Flag of Spain.svg

 

Overwinteren in Spanje 2011

Deel 3

 

1 en 2 maart

De eerste dagen van maart we hebben heel warm weer gehad vannacht was het erg koud, we moesten de kachel weer aan zetten en vanmorgen begonnen we iets minder maar toch werd het weer lekker weer. Lekker weer om het dak van de camper schoon te maken, gelijk  maar een overzicht foto’s gemaakt van de camping.  

              

         

3 maart

Vanmorgen om 09.45 uur bij Jannie en Herman zijn. Herman ging naar de tandarts in Albir. Hier is een Nederlandse tandarts. Wij zouden even Albir in gaan en koffie gaan drinken. We hadden de koffie nog niet eens op en daar kwam Herman al weer aangelopen. De behandeling heeft nog geen half uur geduurd. Dus nu waar naar toe. Wij hadden een idee om naar het vogeleiland bij Benidorm te gaan. Jannie en Herman zeiden er zijn niet veel  vogels daar alleen veel meeuwen. Besloten om hier dan toch maar niet naar toe te gaan. Quadelest zei Herman misschien is dat een idee. Even op de kaart gekeken hoe we daar naar toe zouden rijden en toen zagen we ook dat we langs La Nucia kwamen. In La Nucia zit dierenpension/opvang ”Het Sphoek”. Dit is een organisatie die Spaanse honden opvangt en in Nederland een goed tehuis zoekt voor deze dieren. Daar aangekomen zijn we gaan kijken. De honden zitten in ruime hokken en zijn heel erg lief. Ze hebben aparte hokken voor de puppies die nog niet helemaal ingeënt zijn en hokken waar de puppies al wel ingeënt zijn. Ook zijn er diverse hokken met grote honden. Alle honden waren heel lief. We zijn na een klein half uurtje daar geweest te zijn weer weggegaan. We keken de lucht in en zagen dat het al aardig betrok en dat de bergen al in de mist/wolken zaten. Voor Quadelest moet je de bergen door en of je dan nog wat ziet en of het weer dan nog goed is dan betwijfelde wij. Besloten om dan toch maar niet naar Quadelest te gaan. Doen we nog wel een keer als het goed weer is. Hierna zijn we naar een grote Carrefour (grote supermarkt) gereden. Daar de auto geparkeerd en eerst wat gegeten want het was ondertussen al weer 13.30 uur geworden. Hierna de supermarkt ingegaan, we hebben hier alleen maar gekeken en niets gekocht. Daarna zijn we weer naar de camping gereden. Om 17.30 uur waren we weer op de camping. Morgen gaan we nog even een appartement bekijken hoe het eruit ziet. Wie weet hebben we ooit nog wel eens een appartement nodig.  

                        

 

4 maart.

Eerst even naar huis gebeld want mijn moeder was/is jarig vandaag(77 jaar). Het regent op het ogenblik. Vanmiddag zijn we naar een appartement gaan kijken waar Jannie en Herman hun zoon en familie de komende week gaan verblijven. Het is een heel mooi appartement. Het is appartement Las Conchas. Het is op de eerste lijn dus je kijkt zo het strand op. Heel mooi. Even wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de camper. Het wordt wat kouder.

5/6 maart.

Naar het kindercarnaval geweest, was best leuk om kleine en grote verkleed te zien.Beide dagen een grote wandeling gemaakt. Lekker weer. Nog even onderweg wat gedronken

                  

                   

 

7/8/9/10 maart

Het weer is minder geworden, we hebben geen zon, 1 dag regen gehad. We lopen wel elke dag een heel stuk dus we blijven wel in beweging. Ik heb zelfs mijn winterjas aan. Volgende week hopen we weer op mooi weer.

11 maart

De laatste inkopen gedaan voor de komende  twee dagen, schmink, pruik, panty, laarzen. We zijn er klaar voor. Carnaval. Alaaf.

12 maart

Ons voorbereid voor de avond. Om 19.30 uur verzamelen. We waren met 7 personen. We kwamen binnen in de zaal en er was nog een tafel vrij. Wij gingen daar zitten en we kregen een ober die ook Nederlands/Vlaams sprak. Dat was wel makkelijk maar ja als je eenmaal wat besteld had dan wisten ze al wat je wilde hebben. De avond was heel gezellig en druk. Veel muziek en dans.

We kwamen binnen en toen stond er op het podium een steelband te spelen, bestaande uit alleen dames. Hierna werden diverse missen voorgesteld. Er kwamen ook dansgroepen uit Benidorm en Calpe. De plaatselijke drumband kwam ook nog optreden. Deze carnavals avond was bedoeld voor de bevolking van Calpe, vandaar dat ook veel plaatselijke verenigingen hun kunnen lieten zien.Zeer verrassend.

