Overwinteren in Spanje  2010

Deel 2

Week van 1 maart tot 6 maart

Maandagavond met de Belgen Paella gegeten in het restaurant van de camping, zag er goed uit en het smaakten prima. Dinsdag in de ochtend buiten gezeten daarna regen tot woensdag avond. Donderdag lekker in de zon gezeten, Jannie en Herman kwamen nog even een borreltje drinken. Vrijdag was het redelijk weer, toch nog even buiten gezeten 's-avonds bij Janninne en Pieter een afscheids drankje gedronken want die gaan maandag weer naar huis.

Vandaag naar de markt geweest, voor Bert een paar Polo,s gekocht 4 stuks voor  24 euro.

              

Zondag 7 maart

Vanmorgen waren Jannie en Herman om 10.30 uur bij de camping. We zouden vandaag met z’n vieren de bloesemtocht gaan rijden. Helaas was de bloesem door de regen van de afgelopen dagen er allemaal af. De bomen waren allemaal groen. Jammer volgend jaar dan maar weer. We hebben ook de processierupsen gezien. We zijn niet te dichtbij geweest want je weet maar nooit. Er hingen hele nesten in de bomen.   We zijn vandaag ook nog bij de Watervallen, L’font de Algar,geweest. Doordat er veel regen gevallen is, waren er diverse watervallen. Heel mooi om dit te zien. Als het goed weer is komen de Spanjaarden daar veel heen om te picknicken of om heerlijk in de koelte te zitten. We hebben onze route voortgezet. We zijn van Calpe, Altea, Polop, Calossa de Ensarria (watervallen), Bollula, Tarbena, Parcent, Alcallali, Jalon, lliber, Gata de Gorges, Teulada, Benissa en zo weer terug naar Calpe. Hierna op de camping nog even wat gedronken en daarna weer terug naar Il Padrino een schnitzel eten samen met Jannie en Herman. Heel lekker gegeten en een leuke dag. Jannie en Herman bedankt.  

              

         

Maandag 8 maart

Vandaag wat minder weer, we konden niet buiten zitten.

Dinsdag 9 maart

We zouden vanmiddag even wat boodschappen doen maar om ongeveer 13.00 uur kwam Jannie de camping op gelopen en vroeg of we meegingen naar de Penon de Ifach. Je hebt daar een boulevard en daar kan je lekker in de zon zitten. Bij de camper was het heel erg lekker warm dus zeiden we, we gaan mee. Eenmaal aangekomen bij de boulevard bleek het toch kouder dan verwacht we hebben daar even gezeten en zijn toen wat gaan drinken bij een Engelse bar. Hierna weer terug naar de camper en daar ook nog even wat gedronken. Herman vroeg of we morgen mee gingen naar de Bernia en daarna misschien naar Benidorm. Wij zeiden, na wat heen en weer gepraat, ja. Dus morgen eerst naar de Bernia, hier  koffie drinken gedronken en daarna weer de berg af en dan naar Benidorm. Jannie dacht dat wij daar niet van hielden al die winkeltje, Chinezen. Helaas had ze dat verkeerd want dat vinden wij hartstikke leuk. Dus morgen weer een leuke dag.

Woensdag 10 maart

Vanmorgen om 10.30 waren Herman en Jannie bij ons op de camping. We zijn eerst gereden naar de Bernia, dat is een berg ongeveer
20 km bij Calpe vandaan. Hier zijn we even de auto uitgeweest maar omdat er toch wel veel processierupsen nesten hingen,dus zijn we niet echt ver gelopen en Laika heeft eigenlijk niet vrij gelopen. Je weet maar nooit. Hierna zijn we via de Deutsche Eck, Coll de Torres naar Benidorm gereden. In Benidorm hebben we de auto neergezet en zijn we gaan winkelen. We hebben twee broeken voor mij u van 6 euro per stuk en twee paar schoenen voor Bert. We hebben ook nog een menuutje gegeten in Benidorm. We hadden een soepje (minestronesoep), vis met patat en sla, of een karbonaadje met sla en patat en als nagerecht fruit, ijsje of koffie voor 6,10 euro. We hadden de parkeermeter tot 17.40. We waren er om 14.00 uur en we hebben 2 euro betaald tot 17.40 dus dat is niet duur. Hierna zijn we via Altea teruggereden want hier zat een Nederlandse snackbar dus daar zijn we nog even gestopt om een lekkere frikadel en kroket te eten daarna nog even koffie gedronken en toen op weg naar Calpe. Om 18.30 uur waren we weer terug op de camping. Een leuke dag.

Donderdag 11 maart 

Vandaag alleen maar in de zon gezeten.

