Overwinteren 2013-2014

Portugal

 

 

 

 

    

 

 

 

Vrijdagochtend 6 december zijn we weggereden uit Lathen om via De Wit in Schijndel (een campingaccessoires zaak) in Udenhout uit te komen. We waren daar om een uur of vier. Na eerst wat gepraat te hebben heeft Bert een klein verhaaltje verteld aan de kleinkinderen dat Sinterklaas nog wat bij ons had afgegeven voor Amber en Brend. Beide waren heel blij dat ze nog wat kregen voor Sinterklaas. Na de kadootjes uitgepakt te hebben had Sinterklaas voor ons ook nog wat achtergelaten bij hun. Dus wij ook blij en hebben Sinterklaas dan ook hartelijk bedankt voor de leuke spullen.  In de middag zijn we naar PukenMuk gereden, dat is een kinderspeeltuin (binnen) de mannen gingen op autojacht. Om 17.00uur waren de mannen weer terug, kinderen nog wat patat gegeten en op naar huis want om half acht was er een tafel gereserveerd bij Slim 82, een tapasrestaurant. We hebben daar lekker gegeten en goed en veel, je kon daar eten zo veel je wilden alleen je kon twee gerechten per keer uitzoeken en bestellen. Na acht keer wat besteld te hebben hadden wij ons buik vol. Nogmaals het was heel erg lekker, bedankt hier nog voor.

 

Zondag 8 december

 

We zijn om 11.00 uur weggereden uit Udenhout en alles ging voorspoedig, we wilden vandaag voorbij Parijs komen omdat het dan lekker rustig is maar hoe dichter we bij Parijs kwamen hoe drukker het werd. Normaal stuurt tomtom je via de ringweg, ik dacht dat dat ook zo ingegeven was maar het blijkt dat tomtom ons naar de binnenring stuurden, en druk en het werd drukker, 4 banen dik vol met auto’s en alles gaat kriskras door elkaar, ik ben maar achter in gaan zitten want die Fransozen rijden maar raak. Hierdoor kwamen we ook veel later aan dan gepland. In het donker, camperplaats uitgezocht die bleek midden in een weiland te liggen en er was niets te zien dan maar weer doorrijden. We hebben overnacht bij een Camping in Chartres, deze camping was dicht maar er was een stoep voor de camping en daar hebben we de camper opgezet. Lekker geslapen.

 

Maandag 9 december

 

Vanmorgen om 08.00 uur de wekker en twee plaatsen uitgezocht waar we eventueel zouden kunnen overnachten, ze lagen boven elkaar dus niet zo gek ver uit elkaar. Wij rijden naar de eerste plaats toe en wat  tomtom ook  vandaag weer had hij moest de snelste weg rijden maar we gingen weer door de weilanden, bochtje naar links, bochtje naar rechts. Dit is toch geen doen. Op de camperplaats aangekomen hebben we besloten om hier maar te blijven staan. De andere plek was nog eens 70 km verder, tja op de kaart staan ze boven elkaar, ze raakte elkaar maar in werkelijkheid lag  Chatain-Besson langs een hele andere weg. We blijven hier staan en gaan morgen op weg naar de Spaanse grens en we letten morgen zelf wel goed op, want tomtom wil toch weer andere wegen nemen die helemaal niet nodig zijn.

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 10december

 

Vanmorgen weggereden Chatain-Besson, rustige stelplaats, klein dorpje. Vanmorgen ook nog even tv gekeken en toen op weg. Onderweg nog een paar keer gestopt en op de parkeerplaats waar we koffie gedronken hadden zei Bert even het nieuws kijken, maar helaas wel voldoende bereik 70% maar geen beeld nog eens proberen nog steeds niet dan vanavond maar weer kijken. We staan nu boven op een berg bij Bilbao, je kijkt zo naar beneden Bilbao in en achter ons zijn bergen. Normaal gesproken is er hier ook stroom maar de echte camperplaats is gesloten. Hier zijn 85 plaatsen met stroom. Kosten weten we niet. Wij hebben hier even gezocht en toen kwam de politie ons tegemoet en heeft ons op het parkeerterrein gezet en het is hier veilig want het politiebureau is hier om de hoek. Dus we blijven hier maar gewoon staan.
Bilbao-Kobetas, calle de monte cobetas.  

