Overwintering Spanje 2018-2019

 

CALPE

 

Onze overwintering is begonnen op 10 oktober.

 

Zonder onze hond Laika die we 2 weken eerder hadden laten inslapen, zij was helemaal op, 15 jaar was ze mee gegaan met de camper.

Alles afgesloten, water afgetapt en weg. Het was druk richting Rijswijk. Camperplaats Ypenburg daar gaan we overnachten  24,60 euro incl. stroom per nacht.

 

Donderdag 11 oktober

 

Op bezoek bij mijn moeder, dit om gedag te zeggen. Ze wist niet dat we kwamen. Koffie gedronken wat gegeten en toen zijn we weer weggegaan, maar wat nu. Naar Scheveningen we hebben toch de OV kaart dus dat kunnen we doen. Over de boulevard gelopen. Het was heerlijk weer. Tegen vijf uur waren we weer terug op de camperplaats.

 

Vrijdag 12 oktober

 

Om 09.00 uur opgestaan om richting Udenhout te rijden maar we moeten eerst nog naar De Wit in Schijndel want onze waterpomp is kapot dus we moeten een nieuwe kopen tevens wat koppelingen gekocht voor de gasfles die we buiten zetten in Spanje. We overnachten bij Maurice en Odette voor de deur.

 

Zaterdag 13 oktober

 

Vanmorgen weer weggereden uit Udenhout en we staan nu in Kockelscheuer op de Camping. Het is druk op de camping en er blijven campers en caravans binnenkomen.

 

Zondag 14 oktober

 

Op weg naar Beaune, hier hebben we een camping uitgezocht. Hier aangekomen camper neergezet en toen keek ik onder de auto aan de voorkant en er hangt wat los. Een beschermkap. Morgen maar eerst even naar een garage om dit weer vast te laten zetten en dan gaan we op weg naar Avignon.

 

 

 

Maandag 15 oktober

 

Vandaag aangekomen in Avignon, plek opgezocht en ons geïnstalleerd morgen zien we verder.

 

Dinsdag 16 oktober

 

Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen omdat het regende, tegen de middag werd het droog en hebben we besloten om toch Avignon in te gaan. We zijn eerst naar het middenplein gelopen waar het Paleis van de Paus staat, hier stond een toeristentreintje en daar zijn we ingestapt en door de oude stad doorgereden. Na drie kwartier was de rondtoer afgelopen zijn we even koffie wezen drinken en hierna weer terug naar de camping.

 

 

 

Woensdag 17 oktober

 

Van Avignon naar Lloret de mar, we hadden een camping uitgezocht en zijn hierna toegereden, toen we hier aankwamen vonden we het aanzicht van de camping niet en hebben we besloten om door te rijden naar Blanes naar camping La Masia. Hier staan we nu en hebben we even over de boulevard gelopen. Nu moeten we beslissen of we morgen hier nog blijven staan of dat we morgen verder rijden of nog een dagje hier blijven.

 

 

 

 

Donderdag 18 oktober

 

Vanmorgen weggereden in de regen vanuit Blanes en op de plaats van bestemming regent het nog steeds. We staan nu op een camperplaats in Alcossebre, omdat de plaats te klein is hadden we de aanhanger op de weg laten staan achter onze camper. Dit was oke zei de eigenaar maar hij kwam toch nog maar even kijken en zei hij staat toch wel gevaarlijk zet hem maar aan de overkant op een plek. Wij de aanhanger geprobeerd aan de andere kant op een plaats te zetten maar er is een nadeel je moet zeker 15 centimeter stoep op en dan gaat moeilijk met een aanhanger van 840 kilo. Gelukkig werden we geholpen door een aantal mannen waardoor hij snel op de plek stond. Het enige de ophanging van het neuswiel is kapot dus daar moeten we een nieuwe voor kopen. Nadat we een koude douche gehad hebben gehad door de harde regen, hebben we toch nog maar een warme douche genomen en die zijn lekker warm. Nu tv kijken en morgen weer op pad.

