ACSI 2016 Tsjechië

Zuid-Bohemen

 

 

 

 

 

Wij hadden ons via Jan en Ria Duijvekam ons aangemeld als ACSI inspecteur, van ons tweën is Anja de inspecteur, we hadden een kennismaking zaterdag op

19 maart in Andelst dus vroeger weg uit Spanje. Veel gehoord en gesproken met andere inspecteurs die het al jaren doen. We kregen een doos met allerlei boeken en bladen mee die de ACSI verspreid.

 

De volgende afspraak was op 30 april in Andelst voor een instructie dag voor het invullen van diverse formulieren en kregen weer nu twee dozen spullen mee o.a. Poloshirts, Bodywarmers, mappen met de 31 campings die we moeten inspecteren en nog veel meer. We willen dit in de maand juni doen met een uitloop in juli.

 

 

We zijn nog bij de inspecteur Hamstra in Stadskanaal geweest om het een en ander te vragen over de campings e.d. was zeer nuttig. We zijn begonnen met het uitzetten van de route via de coördinaten in autoroute 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anja is bezig met de 31 campings te bekijken of daar bijzonderheden tussen zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De camper staat klaar om morgen 3 juni naar Tsjechie te vertrekken, we gaan eerst Berlijn bezoeken daarna naar Praag. We moeten op 18 juni bij de eerste camping zijn.

 

vrijdag 3 juni

 

Om 11.00 uur vertrokken we richting Berlijn. Alles is goed gegaan alleen de tomtom haalde rare streken uit. Zo zie je dat je nog maar 40 km moet rijden je draait je om en kijkt weer is het weer 80 km. Ik snap tomtom niet meer maar we zijn er gekomen. Eerst gekeken op een camperplaats maar deze was helemaal vol hierna doorgereden naar de Jachthaven van Braunschweig. Voor een nacht je goed te doen.

Vandaag gereden is: 377 km.

 

 

zaterdag 4 juni

 

Om 10 uur weer op weg vanuit Braunschweig naar Berlijn. Even gestopt bij de oude oost Duitse grensovergang van Helmstedt. Verder gereden en om circa 13.30 uur kwamen op de camping in Berlijn  aan. We hadden alvast een plekje opgezocht en de camper neergezet. Ons ingeschreven om 15.00 uur, wat gedronken en gegeten en toen de fiets gepakt naar Spandau. Druk plaatsje er was van alles te doen, als je van Gotic houd. Hierna weer teruggereden naar de camping.
Morgen gaan we richting Berlijn met de fiets.

 

We staan op camping City Camp 1 kosten 25,00 euro per nacht je kan maar net 2 stoelen en een tafel neerzetten en dan komt de volgende camper.

Afstand vandaag gereden is:  240 km

 

 

 

 

 

 

 

zondag 5 juni

 

Bert had de wekker gezet om 09.00 uur maar helaas niet het knopje van de wekker aangezet dus was het half tien. Maakt ook niets uit maar ja. Ontbijten en  Laika uitlaten en dan op weg naar Berlijn. De camping ligt aan een kanaal en het fietspad naar Berlijn naar stadsmitte. Leuke route van 10 kilometer langs allemaal vakantie/weekendhuisjes en zo waren we binnen een half uur in het stadsmitte. Fietsen neergezet bij de Brandenburger Tor.  Alles was met hekken afgezet want er was een bio markt achter de Brandenburger Tor . Wij wat rondgekeken en toen besloten om een stadrondleiding met de bus te maken. Wij naar een punt waar ze kaarten verkochten en de bus ging gelijk weg. We hadden dus geluk. Halverwege de route moest de bus stoppen want er was een stertocht uitgezet door fietsverenigingen in en om Berlijn voor meer fietspaden. Er waren 78.000 fietsers die daar aan meededen. Ze hadden gezegd duurt een minuut of 10 na een half uur zijn we van we gaan maar lopen naar checkpunt Charlie. Tijdens het lopen twee hoos buien op ons dak gekregen. Eerst op de kaart gekeken en toen maar lopen. Het was verder dan we dachten. We zijn toen eerst maar terug gegaan naar de Brandenburger Tor om onze fietsen op te halen en daarna zijn we naar Checkpunt Charlie gereden en naar de Oude Berlijnse muur . Dat was onze dag in Berlijn veel gezien en gelopen en nu hebben we gegeten op de camping.

2 halve liter Berliner Kindl, 2- 7up en twee maal eten 18,80 euro. Dat viel mee.  Even gaan douchen dit viel tegen voor 25,00 euro per nacht verwacht je toch wel een goede douche. De straal van de douche ging overal heen behalve de goede, je moest iedere keer je hand voor een cirkeltje houden en dan kreeg je weer water. Jammer. Bert is ook gaan douchen en die had een goede douche, dus ik had weer de verkeerde gekozen.

