Flag of Spain.svg

 

Overwinteren in Spanje 2011

Deel 2

1 februari

Nieuwe maand nieuwe kansen. Vanmorgen om 10.00 uur moesten we bij Jannie en Herman zijn want we gingen naar de markt in Altea. Hier aangekomen de auto geparkeerd en de markt op. De markt was groot en erg ruim opgezet. Leuke dingen gezien en nog twee tassen en voor Bert een spijkerbroek gekocht. We hebben nog wat koffie gedronken en zijn naar de kerk geweest in het oude Altea . We zijn op de terugweg nog even langs camping Cap Blanche gereden. Veel Nederlanders, ruime plaatsen. Misschien gaan we hier nog een weekje of twee staan als we uit Calpe vertrekken. Teruggekomen op de camping hebben we eerst de tent opgezet. Door het slechte weer gisteren hebben we dat maar uitgesteld. De tent neergezet en toen weer het kleed neergelegd. Het kleed is nu te klein. Want de andere helft hadden we weg gegeven. We moeten eigenlijk een nieuw kleed kopen dat wel past.. We hebben vandaag ook nog de eerste betaling gedaan van de camping. Het is makkelijker om per maand te betalen.

                   

              

2 februari

Vandaag gesport, koffie gedronken bij Flandes,

3 februari

Niets gedaan lekker in de zon gezeten.  

                   

4 februari

We zijn vanmorgen wakker gemaakt door het lampje van de koelkast wat knipperden. Het gas was namelijk op. Geen kachel dus het was vrij koud in de camper. Gauw eruit, Bert zijn ochtendjas aangetrokken om gauw het gas om te schakelen naar de lpg tank. In het voortentje was het warmer dus in eerste instantie de deur opengezet. Het was dan ook gauw warm in de camper zelf. Wat gegeten en de stoelen weer naar buiten om lekker in de zon te zitten. Wachten op de gasboer want die komt iedere dag over de camping om de gasflessen om te ruilen. Om 13.15 uur was hij er dan. Gasfles weer op zijn plaats gezet en weer lekker verder zonnen. Om 14.30 besloten om toch nog maar even te gaan sporten. Bert heeft iets te veel gewichten getild en ik had last van de nek, dus rustig aan met sporten. Gelijk de computer weer meegenomen om bij Flandes even een kopje koffie te drinken en om de 138 foto’s en twee filmpjes over te zenden. Het is nu 17.40 en we zitten er nog. Het duurt erg lang om alles over te zenden. Dus gelijk maar weer eten hier. Stoofvlees met frietjes en spekomelet met frietjes, zijn we ook weer klaar. Laika  zit te wachten in de camper en is sinds 10.00 uur niet meer uit geweest, maar ja een keertje is ook niet zo erg. Morgen gaan we met de scooter naar Jalon,daar is de weekmarkt en tevens rommelmarkt.  

                        

5 februari

Vanmorgen op de scooter naar de Jalon, hier is zaterdags altijd een vlooienmarkt. We gingen voor het eerst met de scooter(50cc) naar een andere plaats. In de auto heb je niet in de gaten dat de weg toch wel sterk omhoog gaat, maar op de scooter hoorde je dit wel en je zag het ook want je ging langzamer rijden. We hebben over 13 kilometer ruim een half uur gedaan. Daar aangekomen hebben we de scooter maar op een betaalde parkeerplaats gezet (1,00 euro) Hierna de markt over geweest nog een bloesje gekocht, Bert heeft nog een hoed gekocht. Daarna nog wat gedronken en Bert heeft nog een lekkere Hollandse haring of twee gegeten. Heerlijk waren ze zei Bert. Hierna weer teruggereden naar Calpe. Lekker in de zon gezeten. Nog even wat op internet rondgekeken naar windschermen. We weten dat er in Benidorm op Camping Benisol iemand is die windschermen verkoopt voor ca. 100,00euro Nu was er op Spanjemarktplaats iemand die twee windschermen van 5 mrt. Te koop had voor 25,00 euro. Deze windschermen zijn gebruikt dus we willen wel gaan kijken of het wat voor ons is maar dan moeten we wel een auto hebben. Dus we hebben onze vrienden gebeld of we de auto van hun konden huren? We horen het nog van ze. Nu zitten we lekker in de camper met de kachel aan want het is ’s avond te koud om niet de kachel aan te doen.  

