ACSI 2018 Duitsland

Noord-Rijn-Westfalen

Niedersachsen

 

 

 

 

 

Voordat we op inspectie gaan moeten we eerst verplicht de cursusdag bijwonen. Hier worden de veranderingen en nieuwe dingen verteld.  Ieder jaar verandert er weer een heleboel en komen er natuurlijk ook nieuwe dingen bij. Op vrijdag 20 april hadden wij onze cursusdag. Om 09.30 uur hebben wij ons gemeld en kopje koffie gedronken om 10.00 uur begon Ramon (directeur) met zijn openingspraatje en de stand van zaken. Hierna werd er wat uitgelegd over het nieuwe Inspecteur Portal waar wij van dit jaar voor het eerst mee gaan werken. Hierna weer een uitleg over de veranderingen en vernieuwingen. Veel informatie. Na alle praatjes en informatie was het tijd om te gaan lunchen. Wij hebben ook de hond even uitgelaten want daar heb je tijd genoeg voor. Na de pauze moesten we in groepjes. De ene keer ging het over het schrijven van een stukje, nieuw media gebruiken (vlog, homepage). Daarna naar de groep vragenlijst invullen en hoe belangrijk dat is en daarna was het voor ons tijd om naar de kamer waar de laptops uitgedeeld werden. Dit was erg rumoerig. Bij ons ging het eigenlijk al gelijk verkeerd want onze muis deed het tot 3x aan toe niet waardoor wij achterliepen op de andere. Drie keer moest onze laptop opnieuw opgestart worden maar de rest ging natuurlijk verder. Dus eigenlijk hebben wij van die workshop niet veel mee gekregen. Hopelijk nog een extra cursus dag maar wanneer die is dat weten we nog niet. Aan het einde van de dag nog even wat drinken en toen op weg naar onze overnachtingsplaats van die avond om de volgende dag naar vrienden in Hoenderloo te rijden.

 

Op 22 mei hebben we nog een extra cursus voor het portal, dit hebben we zelf aangevraagd omdat die gelegenheid zich ook voor deed.

 

21 mei

 

We zijn om 12.45 weggereden, om als eerste stop onze plantjes bij vrienden af te geven, want 4 weken zonder water dat redden ze niet. We wilden wegrijden en toen zag ik bij laika, onze hond, met haar hoofd tegen de tafelpoot aan schuren. We hebben gekeken en wat bleek er kwamen allemaal wormen uit haar onderlip. Hier moesten we mee naar een dierenarts maar welke dierenarts heeft dienst. Even op internet gekeken en wat bleek we moesten naar een dierenkliniek in Heede. Bert zei we proberen eerst maar eens onze eigen dierenarts. Helaas was ze niet bereikbaar, dan maar naar de andere dierenarts in het dorp. Deze heeft ons geholpen en zag gelijk wat er aan de hand was een vlieg had haar eitjes in haar onderlip gelegd. Laika heeft eerst een injectie gehad voor als er nog wormpjes in zitten dat deze het niet overleven. Daarna heeft hij alle wormpjes eruit gehaald schoongemaakt en toen was het klaar. Laika voelde er wel wat van want ze gaf verweer toen de dierenarts er aan kwam.  Toen dat klaar was zijn we de camper ingestapt en op weg naar Hoenderloo. Hier aangekomen hebben we de camper neergezet en hebben we lekker chinees gegeten.

 

 

 

22 mei

 

Vandaag de extra cursus middag van de ACSI voor het portal waar we alle gegevens in moet vullen. Een hele boel informatie maar ik denk dat we even bij de eerste camping het papierenboekje gebruiken om alles door te nemen en dan in de camper alles rustig in te voeren. Kunnen we er een beetje aan wennen. We zouden blijven overnachten bij de ACSI maar toch besloten om Duitsland weer in rijden. We hebben overnacht in Elten. Mooie camperplaats rustig.

 

 

 

23 mei

 

Vanmorgen eerst nog even langs een firma in Emmerich. Deze firma maakt douchebakken op maat en bij iedereen wat we lezen in het ongeveer 300 euro maar bij ons schatte hij het in op 500 euro dus nog maar even over na denken. Hierna zijn we binnendoor gereden naar Lohne. Dat is 20 km van onze eerste camping die we morgen gaan inspecteren. Camping Freizeitpark Borlefzen. We zijn benieuwd wat dit voor een gebied is.