 

 

 

Vrijdag 19 oktober

 

Na een onrustige nacht van onweer, windstoten en heel veel regen ging om 09.00 uur de wekker, het regende nog steeds, tja wat nu te doen. Het was even droog en Bert zei kom aanhanger erachter en weg hier en we zien wel hoe het gaat onderweg. Tot Valencia heeft het geregend daarna werd het beter en beter weer. In Calpe aangekomen hadden Gertie en Cor koffie, dus koffie opgedronken en hebben we langzaam aan diverse dingen opgezet en nog even lekker in het zonnetje gezeten, tevens ook nog een wasje gedraaid dus alles ligt weer schoon in de kast.

 

 

Zaterdag 20 oktober

 

Vanmorgen uitgeslapen en boodschappen gedaan, tegen 17.00 uur zijn we bij de Nederlandse friettent Local 11 een Nederlands patatje en kroket en frikandel gegeten. Daarna naar de Gabriel de Miro gelopen en onze plek ingenomen langs de route en nu maar afwachten. 18.30 uur stonden we daar want om 19.00 uur zou de optocht beginnen. De optocht was een mooie optocht met veel mooie kostuums van de Moren en Cristiano’s. Om 21.00 uur hadden we het bekeken en zijn we een kopje koffie of thee gaan drinken. Alles deed zeer voeten, rug. Veel foto’s gemaakt en ook video’s.

 

 

 

Zondag 21 oktober

 

Vanmorgen naar het strand want de moren en Cristiano’s gingen een voorstelling geven hoe ze aan land kwamen en hoe ze gevochten hebben om Spanje Calpe te veroveren.

 

 

 

Maandag 22 oktober

 

Alle winkels dicht want het is een feestdag hier in calp.

 

Dinsdag 23 oktober

 

Boodschappen gedaan want ja het brood raakt op. Tevens een 2 nieuwe inductieplaten  gekocht want de oude maakte kortsluiting dus die hebben we maar weggegooid.

 

Woensdag 24 oktober

 

Vandaag kregen we visite van Jan Duijvekam, was heel gezellig.

 

Donderdag 25 oktober

 

Vandaag een lekker visje gehaald voor Bert bij de Consum en verder in de zon gezeten.

 

Vrijdag 26 oktober

 

Onze wandeling van 10.000 stappen per dag weer gehaald vandaag, rondje Calp.

 

Zaterdag 27 oktober

 

Het was vanmorgen nog donker, het regende, toen het droog was zijn we nog even naar de markt gegaan en toen weer snel terug want het begon weer te regenen.

 

Zondag 28, maandag 29 oktober, dinsdag 31 oktober

 

De afgelopen dagen is het niet zo mooi weer, veel wind. Veel binnengezette.

 

Woensdag 31 oktober

 

Gertie is vandaag jarig dus koffie drinken bij de buren maar eerst nog naar de markt. Vanmiddag gezellig een borreltje gedronken en om half zes op naar de chinees. Het was gezellig en goed.

 

 

 

Donderdag 1 november

 

De eerste week van november, we maken niet veel mee. We lopen veel, en zitten in de zon. Op 2 november hebben rond het meer gelopen in Calpe.

 

 

 

5 november gezocht naar de pot goud helaas niet gevonden.

 

 

6 november Scheveningse vlag gehesen.

 

10 november heerlijke Hollanse haring gegeten bij Steffie in Calpe

 

 

11 november

 

Het is nu 14 november en de afgelopen dagen hebben we wisselend weer gehad, de ene dag kon je buiten zitten de andere dag niet. We lopen veel en proberen toch wel 10.000 stappen te doen.

 

19 november  REGEN oje wat nu.

 

Na de dagelijkse bezigheden, wandelen en in de zon zitten was er vandaag 28 november op de camping Paella eten. De paella was gratis maar je moest wel een consumptie nemen. Zo gezegd zo gedaan. De paella was lekker en goed klaargemaakt, alleen jammer dat het vis en kip in een pan was, daar moet je van houden. Nogmaals de paella was lekker.