 

 

 

maandag 6 juni

 

Gisteren besloten om vandaag naar Dresden te gaan. Het is 205 km dus niet zo ver.

 

Vandaag om 10 uur weggereden uit Berlijn onderweg was het niet zo druk dus we konden lekker doorrijden. Om 15.00 uur kwamen we op de camperplaats City Herberg in Dresden aan. Een aanrader 500 meter van het oude stadscentrum. Eerst wat gegeten en toen zijn we gaan lopen naar de oude stad. Een oude stad die in de oorlog op 13 februari 1945 door de geallieerde plat gebombardeerd is. Je ziet dat er een hoop gebeurd is maar er staat ook nog heel wat in de steigers. Tegen het eind van middag zijn we even een pilsje gaan drinken bij een Brasserie, bleek dat dat bij het Hilton Hotel behoort dus de prijs was aan de hoge kant. Wij liepen richting de camperplek toen we allemaal politieauto’s aan zagen komen. Bert ging vragen wat er aan de hand was. Er bleek een Pegida bijeenkomst te komen en ook nog een demonstratie dus daarom waren er zoveel politie agente, maar we hoefden ons geen zorgen te maken. Hierna zijn wij naar de camper gegaan. Gegeten en nu zitten we nog lekker buiten.

 

 

dinsdag 7 juni

 

Eerst een tijdje voor de camper gezeten en in de middag nog even het nieuwe Dresden in geweest. Veel en moderne winkels.

Mooie parken bij de camperplaats

 

 

woensdag 8 juni

 

Vanmorgen ingepakt, sleutel en kaart teruggebracht en weer 20,00 euro  borg terug gekregen. Vanmorgen zijn we eerst naar de bekendste Molkerij Pfund in Dresden geweest. Hier zijn hele oude mozaïek tegels te zien. Dit was ook zo. Tevens verkocht dat bedrijf ook kazen, mosterd, aardewerk, chocola en zeep.

Het was leuk om te zien. Hierna zijn we op weg gegaan naar Praag. Camping ingegeven in tomtom en rijden maar. Bij de grens nog een vignet gekocht want dan hoeven we niet op te letten waar we wel en  niet kunnen rijden. In de buurt van Praag ging tomtom van de camper een andere kant uit als de navigatie op de telefoon. Toch maar even stoppen of we wel goed gingen. Wat bleek in beide tomtoms  stond een andere camping dus dat klopte wel dat de ene rechtsaf wilde en de andere rechtdoor. Een navigatie uit gezet en naar de Camping gereden. We staan nu op Autocamp Dana in Praag met de tram kunnen we in 10-15 minuten in Praag centrum zijn. Camper op een plek neergezet maar we hebben nog steeds geen tv maar wel razend snel internet dus we kunnen weer een beetje update.

 

donderdag 9 juni

 

Vanmorgen kaartjes gekocht bij de receptie voor de tram 17, 96 czk (3,55 retour 2 pers.) naar centrum Praag . Hier uitgestapt en we zijn eerst naar de Karelsbrug gelopen, dat is de bekendste brug van Praag. De Karelsbrug is het symbool bij uitstek van Praag. De brug verbindt de twee historische wijken Stare Mesto en Mala Stana. Met de bouw van de huidige brug werd in de tijd van Karel IV (tweede helft van de 14de eeuw) begonnen. De burg was begin 15ede eeuw onder Wenceslaus IV klaar.

De Karelsbrug, die op 16 pijlers steunt, had veel te lijden van de vele overstromingen en van het watergeweld van de Moldau en twee doorgangen moesten in 1890 worden herbouwd. Het uitzicht vanaf de panoramische voetgangersbrug 516 meter lang en 10 meter breed is overweldigend. Aan weerskanten van de brug staan machtige torens; vroeger maakte het gehele complex deel uit van de verdedigingswerken van Praag. Het monumentale, gotische aanzicht van de brug wordt verfraaid door dat wat men een openlucht beeldengalerij zou kunnen noemen; 30 beelden en beeldengroepen die de magische sfeer van Praag en de schitterende panoramische uitzichten nog extra luister geven. Toen in 1657 een bronzen Kruisbeeld dat hier al sinds de 14de eeuw had gestaan werd gerestaureerd, begon men met het versieren van de brug met beelden en beeldengroepen tussen 1706 en 1714 werden 26 beelden aangebracht. Het overgrote deel is tegenwoordig door kopieën vervangen, de originelen die van zandsteen zijn gemaakt en dus erg gevoelig zijn voor de zure regen zijn om die reden overgebracht naar het Nationaal Museum. Hierna naar het centrum gelopen waar we diverse gebouwen gezien en van binnen bekeken hebben t.w. Tyn of Mariakerk, Stadhuis, het astronomisch uurwerk, Sint Nicolaaskerk enz. enz.