Vrijdag 12 maart

Vannacht 00.30 uur, Bert was net naar bed en toen stond er voor de deur een ambulance. De ambulance moest bij de Engelse buren zijn. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis in Calpe. Gelukkig was er niets ernstig aan de hand, hij had hoge koorts en had overgegeven en had last van zijn darmen. Nu bleek dat er een ontsteking de boosdoener was. Dus medicijnen meegekregen en het ging gelukkig vanmorgen al weer een stuk beter.

Het is vandaag koud het is 10 graden. De hele dag. We hebben alleen wat boodschappen gedaan. Morgen zou de zon weer terugkomen dus wachten maar weer af.

Zaterdag 13 maart

Marktdag. Vandaag weer naar de markt geweest, we hebben wat appels gekocht. Hierna naar cafetaria Flandes, waar we koffie gedronken hebben en een broodje gegeten en terug naar de camper. Het weer is niet echt fantastisch het is koud en circa 10 graden. Dus niet echt lekker. Voor de rest van de dag denk ik dat het in de camper zitten wordt.  

Zondag 14 maart

Gelukkig sinds twee mindere dagen, van binnenzitten, staan we vanmorgen op met de zon, het is 15 graden. Lekker in de zon gezeten en een boek gelezen. In de loop van de dag loopt de temperatuur op tot 26 graden in de zon. Jammer dat er alleen een wind staat waardoor het soms wat koud is.
De vooruitzichten zijn tot 27 maart goed, veel zon, en een lekkere temperatuur.

Maandag 15 maart

De hele dag in de zon gezeten

Dinsdag 16 maart

Vandaag in de zon gezeten. Het is weer lekker weer. Vanavond naar het centrum geweest naar de Fallas feesten. Vanavond werd er het tradionelen drankje van warme chocomel met churo ( deegwaren). Hierna zijn we weer teruggegaan naar de camper. Morgen is er om 13.30 uur is er sardines eten en sangria drinken. Dus daar gaan we ook even kijken.

Woensdag 17 maart

Vanmorgen eerst naar de markt geweest in Calpe hierna hebben we wat gegeten. Om 13.30 uur was er op het Plaza de Constitution Sardines eten en Sangria drinken. Dus wij erheen. Bert lust graag vis dus achter aansluiten. De sardines werden op een grote bakplaat gelegd en gaar gegrild. De Sangria kon je zoveel krijgen als dat je maar wilden. We zijn even gaan zitten bij een tentje waar muziek gedraaid werd. Op een gegeven ogenblik ging het steeds harder met vuurwerk muziek. Het leek net echt vuurwerk maar het was alleen een cd wat deze dj op had staan. Kun je nagaan hoe het in het echt klinkt.

                   

Donderdag 18 maart

Vandaag was het niet zo mooi weer, we hebben nog wel even een lange wandeling gemaakt met de hond. ’s-Avonds koffie gedronken bij Jannie en Herman, we waren om circa 00.30 uur thuis.

Vrijdag 19 maart

De laatste dag van de Fallas feesten. De optocht zou om 11.00 uur beginnen. Wij dus om 10.30 uur al naar de Plaza de Constitution. Wij eerst nog even bij de afbeelding van de heilige maagd de las Nieves, daar was een dag daarvoor een bloemen offer gebracht. Het was een mooi gezicht al die bloemen. Hierna zijn we eerst maar koffie gaan drinken, we hoorden muziek en dachten ja nu begint het. Nu kwam alleen de band van Calpe voorbij. De band liep voorbij de Plaza de Constitution en ging naar het clubhuis van het bestuur van de Falles feesten. De band speelde eerst een paar nummers voor het clubhuis. Toen dit voorbij was voegden zich er jongens en meisjes in tradionele Spaanse kledij voor de band. Dat was heel mooi om te zien. Er werden hier dan ook veel foto’s van gemaakt. Ook de oudere dames liepen mee in de Spaanse kledij. Toen dit allemaal bij elkaar gevoegd was begon de optocht ze gingen door de smalle straatjes van Calpe op weg naar de kerk. Hier aangekomen werd er een kerkdienst gehouden, hier zijn we niet bij gebleven want we verstaan er toch niets van. Hierna zijn we terug gegaan naar de camper.  

              

         

Vanmiddag hebben we nog een wandeling gemaakt over de boulevard en toen zijn we weer de camper in gegaan het werd fris. ’s-Avonds zijn we gaan eten bij Woo-Ping de Chinees. Totalen kosten €13.50 Vanavond om 24.00 uur wordt de pop verbrand en is er vuurwerk. Dit vuurwerk zullen we in de camper ook wel kunnen horen en zien dus daar gaan we niet heen.

