ACSI 2019 Duitsland

 

Noord-Rijn-Westfalen

Niedersachsen

 

Voor dat we op inspectie mochten moeten we eerst 2 dagen cursus doen bij de ACSI in Andelst onder andere werken met de Portal. Dat is goed gegaan.

 

 

Voordat we voor de ACSI op inspectie gaan, gaan we eerst ongeveer twee weken naar Rijswijk. Mijn broer gaat op vakantie en dan moet er iemand in de buurt zijn van onze moeder. Ze is 85 jaar en moet een beetje in de gaten gehouden worden. We verbleven op Camping Zwetzone in Wateringen. Dit is een kleinschalige camping. We hadden een goede plek en konden dan ook de camper, aanhanger en onze auto op de plek neerzetten en dan hadden we nog plek over om te zitten. De camping is schoon en netjes en vriendelijke eigenaren. Dinsdag na de Pinksteren zijn we richting Barneveld gereden want we hadden nog een afspraak voor de camper. Er waren weer ongeveer 60.000 km. gereden dus moet de distributieriem vervangen worden, gelijktijdig werd de airco bijgevuld zodat het onderweg niet warm wordt in de camper. Wat te doen we waren dinsdag om 13.00 uur al in Barneveld, moeten we hier blijven wachten en morgen ook nog de hele dag. Dit zagen wij niet zitten Bert zei we kunnen ook naar huis rijden. Wat in de aanhanger zit hebben we eigenlijk niet nodig. Dus de aanhanger van de camper gehaald en achter de kleine fiat gezet en op weg naar huis. Thuis aangekomen alles op z’n plaats gezet lekker gedoucht onder je eigen douche  en lekker onderuit zitten op de relaxstoelen. Woensdag om 13.00 uur zijn we weer weggereden naar Barneveld alwaar de camper om 16.00 uur klaar was. We hebben de camper meegenomen en zijn naar vrienden in Hoenderloo gereden. Hier staan we vaker en weten dat we daar altijd mogen staan.

 

 

 

Op 13 juni zijn we hier weer weggereden om de inspectie voor de ACSI gaan doen en staan nu in Herford. Hier hadden we een afspraak, die nog niet bevestigd was, voor zaterdag. Op 16 mei de brief er al uitgedaan en op 22 mei een antwoord terug gehad dat ze zo spoedig mogelijk een antwoord zou geven. Helaas tot vanavond nog niets gehoord toch maar even contact opgenomen en nu kunnen ze niet. Tja, hadden ze dat nu niet eerder kunnen zeggen. Nu zijn we al in Herford en hadden we misschien nog wat anders kunnen regelen. Nu hebben we deze camping een afspraak aangeboden aan het eind van onze inspectie ronde. We wachten af. De camping heeft gereageerd en vroeg of de afspraak niet naar de middag kan, omdat zij die morgen uit Keulen komt. Voor ons maakt het niet uit en hebben dat dus toegezegd. Dus de eerste camping wordt de laatste van de rit. De andere camping Bad Karlshafen heeft ook gereageerd en die is verschoven naar 18 juni om 11.00 uur. Wij staan daar 4 dagen op de camperplaats dus dat is ook geen probleem.

 

 

 

Zaterdag 15 juli begon somber maar is toch weer warm geworden. Een kleine regenbui maar nu is het weer warm. Nu damesvoetbal kijken.

 