 

 

 

 

30 november door de oude stad van Calp gelopen daarna een lekkere Erdinger.

 

 

December

 

1 december het ontsteken van de kerstboom in Calpe.

 

6 december, vandaag was de St Nicolaus duik op het andere strand, aan de andere kant van de Ifach. Om 13.00 zou dat plaats vinden. Wij waren er om 12.30 en er was nog niets te zien maar ineens kwam er een groepje Duitse mensen aan met kerstmutsen op. Tegen 13.00 uur gingen ze richting de zee, na eerst nog een aantal foto’s gemaakt te hebben gingen ze dan toch maar het water in. Zo te zien was het niet echt warm maar ze hebben het gedaan. Hierna was het afgelopen. Wat nu er is ook nog een kerstmarkt vandaag in de Altstad. Wij naar de Altstad gereden en ja hoor in de kleine straatjes van Calpe waren er standjes neergezet, veel eten en drinken en er waren ook  nog wat kraampjes met kerstspullen. De kerk nog even in geweest maar die was nog niet klaar voor de kerst. De hele kerststal moest nog worden opgezet. De herder Maria en Jozef en lagen allemaal nog op de banken. Volgende week zal dat allemaal wel klaar zijn.

 

 

Het is nu 11 december en we hebben veel gelopen, veel in de zon gezeten maar donderdag staat er een fietstocht op de planning. De camping organiseert dit, het is een rondje Calpe dus niet zo heel erg ver, ongeveer 10 kilometer. Na de fietstocht krijgen we een diploma en op vertoon van dit krijgen we een tapas.
Ben benieuwd wat het is.

 

13 december

 

Vandaag zouden we gaan fietsen met de camping, rondje Calpe. Het ging niet door omdat er slecht weer voorspeld is en dat is uitgekomen vandaag de hele dag regen. De hele dag binnen gezette. Tegen de avond heeft Bert alles goed vastgezet want het zou gaan waaien.

 

17 december

 

Vandaag ging de fietstocht wel door. Er waren ongeveer 20 a 25 personen die mee fietsen. We gingen eerst richting busstation en daar gingen we weer terug naar de ene kant van de Ifach. Deze kant is zonnig en aan deze kant klimmen ze ook tegen de wand op. Hier hebben we even gepauzeerd en foto’s genomen. Daarna weer verder via de andere kan van Calpe terug. Het was leuk.

Deze week ook besloten dat we gaan gourmetten met de kerst samen met de buurtjes. Eerst zou de overbuurman iets in elkaar zetten maar met 8 mensen in de tent dat gaat het niet worden. Vleesschotel besteld bij de Belgische Slager 20 december nog even de laatste boodschappen doen en dan zijn we er wel klaar voor. Het wordt met kerst 20 graden volgens El Tiempo.

De temperatuur gaat iets naar beneden maar de gourmet doen we toch binnen in de tent, kacheltje aan en dan gaat het wel lukken. Morgen de vleesschotel (23)  bij de Belgische slager halen voor 12.00 uur. Daarna nog wassen en dan is de dag ook weer vol.

De kerstdagen zijn weer voorbij. De eerste kerstdag hebben we met de buren gegourmet was heel gezellig. ’s Avonds naar de tv gekeken. De tweede kerstdag heeft Gertie allerlei hapjes klaargemaakt dus hoefden we geen eten klaar te maken. Nu weer tv kijken.

Oudejaarsdag om 12.00 uur naar buiten gegaan en een ieder een goed Nieuwjaar gewenst. Nog wat champagne gedronken en om 14.45 naar bed.

 

 

2019

 

 

Nieuwjaarsdag was weer een mooie zonnige dag.

 

5 januari Drie Koniningen.

 

 

 

7 januari was Anja jarig gebak gehaald en de buren uitgenodigd voor een kopje koffie met gebak. Was een gezellige ochtend/middag.

