Overwinteren in Spanje  2010

Deel 3

Donderdag 1 april

Vandaag om 09.00 uur weggereden vanuit Orvillers op weg naar Geraardsbergen. Onderweg regen, wind en een klein beetje zon. We kwamen om 15.00 uur aan bij de camping. Wij zijn de camping op gegaan en kregen plaats nr. 289. Wij zetten de camper neer en wilde nog even recht zetten en toen zaten we vast. Na wat heen en weer gerij besloten om toch maar even naar de receptie gelopen om te zeggen dat we vast zaten. Tractor kwam eraan en we waren zo los.  Toen kregen we een aantal nummers op en besloten om maar dicht bij de uitgang te gaan staan.

We staan op Camping Gavers, 272 km gereden vandaag  km stand 131050  

         

Vrijdag 2 april

Vandaag naar Geraardsbergen gefietst, langs de rivier de Dender. Er stond veel wind op de heenreis dus dat was aardig aantrappen. In Geraardsbergen de fiets op het marktplein neergezet. We hebben de muur van Geraardsbergen beklommen, hier komen de wielrenners a.s. zondag overheen,best wel een klim en smal waar al die renners doorheen moeten. Daarna zijn we weer naar beneden gelopen. De Bartholemeuskerk bekeken. Deze kerk doet niet onder voor de vele kerken die we in het buitenland hebben gezien. Mooie kerk. Nog wat rondgelopen en toen begon het te betrekken toch maar terug gefietst naar de camping. Dit ging een stuk makkelijker met de wind in de rug.  s,Avonds zijn we naar Pieter en Jeannine geweest. Om 23.00 uur waren we weer op de camping.  

               

              

Zaterdag 3 april.

Regen.  Het werd op een ogenblik droog en het bleef ook droog. Wij de fiets gepakt en weer op weg naar Geraardsbergen. Hier aangekomen eerst even wat boodschappen gedaan en toen weer naar de muur. Er was een rit uitgezet voor de amateurs en MTBers. De een kwam heel makkelijk boven en de ander moest afstappen. De een nog viezer dan de ander. Ondertussen was het alweer aan het regenen. Wij hebben even gewacht en toen het wat droger was zijn we naar beneden gelopen en weer naar de camping gefietst. We waren nog niet op de camping en toen begon het toch te regenen. We zitten nu lekker warm in de camper.  

        

Zondag 4 april

Ronde van Vlaanderen, de muur van Geraardsbergen, we wilden eerst gaan kijken op de muur maar het weer ziet er niet naar uit dat het mooi is dus besloten om maar in de camper, lekker warm bij de tv te gaan kijken. Het weer is inderdaad niet mooi. Blubberig waar wij staan. Blijven maar lekker binnen.

Maandag 5 april en dinsdag 6 april

Niets bijzonders.

Woensdag 7 april.

Weggereden uit Geraardsbergen op weg naar Udenhout, via Baarle Nassau kwamen we om 16.30 uur aan bij Odette, Maurice, Amber en Brend. Om 19.00 uur zijn we gaan eten bij een pannenkoek restaurant. Gezellig. Thuis nog even wat gedronken en internet gekeken en toen naar bed.

Donderdag 8 april

Om 10.00 uur ontbijt in de camper want dat vinden de kleinkinderen zo leuk. Hierna Amber naar school gebracht en toen ging Odette Bert zijn voeten doen. (pedicure) Het was weer nodig. Hierna zijn we op weg gegaan naar Alblasserdam. 10 camper kunnen hier staan alleen op de plaatsen 1 t/m 10. Er staan nu 12 camper dus we zijn benieuwd hoe lang dit goed gaat. Mooie camperplaats vul en loos plaats aanwezig. 50 cent voor 100 liter water en 50 cent om te lozen dus dat valt nog mee.  

    

Vrijdag 9 april

We gaan hier weg en gaan eerst even langs Vervat daarna door naar Rijswijk.

‘s-Avonds om 19.00 uur chinezen met mijn broer.

Zaterdag 10 april

Vandaag bij Bert zijn moeder op bezoek geweest, want zij was jarig, zij werd 86 jaar jong. Het was een verrassing dat wij er waren want ze dacht dat we in het noorden van Frankrijk zaten. Hier de hele dag geweest en ’s avonds nog wat bij mijn moeder gedronken.

Zondag 11 april

Vanmorgen koffie gedronken bij mijn moeder en toen op weg naar Lisse, via de kust gereden. Bij de Keukenhof aangekomen stonden er heel wat campers geparkeerd. Gevraagd of je hier mocht overnachten, helaas dat mocht niet meer. We wisten dat er bij de keukenhof iemand werkte die we ontmoet hebben in Spanje dus even gedag gezegd. Ze zei bij de Leidse vaart in halfweg kan je overnachten daar staan er iedere avond een heleboel. Wij naar de Leidsevaart gereden. Hier stonden inderdaad al heel wat campers maar er was nog plaats. De camper neergezet en de verdere avond tv gekeken.

Totale afgelegde km vanaf Geraardsberg-Lisse 396 Km stand 131446  
Leidsevaart Halfweg/Lisse. Coördinaten:  N. 52º 16.767 O. 4º32.284  

    

Maandag 12 april.

Wij op de fiets naar de Keukenhof gereden, het was droog de zon schijnt maar het kan toch nog koud zijn. Wij eerst weer even gedag gezegd bij de kennissen uit Spanje. Koffie gedronken en toen liep ze mee naar de ingang van het park. Ze vroeg of wij door mochten lopen omdat wij kennissen van haar waren. Het mocht dus we hoefden geen entreegeld te betalen. We hebben het hele park gezien en heel veel was nog niet in bloei, de bloeitijd loopt twee weken achter dus jammer. Het was voor de rest wel mooi.  

