Overwinteren in Spanje  2010

Deel 1

Km stand Calpe  Totaal 127557 vandaag gereden 155 km

Vrijdag 5 februari

Vertrokken uit Calpe, iedereen gedag gezegd, Op weg naar Novelda. De route in Tomtom gezet, we zouden via Elche naar Novelda en daarna naar La Marina rijden. In Elche moesten we even zoeken naar een camperzaak. Tomtom stuurde ons door Elche heen, op een gegeven ogenblik moesten we de eerste straat rechts in. Wij draaien die in en aan beide kanten staan er auto’s. We konden alleen maar vooruit. Aan beide kanten hadden we nog een paar millimeter over. Een keer zijn we tegen een autospiegel aangereden. Ik had het niet gered maar Bert wel. Bert is een goede chauffeur en die ging er stapje voor stapje doorheen. Gelukkig ging alles goed. We werden in die smalle straat ook nog aangesproken door een mevrouw die zei je moet de eerste straat rechts en daarna weer rechts en dan kom je op een brede weg. Gelukkig gingen we de goede weg in en konden we weer gewoon rijden. Hierna zijn we maar doorgereden naar La Marina. Morgen gaan we proberen om Novelda te vinden vandaag is dat niet gelukt. Dus weer in Tomtom ingegeven dat we daar heen willen. Het is zo’n 50 km. Vanmiddag zijn we nog even langs de zee wezen lopen. Laika lekker los. Nog even wat gedronken op een terrasje en daarna weer terug naar de camper.

We staan nu op Camino Le Pinet , Elche bij La Marina

Coördinaten: N 38º 09.045 W. 0º. 37.956

Km stand Calpe  Totaal 127557 vandaag gereden 155 km stand La Marina 127712

Zaterdag 6 februari

Vanmorgen toch naar Novelda. Kijken of we het deze keer wel kunnen vinden en ja hoor. Eerst weer terug naar Alicante en dan richting Madrid en zo komen we dan toch in Novelda. Hier aangekomen eerst even gevraagd waar de kerk staat die wij wilden bezichtigen, bij een benzine station werden we vriendelijk geholpen en kregen een kaart met routebeschrijving. De kerk is gebouwd door Jose Sala Sala, inwoner van Novelda, met een duidelijke invloed van de meester Antonio Gaudi (Sagrada Familia in Barcelona) Zijn originele plattegrond in de vorm van een zalvingskruik en zijn symbolische materialen, alle afkomstig uit de streek net als het ontwerp van het exterieur, hebben versierende motieven van het Modernismo. Hier mengen zich op harmonische wijze decoratieve middelen, zoals aardewerk, baksteen, veelkleurige tegels. Die het in een enig en buiten gewoon monument veranderen, deel uitmaken van de modernistische Europese route. De tempel ter ere van Santa Maria Magdalena, waarvan de bouw bijna 30 jaar duurde, staat op de heuvel van la Mola, op een afstand van 3km. Van de stad af gezien, indrukwekend boven het dal van de rivier Vinalopo. Een emblematische plaats, die het verandert in een prachtig symbool van de stad. Een hele mooie kerk van buiten, van binnen is het niet zo mooi, eenvoudig.  

                   

Hierna Tomtom weer ingegeven om naar de camperplaats te gaan. We kwamen ook weer langs Alicante, dus zijn we daar even langs de kust gereden. In het boekje lazen we dat er een kasteel is in  Alicante. Het kasteel is eigenlijk het bekendste en belangrijkste kasteel is van Alicante. Het Kasteel heet Het Kasteel van Santa Barbara. Een heel mooi Kasteel gelegen op een berg, je kijkt dan over heel Alicante heen.

Vandaag 150 km gereden km stand 127862

              

Zondag 7 februari

Vandaag hoopte we van de zon te genieten maar het waaide nogal dus het was niet zo heel lekker om in het zonnetje te zitten. In de middag zijn we naar het strand gegaan om Laika lekker te laten rennen.

                   

Maandag 8 februari.

Zo de lente is begonnen hier in Spanje,de amandelbomen staan in bloei.    