 

 

 

Vanavond nog even een pizza gaan eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 10 juni

 

Vanuit Praag rijden we naar onze eerste ACSI camping die gecontroleerd moet worden. Het eerste die gecontroleerd moest worden is Guesthouse en Camping Pliskovice. Deze camping is vorig jaar augustus overgenomen door Ton en Nancy. In zo’n korte tijd hebben ze er al heel wat verbeteringen aangebracht. Hiermee was onze eerste inspectie afgerond. Op naar de volgende op naar Camping naar Stare Papirne. Tomtom ingesteld en in de gaten gehouden dat we niet op de verkeerde weg kwamen maar het gebeurde toch. We stonden voor een brug die we niet over konden omdat er paaltjes stonden. Wij de eigenaren gebeld en die kwam gelijk met de sleutel om ons eroverheen te laten rijden. De brug vond ik niet erg veilig maar er konden 20 tonners overheen dus die 3,5 ton van ons was niets. De camping overgelopen en even met de mensen gepraat en toen besloten om hier te overnachten. De camping was leeg dus plaats genoeg. Morgen gaan we naar Moravec een camping die eigenlijk pas 1 juli opengaan maar we komen er langs dus gaan toch maar even kijken.

 

zaterdag 11 juni

 

Vanmorgen richting Camping Moravec. Deze camping gaat pas 1 juli open maar we gaan het proberen, we werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse van de camping. We kregen koffie met wat lekkers. We hebben alles doorgelopen en in orde bevonden. Hierna gingen we naar een motorcamping in Cervena Renice een leuke kleine camping gerund door Nederlanders. Hierna naar Camping Jarovice, dat was wat. Ten eerste was er niemand aanwezig, daarna kwam er een man ergens achter vandaan. Hij was hout aan het versnipperen, de camping was van zijn vrouw maar die was er niet. Wij gevraagd of we de inspectie door konden laten gaan en dat mocht. Alles nagekeken. Sanitair was matig/redelijk, de camping op zich was redelijk alles was eigenlijk matig tot redelijk. We hebben dit jaar nog wel goed gekeurd maar of dat volgend jaar ook nog zo is. Als het aan Bert gelegen had was hij er dit jaar al uit gegooid. Hier zouden we een nacht overnachten maar dat hebben we niet gedaan. We zijn doorgereden naar Camping Vidlak. Hier hadden wij in 2008 ook al gestaan maar dan alleen in de winter met heel veel sneeuw. De camping was aardig vol er waren twee caravan verenigingen die hier een paar dagen overnacht hebben. We hebben eerst ons aangemeld en gezegd dat we de inspectie morgen willen doen het was namelijk al bijna 18.30 uur. We gaan vanavond even kijken op internet en een kopje koffie drinken en dan weer terug naar de camper.

 

 

zondag 12 juni

 

Vanmorgen had Bert de wekker gezet om 09.00 uur. Helaas, hij had niet teveel gedronken, stond de wekker om 08.00 uur. We hadden ook geen zin om er uit te gaan maar ja eenmaal eruit naar de douch ontbijten en Laika uitlaten. Om 10.30 uur hadden we onze afspraak bij de campingeigenaren de fam. Vinke. Alles doorgesproken en alles nagekeken en inspectierapport ondertekent en toen de advertenties. Normaal gesproken deed de vorige inspecteur de papieren achterlaten maar dat wilde wij eigenlijk niet. Na veel gepraat zouden ze nu toch proberen om ze vandaag in te vullen en weer terug te geven. Daarna hebben we de enquête gedaan. 3 Nederlanders en een Deen. Werk weer gedaan en nu lekker van het mooie weer genieten. Morgen gaan we weer op weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maandag 13 juni

 