Zaterdag 20 maart.

Marktdag. De laatste marktdag waarschijnlijk hier, want de planning is om eind volgende week aanstalten te gaan maken om naar Nederland te rijden. Hier hebben we dan ook nog de hele maand voor. Vanavond is het gaan regenen.  

Zondag 21 maart

Na een onrustige nacht, er was op het parkeerterrein een concert van een rockband dus dat konden wij goed horen. Daar de concerten in Nederland normaal duren tot 00.00 uur gaat het hier in Spanje door tot een uur of vier in de ochtend. Dus vandaar een onrustige nacht en een nacht van regen is het toch weer redelijk weer geworden. De zon schijnt niet maar de temperatuur is goed genoeg om buiten te zitten. In de middag zijn we weer over de boulevard gelopen. Laika wilde weer naar het water toe dus Bert liet Laika gewoon los en zei ga dan maar. Laika liep naar het water toe. Hiervoor moest je een trap af, niets mis mee zou je zeggen er was ook een muurtje en daar sprong Laika overheen zonder te kijken of het wel kon. Laika sprong erover heen en viel zo;n 1,5/2 meter naar beneden. Gelukkig ging alles goed en mankeerde zij niets, gelukkig maar want het had ook anders kunnen aflopen. Op de boulevard kwamen we ook Jannie en Herman tegen en hebben hier nog even wat mee gedronken. Daarna weer terug naar de camper. Gegeten en zitten nu tv te kijken.  

Maandag 22 maart.

Lekker in de zon gezeten.

Dinsdag 23 maart

Hoera, hoera Bert is jarig hij is 63 jaar geworden. Vanmorgen even in de zon gezeten en daarna boodschappen doen want de buren zouden wat komen drinken. Dus van alles in huis halen. Om 16.00 uur kwamen Jannie en Herman, Rik, Maritta, Rita en Mark. OM 19.00 uur hadden wij gereserveerd in de Boemerang. Een leuk restaurant met heel goed eten, wij hadden een steak en deze steak was zo mals en lekker, voor herhaling vatbaar. Om ongeveer 23.00 uur waren we weer in de camper. Geslaagde dag.  

              

Woensdag 24 maart

Marktdag, weer schoenen gekocht, 5 euro geen geld. Plafondventilator gekocht voor in de slaapkamer thuis.

Donderdag 25 maart

Alles opgeruimd, kleed droog binnengehaald, de camper naar voren gereden en de fietsen erop gezet.

Vrijdag 26 maart

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan, 10.00 uur weggereden op weg naar Zaragoza. De stellplatz ingegeven, gezocht maar op de plaats van bestemming stond een groot gebouw. Besloten om naar de stadscamping te rijden. Volgens ons is dit een nieuwe stadscamping. Alles aanwezig, lozen, water in nemen, wc, douche en chemisch toilet ledigen. Wel voor een prijs van 16,95 euro. Dus best wel duur, maar beter als ergens achteraf gaan staan en je onveilig voelen.

 Km stand 129569 vandaag 460 km gereden

Zaterdag 27 maart.

Op weg naar Lourdes.

In Lourdes aangekomen gekeken waar de parkeerplaats voor de Bussen/Campers Arrouza was. De borden zijn duidelijk en we staan hier nu. Kennis gemaakt met een stel uit Eindehoven en afgesproken dat we vanavond om 21.00 uur naar de processie gaan kijken.  Om 20.00 uur zijn we vanaf de parkeerplaats gelopen naar de grot. Hier aangekomen was het nog niet druk, maar het werd steeds drukker en drukker. Om 21.00 uur was het vol met mensen met lantarentjes. Eerst werd een ieder in zijn eigen taal welkom geheten.(ook Nederlands) Het was de eerste processie van dit jaar. Dit weekend begon het seizoen weer. Om ongeveer 21.00 werd het beeld van Maria hierheen gebracht om 21.15 werd Maria door 4 man omhoog getild en werd naar voren gebracht. Als eerste liep een man met het Kruis daarna het beeld van Maria en daarachter eerst de zieken en mensen in rolstoelen hierna mochten de mensen met de lantaarns aansluiten.  Hierna nog even rondgelopen bij de kraampjes waar iedereen zjin/haar kaars mocht zetten. Heel veel kaarsen uit diverse landen. We hebben nog even staan kijken maar zijn even daarna weer terug gelopen naar de Camper. De Camperplaats is een goede camperplaats, redelijk rustig. Wij stonden op de busparkeerplaats Arrouza.