Rick had ook nog zijn huis dier bij hem. Hij had zijn fret meegenomen en kon de dames weer aan het schrikken maken. Helaas was het geen echte fret maar een namaak, maar het leek echt. Ondertussen kwamen the Prospectors op. Dit was een optreden van twee mannen die country muziek speelde. Heel goed. Hierna kwam de beste groep van de avond. Show and Marchingband Querbeat. Deze groep was hier vorig jaar ook geweest en toen waren ze al goed, maar dit jaar hebben ze zichzelf weer overtroffen. Het is een groep van 25 personen. Allen spelen uiteraard een instrument en lopen te springen, te hossen noem maar op, maar de muzikaliteit gaat niet verloren. Deze avond gingen ze ook zingen. Ze hadden een speciaal nummer geschreven voor de Spaanse voetbalkampioen. Zingen kunnen ze dus ook al. Nogmaals het beste optreden van de avond.  Hierna kwam nog een optreden van musica  Die Ratsherren. Dit was een groep mannen die ook heel goed speelde en zongen. Ook heel goed optreden.  

                   

          

13 maart

Het Duitse carnaval in Calpe. Allereerst hoe zouden we allemaal verkleed gaan. Wij gingen als, Bert als Indiaan en ik (Anja) ging als piratenvrouw. Rick ging als dokter, Maritta als Clown, Jeannine ging als tsja ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven. Pieter had alleen een bril op. De rest ging gewoon als zichzelf. Een heleboel mensen op de camping moesten foto’s nemen, want wat doen die malloten. Wij op weg naar de hal weer. Het programma was anders dan de vorige avond. Die Ratsherren kwamen weer, Show and  Marchingband  Querbeat. O-town-player. Dit is een groep van denk ik 15 mannen die dansen. Ze hebben van dit jaar het thema  Apen. Ze hadden allemaal een apenpak aan en maakten ook het geluid van apen, maar dansen dat ze kunnen. Fantastisch. Er kwam tussendoor ook een Afrika show, dans. Ook heel erg goed. Er kwam vanavond ook nog een bekende Duitse zanger Wolfgang Petry. Dit was ook goed. Het Duitse  publiek ging helemaal uit hun dak. Het slotstuk van de avond was weer de Querbeat band. Hier ging de hele zaal plat voor. De mensen stonden op de banken, tafels om niets te hoeven missen van wat deze mensen uithalen in de zaal. Volgend jaar weer.  

                   

            

          

14 maart

Het is nu maandag en we hebben uitgeslapen wat boodschappen vandaag gedaan nog even in de zon gezeten.  

15/16

Dinsdag was het niet zo heel erg goed weer. Weinig gedaan. Woensdag weer naar de wekelijkse markt en even koffie gedronken bij Flandes en tegelijk gereserveerd voor vrijdagmiddag. Vanavond koffie drinken bij Jannie en Herman.

17 maart

Vandaag de eerste dag van de Fallas Feesten in Calpe. Vanmiddag om 13.30 uur Sardines Sangria eten en drinken, gratis. Vanavond is er ook vuurwerk. Misschien horen we er nog iets van. Het was weer lekker zei Bert. Morgen is er Paella eten. Ben benieuwd of dit ook gratis is, maar daar gaan we wel vanuit.  

                  

                  

18 maart

Bert heeft Witloof met hesp gegeten en ik spaghetti bij Cafetaria Flandes, een prima tent om te eten en goede bediening nog even op de foto met Carline de eigenares.  Hierna zijn we naar de Fallas feesten gegaan want er zou gratis paella uitgedeeld worden. Dit werd ook gedaan maar er stonden zoveel mensen dat we maar rechtsomkeert naar de camping zijn gegaan. Bij de camper aangekomen zijn we lekker in de zon gaan zitten. Morgen naar Jalon naar de markt samen met Pieter en Janine.  

     )           

             

19 maart

Vandaag naar Jalon geweest, het was heerlijk weer. Eerst over de markt en toen het Belgische café in. Koffie drinken en toen een canja (biertje) de wereld beroemde vis boer van de Costa Blanca was ook weer aanwezig met zijn lekkere haring vers van het mes. Heerlijk. Deze visboer staat nu ook in Calpe bij Maxkoop.  

              

         

20 maart

Vanmorgen om 8.45 uur opgestaan zodat we nog even wat konden eten en Bert zijn medicijnen kon innemen. Om 10.45 uur kwamen Jannie en Herman. We moesten nog even wachten op Janine en Pieter en dan konden we op weg naar Hotel Marisol waar we gaan brunchen. Hier aangekomen werden we ontvangen door de manager die Nederlands sprak, we werden naar onze tafel gebracht en tot onze verbazing waren de andere Belgen ook aanwezig. Wij kregen de tafel voor hun. Wij gingen zitten aan onze tafel en kregen een glaasje Cava Spaanse champagne als aperitief aangeboden. Heel leuk. Hierna konden we aanvallen aan het buffet. Het buffet was zeer uitgebreid. Koud en warm. Salades, Paella, Musaka, Karbonade enz. Er was voor ieder wat wils. Er waren ook diverse vissoorten. Bert heeft zich tegoed gedaan aan vis. Het was een mooi en lekker buffet en je kon uiteraard zo veel nemen als dat je zelf op kon. Er stond ook nog een hele tafel met toetjes. Bavarois, Pudding. Je kon het niet opnoemen of het stond erbij. Nou ja 1 toetje stond er niet bij en dat was een dia toetje. Bert gevraagd of er misschien yoghurt was. Hij kreeg twee bakjes yoghurt, dus Bert ook weer blij. De brunch was heel leuk en voor herhaling vatbaar. Na de brunch zei Janine we hebben nog een lekkere wijn koud staan dus die moeten we nog even opmaken. Zo gezegd zo gedaan. Het is niet gebleven bij wijn er is ook nog bier gedronken. De buren van Janine en Pieter kwamen er ook nog even bij. Het was heel gezellig. Om 18.30 uur werd het frisser en moest er natuurlijk ook weer gegeten worden en sport gekeken worden. Dus we zitten nu lekker in de camper.  