 

 

 

10 januari om 10.30 uur bij het busstation om naar Alicante te gaan. We hebben via internet een auto gehuurd voor 5,72 voor 20 dagen enige nadeel is ophalen in Alicante. Na 1,1/5 uur in de bus te hebben gezeten kwamen we aan bij het vliegveld. Na eerst koffie gedronken te hebben moesten we een nummertje trekken, we waren snel aan de beurt dus alle papieren afhandelen en toen moesten we naar de auto. Auto gehaald nagekeken en weer terug naar Calpe. Om 17.30 afgesproken met de buren om te gaan eten bij Brauhaus. Dit is een Duits restaurant en heeft op donderdag Haxe eten, en nog andere gerechten, voor 12,50 euro en zoveel bier/limonade als je wilt tot 22.00 uur daarna moest je de drank gaan betalen. Om 21.15 uur zijn wij weer terug gegaan naar de camping.

 

 

 

11 januari zijn we naar Alfaz del Pi gegaan want hier is de markt op vrijdag. De buren zouden meegaan. Na een klein stukje rijden gingen we de tunnel in en na de tunnel moet je een scherpe bocht maken naar rechts en hier ging het fout met de buren. De buren wisten niet waar wij heen gingen dus ze waren ons kwijt. We hadden van te voren gezegd dat we naar Alfaz del Pi gingen. Normaal zou je dan kijken waar dat ligt en hoe je moet rijden helaas hadden zij dit niet gedaan dus die zijn niet op de markt aangekomen, volgende week gaan ze dan nog maar een keer.

 

13 januari naar de markt in Albir geweest, Axel en Ruth gingen weer mee en nu volgden ze goed. In albir aangekomen zijn we over de markt geweest, koffie gedronken en ook nog naar de Engelse markt. Hier hebben we wat gegeten, dit was geen succes. Hierna via de boulevard weer terug naar de camping.

 

15 januari zijn wij naar de markt in Altea geweest en naar de Nederlandse supermarkt in Albir. Helaas was het brood (helemaal niet meer aanwezig) en de vleeswaren was ook niet echt om blij van te worden. Hierna zijn we nog naar de Supermarkt Costa Blanca. Dit is ook een supermarkt die Hollandse producten verkopen. Deze supermarkt is ruimer opgezegd en alles was voldoende aanwezig.

 

17 januari. Vandaag was er een BBQ van de camping 2 euro voor 3 stukken vlees. Ingeschreven en om 13.00 uur begon het. Het weer was fris en als je stil bleef zitten werd het wel heel erg koud. Wij hebben ons vlees gehaald en opgegeten, was niet goed, vlees was al koud. Het enige was redelijk lekker was het worstje voor de rest viel het vies tegen. Alles opgegeten en terug naar de camper. Nog een ronde gedaan en de 10.000 stappen voor vandaag zijn ook weer gezet.

 

 

 18 januari het was vandaag niet zo best weer, zijn vanmiddag naar Moraira gereden. Hier was niets te doen. Jammer.

We zijn maar weer terug gegaan naar de camping.

 

 

 

19 januari het is zaterdag marktdag, vandaag gaan we naar de Jalon. Hier is altijd een grote markt met vlooienmarkt. Het was mooi weer dus om 10.00 uur op we naar de Jalon. Het was niet druk dus we waren er zo. Over de markt heen gelopen en een kopje koffie gedronken. Hierna zijn we weer op weg gegaan via Alcalali en Parcent en Coll de Rates. Hier komen veel wielrenners en ook mensen die een rondritje maken met de auto. Hier hebben we lekker gegeten en niet duur. Daarna weer op weg naar kust, via Altea waren we om 16.00 uur weer terug op de camping.

 

 

 

22 januari de Hollandse dag op camping Marjal Creveillente.