             

           

Zondag 6 februari

Gisteren lekker in de zon gezeten en de route uitgezet voor morgen.

Maandag 7 februari

Vanmorgen om 09.30 uur Laika bij Jannine en Pieter gebracht. Zij zouden vandaag op Laika passen. Laika is lekker weer in de zee geweest, lekker veel gelopen dus ze is moe. Wij zijn vandaag naar Elche gereden naar een camper zaak want we wilden een windscherm kopen maar zijn teruggekomen met een nieuw kleed, extra haringen en scheerlijnen, geen windscherm. Hierna zijn we teruggereden naar Benidorm naar camping Benisol. Op de camping had iemand gebruikte windschermen te koop. Wij gingen even kijken naar deze schermen maar wij vonden het niks. Nog even over de camping gelopen maar wij zouden hier niet willen staan. Veel mensen wel. Wij vonden de plekken vrij klein en je staat op veel plekken hutje aan mutje. Hierna zijn we naar een andere camping gereden El Raco. Hier vonden wij de plaatsen vrij groot. Er is daar geen onderscheid tussen klein en groot. Sanitair gebouw vonden wij er keurig netjes uitzien. Daarna zijn we nog even Benidorm ingegaan. We zouden op de terugweg nog even door Albir rijden om daar een lekker broodje kroket te eten. In Albir aangekomen ook nog even naar een campingzaak om te kijken voor een windscherm. Hier hadden ze een windscherm liggen en deze was zonder ramen erin. Wij wilden een windscherm met ramen erin. Dus dat ging ook niet door. Nog even boodschappen gedaan en hier kwamen we weer de oude buurtjes uit Apeldoorn tegen. We hebben gelijk maar een afspraak gemaakt voor  een bakkie koffie te drinken. Morgen 11.00 uur afgesproken. Laika gaat naar de Engelse mensen waar zij al eerder geweest en het ook erg naar haar zin heeft gehad. Nadat we koffie gedronken hebben gaan Altea nog even in en ik denk dan weer terug naar de camper, maar we zien het wel.

8 februari

Vanmorgen om 10.00 uur laika gebracht bij de Engelse kennissen die al eerder op laika gepast hadden. Wij zijn op weg gegaan naar Camping Cap blanche in Altea. Daar aangekomen moesten we zoeken waar de oude buurtjes stonden, ik had het nummer van 153 in mijn gedachten maar dit bestond niet op deze camping. Ze had ook gezegd dat ze zonnebloemen voor de tent hadden staan. Dus wij zoeken naar zonnebloemen, naar mijn weten zijn deze geel. We hebben een uur op de camping lopen zoeken en ineens kwam hij het pad op lopen en hadden we ze gevonden. De zonnebloemen bleken oranje margrieten te zijn dus we konden lang zoeken naar zonnebloemen. Lekker bakkie koffie gedronken en daarna een lekker kopje  soep gegeten en hierna zijn we Albir in gelopen. Nadat we Albir verkend hadden zijn we naar Alfaz del Pi gegaan. Even kijken hoe het op de camperplaats is. Deze camperplaats staat vol. De uitbreiding ligt op schema. Daarna zijn we terug gereden naar Calpe naar de camping. Wat gegeten, hond gehaald en de volgende afspraak gemaakt voor dinsdag dat laika weer bij de, Doggy-rent, Engelse mensen mag. We gaan dan met Pieter en Jannine naar de watervallen fonts d’Algar. Hier mogen geen honden. We gaan alleen als het mooi weer is anders is er niets aan.  