Vanmorgen afscheid genomen en gevraagd of ze de papieren ingevuld had maar helaas, ze sturen ze wel op. Oké, wij dan zien het dan wel. Hierna zijn we op weg gegaan naar Vranoska Plaz. Dit is een hele grote camping aan een meer met heleboel cafeetjes, barretjes, restaurantjes, diverse sporttoestellen je kan er ook in de bomen lopen. Een gesprek gehad met de eigenaar en de diverse formulieren ingevuld en gewijzigd. Hierna zijn we naar Camp Bitov , deze camping ligt ook aan een meer. Wij zoeken naar de eigenaar en gevonden helaas was deze niet zo enthousiast dat de ACSI  kwam inspecteren want hij moest stoppen met zijn snoeiwerk. Hij zei haast niets en we waren dan ook zo klaar op deze camping. Daarna op weg naar een Country Rose Ranch. Hier aangekomen kwam er een herdershond op ons af. Wij dachten, we blijven binnen zitten want je weet nooit wat hij doet. De eigenaren proberen te bereiken via de telefoon maar helaas we kregen geen aansluiting. Besloten om dan deze maar over te slaan, geen inspectie. Wij naar de volgende camping  Autocamp Jindris. Wij kwamen daar aan en de eigenaar kwam eigenlijk al gelijk aan lopen en was blij de ACSI te zien. Hij vroeg ons waar hij nu kon zien of hij wel in het boekje staat. Wij het boekje gepakt en het hem laten zien. Hij vertelde rond uit over zijn terrein en wat hij er allemaal aan gedaan heeft. Hij heeft een tarief van 11.00 euro per nacht. Het moet betaalbaar zijn voor de Tsjechen maar ook voor andere. We kregen een pilsje aangeboden en hebben de formulieren doorgesproken. We mochten vandaag niet onderteken want hij zei vandaag kost het geld en morgen is het vrij. Dus morgen even terug om alles te laten ondertekenen en om onze broodjes op te halen die om 08.30 uur klaar hangen bij de receptie. Bert probeerde nog een keer de andere camping te bereiken en er werd aangenomen. Het bleek ze waren wel thuis maar hadden niets gehoord. Afgesproken dat we morgen hier naartoe terug gaan. Het is tenslotte maar 17 km. Dus we zien het morgen wel.

 

dinsdag 14 juni

 

Vanmorgen hadden we afgesproken om tussen 09.30-10.00 uur bij Country Rose Ranch maar door het gepraat van de eigenaar van de camping in Jindris waren we aan de late kant. Alles afgehandeld en even alles nagelopen zijn we weer op weg gegaan. We keken vanmorgen op onze email en daar bleek een bericht te zijn van de ACSI. Er was een camping, die in ons gebied lag, die had een bezoek aanvraag gedaan dus daar moesten we langs. Zo gezegd zo gedaan. Het was wel 80 km terug. Daar aangekomen dachten we dat we verkeerd waren want de ingang zag er niet uit, maar bij navraag bleken we wel goed te zijn. De eigenaar werd gebeld en even met hem gesproken en zei dat er iemand over 15 a20 minuten daar zou zijn. Even later kwam er een vrouw aangereden met haar kinderen en dat bleek de eigenaar te zijn. Ze was een beetje nerveus want ze was helemaal niet voorbereid. Ze had ons nog niet verwacht want alles was nog niet klaar, maar ze zou ons vertellen wat ze wist. Zij hadden de camping gepacht en waren begonnen met renoveren. Aan de camping was 30 jaar niets gebeurd. Vroeger was het een topcamping van de omgeving en op een gegeven moment is dit in verval geraakt. Zij  hebben de camping gepacht en willen er weer een topcamping van maken maar dat kost tijd. Ze hadden al heel veel opgeruimd en gesloopt. Ze hadden een gebouw gesloopt en daar een heel mooi, modern sanitair blok van gemaakt. Ook een gedeelte voor de afwas en wasmachine en droger. Er was ook al elektriciteit aangelegd maar er moest nog heel veel gebeuren maar daar zijn ze zich ook van bewust. Ze willen dit jaar en volgend jaar nog een aantal gebouwen slopen en daar bungalows opzetten en tevens willen ze ongeveer 20 caravans kopen voor de verhuur. We hebben ook een aantal suggesties gedaan betreffende waterpunten, licht, vul en losplaats voor de camper, een nieuw receptiegebouw enz. enz.  We hebben in ieder geval gezegd dat we ze voor volgend jaar nog niet opnemen in de gids, want ze kunnen nog niet alles leveren wat ze zelf willen en wat de kampeerder ook wil. Je kunt wel naar de camping want die is open maar nog niet alles is werkend.

Hierna gingen we naar Camping Sever, we hadden mensen over deze camping gesproken en die zeiden een slechte camping die zijn er weggereden. Wij kwamen hier aan en dachten ziet er goed uit, sanitair is verouderd maar was schoon. Er stonden een aantal mensen hier al een paar dagen en die vonden alles goed. Wij vonden dit ook goed dus weer goedgekeurd.