We gingen in de korte broek maar hoe dichter we bij Catral aankwamen hoe kouder het werd. Even voordat we er waren heb ik maar een lange broek aangetrokken. De Hollandse middag was gezellig en er waren heel veel standjes. We hebben koffie gedronken en zijn weer terug richting Calpe gereden. We hebben een tussenstop gedaan in La Marina Winkelcentrum. We hebben nog twee jassen gekocht. Het was tegen 17.00 uur wat nu we kregen honger. Besloten om naar Benidorm te rijden en bij Splitje lekker chinees te eten.  Hierna weer terug naar de camping en weer lekker bij de kachel zitten.

 

23/24 januari Vandaag was een onrustige dag, veel wind weinig zon. Een dag om binnen te zitten.

 

25 januari vanmorgen afgesproken met Bert zijn oude baas in Altea. Om 10.30 uur waren we daar en het was erg gezellig. Hierna zijn we naar Benidorm gereden naar camping el Raco gereden. Hier op bezoek gegaan bij Julia En Wil. Hier even wat gedronken en een hoop gesproken daarna zijn we ook nog even bij Wim en Ineke langsgegaan. Zij komen ook nog een keer naar Calpe.

 

26/27/28/29 wat mindere dagen  weinig gedaan

 

30 januari auto terugbrengen naar alicante.

 

Dit was geen probleem maar het probleem was ineens de tennaamstelling van Bert. Ik had ingevuld op de papieren Bert Ammeraal maar dit had moeten zijn Gijsbert Cornelis. Veel problemen maar het vrouwtje aan de balie had ons vorige keer ook geholpen en toen was het geen probleem, nee nu moesten we het kantoor bellen voor een wijziging. 3 keer gebeld maar we kwamen er niet echt doorheen en als we er doorheen kwamen werd de verbinding verbroken. Weer terug naar de balie en gevraagd of hun wilde bellen. Dit heeft ze gedaan en we hebben de wijziging doorgegeven. Nieuwe reserveringsformulier gehad en nu was alles in orde. Auto meegenomen en weer terug gereden naar de camping.  We hebben nu een fiat 500. Gertie en Cor gingen op de achterbank zitten. Gelukkig was het een klein uurtje rijden want echt veel langer moet je hier niet inzitten op de achterbank, echt een auto voor 2 personen.

 

1 februari Marktdag in Albir. Hier aangekomen was de markt maar voor de helft aanwezig, er is storm voorspelt dus de marktkooplui kwamen niet opdagen. Boodschappen gedaan bij Supermarkt CostaBlanca, Supercontent en Mendoza. Hierna weer terug naar de camping. En toen begon het te waaien.

 

2 februari de hele dag een beetje wind, zon maar in de avond ging het echt beginnen windsnelheden van 40 knopen ca. 100 km per uur. We zijn er twee keer uit geweest vannacht. De tent heeft het overleefd en alles is nog heel.

 

5 februari vanmorgen om 10.00 uur weggereden van de camping op weg om de bloesemtocht te rijden, maar eerst nog naar de markt in Altea. Even over de markt gelopen en toen zijn we op weg gegaan, het is een mooie route via altea, bollula, parcent , alcalali, tussenstop bij de Jalon om wat wijn te kopen en toen weer terug naar Calpe. Om ca. 15.00 uur waren we weer terug op de camping. Leuk ritje, leuke dag.

 

 

 

7 februari vandaag naar El Verger gereden, hier is een campingzaak daar wilden we even kijken. Zo gezegd zo gedaan. Ze hadden veel maar niet wat wij nodig hebben. Hierna doorgereden naar Ondarra hier is een groot winkelcentrum. Koffie gedronken en nog wat kleding gekocht en toen weer teruggereden naar de camping.

 

12 februari naar een hotel gegaan en met de lift naar 29 hoog wat een mooi uitzicgt over Calpe.