Zondag 16 juni we hebben beiden een slechte nacht gehad,  waren  bezig met een campingeigenaar waar we vanochtend naar toe moesten. We zijn op weg gegaan want we hadden om 10.30 uur een afspraak met Campingpark Bielefeld. Deze camping had en heeft zijn rekening van de promotie voor dit jaar nog steeds niet betaald. Om 10.15 uur waren wij daar en wij meldde ons bij de receptie, ze zij dat hij er nog niet was en dat hij niet te bereiken was. Wij zijn eerst de camping overgelopen en gekeken of er iets veranderd was met vorig jaar. Helaas niet. Het sanitair blok was nog steeds met gescheurde tegels, vieze kitranden. Wij weer terug naar de receptie en ze had de eigenaar nog steeds niet te pakken gekregen. We zeiden we gaan koffie drinken in de camper en komen over drie kwartier terug. Wij na ongeveer drie kwartier weer terug en toen zagen we hem lopen. Wij vonden het al vreemd want zijn wagen stond al die tijd al daar. Hij kwam en zei ik kom zo bij jullie. Even later kwam hij er aan maar hij zei dat hij hoofdpijn had want het was gisteren erg laat geworden en veel drank daarbij. We gingen zitten en ik liet de rekening zien. Ja dat wist hij, hij zal de rekening volgende week betalen. Hij zei ik betaal altijd laat en vond het grappig. Hij begon weer dat ACSI te duur was en dat ie er nog over na moest denken wat of hij zal doen. Wel promotie of geen promotie. Afgesproken dat als wij in Lemgo(zijn 2de camping) zijn dat hij er dan ook is en dat hij dan besloten heeft wat hij gaat doen. Wij zijn benieuwd. De dag begon slecht, de inspectie ging goed alleen het gesprek erna niet. De volgende camping van vandaag was Camping Am Furlbach. De eigenaresse was erg druk en alles moest maar tussendoor. Er is niets veranderd dus we hoeven het niet na te lopen. Ze tekende en we gingen weer weg. We staan nu op camperplaats Hovelhof Am Bahnhoff, gratis alleen de stroom betalen. Morgen gaan we weer verder.

 

 

 

17 juni zijn we weggereden op weg naar onze volgende camping. Camping Eggenwald. We werden zeer vriendelijk ontvangen en de inspectie ging vlot, daarna moesten we eigenlijk om 15.00 uur bij een camping in Trendelburg zijn. Deze camping had niet gereageerd op de mail die we geschreven hadden, dus op de gok daar naar toe. Ook hier werden we vriendelijk ontvangen en mochten de inspectie doen. Ook hier was de controle zo klaar. Nu op weg naar Bad Karlshafen, hoe zouden we daar komen de berichten op internet was dat het niet zo goed aangegeven stond. Er was namelijk een omleiding omdat er een aantal bruggen afgesloten waren in verband met werkzaamheden. Wij hebben de borden gevolgd en hadden geen probleem om hier te komen. Aangekomen ingecheckt, de eigenaresse, waar we morgen een afspraak mee hebben, had ons ingepland op de camping omdat we hadden aangegeven dat we een camper met aanhanger kwamen. De aanhanger hebben we thuisgelaten maar wel een auto. We mochten ook op de camperplaats staan maar ze had op de camping een plek. Wij hebben de plek op de camping genomen. Ruime plek camper staat er op je kan er een tent voorzetten en dan heb je nog een ruimte over waar je ook nog kan zitten, De auto kan daar zelf op staan. Dus plek groot genoeg.

 

 

 

19 juni De inspectie op de camping, we hadden de camping al gecontroleerd gisteren dus vandaag was het eigenlijk doornemen en de promotie afsluiten. Hoe zou dat gaan. Alles ingevoerd en toen naar de promotie. Het blijft allemaal hetzelfde dus dat ging goed. Alles was ingevuld en nu op internet. Het internet aan en het ging automatisch. We hebben even gewacht en toen naar de computer van de camping gelopen en ja hoor daar was de mail. Geaccepteerd en code ingevoerd en alles was geregeld. Het document was ondertekend.

 

 

 