                         

Morgen gaan we richting Apeldoorn en gaan we langs bij vrienden daar eten en overnachten we ook en dan gaan we woensdag naar de camping Het Lierderholt in Beekbergen.  

Dinsdag 13 april

Vandaag aangekomen in Apeldoorn, We staan nu bij vrienden op de oprit. Wel smal maar we kunnen er staan. Hun eigen camper staat ook altijd bij hun achter dus waarom wij niet. We staan hier lekker rustig.  

         

Woensdag 14 april

Vanmorgen even boodschappen gedaan, goh is alles nu zo duur geworden of ligt het aan ons. We zullen het wel zien als we thuis komen. Vandaag naar de stad geweest, niets gekocht.

Donderdag 15 april

We gaan naar de oude buurman (Gerrit), even koffie drinken en een boterhammetje eten. We zijn gaan lopen want zover is het ook weer niet, en Laika haar mandje voor op de fiets konden we niet bij dus maar lopen met het mooie weer.  Hierna zijn we terug gegaan naar de camper, Bert heeft aan de homepage gewerkt en ik heb lekker in de zon gezeten.

Vrijdag 16 april

Vandaag weer naar de stad geweest, we hadden leuke kaarsen gezien en die zijn we nog even gaan kopen voor de rest niets gedaan. 

Ed en Silvia uitgezwaaid en toen weer naar binnen de camper in.

Zaterdag 17 april

Om 11.00 uur zou de bevrijdingsherdenking bij het sluisje in Apeldoorn zijn. Wij waren om 10.30 uur aanwezig. De muziekvereniging Eendracht was al aan het spelen en even daarna begon de herdenking. Apeldoorn is vandaag 65 jaar geleden bevrijd. Hierna zijn we naar het Oranjepark gegaan. Hier stonden oude voertuigen opgesteld. Hierna werd ook hier de bevrijdingsvlam aangestoken. Diverse toespraken en bands speelden hier. ‘s-Avonds nog even naar het Koninklijke Scholen Gemeenschap, en daarna met Piet Polderdijk even bij praten daarna weer terug.

              

         

Zondag 18 april

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Koffie buiten gedronken, even douchen, camper vullen met water, wc legen en dan om 13.30 uur bij Jannie en Herman. Zij hadden ons een koffer meegegeven met kleding en drank en die brachten we nu even langs. Om 17.00 uur zijn we naar camping Liederholt in Beekbergen gereden waar we tot donderdag staan.

Maandag 19 april

Vandaag even naar Beekbergen met de fiets om wat boodschappen te doen. Hierna lekker in de zon gezeten.

Dinsdag 20 april

We zijn vandaag naar de Makro geweest, diverse spullen gekocht waaronder een nieuw kussen. Mijn kussen was echt op en we zagen daar een goed kussen. Bert zei als jij er nu 1 nacht op slaap en ik een nacht misschien slaapt het wel zo lekker dat we nog een kussen gaan halen. Zo gezegd zo gedaan. Kussen sliep goed dus donderdag 22 april weer op weg naar de Makro om nog een kussen te halen.

Woensdag 21 april

De stad in geweest.

Donderdag 22 april

Naar de Makro in Duiven geweest en daarna naar de Show- & Marchingband DAP gaan kijken. 
Tot en met zondag staan we hier op het parkeer terrein.

Vrijdag 23 april

Lekker in de zon gezeten en ’s avonds naar de Showband Jong Dap repetitie gekeken

Zaterdag 24 april

Vanmorgen naar de markt want we moesten nog brood e.d hebben voor thuis. 

’s Middags heeft Bert geholpen met opbouwen voor de presentatieavond en voor de rest lekker in de zon gezeten. 

’s Avonds de presentatieavond bijgewoond van de Showbands.

Zondag 25 april

Op naar huis, hoe zal het er hieruit zien.

 

Conclusie:

Voor de tweede maal overwinterd, de voorbereidingen zoals route,s  e.d daar is niet zoveel van terecht gekomen.
We zouden langs de kust van Spanje,Gibralter,Portugal zo weer richting het noorden rijden. 
Maar door het slechte weer hebben we daar van afgezien en zijn we 3 maanden in Calpe gebleven.

Regenachtige winter.

Hoewel het officiële begin van de lente nog enkele dagen op zich laat wachten is voor de metereologen de winter afgelopen. Zij rekenen van 1 december tot 1 maart en kunnen dus ook al hun eerste conclusies trekken over de afgelopen winter.

Het metereologisch station van Elche kwam afgelopen week met enkele resultaten over de afgelopen drie wintermaanden. Daaruit bleek dat de winter van 2009/2010 de boeken in zal gaan als de winter met de meeste regendagen in de de afgelopen zestig jaar. OP mar liefst 41 dagen viel er neerslag en samen zorgden die in Elche voor 117,1 liter per vierante meter. Het gemiddelde over de laatste zestig jaar is vijftien regendagen met een hoeveelheid regen van 66 liter per vierkante meter. In slechts drie winters sinds men zestig jaar geleden de gegevens begon te meten, viel er meer water in Elche dan deze winter het geval was. Het opvallendste aan de winter van 2009-1020 is echter dat er zo weinig zonnige dagen waren. In december, januari en februari waren er respectievelijk 13, 13 en 15 dagen met neerslag en en ook op een groot aantal andere dagen was het bewolkt. Het is vooral daarom, en niet door de hoeveelheid gevallen water, dat de mensen de afgelopen winter ervaren als een natte en lange winter.

6282 kilometer gereden, 1 op 7

Diesel in Frankrijk € 1,10

Diesel in Spanje    € 0.99

107 overnachtingen gedaan, gemiddeld voor €11.92 per overnachting.

 

Data reisverslagen