 

12 februari vanmorgen zouden we richting La Marina rijden, dit is bij Elche, maar eerst moesten we de buurtjes uitzwaaien want die gingen weer richting huis. Om 11.00 uur was alles geregeld maar om nu nog naar naar La Marina te rijden is een beetje te ver dus we zijn de Pinos en de Bernia op gereden. Het was een leuke rit. Boven op de Bernia wat gegeten en daarna weer verder gereden maar waarheen. We zijn naar een pre historische grot hier waren we een paar jaar geleden geweest en dat was zeer leuk. Hier hebben we een kopje koffie gedronken hierna zijn we weer richting huis gereden en toen kwamen we onderweg Ondarra tegen en hier is het grote winkelcentrum waar we al eerder deze week geweest waren. Hier nog een ’t shirt en een jurkje gekocht. Daarna weer terug naar  de camping. Hier aangekomen zaten de buurtjes bij ons lekker in de zon. Wat gedronken met z’n allen en toen weer eten.

 

 

 

 

17 februari de laatste dagen van de auto, morgen auto wassen en schoonmaken nog even de laatste zware boodschappen halen en dan gaan we de auto morgen wegbrengenn naar Alicante. Vandaag zijn we nog even naar albir gegaan, hier is zondag markt en er is een engelse markt daar zijn we ook nog even geweest.

 

18 febuari Bert heeft de auto schoongemaakt dus die staat klaar voor morgen om weer in te leveren in Alicante. Voor de rest van de dag een beetje in de zon gezeten.

 

19 februari 09.00 uur opstaan ontbijten en op weg naar Alicante eerst nog een tussenstop in Calpe bij de wasstraat want de auto moet zowel aan de binnen als aan de buitenkant schoon zijn. Aftanken en inleveren bij Goldcar. Om 11.30 uur hebben we de auto ingeleverd en afgetekend dat we hem goed ingeleverd hebben. Nu naar boven dan kunnen we nog met de bus van 12.00 uur want deze bus zou er 1,5 uur over doen om terug te zijn in Calpe. Lekker op tijd dus. Wij om 12.00 uur de bus en om circa 13.00 uur waren we in Benidorm op het busstation. Wat blijkt we moeten overstappen dit stond niet op internet. Er zou een tussenstop zijn en dan doorrijden naar Calpe dit was dus niet zo. In Benidorm aangekomen moesten we uit de bus. Wij gevraagd wanneer de bus naar Calpe ging iemand die daar werkte heeft ons op de computer laten zien dat de bus om 13.45 kwam en hij kwam de plaats 11 of 12. Het was 14.00 uur en er was nog steeds geen bus. Er kwam wel een bus aanrijden die wees met zijn vingers dat we op plaats 3 moesten zijn. Dit toch nog even nagevraagd en we konden nog net de bus mee. Om 15.30 uur waren we weer op de camping, nog wat gedronken en toen maar weer de camping in.

De afgelopen dagen niet zo veel bijzonders gedaan, zon zon en nog eens zon lekker gelopen en in de zon gezeten. Nu een beetje aan het opruimen want over 14 dagen gaan we toch echt weg.

 

Het is nu 5 maart en zo langzamerhand komt alles weer in de dozen, zakken en kratten en die gaan dan in de aanhanger. Het is nog steeds lekker weer hele dag buiten.

 

De laatste week is ingegaan hier in Calpe, vandaag 10 maart gaan we nog een keertje met de buurtjes eten het is lekker weer een beetje wind maar de temperatuur loopt weer op naar de 20 graden.

