Frankrijk en Spanje 

Overwinteren 2009

Deel 3

Zondag 1 maart.

De maand februari is al weer voorbij. Wat is dat snel gegaan. Vandaag gaan we betalen en dan gaan we 2 maart op weg naar boven/huis.

Maandag 2 maart

Vanmorgen opgestaan met heel erg mooi weer, in de loop van de dag is het iets minder weer geworden, het is bewolkt. Alles is opgeruimd. Morgen alleen van de blokken af, wc legen en dan kunnen we weg.

Afgesproken dat we om 10.00 uur weg rijden. Op weg naar Peniscola. Toen we hier aankwamen stond bijna alles vol, er waren nog een paar plekjes vrij. Wij daar gaan staan, nog even naar de visafslag gaan kijken. Gerrit en Hennie hebben nog vis gekocht, Gerrit heeft ze gelijk schoongemaakt, en natuurlijk moesten ze natuurlijk gegeten worden. In de avond niks gedaan, lekker tv gekeken.  

         

Dinsdag 3 maart

Vanmiddag aangekomen in Vilanova. Mooie parkeerplaats aan de boulevard bij de haven. Geen officiële camper parkeerplaats. Hier de nacht doorgebracht.  

              

Woensdag 4 maart

Vanmorgen eerst nog mijn moeder (Toos) gebeld want die is jarig, vandaag 75 jaar. Daarna zijn we weggereden om uit te komen in Blanes. Camping La Masia, was zo leuk vorig jaar, gezellig druk. Nu is het begin maart en er is niemand te zien. Jammer. Het weer werkt ook niet echt mee.

Donderdag 5 maart

Vandaag niet veel gedaan, gefietst naar de haven.  

Vrijdag 6 maart

Vanmorgen uitgeslapen, zonnetje schijnt weer. Vanmiddag om drie uur konden we naar het zwembad, sauna, whirlpool. Heerlijk is het. Gelijk gedoucht dus weer schoon. Weet niet wanneer we weer een douche krijgen. Toen we terug kwamen bij de camper was Arie en Wil Duivenbode met Doortje, een dwergschnauzer, al op de camper. Wij gelijk langs natuurlijk met Laika. Laika en Doortje hebben lekker gespeeld. Laika was het er soms niet mee eens en liet dit dan ook blijken. Laika en Doortje gingen heel leuk met elkaar om. Morgen gaan we naar Le Boulou. Daar is een stelplaats. Ben benieuwd of we hem kunnen vinden.  

    

Zaterdag 7 maart

Vanmorgen nog even de tanks vol met water gedaan, de wc geleegd, en nog even naar de buren om afscheid te nemen. Doortje heeft nog even met Laika gespeeld hierna afscheid genomen van Arie en Wil en nog van een stel Engelse die ook in Calpe hadden gestaan. We zijn hierna naar Le Boulou gereden. Deze stelplaats was achter een kerkhof, op zich niets mis mee, maar het waaide zo hard dat de hele camper heen en weer ging en je stond erg achteraf. Dus hier zijn we maar weggereden. Op weg naar Clermont l’herault. Op zoek naar de camperplaats. De camperplaats was makkelijk te vinden alleen helaas dachten meer mensen dit, dus deze camperplaats was vol. De camperplaats was midden in een natuur gebied dus een heel mooie plaats. Bij deze camperplaats was ook een stadscamping. Hier staan we nu op. Kosten camping 11,00 euro excl. Stroom. Morgen gaan we hier weer weg op weg naar Millau.

Zondag 8 maart

Vanmorgen eerst betaald en toen door de slagboom, normaal gaan we de hond uitlaten en betalen dan, maar de hond moest extra betaald worden en daar hadden we geen zin in. Hierna zijn we richting Millau gereden, en daar staan we dan nu op de stelplaats. Mooie stelplaats, geen voorzieningen maar die staan aan het begin van het stadje, dus als je iets zou moeten vullen of legen dan kan dat. Onderweg even gestopt op het uitzicht punt van de brug van Millau. Nu even de hond uitlaten en dan zien we wel weer verder.

