3 Weekjes Winterberg – Den Haag- Apeldoorn  

CCN BietenEvent

 

 

Gisteren kregen we een telefoontje dat de matrassen die we besteld hadden op donderdag 24 september geleverd zouden worden. Nu konden ze nog niet zeggen hoe laat dit zou zijn, als dit voor 11.00 uur kon, zou het geen probleem zijn, dit konden ze niet garanderen dus hebben we maar gezegd dat het 3 weken opgeschoven moest worden. Dus nu komen de matrassen in week 45.

Bert zei toen gelijk hoelang blijft het nog mooi weer, want dan kunnen we nog lekker even weg. Van alles ingepakt want de camper was helemaal leeg. Tegen de avond was de camper bijna startklaar. Alleen de koelkast moest nog gepakt worden en dan konden we vertrekken.

Zaterdag om 08.00 uur opgestaan ontbeten en alles uit de koelkast gehaald en op weg naar Winterberg, alwaar we nu dan ook staan. We staan nu bij de Markthallen, 8,00 euro per 24 uur. Geluk voor ons de parkeerautomaat is kapot dus tot nu toe betalen we nog niets. We blijven in ieder geval tot morgen hier staan en dan zien we wel weer verder. Vrijdag moeten we in ieder geval op Scheveningen zijn. Dat staat vast.

Zondag 20 september

Vanmorgen na de koffie om circa 11.30 uur zijn we weggegaan, we zijn via het dorp, naar de Brabander en zo doorgelopen naar de Bobbaan. Het Restaurant het Bobhaus was niet open omdat daar een brand was geweest, er stond wel een tentje waar je koffie kon drinken dit hebben we dan ook gegaan. Daarna weer naar beneden gelopen even gekeken bij het Bikepark en zo weer terug naar de weg. Onderweg nog even bij de zomerrodelbaan gekeken, was heel leuk, en heel erg druk was het. We zijn langs de weg teruggelopen aan de kant van het bos. Zo via de Schans waar we wat gegeten hebben zijn we via de camping waar we in de winter normaal staan langs gelopen. Hier nog even gekeken en toen weer via het dorp weer terug. Om circa 17.00 uur waren we weer bij de camper. Even nog lekker buiten wat gedronken en lekker in het zonnetje gezeten. Laika ging gelijk naar binnen en ging liggen in haar mandje en is er de hele avond niet meer uitgekomen. Laika was moe. Morgen gaan richting Willingen even kijken hoe daar het skigebied is en dan gaan we de Hochsauerland route volgen We willen nog naar Soest/Duitsland en dan naar Apeldoorn, daar willen we in ieder geval donderdag zijn.

              

              

Maandag 21 september

Vandaag op weg naar Willingen, we zijn een beetje omgereden om wat van de mooie omgeving van het Sauerland te zien. Heel mooi zo zonder sneeuw. In de middag kwamen we in Willingen aan. We zijn eerst gaan kijken bij de camperplaats die sinds november 2008 geopend is. Een mooie stelplaats, 10,00 euro per nacht incl. 2 pers. Daarbij krijg je de Sauerland kaart waar je bij diverse attracties korting krijgt. We zijn naar de kabelbaan gelopen en naar boven gegaan om te kijken of we kunnen zien waar de piste lopen, helaas kun je dat niet zien. Terug lopend naar beneden, ons dagelijkse sporten hebben we ook weer gehad.

We hebben nu een mooie plaats, een mooie plek om hier in de winter terug te komen.

         

              

Dinsdag 22 september

Vanmorgen zijn we naar Soest gereden, hier is een gratis camperplaats, met sanistation. Het sanistation was wegens herhaaldelijk vandalisme buiten werking gezet. De camperplaats is gewoon op een groot parkeerterrein. Je staat goed maar als de auto’s een beetje hard voorbij rijden zit je zand te happen. Wel is deze camperplaats dicht bij de stad Soest, dus voor een dagje Soest is het een goede camperplaats. De stad Soest is een mooie oude stad. Met veel vakwerkhuizen, veel mooie kerken. Een aanrader als je daar in  de buurt bent.

         

         

         

Woensdag 23 september

Vanmorgen weggereden vanuit Soest naar Arcen. Hier heb je het thermaalbad met sauna. Dit is ons goed bevallen vorige keer dus zeiden zullen we dan via Arcen naar Apeldoorn doorrijden. Zo gezegd zo gedaan. Heerlijk gezwommen. Hierna doorgereden naar Goch. Hier staat bijna het veld vol. Dat deze camperplaats nog steeds maar drie euro is. Morgen op weg naar Apeldoorn.

