Overwintering Spanje 2019-2020

Camping Lo Monte

Pilar de la Horadada

Alicante

 

Overwinteren of toch niet?

 

 

Woensdag 6 november zijn we in de loop van de dag op weg gereden. Eerst gingen we nog langs Obelink in Winterswijk om een klein gasstel te kopen, we hebben ook nog een droogmolen gekocht, dus we gingen weer met meer weg als dat we van plan waren. De reis liep redelijk met hier en daar een kleine file. Om 17.30 uur kwamen we in Udenhout bij Ammeraal en Co aan. Lekker uit eten geweest ’s avonds. Nog even nagepraat en toen weer slapen want de volgende dag zouden we naar ons eerste echte overnachtingsplek.

 

 

 

Donderdag 7 november om 08.00 uur opgestaan ontbeten en  nog even koffie gedronken daarna zijn we maar op weg gegaan. We wilden rijden naar Dudelange in Luxemburg hier is een camperplaats. We reden na de koffie België binnen en bij Luik ging de camper raar doen. De koppeling slipte door en Bert zei dit klinkt niet goed, ik denk dat de koppeling kapot is, dus we hebben besloten om om te draaien en in Nederland dit te laten nakijken en eventueel te laten maken. Bij een garage aangekomen moesten we eerst een uur wachten en toen kwam er een monteur aan en die heeft even gereden en voelde gelijk dat de koppeling niet goed was en dat dit vervangen moest worden. Terug in de garage aankomen gingen ze kijken wat de kosten zouden zijn, Nou dat viel tegen, we moesten rekenen op 1700,00 euro tot 2400,00 euro. Dus dat is beste veel, wat ook tegen viel was dat het maandag pas gemaakt kan worden. We moeten dus het weekend hier in de buurt blijven. We konden eigenlijk niet meer rijden met de camper maar hebben het toch gedaan om op de camperplaats te komen. We staan nu op de camperplaats Maastricht, best een mooie camperplaats maar dit was niet de bedoeling. Afwachten wat de maandag gaat brengen en dan beslissen of we nog doorrijden of dat we terug naar huis rijden.

 

Vrijdag 8 november zijn we naar de binnenstad van Maastricht gegaan. Het was marktdag dus even over de markt gelopen daarna koffie gedronken, en in de middag bij Restaurant Reitz Zuurvlees met patat gegeten.

 

 

 

 

 

Zaterdag 9 november zijn we naar Valkenburg gegaan. We waren dit al van plan maar we kregen een berichtje van Willem en Thea dat ze ons wilde komen bezoeken, toen wij zeiden we wilden eigenlijk naar Valkenburg, dan komen wij naar Valkenburg toe. Afgesproken bij het station. Daar aangekomen zijn we eerst koffie gaan drinken en toen zijn we de stad doorgelopen. Het was koud vandaag. Om 13.30 uur hebben we een 12 uurtje gegeten en terug naar het station. Afscheid genomen en weer terug naar de camper. Het was een gezellige dag.

 

 

 

 

 

Zondag 10 november hebben we uitgeslapen en alles opgeruimd want we zouden vandaag naar de garage terugrijden. We deden dit op zondag omdat het dan niet zo druk is op de weg en als er iets verkeerd ging of dat de camper uit zou vallen zouden we rustig de tijd hebben om eventueel de ADAC te bellen om naar de garage gesleept te worden. Het was gelukkig niet nodig. Bij de garage aangekomen hebben we de camper neergezet en eerst wat gegeten. We kregen geen stroom dus we moesten rustig aan doen met de stroom. Even wat rondgelopen maar er was niets te doen. Weer terug naar de camper.