   

 

Woensdag 11 december

 

Na een onrustige nacht van storm en herrie bovenop de camper van de schotel zijn we vanmorgen om 09.00 uur weggereden. Heel veel wind onderweg. We waren er ook achter gekomen dat de tv het niet meer doet. Schotel geeft voldoende signaal af maar de tv laat niets zien dus besloot om een camperdealer op te zoeken. Hier naar toegereden en gevraagd of zij hier iets aan konden doen. De vrouw die in de winkel stond kon geen andere taal als Spaans, ze heeft iemand gebeld die Engels kon. Het probleem uitgelegd en over en weer gepraat totdat Bert en ik iets tegen elkaar zeiden en toen zei die man aan de telefoon spreekt u Nederlands, ja hij zei dat spreekt een heel stuk makkelijker. Hij heeft een monteur gebeld en die zou er binnen 10 minuten zijn. Dit was ook het geval jammer genoeg kon hij ook niets doen. Hierna weer verder gereden naar een overnachtingsplaats die we hadden uitgezocht. Helaas was dit niets, wij wilden hier in ieder geval niet staan. Dit was bij een camping in Tordesillas hier kon je voor de camping aan het water staan. Wij vonden dit niets dus zijn verder gereden naar een andere camperplaats in Zamora. Hier waren twee camperplaatsen. De ene camperplaats was bij een rotonde, die vonden wij niets maar er was er nog een. Daar staan we op dit moment. Het is bij sportvelden, diverse sporten voetbal, ouderen gymtoestellen en nog veel meer. Het is geen officiële camperplaats maar we zien wel. Morgen gaan we richting Porto. Het is nog zo’n 350 km dus dat moet te doen zijn.  

  

 

 

 

 

Donderdag 12 december

 

Vanmorgen om 09.30 uur weggereden. Het had vannacht zeker 6 of 7 graden gevroren. Vanmorgen om 08.00 uur vroor het nog 5 graden. De weg waar we op rijden is rustig, bijna geen verkeer. Het is een nieuwe weg. Onderweg even een koffie gedronken en omdat het in Portugal 1 uur vroeger is kwamen we hier om 13.30 uur al aan. We staan nu op camping Villa Nova de Gala in Madalena. Eerst nog brood gekocht maar dat is niet zo lekker dus morgen zien we wel verder. Het heeft hier even geregend maar is nu weer droog. 

    

 

 

Vrijdag de 13 december

 

Na een nacht van regen was het vanochtend even droog.  We gingen om 10.00 uur met de bus naar Porto. Na even in de stad rondgelopen te hebben en gezien te hebben dat alles zwart was van het vuil hebben we de city tour bus genomen en de route Historical tour genomen. Deze tour was leuk. Intussen heeft het af en toe geregend. Daarna zijn we wat gaan eten en toen ging het echt hard regenen en zijn we terug gegaan naar de camper. Laika uitgelaten en voor de rest van de dag vanaf 16.00 uur in de camper gezeten en gekeken en geluisterd naar de regen. Porto viel mij tegen ik had het veel mooier verwacht, als het weer zo blijft gaan we zondag weer verder of eventueel morgen al.  

           

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 december

 

Gisteravond besloten dat we vandaag wegrijden uit Porto op weg naar ergens onder Lissabon. Onderweg zeiden we zullen we nog naar Fatima gaan. Ja, laten we dat maar doen. Daar aangekomen op P2. Hier zijn 7 camperplaatsen. Wc op de parkeerplaats zijn tot 19.00 uur open. Even gegeten en toen naar het plein gegaan.  Daar aangekomen zijn we de kerk in geweest, was wel mooi maar kaal. We hebben nog even een tijdje rondgelopen en hebben nog wat dingentjes gekocht, koffie gedronken en toen weer terug naar de camper. Het weer was vanochtend wind en koud, nu lekkere temperatuur.  