 

 

woensdag 15 juni

 

Vanmorgen ging de wekker om 09.00 uur maar het regende dus dachten we, we blijven nog maar even liggen. Uiteindelijk zijn we toch maar opgestaan en weer op weg gegaan. Op naar de volgende camping. Guesthouse Rajka. Hier waren de eigenaren niet aanwezig, die waren in Nederland maar de moeder van een van de eigenaren wel. Hier een gesprek mee gehad en alles doorgelopen. Ondertekent en papieren voor de advertentie voor de Klein en Fijn gids achter gelaten met het verzoek om te tekenen en deze op te sturen naar ACSI. We hebben nog wel een email gestuurd naar de eigenaar. Hierna naar Autocamp Trebon. Hier eerst gemeld en gezegd dat we van de ACSI waren om de camping te inspecteren. Dit was goed. We vroegen, mogen ons eerst over de camping  lopen. Ja, dat was goed. Wij dat gedaan en liepen nog wat te overleggen en ik zag dat er een medewerker wat tegen zijn baas zei en zijn baas gebaarde van ststst ACSI. Alles was goed en netjes, sommige dingen waren vernieuwd. Na de inspectie en voor dat de papieren getekend werden moesten we even wachten en kregen we koffie. Na 20 minuten kwam eindelijk de zoon van de baas. Alles ondertekent en op weg naar de volgende. Dit wordt Camping Paradijs. Toen we in de buurt waren stond de camping duidelijk aangegeven. Na een slecht pad kwamen we bij de camping aan. Een zeer goede ontvangst door de moeder van de eigenaressen. Een hele mooie top camping. We blijven hier staan, morgen gaan we weer verder.

 

 

donderdag 16 juni

 

Vanmorgen eerst de wc geleegd en toen gekeken of de eigenaresse aanwezig was. Helaas was zei boodschappen doen in het dorp. De zus van de eigenaar heeft even gebeld en toen kregen we haar dochter aan de lijn, nog even een openingstijd opgeschreven en toen afscheid genomen. Op naar Cesky Krumlow. Auto op een parkeer plaats gezet, in de schaduw voor Laika, en op weg naar het dorp. Het was 600 meter lopen en toen waren we al in het midden van het dorp. Naar de informatie geweest en een rondleiding geregeld. We konden om 13.00 uur beginnen. Wij eerst koffie gedronken en toen wat rondgelopen, om 12.30 uur wat gaan eten bij een Italiaan. We bestelden een pilsje, een cola, en twee pizza. Helaas kwam er alleen een pilsje en de pizza voor Bert. Het was 12.50 uur dus het moest snel naar binnen gewerkt worden. Om 13.00 uur bij de Informatie. Er kwam een dame die Duits sprak. We waren de enige twee die op dit uur een rondleiding had dus een privé rondleiding. Heel veel mooie gebouwen gezien een hoop gehoord. Een hele mooie stad om nog een keer hier te komen om het paleis in te gaan. Er is dit weekend ook groot feest. Het feest van de Rozenberg. Dit is een groot feest met muziek en dans en een grote optocht. Hierna zijn we nog twee campings wezen inspecteren. Eerst Villa en Hotel Camping Dhoula Louka. We hebben ons gemeld en gevraagd of de eigenaren er waren. Helaas die waren net weggegaan en toen we vroegen of ze nog terugkwamen of dat ze morgen kwamen antwoordde ze dat weet ik niet. We hebben de inspectie gedaan en snel weer weggegaan. Hierna zijn we naar Camping Kostelec gegaan. Dit is een Camping die goed aangegeven staat. Van de kant waar wij vandaan kwamen stond het  op 14.2 km al een campingbord en dat is zo gebleven tot aan de camping. Op de camping hebben we ons uiteraard gemeld maar het was zo druk dat we zeiden we doen de inspectie vanavond wel. We konden natuurlijk al alles op de camping bekijken of alles in orde was. Het enige wat we nog moesten bekijken was de gehandicapten douche/wc en de wasmachine en droger. Na een lekkere maaltijd hebben we nog even wat gedronken en toen konden we alles klaarmaken.  Deze camping moesten we betalen niets mis mee. Het is de tweede camping die we betaalde. Morgen naar Camping Kolodeje.

 

 

 

vrijdag 17 juni

 

Vanmorgen weggereden uit Kostelec naar Camping Kolodeje, ook een Nederlandse eigenaar. We zijn eerst nog langs een kasteel in Kostelec geweest. Een mooi kasteel in Hluboko. Hierna doorgereden naar de camping. Een kleine camping, zeer verzorgt, we blijven hier vannacht staan.

Morgen naar Autocamp Podrouzek in Netolice.

 

 

 

 

zaterdag 18 juni

 

 

Om 09.00 uur weggereden naar de volgende camping Autocamp Podrouka. Dit werd beheerd door een dame uit Tsjechië, de camping zag er goed uit.  Na een korte koffie stop op de camping, jammer dat de koffie niet echt lekker was, zijn we op weg gegaan naar Camping Chvalinsiny.