 

15 maart vanmorgen weggereden uit Calpe op naar Alcossebre. We kwamen hier om ongeveer 13.00 uur aan. We hadden gereserveerd twee grote plekken helaas was er een grote plek en daar zijn Gertie en Cor gaan staan. Wij konden aan de overkant in de hoek staan maar daar was geen stroom en was officieel geen plaats dus Bert gedraaid. De eigenaar kwam erbij en zei je kunt ook naast het sanitair blok gaan staan, stroom is om de hoek. In het stopcontact zaten we met twee campers iedere keer slaat de stroom eruit en er kwam er nog een bij dus met z’n drieën op een blok en daar ging de stroom weer. Bert heeft nu de kabel naar de wasautomaten gedaan hier waren ook twee stopcontacten en we hopen nu dat de stroom er op blijft. Morgen gaan we verder op naar Blanes

 

 

16 maart Vanmorgen om 08.30 opgestaan ontbeten en toen kwam Cor naar ons toelopen of we toch niet nog een dag wilde blijven want naast hun kwam de grote plaats vrij, wij zeiden nee wij gaan vandaag weer verder. Wij gaan naar Blanes. We zijn hier om ongeveer 14.00 uur aangekomen en hebben ons gemeld en staan weer op een plaats. We blijven hier tot maandag en dan gaan we richting Frankrijk. Waar weten we nog niet maar we zien het wel.

 

17 maart Vanmorgen weggereden uit Alcossebre, wij vinden dit geen goede camperplaats wij zijn hier nu twee keer geweest en twee keer is er iets fout gegaan. De eerste keer kwamen wij in de regen en wind aan en moesten we op een plek gaan staan met een hele hoge drempel, jammer maar hierdoor is ons neuswiel van de aanhanger (ophanging) kapot gegaan omdat er heel erg moeilijk was om de aanhanger op de plaats te zetten. Nu zijn we op de terugweg en hebben we gereserveerd (voor twee campers)voor een grote plaats waardoor de aanhanger achter de camper kon staan, ze zouden ze reserveren,  toen we aankwamen was er maar een plaats voor een camper. Wij moesten naast de wc en de losplaats gaan staan. Erg gehorig jammer maar deze plaats is voor ons geen optie. We zijn naar Blanes gereden. Camper neergezet op een plaats en we zijn nog naar de boulevard gelopen iets gedronken en weer terug. Morgen zouden we de fietsen uit de camper halen en zouden we fietsen naar Malgrat de Mar.

 

18 maart Vanmorgen wakker geworden en er stond een harde wind, besloten om niet te gaan fietsen. Bert heeft naar voetbal gekeken.

 

19 maart Blanes achtergelaten op weg naar Villefranche sur Saone. Hier is een mooie camperplaats waar alles is. Het sanitair is gesloten, lozen en inname van water is mogelijk, ledigen van de wc is ook mogelijk. Een aanrader voor de volgende overwintering

 

20 maart Vanmorgen weggereden uit Villefranche sur Saone op weg naar tja dat is voor ons niet bekend. Onderweg hebben we nog gestopt om een bakje koffie te drinken. Gertie en Cor kwamen ook op deze parkeerplaats en toen we weg wilde rijden kon Cor niet meer weg. Camper wilde niet meer starten. Gertie zei dan maar de verzekering bellen over wat te doen. We stonden in Frankrijk en in Frankrijk is het gewoon dat als je pech hebt op een parkeerplaats dat je dan naar het tankstation kassa gaat en vraagt of hun iemand wilde bellen. (depannage) zogezegd zo gedaan. Na denk ik een klein uurtje wachten kwam er een wagen aangereden. De man heeft even gekeken en geluisterd en zei gelijk accu kapot nieuwe accu en dan kan je weer rijden maar waar halen we een nieuwe accu vandaan. De man gaf een kaartje van hun bedrijf en daar konden we een accu kopen. Bij het bedrijf aangekomen was het de Firma Norauto. Cor kwam aangereden en werd gelijk geholpen. Nieuwe accu en de camper startten weer. Wij hebben nog een luchtfilter gekocht want die was niet verwisseld door de garage in Duitsland en hij was vies. Hierna gekeken waar we gingen overnachten. De camperplaats in Chaumont was nog gesloten er was wel een camping 30 kilometer verderop. Besloten om daar heen te gaan. Bij de ACSI camping aangekomen werden de v vriendelijk begroet. Ingeschreven en we konden op het pad gaan staan want als je op het gras ging staan wist de campingeigenaar niet zeker of we de volgende dag weg konden rijden. Er waren drie campers die avond op de camping. Om 18.30 uur ging het restaurant open en we hebben daar wat gegeten. Dit was zeer goed de bediening was ook goed.