20 juni Vandaag gaan we naar camping Am Axelsee. Hier hebben we vorig jaar een advertentie afgesloten. Van dit jaar werd het iets moeilijker. De camping was in orde maar toen kwam het promotie gedeelte. Ze zei ik wil hetzelfde als mijn broer, maar ja wat heeft haar broer. Ja die kortingskaart wil ik ook, uitgerekend wat dit zou kosten en dat was toch wel een beetje duur en dan kwam er nog de kosten bij voor de advertentie. Ja maar de advertentie moet veranderd worden en ze ging zitten strepen in de advertentie in ons boek. Ik zei ik kan die advertentie niet aanpassen dan moet u een nieuwe digitaal inleveren. Tja dat was moeilijk, er kwamen weer wat mensen binnen en toen werd ze zenuwachtig. Het ging allemaal een beetje ver. Ze ging er vanavond over denken. We moesten morgen maar terugkomen. We hebben ook nog de inspecteur gebeld die in het gebied van haar broer inspecteert en gevraagd wat of die camping van haar broer had afgesloten. Hier een mailtje naar haar gestuurd wat haar broer had en wat hetzelfde pakket voor haar zou kosten. Hier hebben wij geen antwoord meer op gehad. Wij zijn dus tegen 14.15 uur weggereden bij onze camping om weer naar de camping Am Axelsee te gaan. Hier aangekomen moesten we nog even wachten en er stonden weer mensen te wachten. Ze zei het is me te druk geen advertenties dit jaar. Na even heen en weer gepraat en na veel ergernis onze kant want iedere keer zei ze wel advertentie, geen advertentie.  Ze moest ook nog het boek halen wat ze had gehouden en wat van ons was. Dit was eigenlijk ook al te veel werk. We hebben dus nu dezelfde advertentie als vorig jaar maar dit was eigenlijk ook al te veel werk, want ze moest de computer opstarten kijken of er een mail was van de ACSI en dan moest ze deze gelijk bevestigen en dan was het contract ondertekend. Moeilijk maar het is gelukt.

 

 

21 juni Wesercamping Hoxter vanmorgen om 10.30 uur een afspraak. We waren er even voor half elf en meldde ons. We werden vriendelijk ontvangen en we gingen eerst de camping over om te kijken of alles nog in orde was. Dit was zo alles zag er keurig netjes uit en het terrein was goed onderhouden. We gingen weer terug naar de receptie en gingen zitten aan een tafel. We kregen ook voor de eerste maal koffie en daar zeiden we geen nee tegen. Eerst de papieren doorgelopen en diverse wijzigingen aangebracht daarna de promotie. Ze hadden een advertentie en cca maar wilden van dit jaar CPC (cost per clicks) dit is dat je kan kijken hoeveel mensen er op je homepage zijn geweest, wel handig. We zijn er anderhalf uur geweest en goede zaken gedaan. Nu het weekend niks en maandag weer de eerste inspectie.

 

 

 

22 juni Vandaag gelopen naar het dorp er was een oldtimerrally van de ADAC en die zou om 13.30 hier bij de haven zijn, tevens was er ook een Portugese middag met allerlei Portugese hapjes.

 

 

 

23 juni Lekker in de zon gezeten en alles klaargemaakt voor morgen. Morgen hebben we twee campings.

 

 

24 juni Weserbergland Camping. Dit is een kleine camping met Nederlandse eigenaren. De camping is goed en alles is oke. Alles wat op papier staat doorgenomen en daarna de computer erbij. De promotie ingevoerd en doorgestuurd naar hun emailadres. Ze kreeg de mail maar kon de mail niet openen. Nog een paar keer geprobeerd maar het ging niet. De eigenaren zeiden kan ACSI geen papieren contracten meer nemen en dan een blok ernaast en dat we daarop dan tekenen dat gaat beter als dit. Achteraf bleek dat ze een pop up erin had staan die zeer streng was en daardoor kon ze de mail niet openen. We hebben onze eigen emailadres ingevoerd en dat ging gelijk door, zij bevestigde het contract via de code en alles was in orde. Het lag dus niet aan de ACSI maar aan haar eigen PC.

De tweede camping was Camping Eichwald. We hebben over de camping gelopen en alles zag er prima uit. Als je weet wat daar gebeurd is dan kijk je met andere ogen maar op de camping was niets aan te merken. Alles was schoon en netjes onderhouden. We hebben deze camping dan ook in de gids gelaten. Hierna gingen we naar Camping Teutenborgerwald Barntrup. Hier staan we de rest van de week en in die week controleren en sluiten we hier ook de promotie af.

 

 

 

25 juni  Vandaag afgesproken met Wouter de beheerder van de camping dat we donderdag om 13.00 uur de papieren doornemen. De promotie sluiten we af Gerard (vader) en die afspraak moeten we nog maken maar waarschijnlijk gaat dat gelijk door en dan hebben we deze camping ook gehad.