 

 

24 mei

 

Vanmorgen op weg gegaan naar Camping Freizeitpark Borlefzen. Het was maar een klein stukje dus we waren er zo. Hier aangekomen kwam ons een auto tegemoet en de vrouw die er in zat stapte uit en verwelkomde ons en verontschuldigde zich dat ze op dit moment geen tijd had omdat er een waterleiding kapot was gegaan maar ze zou de eigenaar bellen voor ons. De vrouw die ons verwelkomde was de mede eigenaar van de camping. Na heel even gewacht te hebben kwam de eigenaar zelf en stond ons te woord. Even gepraat en toen zijn Bert en ik de camping over gelopen en alles  gecontroleerd. Alles was in orde en alles was schoon. Weer terug naar het kantoor. We hebben alles doorgenomen en we kregen een stempel en handtekening en we gingen weer verder. Het was druk aan de receptie. De volgende camping was Camping Sonnewiese, deze camping ligt in het verlengde van camping Freizeitpark Borlefzen. We werden te woord gestaan door de receptioniste, deze was heel aardig. Wij weer de camping gecontroleerd en ook  hier was alles in orde. Wat gaan we nu doen, het is nu 12.00 uur en we zijn klaar de volgende camping staat eigenlijk voor morgen gepland. We hebben eerst wat gegeten en toen gekeken welke camping we vandaag nog konden doen.

 

We hadden Camping Kallenthal uitgezocht hier aangekomen kregen we toch gelijk een reprimande van, we hebben geen tijd, we hebben geen brief gehad, de eerste twee weken hebben we geen tijd en we kunnen ook geen tijd maken. Het leek wel of wij een stel kleine kinderen waren zo werd er gesproken. Wij gevraagd kunnen we niet alvast kijken op de camping en dan geeft u uw handtekening, dit wilde ze eerst niet. Het toeval wil ook dat de receptie om 13.00 uur sluit en om 15.00 uur pas weer open gaat en het was bijna 13.00 uur. Wij konden toch de camping controleren en we hebben gewacht tot 15.00 uur. Wij weer naar de receptie terug en weer een heel verhaal dat ze niet wisten dat wij kwamen. Wij hadden in de tussentijd contact opgenomen met de ACSI over wanneer hun de inspecteur bezoeken brief aan de campings gestuurd hadden en dat bleek de eerste week van mei. Wij vertelde de directeur dat die brief verstuurd was en toen bond hij in. Hij zei dan heb ik deze zeker gemist. Hij heeft het rapport ondertekend maar wel met de opmerking dat er diverse dingen veranderd zijn. Wij zijn gelijk weg gegaan, maar we denken er over om het toch nog een mailtje te sturen met de belangrijkste veranderingen zodat we die toch nog mee kunnen  nemen.

Wij begrijpen niet dat een camping eigenaar zo kan reageren, het kan ook op een normale toon.

We zijn terug gereden naar een camperlaats langs de Weser en bij de brug. Gratis. Morgen gaan we naar Naturcamp an der Weeser, misschien dat we daar blijven staan of anders hebben we een camperplaats in Rinteln een camperplaats waar 40 campers kunnen staan.

 

 

 

25 mei

 

Vandaag besloten eigenlijk om op de camperplaats te blijven staan is gratis en we weten niet of we moeten betalen bij de camping en dan is het toch weer 20 euro. Dat sparen we nu weer uit.

Vanmiddag om 13.30 uur zijn we op de fiets gestapt voor de inspectie op Naturcamp an der Weser, is drie kilometer hier vandaan. Daar aangekomen werden we vriendelijk begroet door de eigenaar van de camping. Koffie gedronken en toen zijn we over het terrein heen gelopen en alles geïnspecteerd. Daarna weer terug, gepraat en nog wat gedronken, de papieren ingevuld, vragenlijst ingevuld en toen weer terug dat hele eind naar de camper. Nog even dit, op de fiets was de steile helling toch te steil dus we hebben maar naar boven gelopen, hier krijg je ook adem te kort van, maar ja we zijn weer terug in de camper en nu nog even lekker in de zon zitten.