 

 

            

             

         

 

21/22 maart

Bert voelt zich niet helemaal lekker. Is erg verkouden en heeft moeien benen. Hij ligt nu ( 22 maart 15.00 uur) op bed. Morgen zouden we naar Benidorm gaan maar dat hebben we maar afgezegd. We zien wel hoe het loopt. Het zal wel weer beter worden. Vandaag moest ik om 10.00 uur bij de kapper zijn voor coupe soleil. Het is gelukt.

23 maart

Het heeft de hele nacht hard gewaaid en geregend, maar in ochtend was het droog.

Bert is vandaag 64 jaar geworden Hiep Hiep Hoera en de griep verminderd ook, dus we gaan de goede kant op.  

24 maart

Vandaag de hele dag binnen gezeten.

25 maart

Vandaag weer boodschappen gedaan, het weer is bewolkt. Volgende week wordt het beter. We wachten af. Volgende week woensdag hebben we een auto ter beschikking dus gaan we even kijken bij Camping Marjal in Guardamar del Sugura en misschien nog even naar Benidorm maar dat zien we wel.

26 maart

Vandaag veel binnen gezeten. Bert knap weer op. Hij heeft eigenlijk alleen nog ’s nachts last van hoesten en veel slijm ophoesten. Misschien maandag even naar een dokter maar dat zien we dan wel weer.

27 maart

Vanavond naar een concert van  Romy Baker Big band geweest. Deze bigband zou nummers spelen van Glenn Miller. Helaas we hebben denk ik 4-5 nummers van Glenn Miller gehoord. De band begon met nummers te spelen van Benny Goodman, mooie muziek. Hierna kwam er een zangeres die eigenlijk niet kon zingen. Zij zong geen nummers in de stijl van Glenn Miller. Hierna kwam de Bigband weer en begon weer andere nummers te spelen. GEEN GLENN MILLER. Er kwam ook nog een pauze en hierna gingen ze een poging doen om Glenn Miller te spelen. Zo gezegd we hebben 4-5 nummers gehoord. We zijn maar om 10.15 uur weggegaan. De bandleider/presentator stond erbij alsof hij gedronken had. Hij kondigde de nummers aan maar je verstond hem niet of het nu in het Engels ging of in het Duits. jammer. Er gingen ook al mensen eerder weg. Hij speelde niet in op het publiek. Het had zo mooi kunnen zijn.

28 maart

Vanmorgen ontbeten en daarna naar de Hollandse huisarts geweest. Bert had toch nog wel last van veel hoesten, veel slijm en nog diverse andere dingen. Uitgelegd aan de dokter wat er aan de hand was en nu heeft hij medicijnen gekregen waaronder een antibiotica kuur. Donderdag moet het eigenlijk weg zijn of in ieder geval een heel stuk minder zijn anders moesten we weer terug komen. Het is ongeveer 25 graden dus heerlijk warm.

29 maart

Lekker in de zon gezeten. Bert is weer bijna hersteld.

30 maart

Vanmorgen met de auto naar camping Marjal gereden in Guardamar sur Sergura. Dit ligt onder Alicante. Mooie camping, grote plaatsen. Hierna teruggereden naar Benidorm. We wilden naar de oude stad maar reden in eerste instantie veel te ver. Even gevraagd en toen moesten we terug. We zijn door de oude stad heen gelopen en zijn toen weer naar Albir om even een lekker broodje kroket gegeten en toen weer terug gereden naar Calpe. De auto gelijk teruggebracht naar Jannie en Herman. Gelijktijdig ook afgerekend.

31 maart

Vandaag heerlijk weer boven de 30 graden in de zon. Heerlijk, nog even gezwommen in het zwembad. Vanmiddag pentanque  gespeeld met Pieter en Jannine. Om 18.00 uur zouden we bij de WOK gaan eten. Wij waren om 18.00 uur klaar maar Pieter en Jannine zaten nog met de buurtjes op visite. Om 19.00 uur waren ook hun klaar. De Wok is een prima restaurant en niet duur. Er was van alles vis, vlees, toetjes, ijs. Voor ieder wat wils. Er was ook een Nederlands sprekende kok. Deze had in Arnhem gewerkt en nu in Calpe. Voor herhaling vatbaar. Morgen om 09.00 uur op staan want Pieter en Jannine gaan dan weg. Het zal wel wat later worden Pieter kennende. We zien wel.  

                     

Spanje Deel 1
Spanje Deel 2  
Spanje Deel 3
Spanje Deel 4
FOTO'S