              

 

9 februari

Gesport en genieten van de zon.

10 februari

In de zon gezeten en een boulevardje gelopen

11 februari

Vanmorgen gesport en daarna toen we terug kwamen op de camping zagen we dat de bar gesloten was en in de middag gingen alle medewerkers die er toen nog waren vroeg weg. Alleen de receptie was nog bezet. Even vragen wat er was en wat bleek de eigenaar van de camping van die nacht overleden en dan is er drie dagen van rouw dus de grote supermarkt Solymar was dicht, op de camping was de bar dicht en dan natuurlijk ook geen stokbrood. De schoonmakers waren ook maar heel kort aanwezig, maar het schijnt hier de gewoonte te zijn. Wel vreemd voor een camping, want de bar wordt gebruikt voor de gasten er wordt gegeten en dan is dan zomaar zonder een papier op de bar dicht. Vreemd. Maandag is alles weer normaal.

12 februari.

De markt vandaag weer, we zouden niets kopen van deze week maar we kwamen weer terug met een paar schoenen en een fruitbakje van bamboe.

13 februari

De zon schijnt weer hoog aan de hemel dus weer lekker genieten vandaag. We zijn vandaag om 13.00 uur weggegaan van de camping. We zijn gelopen naar het andere deel van Calpe, bij strand Levante en zo weer terug naar de camping, over de boulevard. Laika heeft nog even gezwommen in de zee. Heerlijk vond ze dat weer. We zitten nu lekker aan een biertje en wat fris. Het is nu 16.00 uur. Het begint te waaien maar de lucht is blauw dus we zitten nog lekker buiten.  

                                 

14 februari

Na een onrustige nacht van veel wind en regen  was het in het begin van de dag niet zo mooi weer maar om 11.30 uur ging de zon weer volop schijnen en steeg het kwik weer tot ca. 23 graden. Heerlijk zonnen. De vooruitzichten voormorgen zijn niet zo best maar het is altijd afwachten als je wakker wordt. We gaan morgen naar de watervallen en dan moet je toch wel een beetje mooi weer hebben.

We hadden gisteren een aardig eind gelopen dus we voelden allebei onze kuiten, we zeiden dan ook we gaan vanmiddag maar sporten maar het is nu 16.00 uur en ik denk niet dat dat er vandaag nog van komt.  

         

15 februari

Vanmorgen om 10.15 samen met Pieter en Jannine op weg naar de Watervallen van fonts de Algar. Hier aangekomen zijn we gelijk doorgelopen naar de kassa. De route gelopen in het park. Helaas was er niet veel water want er was niet veel regen gevallen, maar toch mooi om te zien. Hierna een lekker kop koffie koffie gedronken in het restaurantje en daarna zijn we via Bollula, Parcent en zo naar El Verger. Onderweg zijn we nog gestopt bij Benilolieg. Hier is een grot waar prehistorische en …….mensen vroeger geleefd hebben. Het was heel interessant.

Hieronder volgt een beschrijving van de Cueva Benidoleig:

De Cova de les Calaveres ligt in de zuidelijke rand van het dal van de rivier Girona, ongeveer 100 meter hoog, in het gebied Marina Alta, het noordelijke deel van de provincie Alicante.

De grot heeft een indrukwekkende geschiedenis. Zij diende reeds voor meer dan 100.000 jaar als toevluchtsoord voor de nog primitieve, paleolithische mens. Een reeks van overblijfselen van Paleolithicum tot heden, toont aan hoe groot het belang van deze grot altijd is geweest. Beender resten van grote zoogdieren en primitieve werktuigen uit de Steentijd werden hierin aangetroffen.

Al voor 5000 jaar gebruikten neolithische dal bewoners de grot als begraafplaats. In de eeuwen daarna en tijden de Ibero-romeinse epoch werd de grot als offerplaats gebruikt voor de goden van vruchtbaarheid en Aarde. Zonder twijfel oefent de imposante ingang van de grot en haar bijna paradijselijke ligging op iedereen een grote aantrekkingskracht uit.