Mooie camping, alles goed voor elkaar.  We hebben eerst zelf over de camping gelopen, daarna liep de eigenaar nog mee om alles te laten zien. Hierna eerst de camper op de plaats gezet en gegeten. Na het eten zijn we weer terug gegaan om alles in orde te maken. Daarna moest er nog gewassen worden en nog even lekker in het zonnetje gezeten. Om 18.00 uur gegeten in het restaurant. We blijven hier tot maandag ochtend staan.

 

zondag 19 juni

 

Het heeft vannacht geregend en de zon schijnt om 09.00 uur nog niet. We blijven nog even lekker liggen in bed. Om 10.00 uur zijn we er toch maar uitgekomen. Het is tot een uur of twee zo gebleven en toen kwam er een klein zonnetje doorheen. Nog even buiten gezeten en om 18.00 uur de BBQ van de camping. Het was allemaal keurig geregeld, het vlees was precies genoeg. Je kreeg allemaal een bord met het vlees voor het aantal personen wat je had opgegeven. Aardappelsalade en sla waren er genoeg en kon je zoveel pakken als dat je dat wilde hebben. Nog een lekker ijsje na en toen weer naar de camper. We begonnen de dag met regen en sluiten hem ook weer af met regen. Morgen gaan we 6,8 km verderop. Hier zit onze eerste camping. De tweede camping hebben we wat meer werk aan want die heeft van alles.

 

 

 

maandag 20 juni

 

Vanmorgen ging de wekker om 09.00 uur, we moesten namelijk een heel eind rijden voor de eerste camping zo’n 6,8 kilometer. Camping Petraskur dvur. Deze camping heeft heel veel zonnepanelen. Een vreemd gezicht maar als het heel erg warm is sta je wel beschut. Voor campers en caravans is een ander gedeelte waar geen zonnepanelen staan. Hierna zijn we naar Camping Olsina gegaan. Dit is ook een goede camping met goed sanitair. Dicht bij het water maar dat kan ook niet anders hier. Vanuit deze camping gaan we de komende dagen de andere campings inspecteren.

 

 

 

dinsdag 21 juni

 

Autocamp Jenisov. Een goede camping met een goed uitziend restaurant. Wel een aanbeveling gedaan van dat hij het invalidentoilet en douche moet vernieuwen. Hij zou dit gaan doen maar hij is geen eigenaar dus moet alles via via doen. Advertentie afgesloten en een ACSI vlag wilde hij ook hebben. Hierna op naar de volgende Caravancamping is dezelfde eigenaar als waar we nu staan. Een hele andere camping maar een goede camping voor campers want hij heeft een heel terrein verhard. Hebben we ook tegen hem gezegd. Tevens voor deze camping ook een advertentie afgesloten en ook een vlag. Onze dag was weer goed.  Camping Kukacku was de laatste van vandaag het duurde even voordat de eigenaresse kwam en even gezegd dat we de camping over wilde lopen om alles te bekijken dit was goed. Hierna hebben we ons weer gemeld bij de receptie en moesten we weer even wachten. Alles geregeld en afgehandeld bleek dat ze geen genoeg geld had in huis dus of we morgen terug wilde komen. Dit was goed we zeiden we zijn tussen 10.00 uur en 10.30 weer hier.

 

 

woensdag 22 juni

 

Vanmorgen naar camping Kukacku. Hier op tijd aangekomen maar het was weer wachten om 11.00 uur kwam ze dan eindelijk. Afgerekend de folders meegenomen en weer op weg naar de volgende. Karlovy DvorvyII. Een goede camping, een heel nieuw sanitair blok waar alleen nog de wc en douches te gebruiken was. Hij beloofde dat het volgend jaar allemaal werkende zou zijn. Gehandicapten wc/toilet, afwasplaats, de wasmachines en drogers etc. etc. Ze deden alles zelf dus het ging niet zo snel. De laatste die hier in de buurt ligt is Villa Bohemia. Een hele mooie camping met schoon water, sanitair blok netjes het enige wat een beetje achtergebleven was de loos en vulplaats van de campers. Je moest achter de huisjes langs, wat denk ik net ging dan kon je lozen boven een put, even verderop hing een slang voor water te vullen. Het is er wel maar ideaal is het niet. Dit beaamde de eigenaar ook maar hij zei ik krijg hier misschien 10 campers in een seizoen dus het is niet echt belangrijk. Alles weer afgehandeld en weer terug naar Camping Olsina.

 

 

 

donderdag 23 juni

 

Om 9 uur opgestaan ontbijten en afscheid genomen van de camping eigenaar waar we een aantal dagen te gast waren.

Terug naar camping Chvalsiny. De eigenaren zijn 40 jaar getrouwd en Ans wordt 61 jaar. Vorige week toen wij er waren zeiden als je in de buurt bent dan moet je langs komen. Het is 23 km. Dus we gaan even terug.