 

 

 

26 mei

 

Vanmorgen opgestaan, gegeten met beschuit wat het brood liep zowat weg. Daarna zijn we naar het dorp Vlotho gegaan want er zou markt zijn, iedere dinsdag, donderdag en zaterdag. Het was nog minder als bij ons in Lathen, er stonden twee kramen en dat was het. Besloten om maar even koffie te gaan drinken en daarna weer terug naar de camper, bootjes kijken. Er komen hier niet zo veel bootjes voorbij maar je zit lekker in de zon. Helaas een beetje te warm, maar we klagen niet. Ook vandaag drie campings een mail geschreven dat we volgende week komen. Weten ze in ieder geval dat we komen.

 

 

27 mei

Vandaag nog een dag lekker in de zon gezeten en naar de bootjes gekeken, we kregen nog andere buren dus daar ook nog een praatje meegemaakt.

 

 

 

28 mei

 

We zijn eerst inkopen gaan doen bij de Aldi. De limonade raakt op, we hadden niet zo veel meegenomen omdat we in Duitsland blijven en daar zijn Aldi’s en Lidl genoeg. Nadat we dat gedaan hadden zijn we op weg gegaan naar campingpark Lemgo. Hier aangekomen kwam de beheerster ons al tegemoet en verwelkomde ons heel hartelijk. De man van de beheerster kwam ons ook al tegemoet. Na veel gepraat te hebben en een aantal kopjes koffie zijn we toch maar begonnen met de inspectie. Na alles afgehandeld te hebben, hebben we de camper op de plek gezet en lekker genoten van de zon.

 

 

29 mei

 

Vanmorgen rustig aan gedaan eerst ontbeten en koffie gedronken en toen zijn we naar de stad Lemgo gelopen. Mooie gebouwen, een oude stad. Hierna zijn we doorgelopen naar het Junkermuseum. Dit is een gebouw die helemaal van binnen en van buiten van hout gemaakt is. Deze meneer Junker is zijn hele leven bezig geweest met dit te doen. Het is interessant dat iemand zijn leven hieraan werkt.

 

30/31 mei

 

Vanmorgen gedag gezegd en op weg naar Teutoburgerwald in Barntrup. Hier aangekomen hebben we een plek uitgezocht op de camperplaats maar daar hadden we geen tv ontvangst. Wouter, de beheerder, zei nr. 83a is een mooie plek en is geasfalteerd. Wij hebben ons geïnstalleerd en om 13.00 uur hadden we een afspraak. Stipt om 13.00 uur kwam Wouter aangereden met zijn golfkar. Bert en ik zijn ingestapt en we zijn teruggereden naar de huiskamer. Dit is een soort recreatieruimte waar je kunt internetten, boek lezen, wat drinken. Alles doorgenomen en een beetje gediscussieerd. Papieren getekend, maar voor de advertenties moesten we nog een keer terugkomen als zijn vader er was. De camping bestaat volgend jaar 15 jaar. We hebben hier twee dagen gratis gestaan. Dank daarvoor.

 

 

 

 

 

1 juni

 

Vanmorgen weggereden uit Barntrup, mooie camping, uitstekend sanitair. We moesten vandaag twee campings doen waarvoor we een afspraak hebben gemaakt. Camping Schellental moest een andere advertentie formaat hebben dus wij dachten dit wordt een lange inspectie, maar toen wij aankwamen zei mevrouw Fatzig ik heb eigenlijk maar heel weinig tijd want om 11.00 uur heb ik weer een andere afspraak. Wij de advertentie in orde gemaakt en haar alvast de papieren laten ondertekenen. Alles was goed dus de ondertekening was correct. Nu alles nog invoeren in de computer van de ACSI. Bert ging de enquête doen en we gingen naar een man die we al een paar keer tegen gekomen waren. Bij de caravan aangekomen is Bert de enquête gaan doen en toen begonnen we aan de praat te komen en het bleek dat deze mensen ook uit Den Haag en omgeving kwamen dus een heleboel bekende raakvlakken. Deze mevrouw(allebei dik 80 jaar) vroeg ook of we koffie wilde het was niet te veel moeite zei ze. We moesten het wel samen met 1 kopje doen. We hebben hier zeker wel een uur gezeten en het was gezellig.