    

 Maandag 9 maart

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Om 09.45 uur wegreden op weg naar de brug van Millau. Bij het infocenter een video bekeken over de ontwikkeling van de brug. Helaas zijn we er niet over heen gereden. Hierna verder gereden naar Blesle. Hier zou een camperplaats voor 15 campers zijn. Niet gevonden. We zijn terug gereden naar Massiac. We staan nu bij het station van Massiac. Er staan 3 campers. Gratis staan.  

         

Dinsdag 10 maart

Vanmorgen vertrokken uit Massiac met droog weer, gaande weg ging het regenen. We zijn eerst naar Tronget gereden maar dit was niets, zeker niet met dit weer. De stelplaats was op Aire de piqnic de naam zegt het al picnic moet je toch mooi weer hebben.Hierna zijn we naar Nevers gereden bij de L’eclerc getankt en de campers neergezet. We zien wel hoe het is. Gratis plaats. Morgen naar Auxerre.

Woensdag 11 maart

Om circa 12.00 uur waren we in Auxerre. Rue de la Republic. Er staan allemaal auto’s en 1 camper. We hebben de camper(s) op de plaats gezet, wat gegeten en naar het toeristen informatie gelopen. Hennie en Gerrit hebben een boekje gekocht met een route en daar zijn we mee begonnen. Je kwam langs diverse gebouwen vanuit de vroegere legertijd, en natuurlijk door de winkelstraat.  

                  

Hierna weer richting camper gelopen. Morgen gaan Hennie en Gerrit nog naar 1-2 kerken bekijken en dan op weg naar Lac du der Chanteqoc.  Lekker weer, zonnetje en weer gratis staan. Bij de VVV na vraag gedaan waar de markt is en dit is niet op de camperplaats. We kunnen dus blijven staan. Helaas is er wel een probleem ontstaan want onze 3 huishoud accu’s laden niet meer bij. Bank eraf gehaald, stoel gedemonteerd en gekeken of er ergens een datum op staat, ja hoor, de accu’s’s zijn van 2004 dus ze zijn al bijna vijf jaar oud. Kachel kon nog net branden, dus warmte hadden we nog. Gelukkig.

Donderdag 12 maart

Uitgeslapen en nogmaals de stad doorgelopen. Accu’s staan nog steeds op rood/leeg

Vrijdag 13 maart

Vanmorgen naar de markt geweest, goh wat is dat duur. Niets gekocht. Vanmiddag op weg naar Nuove. Camping 8,00 euro incl. stroom want dat hadden wij nodig. Daar aangekomen was het een boerencamping, niets mis mee, maar het sanitair was uit het jaar nul. Dus gauw wegwezen. We wilden ons ook even lekker douchen maar dat zat er niet in. We zijn toen richting Lac du der Chantecoq gereden. Eerst water getankt (kostte 2,70) wat vuil water en WC geloosd. Daarna plaats gezocht. We staan nu bij een jachthaven. Goede plaats, kraanvogels komen over. Maar nog steeds geen stroom. TV geprobeerd maar de omvormer ging gelijk piepen, motor aangezet bleef nog steeds piepen dus maar alles uitgezet. Vanavond dan maar kaarten. Morgen toch maar een camping die iets duurder is dan 8,00 euro of gratis maar ik hoop toch wel op stroom.

Zaterdag 14 maart

Vanmorgen weer weggereden uit Lac du der Chantecoq. Op weg naar Le Chesne. Hier is camping Dept. Du lac de Bairon. “Hier aangekomen gaat de camping op 16 maart pas open. Niemand te zien dus maar weggereden. Op weg naar Les Mazures naar Du Lac des vielles Forges  ook dicht. Terwijl in de gids van 2007 en op de blaadjes in de vitrine bij de camping dat ze open zijn. Helaas niemand te zien en alles was dicht. Wat nu er is nog een camping hier 7 km vandaan in Bourg-Fidele Rocroi camping La Muree en deze was gelukkig open. Hoe duur deze camping is weten we niet en of er warm water is weten we nu ook nog niet, maar we hebben in ieder geval stroom en warmte!