Donderdag 24 september

Computer wegbrengen en dan naar Het Lierderholt.  Voor een nacht want de volgende dag, vrijdag, gaan we naar Rijswijk.  De computer hebben we weer mee terug genomen want alles kan je vinden op internet en dat is een stuk goedkoper als dat hun het moeten doen.  We staan nu op het Lierderholt. Dit voelt eigenlijk als thuiskomen in Apeldoorn. We hebben er natuurlijk een goed jaar gewoond, zomer en winter.

Vrijdag 25 september

Vanmorgen weggereden naar Rijswijk. Hier waren we om ongeveer 11.30 uur.

Om 18.30 uur hebben we de bus genomen naar Scheveningen, waar het koor van moeder Ammeraal een concert gaf voor het 125 jaar bestaan van dit koor. Het concert begon om 20.00 uur. Het concert was erg mooi, er was het Urker Ensemble, bestaande uit 11 mannen heel goed koor, wat een volume. Er waren ook nog twee trompettisten, wat een goed trompet spel. Nogmaals een heel geslaagde avond. Om 24.00 uur waren we weer terug in Rijswijk.

Zaterdag 26 september.

Bert ging vandaan naar de Keizerstraat ook op Scheveningen. Hier speelde Bert zijn oude club. Helaas daar aangekomen was er een dag eerder het bericht gekomen dat er geen geld was om Drumfanfare METRO te laten spelen, dus dit was geannuleerd wel speelde er de Stageband van METRO. Bert was om 18.00 uur weer terug in Rijswijk met een maaltijd Chinees.

Zondag 27 september.

We zijn naar Bert zijn moeder gegaan om even koffie te drinken en even de verhalen te horen over het concert. Hierna zijn we weer richting Apeldoorn gereden en zijn we naar camping Het Lierderholt gegaan.

Maandag 28 september

Vandaag zijn we naar onze oude buurman Gerrit Hulleman gegaan. We zijn op de fiets weggegaan, via de Arnhemseweg  binnendoor naar Ugchelen. Dat viel niet mee, het is toch echt heuveliger dan je denkt. Na een paar pilsjes had Bert geen zin meer om de bult terug op te rijden en zijn we weggebracht door Gerrit. De volgende dag hebben we de fietsen opgehaald.

Dinsdag 29 september

Vandaag eerst de fietsen bij Gerrit gehaald, hierna zijn we naar Kleve gereden. Hier hadden wij een adres gekregen van iemand die van onze treinzit een L-zit kon maken. Hier aangekomen heeft deze man bij onze in de camper gekeken of dit kon. Hij zei het kan, maar als ik eerlijk ben zou ik het niet doen. We krijgen er niet echt veel meer ruimte door, daarna was het nog de vraag of sommige onderdelen nog te bestellen waren. Een kleine schatting wat de kosten zouden zijn en dan moet alles meezitten was 1500 euro. Na nog even doorgepraat te hebben met Thomas van de Borg toch besloten om het maar niet te doen. Hierna zijn we doorgereden naar de Makro waar we alleen zalm(vis) zouden kopen. Helaas kwamen we met iets anders naar huis. We waren even naar de computer afdeling gelopen, en zagen daar een Tomtom. Even gekeken welke type voor ons goed zou zijn. We hebben nu de Tomtom 750 gekocht en natuurlijk wat zalm want daar kwamen we eigenlijk voor.

Woensdag 30 september

Vandaag was het weer niet al te best dus hebben we de camper een beetje schoon gemaakt Vanmiddag op visite bij Jannie en Herman in Beekbergen, Jannie is geopereerd en heeft een nieuwe knie gekregen. Het gaat al aardig goed, ze loopt alweer. Hierna terug naar de camping.

CCN WEEKEND

Donderdag 1 oktober

Vandaag kwam het bestuur van de CCN alvast de camping op. Ze hadden vanavond bestuursvergadering. Wij hebben vandaag niet zo veel gedaan, als we binnen zaten ging de zon schijnen kwamen we buiten dan ging het regenen.

Vrijdag 2 oktober

Vanmorgen opgestaan, en gewacht tot de eerste campers binnenkwamen, normaal is het druppelsgewijs maar er was nu een invasie, wel 30 campers kwamen er in een keer binnen.