 

De volgende camping voor vandaag was Camping Eichwald. Na wat gegeten te hebben zijn we hier heengereden want deze camping was dicht tussen 13.00 en 15.00 uur. Om 15.00 uur waren we daar en de eigenaar kwam al aangelopen. Wij konden zelf even over de camping lopen maar er was niets veranderd aan de camping dus hij kon eigenlijk wel gelijk ondertekenen. Wij hebben eerst gezegd dat wij graag even over de camping wilde en in het sanitair gebouw wilde kijken. Dit was oké. Na we de inspectie gedaan te hebben zijn we weer terug gegaan naar de receptie. De man tekende de papieren en binnen een half uur waren we al weer weg. Wat nu. De mensen van de  vorige camping hadden gezegd dat we hier in Bad Pyrmont  konden overnachten op een camperplaats en dat we zeker de stad in moesten gaan, want het was en is een mooie stad. Zo gezegd zo gedaan. We staan nu op de Top camperplaats voor 11.00 euro en kurtaxe 1 persoon 3.20 euro en 2de persoon 2.30 euro. We mogen wel gratis in het Thermaal bad 1,5 uur per dag. Het zwembad gratis in. Het museum gratis in. E-bike huren voor 2 uur en gratis bus. Dus als je alles gebruikt is het niet duur. Misschien dat we nog wel het thermaal bad in gaan. Het ziet er goed uit. Van het weekend doen we niets voor de ACSI. Maandag gaan we verder.

 

 

 

2 juni

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan want we wisten niet hoe het ging met de broodjes die we besteld hadden. Wij dachten dat we deze tot 09.15 uur konden ophalen maar het bleek dat de groene container gewoon de hele dag open staat. We hebben gegeten en koffie gedronken en toen zijn we op weg gegaan naar de stad. Eerst nog even langs de informatie en toen zijn we op weg gegaan Allereerst de Untere Hauptallee. De “Waterloop” is een belevenisroute die over de geschiedenis van het water als levensloop van de mensheid gaat vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd. We liepen door naar de voetgangerszone. Hier is de winkelstraat met heel veel restaurantjes. We zijn helemaal doorgelopen naar het eind naar het Wandel Halle Hylliger Born. Het Brunnenplein is het middelpunt van de stad en in de Wandel Halle kan men geneeskrachtige bronwater drinken. We zijn ook nog in het Slot met museum geweest. Het huidige barokke kasteel is een opmerkelijke vesting. In het gebouw is het stedelijk museum. Het slot, waar Koning Willem II voor het eerst Koningin Emma heeft ontmoet. Hierna hebben we gegeten en daarna zijn we weer terug gegaan naar de camper. Bad Pyrmont is een hele mooie stad met heel veel bronnen die voor heel veel aandoeningen goed zijn. Dat zeggen ze hier en dat er een heleboel mensen baat bij hebben. Het was weer een leuke dag veel gezien het gelukkig niet zo heel warm.

 

 

 

3 juni

 

Vanmorgen ontbeten en aangekleed, hond uitgelaten en op weg heuvel op naar het Hufelland Thermalbad. 1,5 uur vrije toegang tot dit bad omdat je op de camperplaats staat. Het was lekker om te dobberen in het zoutenwater. Daarna even lekker douchen en weer terug naar de camper.
Koffie gedronken hond uitgelaten en weer eten gegeven, zelf natuurlijk ook even wat eten. Daarna gingen we weer de stad in om nog even het Kuurpark in te gaan wat bij het slot hoort. Dit wilde we gisteren doen maar toen was het al te laat. Mooi park, mooie palmentuin. Daarna hebben we nog even koffie gedronken met een lekker stuk taart. Eén stuk met ze tweeën. Nu weer in de camper. Bad Pyrmont hebben we voor nu wel even gezien, maar was zeker de moeite waard.

