Flag of Spain.svg

 

Overwinteren in Spanje 2011

Deel 4

1 april

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan want Pieter en Jannine zouden om deze tijd wegrijden. Zoals we al vermoeden werd het 10.00 uur. Na hun uitgezwaaid te hebben zijn we koffie gaan drinken en lekker in de zon (30gr) gezeten. Na ongeveer 1,5 uur kwam Nemesimo naar ons want er was telefoon. Wij schrokken, wat is er aan de hand. Gelukkig het was Jannine. Ze waren onderweg wat verloren, ze hoorden wat vallen en wat bleek er bleek een wieldop eraf te zijn. Dus ze vroegen of wij even wilde kijken waar ze dachten dat ze hem verloren hadden, en wat bleek er stond een wieldop aan de zijkant. Hij was zo neergezet dat je hem zag als je er naar liep te zoeken. Bert kwam weer terug op de camping met een Renault wieldop. Er kwamen buren op de fiets en vroegen zich af of het geen 1 april grap was. Het is/was geen 1 april grap want ze hebben al gereageerd op onze mail en ze waren hem inderdaad kwijt. Nu moeten we hem nog even bewaren tot dat ze bij ons in Lathen komen.

2 april

Marktdag. Vanmorgen weer naar de markt op zoek naar leuke dingen. We hebben wat gekocht voor de kleinkinderen en hopen dat het past en dat ze het leuk vinden? Gelijk wat boodschappen gedaan en nu zitten we weer lekker in de zon. Het is hier nu zo'n 30 graden.

3 april

Vandaag is het niet zo mooi weer, nou ja, de temperatuur is goed maar er is geen zon. Ook geprobeerd om vandaag een afspraak te maken met Odette, Maurice wanneer zij thuis zijn op onze terugreis. Nu blijkt dat het zeer moeilijk wordt. Wij hebben een datum dat we hier uit Calp gaan en we hebben nog diverse tussenstops. Nu hebben we maar voorgesteld om een afspraak te maken voor als we thuis zijn in mei of juni. Dan zijn we zeker thuis. Voor de rest hebben we vandaag naar de Ronde van Vlaanderen gekeken. Om 17.00 uur hebben we de kip op het spit gebonden en onder de grill gelegd. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de kip gaar is. Nog even wat patatjes bij Milou bestellen en dan kunnen we weer gaan eten. 

                   

4/5/6 april

De laatste dagen is het erg warm. Heerlijk .  

7/8 april

We hebben deze twee dagen de tent opgeruimd en alles ingepakt. Alles  weer de camper in. Gelukkig maar want we kunnen niets achter laten.  

         

         

9 april

Zaterdag weer marktdag, de laatste keer van dit jaar dat we hier heen gaan. Het blijft iedere keer hetzelfde alleen komen er nu meer zomerspullen bij. Even een bakkie gedaan bij de Tango. Dit is een restaurant aan de boulevard. Vandaag zijn ook nog Herman en Jannie geweest om een ligbed te brengen die we mee zouden nemen voor hun want we hebben toch ruimte genoeg. We hebben nog lekker in de zon gelegen ’s middags want de temperatuur liep op tot zo’n 30-25 graden.

10 april.

Eerst naar Bert zijn moeder gebeld want die is vandaag 87 geworden. Een hele leeftijd. Hierna hebben we alle spullen ingepakt. We zeiden dat we ruimte genoeg hadden maar het blijkt nu dat we eigenlijk ruimte te kort komen. We hebben niet zo veel extra spullen gekocht maar toch is het natuurlijk weer veel te veel, maar ja het moet wel mee terug naar huis. De rest van de dag weer lekker in de zon gezeten. We hebben in het restaurant van de camping paella gegeten. De camping rekening vast betaald zodat we de volgende dag om 08.00 uur konden vertrekken.  