Vandaag gaan we richting Cartagena naar de kanonnen van Navaronne. Wij zijn in de buurt van de kanonnen geweest, alleen kon je de plek bereiken via een bergpad. Helaas was er geen parkeerplaats in de buurt dus konden wij de camper niet kwijt. Hierna zijn we naar een camperplaats gereden in La Azohia playa. Deze plek vonden wij niets en zijn we dus doorgereden. Nu staan we in een camperplaats Mazarron, Canada de Gallego P. Playa, Percelles Ziegenwiese. Leuke plaats alleen is hier ook al de politie geweest dat de campers wegmoeten. Wij hebben nog niets gehoord.

We hebben vandaag 192 gereden  km stand 128054

Coördinaten N 37º32.149 W 1º22.370            

Dinsdag 9 februari

We zijn om 10.30 uur vertrokken uit Canada de Gallego. Op weg naar Mojacar. Hier zou een mooie stadspoort zijn en daarachter nog de identieke huizen. De stadspoort hebben we niet gezien de schattige kleine steegjes en huizen wel. Nu zou hier bij de Stade de Futbol een overnachtingsplaats zijn. Deze hebben wij met de camper niet gevonden wel een groot parkeerterrein waar je eventueel zou kunnen overnachten. Hierna zijn we doorgereden naar El Aque del medio Nu zijn hier verschillende stelplaatsen langs deze route. Wij staan nu ergens bij een restaurantje hier staan nog meer campers. Wij staan direct aan de zee. Zeer mooie overnachtingsplaats.

We hebben vandaag 104  km stand 128158

Coördinaten N37º04.622   W1º51.016     

 

Woensdag 10 februari

Vanmorgen weggereden op weg naar Cinema Studios Fort Brava Texas Hollywood. Op internet opgezocht thuis en dat leek ons wel wat, een fantastische dag in het wilden westen.. Hier aangekomen bleek dat er geen shows waren en dat je dan toch nog het entree geld moest betalen. Dit hebben wij niet gedaan want om nu alleen maar voor de paar saloon en diverse westernhuizen te betalen vonden wij te veel. Als er nu shows werden gegeven dan hadden we dit zeker gedaan: Entreegelden 16,50 per persoon. Waar nu heen, we gaan het bekijken. We zijn ook nog door Almeria gereden maar konden de camper niet parkeren. We zijn verder gereden op zoek naar een camperplaats, niet gevonden dan maar naar een 15 euro camping. Onder weg  naar die camping kwamen we een camper tegen Anja zegt volgens mij zijn dat Pieter en Jeanniene de Belgische campervrienden die wij in Calpe hadden ontmoet. We zeggen tegen elkaar dat kan toch niet want die moeten al ergens in het zuiden van Spanje zitten.

Aangekomen op de camping, een plekje uitgezocht en een WIFI kaartje gekocht voor het internet want de bank zaken en andere dingen moeten toch ook gedaan worden. Eerst de post lezen onder andere post van  Pieter en Jeanniene dat ze op Camping Cabo de Gata zitten, ja wij ook, gezocht op de camping en ja hoor daar zijn ze. Dat is wel heel toevallig Het werd nog een lange gezellige avond.

              

Donderdag 11 februari

Vandaag rustig aan gedaan.

Vrijdag 12 februari

Vanmorgen weer afscheid genomen van Pieter en Jeannine. Wij gingen op weg naar Granada, via  binnendoor wegen berg op,berg af.. Onderweg veel verschuivingen gezien, heleboel stenen lagen op een deel van de rijbaan. Het was heel rustig om deze weg te rijden. Hele mooie route nieuwe weg. In Granada aangekomen zijn we eerst gaan tanken en toen naar de camping. Een kleine camping waar inderdaad de plaatsen niet al te groot zijn. Wij met onze camper van 7.20 incl fietsenrek konden er ruim staan in de lengte, je kan er geen tentje meer voorzetten. De breedte van de plek is niet al te groot.