 

4 juni

 

Vanmorgen weggereden uit Bad Pyrmont, door de heuvels/bergen van Weserbergland. Leuke route om bij camping Weserbergland  te komen. Hier aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaren van de camping. Eerst een kopje koffie gedronken en hierna zijn we de camping over gelopen. Nog even bij bekende, van onze vrienden uit Hoenderloo, langs gegaan. Hier kregen we ook koffie en ook even gepraat. Na de koffie weer terug, om de papieren te laten controleren en te laten ondertekenen. Advertenties afgesloten en een plekje gezocht. De Weserbergercamping is een mooie camping met goed sanitair. We blijven hier een nacht staan en morgen weer verder naar de plaats Holzminden, als ze daar plek hebben op de camperplaats en anders zien we het wel.

 

5 juni

 

Vanmorgen wilde we vroeg opstaan maar het was 10.30 uur. Het weer was somber. Snel gegeten en alles opgeruimd en op weg naar Holzminden. Dit moest een mooie plaats zijn maar dat valt tegen. We hebben hier even door de stad gelopen en een kopje koffie gedronken en zijn weer terug gegaan naar de camper.

 

6 juni

 

Wesercamping Hoxter is de volgende camping. Hier aangekomen was het druk druk druk en het was het verkeerde moment, we hadden wel afgesproken, maar ja wanneer is het goede moment kom je in juli dan is het hoogseizoen dan hebben ze ook geen tijd. Wat wij bij veel campings horen is dat zij de prijslijsten voor volgend seizoen nog niet hebben en nog niet mee bezig zijn. Dat is lastig want je moet wel bepaalde advertentie mogelijkheden uitrekenen met de prijzen van volgend jaar. Dat gaat niet maar ja we doen ons best. De camping beheerder ging met ons aan een tafel zitten en we hebben eerst alles doorgenomen. Papieren getekend voordat we de camping over waren gegaan. Hierna de advertentie, tja hij vindt de ACSI toch wel duur, best deal is goedkoper. Na wat heen en weer gepraat en goede argumenten gegeven te hebben dat je bij de ACSI meer krijgt voor je geld is er toch weer een advertentie afgesloten. Tevens ook weer een CCA kaart weer verlengt voor volgend jaar, maar nu de datums, dat was ook nog een probleem. Na alles ingevoerd te hebben kwam ik niet verder in het programma, ik had toch genoeg dagen, maar wat bleek bij thuiskomst in de camper en alles nog eens goed doorgenomen te hebben dat we 9 dagen te kort kwamen in mei, juni of september. De maand september was al helemaal opgenomen dus het moest van de maanden mei of juni komen, juni zaten een aantal feestdagen in dus dat kon niet dan mei ja dan moeten we maar vanaf begin mei dat doen. Zo zegd zo gedaan en toen was alles in orde. Wel zij hij dat hij er over denkt om volgend jaar niet meer te adverteren bij de ACSI wat het werd hem allemaal te duur. Bert zei nog dat dan de CCA klanten niet meer komen en op den duur weg zullen blijven.

We zullen zien volgend jaar.

Nu staan we op de camperplaats van de camping en blijven hier tot vrijdag. Vrijdag de volgende twee campings, Camping Axelsee en Camping Bad Karlshofen.

 

7 juni

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Laika buiten gezet want die liep al een tijdje aan het tippelen dat het te warm was in de camper en naar buiten wilde. Ontbeten, de broodjes hingen aan de deur. Je kunt hier een dag van te voren broodjes bestellen en die worden dan de volgende dag om 07.15 uur aan je deur gehangen zodat je ze niet zelf hoeft te halen. Wat een service. Na het ontbijt zijn we het stadje Hoxter in gegaan. Veel fachwerkhausen die je in de andere steden ook ziet. We hebben koffie gedronken met een lekkere apfelstrudel met eis und sahne. Heerlijk voorlopig niets meer. Nu alle spullen weer klaar maken voor morgen.