Om ongeveer 14.00 uur kwamen wij bij de camping aan. We roken niets  geen varken aan het spit, geen uitbundige feest. In de afgelopen nacht hadden ze op de camping een sterfgeval. Man van 66, net met pensioen. Overleden in zijn slaap. Kerngezond. Camping eigenaren hebben besloten om het een dag te verschuiven. Vandaar dat wij dan ook een dag langer hier blijven.
Het is nu zo’n 29 graden.

 

vrijdag 24 juni

 

Vandaag vroeg opgestaan omdat het warm was. De hele dag was het heel erg warm. Vanmiddag even in het zwembad geweest, en dat was een lekkere verkoeling. Hierdoor zijn we ook verbrand. Tegen de avond kwamen ook Jan en Ria. Nog net op tijd voor het varken aan het spit te eten. De eigenaren waren gisteren 40 jaar getrouwd en nodigde iedereen uit op de camping om mee te eten. Het was lekker.

zaterdag 25 juni

Vandaag is het zo warm dat er in de middag gerommel te horen was. Om 14.00 uur buiten gegourmet bij Ria en Jan. Het gerommel heeft hele middag en avond geduurd, in de nacht geregend, toen we ’s morgens wakker werden zagen we dat er achter ons twee boompjes waren geknakt. Gelukkig stond er niemand dus er was geen schade.

 

 

zondag 26 juni

 

Het was vandaag een stuk koeler dan gisteren,  een stukje gelopen met Jan en Ria en Quinty. In het dorp was niets te doen alleen was er wel een ijstent met lekker ijs. Twee ijsjes 40 kronen. 1,50 euro. Lekker soft ijsjes. Om 18.00 uur gerookte forel gegeten.

 

 

 

maandag 27 juni

 

Vannacht veel regen gehad, vanmorgen proberen weg te rijden vanaf de camping. Jan Duijvekam kwam vast te zitten. Andere Jan van de camping kwam met zijn vier wiel drive auto en trok Jan D. er zo uit. Hij zei tegen Bert ga maar niet rijden, ik trek je wel op het harde. Zo gezegd zo gedaan. Op naar Camping Frymburk. Dit is een nette en mooie camping onder Nederlandse leiding. We blijven hier vandaag en morgen staan. Morgen gaan we de laatste twee campings doen hier aan het Lipno meer. Daarna moeten we nog een camping doen en dat is Camping Horjani in Breznice.
Het is nu weer mooi weer.

 

 

 

 

 

dinsdag 28 juni

 

Zoals gewoonlijk is de planning weer veranderd. Vannacht wel goed geslapen maar toch houden we er niet van om achter een grote weg te staan waar vrachtauto’s met ladingen boomstammen rijden. Je weet nooit wat er gebeurd. Jan en Ria hadden al aangegeven dat ze weg gingen en dat ze richting huis gaan. Wij ook besloten om toch maar weg te gaan en we zien wel waar we uitkomen en staan vannacht. De eerste camping was Camping Lipno Modrin. Volgens de beoordelingen kwam deze camping er wel goed van af maar toen we gingen kijken bij de wc en douches zagen we toch wel viezigheid op de grond. Als je je handen over de tegels wreef had je witte  handen. Veel kalkaanslag op de tegels, en spinnenwebben met veel vliegen erin. Net alsof er al weken niet schoongemaakt was. Ze hadden ook een gehandicapten wc en douche. Helaas voor de gehandicapten je kon er niet komen. Wij terug naar de receptie en gevraagd waar de beheerder/directeur was. Ja in het dorp. Waar is het dorp en waar moeten we zijn. Ze hebben ons de weg gewezen. Wij gekeken waar en gevonden. 1e verdieping daar zat mevrouw de directeur. Wij geklopt op de deur en gevraagd of deze meneer, want er was geen mevrouw, van camping Lipno Modrin was en of hij Duits of Engels sprak. Hij zei Engels. Wij in het Engels tegen hem zeggen wat onze bevindingen zijn maar ineens snapte hij het niet meer. Wij weer terug naar de camping en gevraagd naar de cheffin want die moest het verder regelen. Helaas die was aan het eten en kwam voorlopig niet meer terug. Wat nu. Nu we hebben de bezwaren neergelegd bij de receptie en deze zouden het doorgeven. Ben benieuwd want ze wisten van alles af, dat kon je merken. Wij zijn hierna dan ook maar weer verder gegaan.