 

 

 

Maandag 11 november om 07.30 uur opgestaan want de camper zou om 08.15 uur naar binnen gaan om de koppeling onder de auto weg te halen en om de nieuwe te installeren. Helaas ging niet alles zoals het moest. Alles zat muurvast en ze hadden veel problemen om alles los te krijgen. Om 17.00 uur was ook het laatste belangrijkste deel los. Ondertussen hadden andere monteurs nog even naar de remmen gekeken. De remmen waren aan hun laatste loodjes toe. Het was zeer gevaarlijk om hier nog mee te rijden. Als we een noodstop moesten maken zouden we niet kunnen remmen en een ongeluk veroorzaken. Dus die moesten ook gemaakt worden. Nu ligt alles open, en de garage zou ons niet laten vertrekken zonder dat de remmen gemaakt zouden zijn. Weer een kostenplaatje erbij. Omdat alles muurvast zat komt er nog een dag bij en er moeten nog onderdelen morgen bezorgd worden. We denken dat de auto morgen aan het einde van de dag  klaar is dus hebben we hier in Hotel Potkachel ook voor morgen de kamer genomen, want als de camper morgen aan het einde van de dag klaar is gaan we niet meer op pad. Dan gaan we woensdagochtend de camper halen en op weg naar huis want Spanje zit er op dit moment niet meer in.

 

 

 

Dinsdag 12 november vanmorgen heerlijk ontbeten en daarna nog even gekeken bij de camper. Ze waren in ieder geval weer ermee bezig. Hierna zijn we toch nog maar even Maastricht in gegaan. Wat een dure stad is dit, had ik niet verwacht. Weer terug naar het hotel nog even wat uit de camper gehaald en toen weer terug naar het hotel. We gaan er van uit dat het morgen rond 12.00 uur toch wel klaar is want we moeten het hotel om 11.00 uit. We zullen zien en dan lekker op weg naar huis.

 

 

 

Woensdag 13 november. Helaas was de camper nog niet klaar en moesten we weer een overnachtingsadres opzoeken. De Potkachel was vol, De Lange Akker gebeld was vol, wat nu Hotel Geulhemmermolen gebeld ja die hadden nog plaats. Dit hotel lag onder aan de berg dus wij gevraagd of iemand ons van de garage daarheen zou kunnen rijden. Dit kon en zo waren we dus snel bij het hotel. In gecheckt en naar de kamer. Het was een kleine kamer, met wc en douche en tv. Geen stoel waar je op kon zitten want daar was de kamer te klein voor. Beneden even wat gaan drinken en toen maar gelijk wat gegeten.

 

 

 

Donderdag 14 november. Wat zullen we doen een taxi bellen of zullen we maar gaan lopen. We hebben besloten om te gaan lopen. Goed voor lijf en lede. Na een half uurtje gelopen te hebben kwamen we bijna bij de garage en wat zagen wij de camper staat buiten. Hij is klaar gelukkig kunnen we in ieder geval vandaag richting huis rijden. Aangekomen bij de garage werd ons verteld dat ze om 13.00 uur een afspraak hadden gemaakt om uit te lijnen. Dus tot die tijd moesten we wachten. Zo gezegd zo gedaan na nog een aantal kopjes koffie gingen ze met de camper naar het bedrijf om uit te lijnen. Bert zei ik rij wel mee oké zei die monteur dat kunt u gelijk rijden. Goed zei Bert. Na anderhalf uur kwam Bert weer terug en was de camper weer 100% in orde, maar nu de rekening. Ze zijn er 3,5 dag aan de camper bezig geweest, dan met 1 dan met 2 en soms met 3 of 4 man aan bezig geweest. Wij zeiden dat wordt een hoge rekening. Het is een hoge rekening geworden maar degenen die de rekening op moest maken zei ik heb overleg gehad met de baas en we hebben niet alle manuren berekend anders zou het heeeeel duur worden dus we hebben het schappelijk gehouden. De rekening, wij hadden natuurlijk ook zelf al iets berekend, de garage kwam lager uit als wat wij berekend hadden maar goed het is een hoog bedrag. Totale kosten reparatie camper was €3339,73 Het bedrag was dus eigenlijk voor de hele 6 maanden overwintering, maar ja het is niet anders. We zijn na afgerekend te hebben direct vertrokken richting huis en om 18.00 uur waren we thuis. Onderweg nog iets gegeten bij McDonalds. Thuis aangekomen gelijk de verwarming op 25 graden gezet en alle radiatoren open zodat het redelijk warm werd. We hebben wel onze bodywarmers aangehouden.

 

 

 

Dit was onze overwintering van dit jaar kort maar krachtig het duurde precies 1 week.