 

8 juni

 

Vanmorgen vertrokken uit Hoxter naar  Camping Axelsee, dit is een camping die geen advertentie meer had, ze had in het verleden een advertentie gehad voor een Klein en Fijn camping. Helaas had de ACSI besloten om deze niet te accepteren omdat er op deze camping 140 vaste plaatsen en die worden ook meegeteld en daardoor hadden ze teveel plaatsen. Ze waren een beetje boos dat de ACSI ze eruitgegooid had, dus hadden ze geen advertentie meer genomen. Dit jaar was de boosheid weg en de vader die de camping runt wilde toch wel weer wat adverteren. Zijn zoon heeft een camping in het Westerwald en die was zeer tevreden met de ACSI dus Camping Axelsee heeft ook een advertentie afgenomen. Wij blij. Hierna zijn we doorgereden naar Camping Bad Karlshafen. Hier aangekomen waren we net op tijd om nog een plekje te bemachtigen op de camperplaats, toen wij hier stonden kwamen er nog veel meer campers en die moesten op de camping staan en daar betaal je meer als op de camperplaats. We hebben de camping gecontroleerd om 15.00 uur en daarna zijn we weer teruggegaan naar de receptie om de papieren door te nemen. Alles was in orde dus ook deze camping weer een 2018 sticker. Nu is het weekend en dan doen we niks.

 

9 juni

 

Vandaag was het al weer warm. Bert heeft de broodjes gehaald en hebben we ontbeten. Om 10.30 zijn we maar even de stad Karlshafen ingegaan. Het Hugenotenmuseum bekeken en daarna nog even doorgelopen. Jammer de naam Stad Karlshafen doet sjiek aan maar de stad is vergaande glorie, het is niet mooi, het is een bouwput en hoelang dat nog duurt. De camperplaats is goed en je kan alle faciliteiten van de camping gebruiken. We hebben ook in het restaurant gegeten en dat is ook een aanrader.

 

10 juni

 

Vandaag regent het, we wachten op de zon. De zon is toch nog gekomen en hebben toch nog een hele tijd buiten gezeten.

 

11 juni

 

17 km verderop is de volgende camping Camping Trendelburg, alleen inspectie, de tweede camping van de dag is Camping Eggenwald. We waren te vroeg en toen kwam er een man in een zwembroek aanlopen dit bleek de camping eigenaar te zijn. We moesten de camper in de schaduw zetten en gelijk meelopen. Hij zou zich aankleden en dan konden wij vast rondkijken. Het sanitair blok was verouderd maar was schoon er hing ook nog een oude elektrische meter. De man had zijn overall aan getrokken. We gingen aan een tafel zitten en gelijk kwam zijn vrouw met koffie. Wij drinken de koffie zwart zonder suiker en ze had koffie gezet met suiker, nou ja voor een keertje ook niet erg. We werden nogmaals rondgeleid over het gehele bedrijf waar ook een tractor-museum bij hoorde. De eigenaar was heel enthousiast en we hebben hem weer goedgekeurd en gezegd tot volgend jaar. Van daaruit naar camperplaats Hovelhof gereden bij het station.

 

12 juni

 

Een rustige nacht gehad ondanks dat je bij het station staat. (Gratis)  We hebben om 17.00 uur een afspraak bij camping Furlbach.

 

Vanmorgen hebben we niets te doen dus en we hadden gehoord dat de oorsprong van de Ems in Fuhrlbach zou zijn. Wij hadden gisteren al gekeken waar het was dus vandaag terug. De camper konden we makkelijk kwijt op het parkeerterrein van het park. De bordjes gevolgd en toen kwamen we bij de oorsprong. Eerst een klein stroompje en het stroompje werd groter tot het een kleine rivier was. We zijn weer terug gelopen en toen hoorde we een lawaai naast/achter ons. Naast het park was er een militairterrein en er kwam een tank aangereden. Wat een herrie. Nadat we teruggelopen waren naar de camper hebben we nog even gezeten en toen zijn we toch maar naar de camping Fuhrlbach gereden. Hier de camper neergezet, wat gegeten en toen toch maar alvast de camping opgelopen. Het was half 4 dus te vroeg. Was geen probleem we konden de camping over voor de inspectie, we kregen de sleutels van de gehandicapten faciliteiten en toen we terug kwamen kregen we koffie met lekker ijsbonbons. Om 17.00 uur kwam de eigenaresse en hebben we alles doorgenomen. Papieren ondertekend en op naar Bielefeld.