    

We bedanken het camping personeel voor de goede service die wij van hun mochten ontvangen.
Bedankt en tot volgend jaar.

 nemesio-yvonne-noria    valli-gloria technic-schoonmaak    Milu-barmedewerkster/chef    Paco-nachtwaker

11 april

7 uur ging de wekker, eruit eten en weg. Onderweg zagen we een bekende camper staan maar wij dachten dat kan niet want die mensen zijn gisteren al weg gegaan. Dus doorgereden. Bij onze volgende stop stond deze camper er weer. Toch maar even gekeken of het ook werkelijk die mensen waren. Ja, hoor het was Engelse Tonie en zijn vrouw. De camper is zo herkenbaar want het is een oude lichtbruine/gele camper dus die herken je overal. Even gepraat en toen weer gedag gezegd en zijn we weer verder gereden. We waren dus om 08.00 uur weggereden en wij gingen tot aan Blanes. Wij waren om 16.00 uur op de camping. Tonie en zijn vrouw gingen naar Leucate dit is verder dan Perpignan. Of zij dit vandaag gered hebben ik betwijfel het maar ze komen er wel. We hebben nog even Laika uitgelaten en zien tot onze verbazing dat eigenlijk alles hier nog dicht is. Er is hier nog niets te beleven. We hebben gezegd dat we hier 7 dagen blijven staan want zoveel campingcheques hebben we, maar we kunnen weg wanneer we willen. Morgen zien we wel weer verder.

 

              

                

12/13 april

Vandaag uiteraard weer lekker uitgeslapen, we hebben een wandeling over de boulevard gemaakt. Ik denk dat de hele boulevard zo’n 4 a 5 km is. Onderweg even een lekker bakkie koffie en een broodje gegeten. Even naar de visafslag gelopen maar we waren te vroeg voor de vissersboten. Hierna zijn we via de oude, kleine straatjes van Blanes teruggelopen. Het was er goedkoop want de winkels waren dicht. Gelukkig want we kunnen niets meer mee nemen want alle kastjes en opberg ruimten zitten vol. We gaan hier vrijdag weer weg want er is hier weinig te beleven. Alles gaat pas volgende week met Pasen open. Op dit moment zit alles dicht. Vrijdag gaan we naar Millau en blijven daar overnachten. Vandaar uit gaan we naar/richting Clermont Ferrand.

14 april

We hebben vanmiddag betaald. We moesten 4 campingcheques inleveren. Gelukkig zijn ze de internetkaart vergeten die we gevraagd hadden. Scheelt toch weer 20 euro. Dus de hele tijd gratis internet gehad.

15 april

We zijn vanmorgen vertrokken uit Blanes op weg naar Millau. We hebben een groot gedeelte over de grote weg gedaan en tol betaald. We blijven hier misschien het hele weekend en gaan maandag hier pas weg. Ligt uiteraard aan het weer.

16 april

We blijven dit weekend nog in Millau, we zijn vanmorgen het dorpje in geweest en naar de overdekte markt. Gisteravond waren alle plaatsen bezet, vanmorgen zijn er weer een heleboel campers weggereden. Ben benieuwd of het vanavond weer vol staat. Wat we morgen gaan doen dat weten we nog niet. Er is hier op zondag niets te beleven. Het weer is uitstekend, ik denk dat het zo’n 25 graden is, dus dat is wel lekker.  

         

Je hebt twee camperplaatsen in Millau één bij het sanistation de Gave is er niet meer. De andere die even verderop is, die mooie  met afgebakende plaatsen die is er nog wel. Er is wel een beperking aan lengte. Je mag niet groter zijn dan 7.30 mrt. Ben je groter dan wordt het lastig om op je plaats te komen en waarschijnlijk kan je de draai dan ook niet maken.