 

21 maart Vanmorgen om 08.00 uur opgestaan. Om 09.00 uur wegrijden. We zouden wel zien waar we uitkwamen. Gertie en Cor hadden hun eindpunt al ingevoerd. Onderweg zijn we elkaar nog een aantal keren tegengekomen en aan het einde van de dag zijn we beiden in Nederland. Gertie en Cor in Eindhoven en wij staan nu op Camping Klein Vink. We blijven hier 3 dagen en zondag gaan we hier weg en gaan we naar Hoenderloo.

 

22 maart We hebben vandaag lekker gebubbeld in het Thermaal Arcen. Heerlijk is dit alleen 2,5 uur is voor ons veel te lang. Het was fris/koud als je boven het water uitkwam dus zoveel mogelijk maar tot de schouders in het water. Daarna hebben we nog lekker voor de camper gezeten en was het lekker weer.

 

23 maart Bert is Jarig.72 jaar. Veel felicitaties gehad maar we waren deze dag met z’n tweeën. Lekker rustig. Het was niet zo heel erg mooi weer dus we hebben eigenlijk niet zo veel gedaan. Heel even een ommetje gemaakt op de camping maar snel weer terug wat het was koud.

 

24 maart. Vandaag afgesproken om met vrienden uit Hoenderloo, waar wij altijd staan met de camper, lekker naar de chinees gewest i.v.m. met Bert zijn verjaardag. We zijn om een uur of 16.00 uur weggereden want in de avond was er voetbal en dat wilde Bert zien. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar wanneer dat is de vraag.

 

25 maart Vanmorgen vroeg op staan want we moesten vandaag naar de ACSI in Andelst voor de Portal training, dit is een programma die wij tijdens de inspectie moeten gaan gebruiken als er promotie afgesloten moet worden. Makkelijker kunnen ze het niet maken. De hele dag geluisterd en uitgeprobeerd nu hopen dat het thuis ook nog lukt en dat het met de inspectie goed gaat.

 

26 maart. Het laatste bezoek was naar Rijswijk naar mijn moeder, zes maanden niet gezien dus we zouden het wel zien. Ze vond het wel fijn dat we er weer waren. Ze was wat afgevallen maar ja  85 jaar. Het ging naar omstandigheden redelijk tot goed. We hebben koffie gedronken wat bijgepraat en we zijn weer terug gegaan naar Hoenderloo. We zijn via Barneveld gegaan want aan de camper moet nog het een en ander gedaan worden. Tegen de avond waren we weer in Hoenderloo.

 

27 maart. De laatste dag op weg naar huis. Na een uurtje of drie rijden waren we weer thuis. Alles geparkeerd en langzaam begonnen met uitruimen. We waren namelijk al om 12.30 uur thuis. De dag verder ging goed.

 

28 maart De eerste tekenen van verkoudheid en hoofdpijn begonnen we te merken. Eerst ik en naderhand Bert. Hopen dat alles snel weer over is.

 

NOOT. Helaas is Horst Balzer onze overbuurman gestorven op 95 jarige leeftijd.

 

Conclusie:

 

We hebben vanaf 15 oktober 2018 in Calpe Spanje  tot 15 maart 2019 gestaan zo’n 5 maanden en zijn bijna 6 maanden onderweg geweest. Wij vinden het te lang op 1 plaats. Volgend jaar doen wij dit niet meer en gaan we weer trekken.

We hebben wel een leuke tijd gehad met Gertie en Cor en vele andere.

 

De kosten die gemaakt hebben zijn:

Dieselkosten  €758,61 prijs gemiddeld €1,26
Gereden 1:9  met zware aanhanger
Gereden kilometers 5135 km.
Overnachtingskosten €2199,38   13,09 per dag.