 

De volgende Camping en de laatste camping aan het Lipno meer is Camping Panorama. Hier aangekomen moesten we even wachten want de beheerder was weg en was om 14.00 uur weer terug. Wij eerst even wat gegeten en toen kwam de beheerder er al aan. Hij moest eerst even een bestelling van het bier afhandelen en dan zou hij bij ons komen. Nog geen 10 minuten later kwam hij er aan. Hij zei alles al bekeken, nee zeiden wij. Dat gaan we nu doen. We wisten namelijk niet waar de wc/douche e.d. zaten. Gekeken in de wc/douche, het sanitair is verouderd maar schoon. De douche idem dito. Wij dachten niet dat we hier zouden gaan staan, maar na goed overleg met ons twee, tja wat is hier mis, niets. Wij weer terug naar het restaurant alwaar de beheerder gelijk naar ons toe kwam. We kregen gelijk een lekkere cappuccino en het restaurant zag er gedateerd uit maar wel leuk en schoon. Alles afgehandeld, hij heeft ook weer zijn advertentie voortgezet. Wij weer terug naar de camper. Alles opgeschreven en opgeborgen en wat nu. Waar gaan we nu heen. Dat wisten we niet dus zijn we hier toch blijven staan. We kregen een sleutel van het sanitair en van de slagboom. Sleutel morgen gewoon in de bus doen en dan is het goed. Doen we. ’s Avonds zijn we gaan eten in het restaurant. Het was goed, lekker en veel. Dus soms kun je op bepaalde dingen toch verkijken. Nu zitten we in de camper zonder tv. Die heeft de geest gegeven dus moeten we een nieuwe kopen. Morgen gaan we de laatste camping doen Camping Horjani en dan zijn we echt klaar en kunnen we thuis alles checken of we niets vergeten zijn.

 

 

 

woensdag 29 juni

 

 

Vanmorgen vertrokken van Camping Panorama op weg naar Camping Horjani. Hier aangekomen hebben we eerst koffie gedronken en daarna zijn we de camping over gegaan. Alles is hier in orde. Alleen er komen hier twee retreivers op het terrein die niet zo aardig zijn tegen de andere honden. Bert had koud water in de gehandicapten douche/wc omdat bij de heren doche geen warm water kregen door een defecte boiler. We moesten hier ook betalen. We hebben in totaal 32 campings bezocht en hiervan hebben we drie keer moeten betalen twee maal bij Nederlandse eigenaren en een maal bij een Tsjech.

Ook nog een nieuwe TV gekocht en geplaatst.

 

donderdag 30 juni

 

Vanmorgen afscheid genomen en nog wat puntjes doorgenomen wat er volgend jaar veranderd moet zijn. De gehandicapten toilet/douche: de wc moet hoger en de beugel die omhoog kan moet nog worden geïnstalleerd. Hierna op weg naar Karlovy Vary. Het staat de fabriek van Moser, het bekende glas/kristal uit deze regio. Het viel allemaal een beetje tegen. Tegen een uur of drie waren we hier klaar. Wat nu. We kunnen naar een camping 40 km naar beneden Cheb of richting Leipzig. Voor de tweede optie gekozen. Er was natuurlijk weer een omleiding en natuurlijk geen bordjes hoe je dan moet rijden. Om 18.00 uur waren we op een camping. We gaan maar uit eten dat is makkelijker. Nu zit Bert Voetbal te kijken met zijn ogen dicht naar de de nieuwe tv. Er is hier wel internet maar dat hebben we niet genomen. Morgen gaan we verder het is nog zo’n 540 km naar huis. Dus misschien zitten we morgen wel thuis.

 

vrijdag 1 juli

 

Ja, hoor wat ik al verwachte we zijn vandaag thuis. We zijn vanmorgen om ongeveer 10.00 uur gaan rijden en we waren om een uur of zes thuis.

Onderweg een paar keer gestopt en dan zit onze eerste inspectie erop. Nu alles nog nalopen of alles goed is ingevuld daarna de ACSI bellen voor het inleveren van de spullen en dan maar afwachten of alles goed is. Wij hebben het in ieder leuk gevonden en is voor herhaling vatbaar.

 

 

Conclusie:

 

Hopelijk hebben we voor volgend jaar het zelfde gebied weer, Tsjechieen Zuid Bohemen. We zouden het dit jaar doen omdat meneer Hamstra de inspecteur van dit gebied 1 jaar zou overslaan, maar bij de campings die wij aandeden werd gevraagd zijn jullie de nieuwe inspecteurs en 1 keer hebben we gelezen in een gastenboek dat hij afscheid heeft genomen. Dus wie weet.

 

Het aantal kilometers die we gereden hebben is: 3011 kilometer

 

NOOT: Op woensdag 6 juli 2016 hebben we de inspectie rapporten ingeleverd, op een paar kleine x die we vergeten zijn, een goede inspectie gedaan.