17 april

Vanmorgen om 08.30 uur de wekker laten afgaan, wat gegeten en op weg naar St Pourqain, hier is een camperplaats waar misschien wel 100 campers kunnen staan. Wij op weg. We komen in het plaatsje aangereden en de camperplaats staat goed aangegeven. Aire de Campingcar. We komen uit bij een Sportpark Stade La Moutte. Achter het voetbalveld en de bordjes volgen van een camper. Er is een strook groen aan beide zijden van de weg waar afgebakende plekken zijn. De plekken zijn groot genoeg. Er stonden zeker wel 50 campers op dit moment. Er staan ook een hoop dagjes mensen want er was een ¼ finale Rugby in dit stadium. Veel herrie maar ja dat weet je als je bij een sportpark staat. Nu om 19.00 uur is het rustig en zijn er eigenlijk alleen maar campers nog. Wel een heleboel Franse. De coördinaten van deze camperplaats is N. 46º18.764  E.3º.17.788 Je kunt er vuilwater lozen, en de wc legen. Hier moet wel voor betaald worden. Voor stroom 2 euro voor 4 uur stroom. Morgen gaan we weer verder naar Charmes. We hebben de beide moeders gebeld want de planning weer anders is geworden. We hebbe nu afgesproken dat we vrijdag en zaterdag in Rijswijk en Scheveningen zijn. 1e paasdag gaan we weer weg op weg naar Apeldoorn. We hebben nog een aantal afspraken die we moeten nalopen. We hopen dan hierna toch ongeveer half mei thuis te zijn.  

    

18 april

We zijn vanmorgen vertrokken uit St. Porqain. Zoals gisteren beschreven een mooie overnachtingsplaats. Vandaag dus om 09.30 uur vertrokken eerst een stukje binnendoor en daarna vanaf Chalon sur Saone tot ongeveer 50 km onder Toul kosten 23,50 hierna weer binnendoor gereden naar Charmes. Camper neergezet en de hond eruit gelaten. Ik wilde de hond even naar de waterkant, en ik had het bordje gezien van verboden voor honden, maar verderop lagen er een heleboel honden buiten dus ik dacht het kan wel. Zit er weer een Duitse meneer buiten kijkt niet op van zijn krantje en zegt er mogen hier geen honden, ik zeg het maar, geen honden hier. Bert verstond hem niet eens zo onduidelijk sprak deze man. Een andere manier van zeggen had een heleboel uitgemaakt. Een Duits echtpaar wat verderop stond kwam aangelopen en zei dat hij dat tegen hen ook gezegd had en dat zij een andere plaats uitgezocht. Deze mensen stonden ook in Millau en hadden ons gezien. Zij zeiden het loopt niet zo’n vaart je moet de hond alleen niet zijn behoefte laten doen maar dat is normaal. Wij zijn blijven staan maar zeggen ook niets meer tegen onze buurman. We blijven hier nog een extra dag staan kunnen we morgen even Charmes in. Helaas moeten we morgen weer vroeg op want het gras wordt morgen gemaaid. Om 09.00 uur moeten we de camper naar achter zetten en als het gemaaid is kan de camper weer naar voren. Het is nog steeds mooi weer.

19 april

Vanmorgen moesten we zoals gezegd om 09.00 uur van de plaats af zijn. Wij hebben de camper recht achteruit gereden en dan was het wachten op de maaiers. Eerst kwam er een kleine maaiwagen, daarna een iets grotere, daarna kwam een handmaaier en toen nog een kantenmaaier. Ze liepen op een gegeven ogenblik met 4 man te maaien. Resultaat was dan wel dat het binnen een uurtje geklaard was. Campers weer terug gezet en even het dorp in. Het dorpje is niet zo heel erg veel. Een bakkerij gezocht voor wat stokbrood en gewoon brood en een lekker gebakje meegenomen. Lekker was dat. De rest van de middag hebben we in de zon gezeten en de nieuwe software voor Tomtom ingeladen. Over de camperplaats komt ook iemand met een pizza kar . Hij neemt je bestelling op en om ongeveer 19.00 uur komt hij die brengen. Ben benieuwd. De buren zeggen dat de pizza’s lekker zijn. We wachten af. Morgen gaan we hier weer weg en dan gaan we naar Neerpelt België.  

             

        

Woensdag 20 april

Vanuit Charmes, we zouden naar Neerpelt rijden, maar we zijn iets verder gereden en wel naar Udenhout naar Maurice, Odette en de kleinkinderen. De kadootje die we in Spanje hadden gekocht gegeven, wat waren ze weer blij. Lekker gegeten en het was weer gezellig. De camper stond bij hun voor de deur.