 Aan het begin van de 18e eeuw werd de grot als “Tamelijk groot” omschreven en werd een aanvang gemaakt haar te onderzoeken. In 1768 ontdekte een expeditie de overblijfselen van 12 mensen, die volgens een beschrijving van A.J.Canavilles (omstreeks 1795) waarschijnlijk van Moorse boeren uit de middeleeuwen waren en in de grot omkwamen na te zijn verras door binnenstromend water.

 Aan de vondst ontleent de grot de naam “Calaveres”(kadavers). De ontdekking leefde lange tijd als een soort legende voort, aangedikt en opgesmukt met verhalen over Moorse koningen, prinsessen en schatten.

 Koning Ahli Moho zocht in de grot een schuilplaats toen hij met zijn schat en onder begeleiding van 150 haremdames moest vluchten voor El Cid Campeador (de vernietiger).

 In de 20ste eeuw werd de grot door de archeologen H. Breul (1913-1917) en J.J. Senent (1931-1933) wetenschappelijk onderzocht. In 1936 diende zij bovendien als opslagplaats voor munitie tijden de Spaanse burgeroorlog. In de jaren zestig werd de prachtige grot voor bezoeker opengesteld. Sindsdien is zij een grote trekpleister geworden voor geïnteresseerde dagjesmensen en bezoeker uit andere landen.  

              

              

              

In El Verger kwamen we om 16.30 uur aan. We zijn naar een campingzaak geweest. We zijn wezen kijken voor een windscherm maar die hadden ze niet. Pieter en Jannine hebben nog een grondkleed gekocht om voor de camper te leggen. Parking St. Anna heeft heel veel artikelen voor de  camper/caravan. Om ongeveer 18.00 uur waren we thuis en zijn we even lekker ween eten bij de pizzeria. Heerlijk was het weer. In Calpe heeft het de hele dag geregend.

16 februari

Vandaag eerst naar de markt geweest en daarna gegeten en toen zijn we gaan sporten. Na een goed uurtje gesport te hebben weer terug naar de camper. Bert heeft nog  jeu le boule gespeeld. Nu voetbal kijken.

17 februari

Vanmorgen een wandeling gemaakt langs de kust naar de jachthaven verderop. Het is ruim een uurtje lopen, niet zo heel ver maar wel mooie vergezichten. Nog even wat boodschapjes gedaan. Ondertussen was het  gaan waaien met rukwinden. Net zoals vorig jaar stond ons windscherm toen wij op de camping aankwamen al wat los. Bert heeft het scherm vastgezet even nadat Bert het scherm vastgezet had kwam er weer een rukwind en toen ging het scherm op twee punten los dus maar weer afgebroken.  

                        

 

19 februari/20 februari

De laatste week van februari gaat alweer beginnen, wat gaat het snel, 29 december vertrokken uit Lathen en nu al bijna maart. Nog twee maanden hier en dan langzaam richting huis. Hoop dat er nog vele mooie, zonnige dagen komen maar dat zal wel lukken. Morgen gaan we naar de zigeunermarkt in Benidorm en daarna gaan we kijken in Albir bij radio Oranje want die opent hun nieuwe studio. We gingen met onze vrienden die een auto gehuurd hebben en die dachten dat we naar de gewone markt gingen in Benidorm en wij bedoelde de antiek/rommelmarkt. Besloten om eerst naar de rommel/antiek markt en daarna zijn we nog doorgereden naar de grote markt in Benidorm. In Benidorm is de markt heel groot maar je komt op iedere markt dezelfde standhouders tegen. Nog wel een paar nieuwe artikelen gezien en nog diverse dingen gekocht. We zouden een broodje kroket eten in Albir maar dat is er niet van gekomen want we hadden laat wat gegeten in Benidorm dus hadden geen trek meer in een kroket misschien een andere keer. We zijn ook nog bij de nieuwe studio van radio Oranje geweest. Je kon niet naar binnen want het was er zo druk dat je niets kon zien. Jammer want ze hadden de artiesten best buiten kunnen laten optreden want het was hartstikke mooi weer. Hierna terug naar Calpe en nog wat gedronken bij Jannie en Herman en toen weer naar de camping. Hond opgehaald bij Pieter en Jannine. Laika was moe was net terug van een wandeling van twee uur en dat was niet de enige wandeling vandaag. Laika heeft ook nog gezwommen in zee. Net als wij geniet de hond ook.

