginnen maar door het slechte weer was de optocht afgelast en de rest van de dag ook. Op het plein waar diverse activiteiten zouden plaatsvinden was ook leeg. Om 17.15 uur zou de grote optocht van start gaan en deze ging wel door. Het was een leuke, kleine optocht. Hierna gingen we naar de tent waar iedereen heen ging. We hebben een broodje gegeten en wat gedronken. Het programma begon met hele luide muziek, niet om aan te horen. Hierna kwam er betere muziek. Om circa 20.30 uur gingen we terug naar de camper. We hadden het wel gezien daar. Het was een carnavalsavond, dus wij hadden veel carnavalsmuziek verwacht maar dit was niet het geval. Nu zitten we weer lekker bij de elektrische kachel want die heb je ’s avonds wel nodig. Het is trouwens de eerste dag in al die weken dat het regent. 

                

         

              

  Spanje Deel 3

 

 

 

               

    Data reisverslagen