21 april

Vanmorgen werden we om 07.30 uur gewekt door werklui die hun graafmachine van een aanhanger moesten halen. Wat een herrie, gelukkig wisten we dat dat zou gebeuren. Nog even blijven liggen en toch maar om 08.30 uur opgestaan. Even later zijn we naar hun huis gegaan alwaar Odette al hard aan het trainen was op de hometrainer. Na wat koffie gedronken te hebben en Brend van school gehaald zijn we weer op weg gegaan. We gaan vanmiddag naar Rijswijk, naar mijn moeder. Hier aangekomen was er gelukkig nog een plekje vrij om de camper neer te zetten. Mijn moeder was ook blij om ons weer te zien. Mijn broer kwam ook nog even langs. Hij kwam de sleutels brengen van hun auto want die mogen wij zaterdag lenen. Bedankt hiervoor nog. 

         

22/23 april

Deze dagen waren we in Rijswijk en Scheveningen. In Rijswijk zijn we naar de stad gelopen, net of we nog niet genoeg gelopen hadden. De stad doorgelopen even wat gedronken en weer terug. De zaterdag zijn we al vroeg naar Scheveningen gereden, waar Bert zijn moeder woont, we wilden er vroeg zijn want met het mooie weer zal het wel druk worden in Scheveningen. Het was niet druk, dus we waren zo op Scheveningen. Koffie gedronken en toen zijn we plantjes gaan kopen in de Stevinstraat. Nadat we de plantjes gekocht hadden zijn we terug gelopen naar huis. Het balkonnetje schoon gemaakt en de plantjes in de bakken gedaan. Het staat er weer mooi bij. Hierna weer terug naar Rijswijk. De auto teruggebracht

24 april.

Koffie gedronken bij mijn moeder en toen op weg naar Apeldoorn. Onderweg nog even gegeten en toen naar de Camping in Beekbergen. Hier aangekomen was het terrein bijna leeg. We waren op tijd want de NKC had hier een kennismakings weekend gehad en dat was even daarvoor afgelopen, dus er was voor ons plaats zat.

25 april

Vandaag verhuist naar een andere plek. We staan nu achteraan het veld. Lekker in de zon gezeten.

26 april

Vandaag met de scooter naar de stad geweest, gekeken of er sandalen voor Bert waren want degene die hij nu aan heeft zijn bijna kapot. We hebben ze gevonden. Voor de rest hebben we nog wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de camper.

27 april.

We hadden al eerder deze week gekeken naar de winterbanden. Eén band ging een beetje scheuren, dus op zich nog niets aan de hand maar toen ik gisteren keek was er een band met een scheur erin. Het leek ons niet verstandig om met deze band terug te rijden naar Duitsland. Wij op internet gezocht naar een bandenfirma. Alle spullen moesten uit de garage gehaald worden anders konden we niet bij het reserve wiel en Laika had haar visje erbij gelegd. We hebben de Euromaster gevonden op de Antillen. We zijn hier heel rustig heen gereden toen we daar aankwamen is Bert naar binnen gegaan en kwam terug met een monteur. Deze man zei blijf maar uit de buurt van de band want hij kan zo springen, dat u nog hierheen bent gereden. Dus we hadden geluk dat we het op tijd gezien hadden en dat we zonder klapband bij de garage aangekomen zijn. We kregen ook gelijk te horen dat deze band van 2005 was en dat hun adviseren na 5/6 jaar nieuwe banden aan te schaffen. Tevens de reserveband die nu erom heen ligt is van 2000 dus deze band is 11 jaar oud, en nog nooit gebruikt, dus ook aan vervanging toe. We zullen thuis wel eens gaan informeren hoeveel dit gaat kosten. Het omwisselen, uitbalanceren band kosten ons 8,00 euro. Dat vonden wij wel mee vallen en we kunnen met een gerust hart terug naar huis rijden.