Camper neergezet en toen begon het te regenen. Bert heeft de luifel uitgezet want dan kan je droog staan als je naar binnen gaat. De luifel stond nog niet uit of het begon te sneeuwen en niet te weinig ook. Bert heeft dan ook maar gauw de luifel sneeuw vrij gemaakt en weer ingedraaid want anders zou de luifel doorzakken. We zijn ook nog even gaan kijken waar de bus stopt voor morgen om naar Granada te gaan. We wilde ook nog naar het Alhambra paleis maar dat werd ons afgeraden door de camping eigenaar. Je loopt daar heel veel buiten door de tuinen en omdat het weer niet goed is is het zonde om daar heen te gaan. Hij zei dat moet je echt met droog weer doen. Misschien als het in Portugal geen mooi weer is en wij gaan dan weer terug dat we dan als het goed weer is weer langs Granada gaan om dit alsnog te doen. Vanavond lekker pannenkoeken gegeten en nu is Bert aan het proberen om tv aan de praat te krijgen. O ja onderweg nog even twee nieuwe ruitenwissers gekocht.!!!!!! 50,00 euro. Maar ja je hebt ze dan wel nodig. We zitten nu op Camping Reina Isabel in La Zubia

Vandaag 250 Km gereden km stand 128542

Coordinaten N 37º07.48 W 3º35.187

         

              

Zaterdag 13 februari

Vanmorgen was het slecht weer, het regende. Besloten om niet naar Granada te gaan want om je nu kletsnat te laten regenen dat doen we niet. We zijn hier om circa 10.00 uur weggereden en het werd alleen maar slechter weer. We staan nu op camping Don Cactus. De camping ligt aan het strand. Het ziet er nu alleen niet zo gezellig uit omdat het weer slecht is.  TV geïnstalleerd en binnen zitten is het. We blijven hier morgen ook nog. We hebben wel besloten om naar Calpe terug te rijden. Vandaag ook de camping in Calpe gebeld en gevraagd of ze nog een plekje hebben. Op dit moment zaten ze vol en we moeten dan maandag opbellen of ze een plek vrij hebben. Dit doen we dan.

Zondag 14 februari

Na ons gisteren geïnstalleerd te hebben in de regen is het nu droog. Er staat wel veel wind. Rustig op in de camper gezeten.

Maandag 15 februari

Vanmorgen om 09.00 uur de wekker gezet, alles ingehaald en opgeruimd en op weg naar Calpe. We zijn weggereden met regen en zijn vandaag ook geëindigd met regen. We zijn weggereden uit Motril van Camping Don Cactus en staan nu in La Marina. Om 15.00 uur de camping in Calpe gebeld of er een plek vrij is morgen en ja hoor de chef zei, ik heb een mooie plek voor jullie dus kom maar naar Calpe. Dit doen wij dan dus ook.

Vandaag/gisteren totaal 477 km gereden.  Km stand 129109

Dinsdag 16 februari

Vandaag om 09.45 weggereden uit La Marina om tegen de middag in Calpe aan te komen.  Gelijk naar de receptie en werden weer hartelijk ontvangen door de Chef. Hij had aan de telefoon gezegd dat hij een mooi plekje had voor ons. Dit bleek ook zo. Hij had drie plekken en twee kwamen voor ons niet in aanmerking zei hij. Jullie moeten op nr. 70 gaan staan dat is een mooie plek. We hebben hier vorig jaar ook al gestaan dus de plek kenden we.  We hebben besloten om in ieder geval hier tot eind maart te blijven staan anders gaan we maar rijden en rijden en dan zijn we zo thuis.

Helaas zijn onze vrienden (Gerrit en Hennie) al thuis, de motor van hun camper heeft het begeven dus die konden niet meer verder. 
Zij zijn vandaag terug gevlogen en de camper wordt naderhand terug gebracht naar Duitsland.  