 

13 juni

 

Vandaag hadden we een afspraak met Rolf Meyer zur Bentrup, de eigenaar van de twee campings die wij in ons gebied hebben, Camping Lemgo en Camping Park Bielefeld. Wij hebben de camper op de parkeerplaats gezet en werden hartelijk welkom geheten. We konden eerst over de camping heen lopen en dan zouden we praten. Zogezegd zo gedaan. Het toeristische gedeelte zag er heel goed uit alleen aan de rand stonden allemaal jaarplaatsen en daar was veel plastic te zien. Jammer maar het is niet anders. We hadden ook nog wat aanmerkingen over het sanitair. Daar moest toch wel wat aan gedaan worden, de kitranden waren zwart of werden onderbroken, tegels bij de heren douche waren weg en zo nog een paar aanmerkingen. Hierna werd het een onaangenaam gesprek. De ACSI is duur, de ACSI heeft een monopoly positie, ik moet ook mijn kosten er nog uit hebben, wat doet ACSI voor de eigenaren, waarom komt de ACSI ons niet tegemoet in verband met CCA. Hij zei dat hij al diverse keren contact opgenomen had met kantoor maar daar geen goed antwoord gekregen had. Wij zeiden maak dan een afspraak dan moeten ze je wel een antwoord geven, want wij hebben ook niet overal een antwoord op. Na een uur gingen we met lege handen weg, geen advertentie hij zou dit nog bekijken en wij hopen natuurlijk dat hij alles weer afneemt, want geen CCA/kortingskaart dan komen de mensen ook niet zo heel gauw naar je camping, zeker niet als er in de buurt niet zo veel is.  Hierna zijn we weer terug gereden naar de camperplaats in Bielefeld.

 

Vandaag ook een mailtje terug gehad die wij vorige week woensdag verstuurd hadden dat een camping ineens geen tijd had op het tijdstip wat wij aangeven. Een beetje laat maar toch overeengekomen dat wij vrijdag na 16.00 uur langskomen.

 

14 juni

 

We hebben vandaag niets te doen dus zijn we terug gereden naar  Vlotho aan de Weser waar we al eerder zijn geweest. Mooie rustige camperplaats. Nog even gekeken in het dorp of het nu drukker was maar helaas er was niets te doen.

 

15 juni

 

Vandaag de een na laatste dag van de inspectie. Camping Grosser Weserbogen, ziet er op de advertentie heel mooi uit dus geen probleem i.v.m. adverteren. Wij ons aangemeld, staan bij de receptie, zijn bij de receptie naar binnen gegaan en toen zei dhr. Buck de pachter van deze camping, we kunnen heel kort zijn. Ik stop op 31-10 van dit jaar en daarna weet ik niet wat er gaat gebeuren met deze camping. De gemeente wil de camping terug en daar was niet over te praten. Dhr. Buck heeft toen gezegd ik stop ermee. Hij heeft de camping in bijna 10 jaar van 2.9 sterren naar 4.5 sterren gebracht en nu is op 31 oktober alles voorbij. Hij heeft uit de krant vernomen dat de camping een andere eigenaar krijgt maar hoe en wat hij weet het ook niet. Na een handtekening en een  stempel zijn we maar weer weg gegaan. Hem veel succes gewenst, jammer voor ACSI en ons want geen advertenties geen inkomsten. Jammer maar wel begrijpelijk.  Nu zitten we koffie te drinken voor de slagboom op het parkeerterrein. Om 12.30 zijn we hier weggereden naar Camping Elisabethsee, hier hadden wij een afspraak om 16.00 uur maar Bert wilde nog even voetbal kijken en je moet dan altijd ook nog even eten dus wij zijn ruim op tijd daar. Hier aangekomen zagen we de deuren bij een grasveld voor de camping open staan, achteraf bleek dit ook van de camping te zijn, wij hier op gereden onze shirtjes aangedaan en gekeken of we de receptie konden vinden om te vragen of wij daar konden blijven staan. Onderweg kwamen we een vriendelijke mevrouw tegen die zei dat we daar wel konden blijven staan en dat ze wel zou bellen naar de receptie. Geen 10 minuten later kwam Frau Winkelman ons welkom heette en hoe laat wij over de camping heen wilde lopen. Wij zeiden we hebben om 16.00 uur een afspraak dus om 15.45 dit was goed. Nog geen half uur later kwam de eigenaresse in haar golfkarrentje aangereden met de vraag wanneer wij de camping wilde inspecteren, zij zei ik heb nu wel even tijd want om 15.00 uur komen er nieuwe gasten aan dus dan moet ze even naar voren bij de receptie zijn. Frau Hulsewig zei jullie zijn helemaal nieuw dan gaan we met het golfkarretje over de hele camping heen dan weet je wat er allemaal is. Zo gezegd zo gedaan. Als we dit moeten lopen zijn we wel even bezig. Na de inspectie zijn we in de biergarten gaan zitten om alles door te nemen. We moesten wat eten. Het is onbeleefd om nee te zeggen, dus Bert heeft een lekkere Erdinger genomen en ik een Radler daarnaast kregen we ook nog een schnitzel met frites en gebakken aardappels. Na deze heerlijke maaltijd hebben we nog wat doorgesproken i.v.m. adverteren. Alle papieren achtergelaten want ze moest het nog bespreken met haar zoon.  We wachten af.