Het is de afgelopen dagen zo warm geweest dat we eigenlijk alleen het hoognodige doen. We wilden zo veel maar er is niets van terecht gekomen. De auto heeft geen airco dus erg lekker zit je ook niet in de auto.

Donderdagavond is het frietdag, dan wordt er door de camping friet, kroketten en frikandellen gebakken.

 

 

28 juni. We zijn deze week ook naar de Klippenturm geweest helaas zijn we daar niet gekomen want met deze warmte en dan een stuk lopen lijkt ons niet verstandig. We hebben vrijdag ook nog wat boodschappen gedaan en gauw weer terug naar de camping.

 

 

29 juni Het wordt weer warm vandaag dus weinig doen. Vanmiddag kijken naar WK voetbal en naar Veteranen dag in Den Haag.

 

30 juni de laatste dag van juni en ook de laatste dag hier op de camping. Morgen weer verder naar de volgende camping.

1 juli nieuwe maand. Camping Schellental staat op de agenda. Vorig jaar was het een beetje hectisch omdat de eigenaresse weg moest en niet wist wanneer ze terug kwam. Alles snel gedaan. Vandaag ging het er rustig aan toe. We zijn de camping overgegaan en alles gecontroleerd en alles was goed. Er waren wat vernieuwingen aangebracht. Hierna weer terug naar de receptie en we zijn aan de tafel gaan zitten, alles doorgenomen. De promotie was hetzelfde als vorig jaar. De advertentie werd gecontinueerd dus dat is lekker. Vorig jaar hadden ze ook Cost per Clicks afgenomen maar die wilde ze van dit jaar niet meer. We zijn in ieder geval met een advertentie vertrokken en we zijn op weg gegaan naar Bad Pyrmont. Camper neergezet en we blijven hier tot donderdagmorgen. Dan gaan we naar Lemgo.

 

 

2 juli Vandaag zijn we naar het dorp geweest, koffie gedronken met een klein puntje taart. Hierna weer terug want we hadden alles wel gezien. In de middag zijn we naar het Thermaal bad gegaan. Na 1,5 uur zat het badderen er weer op, gedoucht en we zijn weer schoon voor de rest van de week.

 

 

3 juli Vandaag naar Hameln gegaan. Door de stad gelopen en het was nog te vroeg voor het spel van de Rattenvanger van Hameln. Hiervoor moesten we nog 2,5 uur daar blijven en dat hebben we maar niet gedaan. Nog even lang Mediamarkt gereden om te kijken voor een nieuw navi (Garmin 770 camper) nog niet gekocht maar ik denk dat ie er toch komt.

 

 

4 juli Camping Lemgo, hij heeft eindelijk betaald en kunnen dan morgen promotie afsluiten ben benieuwd hoe dat gaat en wat hij neemt.

 

Wij naar Campingpark Lemgo vandaag. Rolf kwam netjes op tijd zelfs te vroeg aan bij de camping. Een en ander doorgesproken en hem proberen over te halen om of een eenmalige machtiging af te geven of contant te betalen maar hij wilde dit niet. Hij wil gewoon op rekening betalen. Dus dat wordt volgend jaar weer een aantal mailtjes sturen of hij wil betalen en of hij betaald heeft, maar voor dit jaar is alles weer geregeld. Hij heeft weer promotie afgenomen voor beide campings. Dus wij weer blij. Daarna zijn we doorgereden naar Camperplaats Vlotho. Hier aangekomen bij de camperplaats helemaal leeg. Geen ene camper stond er. Bert vond het eerste plekje wel een leuk plekje, gelukkig hebben we deze gekozen want in de avond komen er een boel jongelui die daar gaan drinken en plezier maken met elkaar, en ook harde muziek gaan draaien tot diep in de nacht. Dit is wat minder.

 

5 juli Vannacht om 02.30 uur werden we wakker van de jongelui die nog luid stonden te praten met elkaar. Als dit vannacht ook zo is, is Bert van plan om weg te rijden. We hebben ook Naturcamp an der Weser gecontroleerd. Wat gepraat met de eigenaar alles gecontroleerd en lekker in de zon gezeten.