Zondag 15 maart

Vanmorgen uitgeslapen tot 10.00 uur. Hierna ontbeten. Daarna even overleg gehad, wat we gaan doen vandaag. Het weer was niet zo mooi om te zeggen we zetten de stoelen buiten en gaan lekker genieten van de zon. Dus we gaan hier weer weg. Op weg naar Brüggen, dit is zo’n 250 kilometer op weg naar huis. Toch maar gedaan. Dus lekker op het gemak teruggereden via de snelweg want dat gaat lekker snel.  Het weer was goed en een licht zonnetje scheen ons tegemoet, maar hoe dichter we bij Nederland kwamen hoe minder zonnig het werd en zodra wij Nederland binnen reden was er langzaam rijdend verkeer. Na drie kwartier oponthoudt kwamen we dan toch op de stelplaats in Brüggen(D) aan. Het was hier niet druk. Er staan zo’n 10/15 campers en er zijn er al weer drie weg gereden. We staan hier nu en blijven hier in ieder geval morgen nog. Wat we verder gaan doen?

Maandag 16 maart

Vanmorgen om 09.30 uur opgestaan, ontbeten. Koffie gedronken en even naar de Aldi gelopen voor wat brood en andere aanverwante artikelen. Hierna  gegeten en zijn we Brüggen ingelopen. Het is maandag dus niet veel was er open, zelfs het vvv-kantoor zit op maandag dicht. Daarna maar weer terug gelopen naar de camperplaats.

Dinsdag 17 maart

Vandaag op weg naar Arcen, nog éénmaal in het thermaalbad en dan naar Xanten. Hier overnachten we op een Topplatz van Duitsland. Het is een heel mooie plaats maar om nu te zeggen top?. Wij gingen ons aanmelden bij het bureau en ze vroegen of wij stroom wilde hebben, ik zei misschien wel want de accu ’s van ons zijn niet goed, maar in eerste instantie geen stroom, want we kunnen de stekker er gewoon insteken. Zo gezegd zo gedaan. De man waar we ons aan moesten melden wist er dus van. Wij eerst geprobeerd om tv te kijken en de kachel aan dit ging zo’n 2 uur goed, hierna ging de meters van de accu omlaag. Wij denken we pluggen de stekker erin en hebben dan geen problemen en blijft het lekker warm in de camper. Wat schets onze verbazing toen wij de volgende dag wakker werden. Het was erg koud in de camper. Het water liep er nog net niet uit. Dit was om 09.30 uur. Wij eruit om te kijken of er soms een stop doorgeslagen was, nee dit was niet het geval. De man had de hele stroompaal uitgeschakeld omdat wij ingeplugd hadden en stel je nu voor dat we niet zouden betalen. De man zou om 10.00 uur weer op de camperplaats zijn om de camperaars ten dienste te zijn. Helaas om tien uur was er niemand. Ik stond met twee euro klaar om gelijk de stroomprijs te betalen. Om 15.00 uur kwam hij dan eindelijk dus wij er gelijk naar toe. Wij vroegen of hij de stroompaal uit gezet had en waarom hij dit gedaan heeft. Hij zei ja dat heb ik gedaan omdat jullie geen stroom wilden. Wij gelijk er tegen in dat wij gisteren al aangegeven hadden dat wij misschien stroom nodig hadden maar dat wist hij niet meer. Niet betaald voor stroom geen stroom terwijl we het al wel hadden aangegeven.  Wij vinden dit eigenlijk niet kunnen. En zeker niet op een Topplatz.  

         

Woensdag 18 maart

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan, ontbeten, hond uitgelaten en weg van de camperplaats in Xanten. Hier wilde wij eigenlijk niet langer staan dan nodig is. Wij zijn naar Prickingshof gereden. Hier allerlei biggen, zeugen, koeien, paarden gezien. Leuk die kleine biggetjes, Hierna hebben we een lekkere schnitzel gegeten en maar niet gedacht aan die leuke kleine biggetjes.  

              

         

Donderdag 19 maart

Vandaag nog 160 km rijden en dan zijn we thuis.

Conclusie:

We hebben voor het eerst overwinterd, dit is ons uitstekend bevallen.

5362 kilometer gereden, 1 op 8,25

Diesel in Frankrijk € 0.90

Diesel in Spanje    € 0.85

81 overnachtingen gedaan, gemiddeld voor €10.92 per overnachting.

 

 

Data reisverslagen