                  

28 april

Vanmorgen betaalt en naar het DAP-gebouw. Hier gaan we de komende dagen staan.      

29 april

Vanmorgen ging Bert met Gerrit mee naar Terveer in Zwolle. Hij moest wat laten repareren van de koelkast want de zekeringen sloegen elke keer door. Dit euvel hebben ze al eerder gehad dus ze weten wat er mankeert. Hennie en ik hebben naar de bruiloft van William en Kate gekeken. Om 13.00 uur waren ze weer terug en hebben we naar de rijtoer gekeken. Om 14.00 uur zijn we weg gegaan want Gerrit en Hennie wilde even naar elektrische vouwfietsen gaan kijken. Ze hadden van andere camperaars een adres gekregen in Apeldoorn. Matrabikes. Wij naar die zaak toe is de zaak gesloten tot 17.00 uur. Iedere dag is deze zaak alleen van 17.00-20-00 uur geopend. Hierna zijn we weer terug gegaan naar het DAP-gebouw. Bert heeft nog even geholpen met opbouwen. Het is nu 17.20 uur en alles is in zoverre klaar.

 

Om 19.30 uur begon de presentatie-avond van de showkorpsen DAP. Jong DAP begon, de show is leuk, leuke muziek en dans maar er moet nog heel wat aan gebeuren. Hierna was de beurt aan de show- en marchingband DAP. Het ledenaantal is drastisch gedaald, ze liepen met 22 personen. Het was ook niet een echte galashow. Vroeger hadden we als tweede show een country en westernshow, deze show was los en qua muziek niet moeilijk. Nu heeft de showcommissie bedacht dat het een eerste show moet zijn. Helaas is dat niet zo’n succes. De nummers zijn op zich best leuk maar het klonk niet echt goed. Het is ook geen echte gala-show. Een gala-show moet strak zijn en dat was dit duidelijk niet. Misschien vindt men in den lande dit een leuke show. We wachten af. Hierna hebben de korpsen nog wat samen gespeeld.

 

30 april Koninginnedag

 

Om 9.30 stonden we al op het raadhuisplein want DAP zou hier moeten spelen, wat zien we niets. Om 10.00 uur kwam de burgemeester aan met zijn gevolg, maar nog geen DAP. Om 10.05/10.10 ja hoor we hoorden muziek, daar kwam DAP helaas te laat, de drie nummers die ze daar speelde klonken goed. Hierna gingen ze weer weg, ze moesten nog op diverse andere locaties in de stad spelen. Als ze met dit kleine clubje de bekende nummers spelen dan klinkt het goed, nu het ledenaantal nog. Wij zijn hierna nog even door de stad heen gelopen. Het was gezellig, maar druk. We hebben niets gekocht op de vlooienmarkt. Tegen 15.00 uur waren we weer terug bij de camper en zijn wij de garage gaan uitruimen want de scooter moest er weer in. De hele zooi weer eruit. Scooter erin en dan alles er maar weer in. De laatste keer inpakken van deze reis.

 

1 mei.

Om 08.00 uur ging de wekker, eruit, ontbijten thee drinken, alles vastzetten en om 09.15 uur gingen we op weg naar huis. Om ongeveer 11.00 uur waren we thuis.

 

Einde overwinteren 2011

 

Conclusie:

Voor de derde maal overwinterd, we hebben nu echt overwinterd, 95 dagen op Camping Calpe-mar gestaan het is ons goed bevallen.

Het was een mooie droge winter, alleen in de maand maart was het 14 dagen met wat regen.

5151 kilometer gereden, 1 op 7,7 Aantal liters diesel 646,96. Totaal aan dieselkosten €827,15

Diesel in Frankrijk € 1,35

Diesel in Spanje    € 1,18

Gemiddelde prijs is €127,8

124 overnachtingen gedaan, gemiddeld voor €10,50 per overnachting incl.stroom

 

 

Spanje Deel 1
Spanje Deel 2  
Spanje Deel 3
Spanje Deel 4