Km stand 129816 vandaag 247 km gereden

Zondag 28 maart

Vanmorgen eerst naar de Marinierskapel gekeken op de tv. Hierna lekker een bakkie koffie gedronken buiten naast de camper en toen zijn we Lourdes in gegaan.  Heel mooi om alles te zien, de kerk, de Crypte, de grot de diverse kapellen, de levensloop van Bernadette en eigenlijk te veel om op te noemen. We zijn nadat we bijna alles gezien hebben de bus touristique genomen en hebben we de rest van Lourdes gezien. Het was heel interessant om dit zien, maar wat een commercie is eromheen. De souvenirzaakjes zijn ’s avond om 22.15 nog open.  

              

              

Morgen gaan we op weg naar Oradour sur Glane

Maandag 29 maart

Vanmorgen om 10.00 uur weggereden vanuit Lourdes, op weg naar Oradour Sur Glane, de hele dag in de zon gereden. Om 18.30 uur kwamen wij hieraan. Grote camperplaats. Je zou hier water moeten kunnen innemen en lozen. Morgen gaan we wel kijken want nu regent het. Je kunt inderdaad water innemen voor 2 euro. Vuil water kan je lozen en de WC kan je ook lozen. Dus een mooie camperplaats.

Km stand 130278 vandaag  462 km gereden.  

         

Dinsdag 30 maart.

Na een wat onrustige nacht met veel regen en harde windstoten zijn we vanmorgen met de camper naar het museum en het oude gedeelte van Oradour sur Glane gereden, waarom met de camper omdat we anders al doorweekt waren voordat we daar aankwamen. Eerst rondgelopen in het expositieruimte met een apparaat waar je een nummer in kon toetsen en dan uitleg kreeg over wat daar te zien was. Heel interessant. Hierna even eerst wat gegeten in de camper en dan weer terug naar het oude gedeelte. Alles was kapot geslagen de huizen, nou ja huizen alleen de muren staan er nog en sommige attributen van de huizen waren nog zichtbaar. Ook de oude kerk, daar stonden alleen nog de muren van het dak van de kerk was weg. Heel interessant en best de moeite waard om hier geweest te zijn.  We hebben wel besloten om niet naar de kust van  Bretagne/Normandie te gaan want als het hier als minder weer is dan is het aan de kust zeker geen mooi weer. Besloten om dan via Parijs naar Geraardsbergen te rijden.  

              

              

Deze link gaat naar de site van Oradour sur Glane

Woensdag 31 maart

Vanmorgen vertrokken uit Oradour sur Glane op weg naar Versailles. In Versailles aangekomen hebben we gekeken op de camperplaats die aangegeven was in Tomtom. Helaas konden daar geen campers staan en er stond ook niets aangegeven. Even doorgereden en toen zagen we op een parkeerplaats meerdere campers staan. Wij hebben hem hier ook bijgezet. We denken als deze mensen nu blijven staan dan blijven wij ook anders niet. We zijn naar het Slot gelopen en over het terrein gelopen. Het was erg koud, veel wind. We zeiden tegen elkaar moeten we nog naar binnen hier. Binnen is het net zoals bij andere paleizen die we van binnen gezien hebben dus we zullen niet echt iets nieuws vinden. De tuin was wel mooi maar in deze tijd groeit en bloeit er niets. De fontein was niet aan en voor de prijs van 18,00 p.p. vonden wij dat we hier maar niet naar binnen gaan. Maar wat gaan we nu doen. Wij gingen weer op weg en zochten een parkeerplaats om te gaan eten het was 17.30 uur. Ik had wel gezegd we gaan niet door Parijs want de beelden van 10 rijen dik en alles rijd maar door elkaar heen dat vond ik maar niets. Helaas volgden we de borden van parkeerplaats, Bert dacht dat hij rechtdoor moest en ik zei nee je moet hier rechts af, had ik dit maar niet gezegd. 5 rijen dik auto’s waar je keek voor je naast je, we reden wat verder de weg op en in de verte kwam de Arc de Triomph, toch in Parijs, wat ik eigenlijk niet wilde. Toen we dichter bij kwamen gauw wat foto’s gemaakt en de ogen maar dicht gedaan. Wat een gekrioel van auto’s alles rijdt kris kras door elkaar. Gelukkig hebben we het heel gehouden. We hebben wel gezegd dat we een keertje een weekje naar Parijs gaan met de camper, en dan de camper op de camping en dan wel het openbaar vervoer door Parijs. Morgen richting Geraardsberg.  

              

We staan nu op camping Sorel in Orvillers.  500 km gereden vandaag. Km stand. 130778

  Spanje Deel 3

 

Data reisverslagen