Woensdag 17 februari

Vandaag eerst naar de markt geweest, was niets veranderd. Hierna heeft Bert de aansluiting van de schotel veranderd. In de middag is Bert, Toon, Cobi en de Belgische kennissen gaan Pentaque en ze hebben nog gewonnen ook. Beginners geluk denk ik. Ikzelf heb een gedeelte van de camper schoongemaakt. Om ongeveer 17.00 uur belde Gerrit via Skype op met het hele verhaal van Japie(Tomtom) had hun een weggetje in gestuurd en op die weg daar was een diepe plas. Gerrit heeft iets meer gas gegeven en is door de plas heen gereden. Het water spatte tot bovenop het dak van de camper, hierna moest ie links of rechts af. Dit was een erg modderige weg en hij zei daar ga ik niet heen. Dus hij heeft gedraaid en moest dus weer door die plas heen. Helaas dacht de camper daar anders over. De camper kreeg natte voeten en toen stopte de camper, niet vooruit niet achteruit helemaal niets. Na een uurtje wachten kwam er een boertje met een trekker en trok de camper eruit en is naar het dichtstbijzijnde boerderij gebracht. Hier hebben ze de ADAC gebeld en die zei we kunnen nu niets meer doen, zaterdag om 16.00 uur. Alle garages zijn dicht geen sleepbedrijf werkt meer dus u moet het zien uit te houden tot maandag. Maandag weer de ADAC gebeld en over en weer gepraat. Ze konden wel vervangend vervoer krijgen maar dat is dan een personenauto. Tja, waar moet je dan heen met al je spullen, en ze moesten dan drie weken rondrijden, want de reparatie zou ongeveer drie weken duren. Daar hadden ze geen zin in. De andere optie was naar huis met het vliegtuig. Deze optie hebben ze dan ook genomen. De vliegtickets werden geregeld. Nu moesten ze alleen nog op het vliegveld van Sevilla komen. Gelukkig was het hotel waar ze overnachten hun bereidt, tegen vergoeding, naar het vliegveld te brengen het enige nadeel was dan wel dat ze al om 12.00 uur op het vliegveld waren en ze vlogen pas om 17.00 uur maar beter te vroeg dan te laat. Om 22.30 uur landde ze op vliegveld Munster in Duitsland en hier werden ze opgehaald door de buurman die ze inmiddels gebeld hadden. Om 01.00 uur waren ze dan eindelijk weer thuis. Gelukkig is alles geregeld en is alles goed gegaan. Nu nog wachten wanneer de camper weer thuis is.  

              

              

         

Donderdag 18 februari tot 21 februari

Omdat we nog tot eind maart hier in Calpe staan, gaan wij over tot een wekelijks verslag

De afgelopen dagen niet zo heel veel gedaan, het heeft geregend, de zon heeft geschenen en vandaag zondag 21 februari is er een carnavalsoptocht waar wij heen gaan.  Het is vandaag niet zo lekker weer.

Zondag 21 februari.

Vanmiddag naar de carnavals optocht gekeken, het was niet veel maar eigenlijk wel leuk. Veel snoep gegooid en opgevangen. Om 19.00 uur ging het grote feest van start in de sporthal.

We hadden afgesproken met Rik, Marrita, Pieter, Jeannine, Mark en zijn vrouw, wij, Bert en Anja, we gingen 19.30 uur naar de sporthal. Het was al hartstikke druk en de zitplaatsen waren allemaal al bezet. Achter in de zaal stonden statafels en daar zijn dan aan gaan staan. Het was een afwisselend programma. Er waren twee Gardetanz groepen, er was een hele goede Brass en Marchingband Querbeat uit Duitsland  die helemaal uit zijn dak ging en het publiek ook.  Een sambaband met  dames in schaars geklede kledij.  DJ Otzi was er ook dus het werd een groot feest en na Dj Otzi was de avond afgelopen. Hierna ging het publiek ook weg. Er waren nog een paar mensen in de zaal en toen ging DJ Otzi nogmaals zingen. Hartstikke leuk en goed. Wij hebben ons zeer geamuseerd. Veel gelachen en veel gezien. Volgend jaar weer.

                    

                   

Week  22 februari 28 februari

Deze week in de zon gezeten. We hebben ook gelijk gereserveerd voor het komende jaar  voor het overwinteren. In principe hebben we gereserveerd van 15 november 2010 tot eind maart 2011 maar we zien wel wanneer we wel of niet komen. Tot 15 dagen van te voren krijg je de gehele aanbetaling terug. Dus we hebben nog even om te beslissen wanneer we nu werkelijk naar Calpe gaan. 

Gelukkig geen last gehad van de storm die door Spanje raasden.

Spanje Deel 2

 

Data reisverslagen