                  

 

 

Zondag 15 december

 

Vanmorgen vertrokken uit Fatima, goede overnachtingsplaats, schoon. We zouden vandaag naar Sagres rijden, gedeeltelijk tol en gedeeltelijk N-wegen. Dit hebben we ook gedaan, maar het maakte qua weg niet veel uit het is alleen goedkoper. Ondertussen moesten we natuurlijk ook nog tanken dus we zijn de weg afgeslagen richting Porto Covo, rijden en rijden maar nog steeds geen tankstation en ja hoor bijna in porto Covo kwam er een benzinestation, daar getankt, zo dan zitten we weer vol. We zijn Porto Covo ingereden en zagen een aantal campers staan, Bert zei ik rij nog even door kijken of we aan de zee kunnen staan om wat te eten. Zo gezegd zo gedaan. We staan nu op een parkeerplaats waar al een Fransman en een Engelsman stonden. We hebbend daar gegeten even Laika uitgelaten en toen zeiden we kunnen hier eigenlijk gewoon ook blijven staan en dat hebben we dan ook gedaan, even lekker door de duinen gelopen naar het dorpje en nog even lekker buiten gezeten.  

                   

                 

    

 

 

 

Maandag 16 december

 

Vanmorgen met de zon vertrokken richting Sagres, hier aangekomen zijn we eerst naar het zuidelijkste puntje van Europa gaan kijken, hier kon je ook overnachten. Hebben we niet gedaan, daarna zijn we naar een fort geweest, interessant hier kon je ook overnachten maar dat leek ons ook niets. We zijn doorgereden naar  Lagos en staan nu bij het Estadion Municipal. Kosten 3,00 euro per dag en als je meer als 3 dagen blijft kost het 2,50 euro per dag. Sanistation is aanwezig, douches en wc kan je gebruiken van het stadium. We blijven hier staan, nog even gepraat met een Nederlandse man die hier al drie jaar komt. Morgen even naar het dorp en dan denk ik overmorgen naar Albufeira waar de tot na nieuwjaar zullen blijven staan.  

             

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 17 december

 

Vanmorgen om 09.00 uur stond er een mevrouw voor de camper om het overnachtingsgeld te innen. Daarna ontbeten en op weg naar het dorp Lagos. Eerst even een lekker bakje koffie gedronken in het dorp en daarna op zoek naar de vvv. Hierna naar het fort  gelopen en  binnen geweest, helaas was dit het niet waard. Daarna nog door de kleine straatjes gelopen en weer terug naar de camper. Laika eten gegeven en nog even uitgelaten en toen besloten om verder te rijden naar Albufeira. Hier aangekomen, over het terrein gelopen en toen kwamen we nog oude bekende tegen uit Calp. Even staan praten en daarna een plek uitgezocht. Alles neergezet en gaan eten. Nu zitten we in de camper. Tevens het kerstdiner bestelt. Op de camperplaats is een Belg en een Zweed die dat geregeld hebben, een 4 gangen diner incl. drankjes voor 15,00 euro dus daar kunnen we niets van zeggen.  

                         

 

 

 

Woensdag 18 december

 

Vandaag naar de Lidl geweest en wat boodschappen gedaan.

 

Donderdag 19 december  

 

Vanmorgen eerst naar de markt geweest om vis te kopen, helaas was er niet veel aanbod en wat er lag vonden we er niet zo goed uit zien, dus hebben we niets meegenomen. Teruggekomen in de camper was het weer gaan regenen en regenen dit duurde tot ongeveer 13.30 uur en toen zijn we op de fiets naar het oude centrum gegaan. Wat een heuvels hebben ze hier gelukkig hebben we ondersteuning maar dan nog. Lekker koffie gedronken en nog een vingerhoedje gekocht en toen weer terug, tja hoe weer terug komen, even gevraagd en toen waren we zo weer terug op de camperplaats. We hebben wel uit voorzorg wel de luifel ingehaald omdat het begon te waaien.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 20 december

 

Eerst nog wat boodschappen gedaan en toen wilden we in de zon zitten maar de zon was bij ons alweer weg. Bert zei ik ga eens kijken of er ergens nog een andere plek is. We staan nu aan de andere kant dus Bert hoefde alleen maar naar achteruit te rijden. Dus dat hebben we maar gedaan. Alles weer omgezet.  

             

 

 

 

Zaterdag 21 december

 

Vanmorgen eerst lekker in het zonnetje gezeten, koffie gedronken, gegeten en toen weer naar het centrum gereden. Even in een ander winkelcentrum gekeken en toen zijn we ook nog met een treintje mee geweest. Helaas was dit niet veel bijzonders. Hierna weer terug gereden naar de camperplaats. Nog even lekker in het zonnetje gezeten.