 

6 juli Vandaag overdag zijn we in Bad Pyrmont geweest. Hier was een vorstenfeest. Dames en Heren liepen in de kleding van vroegere tijden. Was leuk om te zien. We zijn op tijd weer weggegaan want het weer zag er niet zo mooi uit. We hebben nog even buiten de camper gezeten en nu begint het te regenen, dus we gaan naar binnen.

 

 

 

 

7 juli Er was een rommelmarkt onder de brug, even gaan kijken maar het was allemaal rommel. Het ging regenen dus we zijn maar gauw weer terug gegaan naar de camper.

 

8 juli Weer een camping waar we niets van gehoord hebben. Campingpark Kalletal. Vorig jaar zijn we hier weggegaan zonder te controleren, maar wel de handtekening en stempel gehaald. Dit jaar werden we ontvangen. Ze zei heeft u een afspraak, nou zeiden wij we hebben driemaal een mail gestuurd en niets gehoord en en nu zijn we hier. O dan heeft u dus geen afspraak maar ze zei ik zal mijn man bellen. Binnen 5 minuten was hij er. Even met elkaar gesproken en toen zijn we de camping overgelopen. Alles zag er tiptop uit. We hebben nu zijn eigen mailadres van de camping gehad want dan ziet hij de mails ook. Hopen dat het volgend jaar beter gaat. Het gesprek was goed.

 

 

 

9 juli Vandaag hebben we twee campings. Camping Borlefzen en Sonnewiese. Beiden campings zitten 50 meter bij elkaar vandaan. Camping Borlefzen heeft achterstallig onderhoud en wordt een beetje verwaarloosd. De eigenaar heeft de camping in de verkoop en doet geen investeringen meer. Camping Sonnewiese is van een heel andere groep. Deze camping is goed onderhouden en alles is schoon en vrij nieuw.

 

 

 

10 juli Vandaag Camping Grosser Weserbogen. Deze camping is vorig jaar van eigenaar veranderd. De gemeente is nu eigenaar en zoekt nu een nieuwe beheerder. Deze is nog niet gevonden. We hadden ook deze camping een mail gestuurd maar ook geen antwoord. Hier aangekomen stond er nog een man aan de balie die om 10.00 uur een afspraak had, wij hadden een afspraak om 10.30 uur. We zeiden, we wachten even buiten. Even daarna kwam de receptioniste naar buiten en zei dat ze door moest geven dat dit jaar de camping niet met ACSI wilde samenwerken, dit is iets voor de nieuwe beheerder. De heer Watermann van de gemeente was niet van plan om te komen. Weggegaan zonder handtekening en stempel. Besloten om deze camping te verwijderen uit onze lijst.

 

11 juli Vandaag de laatste camping Camping Elisabethsee.

 

Om 15.00 uur hadden we een afspraak. De eigenaresse zei we moeten even wachten op mijn schoondochter want die gaat het overnemen. Hele vriendelijke dame Jenny. Ze liepen beide mee voor inspectie dus dat was wel gezellig. De Elisabethsee was veranderd. Ze hadden drie waterbekkens. Een was vies water, het tweede was het water al schoner en het derde water daar kon je in zwemmen en was schoon water. Nog even gepraat en toen zijn we weer naar de camping gegaan. Mevrouw Hulsewig zei waar staan jullie nu want jullie krijgen toch de camping vergoed. Nee, zeiden we we moeten de overnachtingen zelf betalen en die krijgen we niet vergoed. Wel gezegd dat we een vergoeding krijgen maar dat is bij lange na niet genoeg om op diverse campings te overnachten voor de gewone prijs. We zeiden ook we staan daarom ook veel op camperplaatsen. Dit kon ze wel begrijpen.

Dit was de inspectie van de ACSI, elke camping die promotie had heeft dit dit jaar voor 2020 ook weer afgenomen.

 

 

 

12 juli we gaan op weg naar IJzerlo naar Gertie en Cor.  Cor is jarig geweest en die viert zijn verjaardag zaterdag. Zondag gaan we naar huis en na 7 weken vinden we dit toch wel lekker.

 

Na een paar gezellige dagen in IJzerlo zijn we nu weer thuis.

 

NOOT: we zijn 4 weken voor de ACSI weggeweest volgend jaar gaan we dit in 2 weken doen.