Hierna zijn we doorgereden naar Camping Park Teutenborgenwald. Hier moesten we nog terug voor de advertenties. Hier aangekomen kwam Wouter de zoon van de eigenaar, er al gauw aan om alles in orde te maken. We staan weer op de plek waar we drie weken geleden ook stonden. Nog even terug om wat te drinken en toen schreef ik op de lijst ACSI en er zat een man buiten waarvan ik al dacht dat het Wouter zijn vader was en dit bleek ook want even later ging hij naar binnen en keek op de lijst en zag ACSI staan. Hij kwam gelijk weer naar buiten om ons een hand te geven. Morgen gaan we de advertenties bespreken.

 

16 juni

 

Vanmorgen de broodjes opgehaald en gelijk afgesproken wanneer we de promotie zouden bespreken. Om 11.00 uur zouden we in de huiskamer van de camping zijn. Alles geïnstalleerd, koffie gedronken en toen de promotie doorgesproken. Alles is doorgegaan, dat is goed voor ons. De rest van de tijd gesproken over de ACSI en daarna nog een hele tijd gesproken over campers, camping, camperplaatsen.  Het was een leuk gesprek met aardige eigenaren.(Anja en Gerard)

 

Daarna weer terug naar de camper. Alles weer ingevoerd en voor nu is het klaar. Thuis alles nakijken en aanvullen wat we vergeten zijn en dan een afspraak maken in Andelst. ‘s Avonds rijst klaargemaakt buiten. Laika eet ook altijd buiten aan de lijn. Bert ging het gasstelletje opruimen en, ik had 2 seconden ervoor gezegd kijk uit voor de lijn van laika dat je er niet over valt, en wat gebeurt Bert lag ineens op de grond. Nu heeft hij een paar schaafwonden, zijn neus is gehavend en aan de zijkant van zijn gezicht  heeft hij een klein sneetje. De buurman kwam snel te hulp en verzorgde Bert. De buurman gaf cursus in EHBO en Hartmassage en verbinden dus die weet waar hij over praat. Ik heb alleen koude washandjes toegestopt. Een andere buurman heeft Bert zijn bril weer een beetje teruggebogen, volgende week even naar de brillenwinkel om de bril helemaal weer in orde te krijgen.

 

17 juni

 

Vanmorgen uitgeslapen, het is bewolkt een er staat een beetje wind, niet echt lekker om buiten te zitten. Vanmiddag Laika wassen en wij natuurlijk ook even douchen en dan morgen op weg naar Hameln naar de DSL bank, we willen nu wel eens weten wanneer alles in orde komt. Ben benieuwd.

 

NOOT: Voor het eerst dit gebied gedaan en het is ons goed bevallen, volgend jaar weer.