21/22/23 februari

De laatste dagen is het heel erg mooi weer met temperaturen van 25 graden en hoger. Het is dus heerlijk van de zon genieten, een boulevardje pakken. Morgen 24 februari gaan we barbecue met Jannie en Herman. Morgenochtend nog even rode wijn halen en het vlees. Tot zondag blijven de temperaturen goed en daarna gaat de temperatuur naar beneden. Paco zei dat het erg koud zou worden dus het is afwachten. Voor de Spanjaarden is het natuurlijk al koud als het zo’n 15 graden is maar dat is voor ons nog een redelijk goede temperatuur. We hebben vandaag het windscherm ook weer terug opgezet. Ben benieuwd hoe lang ,volgens het weerbericht van Foreca staat dat er zondag op maandag weer een wind komt van 32 km. per uur. Van de week toen we het moesten afbreken was er een wind van 26 km per uur. We zien het wel.

24 februari

Vanmorgen eerst ontbeten en toen de scooter op gestapt want we moesten rode wijn gaanhalen bij de bodega in Calpe. Onze lege plastic fles meegenomen want dan kon die weer gevuld worden. De dop goed erop gedaan en nog ingetapet met plakband want het zou toch zonde zijn als alle wijn in de koffer ligt en niet in de fles. Hierna zijn we gelijk doorgereden naar de Maxcoop. Dit is een supermarkt in handen van Belgische eigenaren, dus je kan er vaak met Nederlands terecht. Hier hebben we heel erg lekker en mals vlees gehaald, we hadden 3 spiesen, karbonade, speklappen. Helaas ging de speklap van Herman een beetje te snel dus die was zwart. Volgende keer beter. We zijn om 16.00 uur begonnen en om 20.00 uur was alles klaar. Hierna zijn Jannie en Herman naar huis gegaan en wij naar binnen want toen pas werd het koud. De hele dag is het weer errug zonnig geweest zo’n 27 graden. Om 20.00 uur was het nog 16 graden. We zitten nu Ajax-Anderlecht te kijken. Het was een mooie dag, lekker gegeten.  

          28 graden         

25/26 februari

Vandaag weer lekker in de zon en vanmiddag aan het zwembad gezeten en ja hoor ik(Anja) ben in het zwembad geweest. Het was wel koud zo’n 15 graden. Als je eenmaal in het water bent en je blijft in het water dan valt het op zich nog mee. Kom je omhoog en blijf je in het water dan is het koud. Kom je uit het water dan is het lekker warm en droog je gauw op. Het was eigenlijk wel lekker.  

         

Zoals iedere zaterdag vandaag naar markt, weer diverse dingen gekocht voor de rest weer lekker in de zon gezeten nog even gezocht naar een stretcher, helaas niet gevonden.  

             

27/28 februari

De laatste twee dagen van de maand februari. Zondag begon de dag bewolkt en later werd het heel mooi/warm weer. Maandagochtend was het bewolkt en de rest van de dag bleef het ook zo. Tegen een uur vier begon het te betrekken en te regenen en te waaien. De wind is gaan liggen maar het is fris buiten.

Dit was de maand februari.

Spanje Deel 1
Spanje Deel 2  
Spanje Deel 3
Spanje Deel 4