 

Zondag 22 december

 

We werden wakker en de zon scheen al lekker, we doen vandaag helemaal niets dan alleen maar lekker in de zon zitten.

 

Maandag 23 december.

 

Vandaag de boodschappen gedaan voor de Kerst, we dachten dat het niet druk zou zijn maar we vergiste ons. Daarna nog in de zon gezeten.

 

Dinsdag 24 december

 

Vanmorgen uit het raam gekeken en toen zagen we al dat de zon niet te voorschijn zou komen. In de loop van de dag ging het waaien en het waait nu nog. We hebben ook de losse satelliet antenne opgezet dat leek ons beter.

 

Woensdag 25 december 1ste kerstdag.

 

Vannacht heeft het gestormd en geregend. Geen Kerstweer. Nu zitten we tv te kijken.

 

Donderdag 26 december tweede kerstdag  

 

Vanmorgen scheen de zon, dus de aanhanger op orde brengen. Alles eruit gehaald en alles weer gerangschikt. Daarna nog lekker in het zonnetje gezeten. Om 19.00 uur verzamelen bij het hek om te gaan eten. Met ongeveer 50 man/vrouw gingen we op weg naar het restaurant, het was 2-3 minuten lopen. We kregen als eerste een soort aardappelsoep, daarna kregen de mensen die vis besteld hadden zalm en de mensen die vlees besteld hadden drie flinterdunne lapjes vlees. Daarna nog een toetje dat bestond uit een bolletje ijs en iets van kokos met iets zwarts eromheen. Daarbij kreeg je een halve liter wijn, water of iets anders erbij. Dit alles voor 15,00 euro per persoon. Na het eten werd er nog muziek gespeeld door twee Zweden eentje op accordeon en op gitaar, klonk leuk.  

                

 

 

Vrijdag 27 december

 

Vanmorgen opgestaan en het was bewolkt en het kon ieder moment gaan regenen. Het was even droog en toen hebben we een paar boodschappen gedaan, toen we de Lidl uitkwamen regende het weer. Er komt ook weer wind op zetten.

 

Zaterdag 28 december.

 

Zon, dus de was gedaan met onze nieuwe wasmachine.  

    

 

 

Zaterdag 28 december

 

We zitten al een uur zonder stroom, net toen GTST begon ging het licht uit over het hele terrein ook geen internet meer. Ben benieuwd hoe lang dit nog duurt. Om 10.00 uur hadden we weer stroom. Achteraf bleek dit ook weer voor niet te lange tijd want ’s nachts is het er weer geen stroom en in de ochtend om 08.00 uur weer.

 

Zondag 29 december

 

Vanmorgen opgestaan en wat bleek de stroom was er weer af, kunnen we niets aan doen dus eerst ontbeten en daarna mijn broer gefeliciteerd die werd vandaag 56 jaar. Daarna ontbeten, en Laika uitgelaten. En de stoelen buiten gezet en lekker in de zon gezeten. Het is de eerste dag dat de hele dag de zon schijnt dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Overdag is de stroom diverse keren er af gegaan. ‘s-Avonds hebben we 1,5 uur stroom gehad en nu is het er weer af.  Ben benieuwd hoe het morgen is.

 

Maandag 30 december

 

Vandaag de eerste hele dag zon gehad, heerlijk. Niet veel gedaan, alleen wat boodschappen.

 

Dinsdag 31 december

 

Vanmorgen eerst de camper een beetje opgeruimd, en daarna naar het winkelcentrum wat hier in Albufera is. Een stofzuiger zou toch wel handig zijn want om met een borstel je vloer te moeten doen dat is ook niets, dus gekeken naar een goedkope en kleine stofzuiger. We hebben er 1 gevonden. Even wat gegeten in het winkelcentrum en dan weer terug naar de camper. Vanavond oudejaarsavond, we gaan twee maal het nieuwe jaar in. Eerst de Nederlandse tijd en dan de Portugese tijd. We lopen hier namelijk een uur achter. Geen oliebollen of appelflappen vanavond, is hier niet te krijgen en zelf bakken daar beginnen we maar niet aan.

 

Zie overwinteren Spanje 2014