Het eerste veld staat nu vol, dus op naar het tweede veld. Er komen zo’n 90 campers dit weekend dus lekker druk. De zon schijnt nu weer dus gauw weer naar buiten. Vanmiddag kwam de heer en mevrouw Terveer aan. Zij zetten hun camper op hun plek en nog geen uurtje later sprong de waterleiding bij hun voor de camper. Ze hebben hun camper verzet en staan nu droog. Joost en nog een medewerker van de camping zijn nu het lek aan het zoeken. Het water komt wel ergens naar boven maar waar komt het vandaan. Lek gevonden de koppeling was los gegaan, vastgedraaid en het was weer goed.

Zaterdag 3 oktober

Om 10.00 uur de bijeenkomst, alles werd uiteen gezet en om 12.00 uur was het klaar. Hierna even eten en toen moesten we naar de midgetgolf baan. Het was leuk, de groepen werden zo ingedeeld dat geen echtpaar bij elkaar in de groep zat. Het was leuk er waren ook nog prijsjes te winnen, maar helaas zowel Bert met 44 slagen en ik met 55 slagen hebben niets gewonnen.

Hierna waren we zo koud dat ik de camper in ben gegaan en de kachel aangezet heb en Bert moest nog naar een receptie van een muziekvereniging in Beekbergen, dus die zat zo in de warmte. ’s Avonds nergens meer heengegaan.

    

              

              

Zondag 4 oktober,

Alles ingeruimd en opgeruimd en toen weggereden op we naar Apeldoorn, hier was de stad open dus hebben we daar ons maar even vermaakt. Hierna zijn we doorgereden naar onze vrienden in Apeldoorn, wat gegeten en toen zijn we naar vrienden in Hoenderloo gereden. Onderweg merkte Bert dat dat hij niet meer goed kon remmen.

Maandag 5oktober

Vanmorgen om 09.10 uur opgestaan en om circa 10.15 uur de ANWB gebeld, door de ANWB werden doorgestuurd naar de ADAC. We moesten eerst maar de ADAC in München bellen en dan kreeg de ANWB een mail dat er een wegenwacht naar ons toe moet komen. Nog geen kwartier later stond de wegenwacht in Hoenderloo. Dat is snel. Hij heeft gekeken en heeft de remleiding met een parker dichtgemaakt zodat er geen remvloeistof meer kon lekken. Hierdoor konden we voorzichtig naar een garage rijden in Duiven. Dit mocht onder voorwaarde dat er niet te hard gereden werd. Zo gezegd zo gedaan. We kwamen daar om 12.15 uur aan. Er werd gezegd dat ze om 12.30 uur tot 13.00 uur pauze hadden. Om 13.15 uur moesten we terug zijn. Toen we terug waren zijn ze gelijk aan de camper begonnen. Na een hele lange zit werd het 16.15 uur de camper weer uit de garage gereden.

              

We konden eindelijk weer weg. Alles is weer gemaakt. Nu moeten we alleen nog een andere remleiding laten vernieuwen maar dat moeten we thuis laten doen. Laten we gelijk maar de distributieriem vervangen en de banden verwisselen. Alles in een keer. Zijn we gelijk klaar voor de overwintering in Spanje.Hierna zijn we nog even naar de Makro geweest om het SDchipje voor de TomTom terug te brengen want we hadden de verkeerde gekocht.

Het regent pijpenstelen.

Dinsdag 6 oktober

Vandaag zijn we weer naar de stad Apeldoorn geweest. Ik had zondag een stel korte laarsjes gekocht en wilde eigenlijk nog wel zo’n paar hebben. Helaas vandaag geen laarsjes meer.Gisteravond nog even wat bij Herman en Jolanda gedronken en toen lekker naar bed.

Woensdag 7 oktober

Vanmorgen opgestaan met redelijk mooi weer. Wat gegeten en toen op weg naar Burgers Zoo. Is een heel mooi en leuk dierenpark met veel verschillende dieren en planten/bloemen. Even een plantje gekocht voor het overnachten bij Herman en Jolanda. We hebben ook wat groenlof en sla en verse eieren meegekregen. Dus ben benieuwd hoe dit smaakt.

                   

                   

Donderdag 8 oktober

Vanmorgen eerst de garage van de camper ontruimen en alles naar binnen. Er moet namelijk een spinningbike en een autostoel mee. Ben benieuwd of het allemaal erin gaat.

Alles paste precies en zijn weer goed aangekomen in Lathen.

 

Data reisverslagen