ACSI 2021 Inspectie

 

Zaterdag 10 juli heeft Bert zijn tweede inenting gehad en bij terugkomst thuis hebben we de camper gepakt, we moesten alleen de laatste spullen erin doen dus we waren zo klaar.

 

Zondag 11 juli zijn we opgestaan hebben ontbeten en zijn we op weg gegaan naar Lohne bij Bad Oeynhausen. We hebben hier al eerder op deze camperplaats gestaan dus een beetje bekend. Onderweg nog een kleine file gehad maar het ging allemaal voorspoeding. De camper neergezet op een plaats en we zijn even naar het dorpje gelopen. Is niet veel maar even lekker een bakkie koffie gedronken en toen we op wilde staan om naar de camper terug te lopen begon het te regenen. Zodra het even droog was zijn we teruggelopen. Net droog want toen we in de camper zaten begon het weer te regenen. Af en toe regent het nog. Morgen gaat de inspectie beginnen als eerste gaan we naar Camping Sonnewiese, daarna Borlefzen. We zullen zien hoe dit gaan.

 

 

 

Maandag 12 juli de eerste afspraak stond om 10.30 uur gepland. We kwamen daar aan en mevr. Schulte zat in de receptie maar die was druk bezig, we konden alvast de camping over. Nadat we de camping overgelopen waren en gekeken of alles in orde was zijn we terug gegaan naar de receptie. De eigenaresse was er niet meer en de receptioniste was daar. Doorgesproken dat alles goed was en gevraagd of er nog wat veranderd was, nee zei ze dan heeft het geen zin om de papieren allemaal door te nemen. We zijn hierna weg gegaan. De volgende camping zit er naast Camping Borlefzen. Deze camping staat al een paar jaar te koop. Aangekomen bij de receptie zat er een niet zo vriendelijke receptioniste achter haar bureau. Ik zei we zijn van de ACSI, we hebben een mail gestuurd dat we vandaag kwamen,  we komen de camping inspecteren is dhr.  Zingler er ook, nee die was er niet en die kwam pas vanmiddag terug. Ik zei dan gaan we eerst de camping over en dan kijken we wel verder. Zogezegd zo gedaan. Na een half uur drie kwartier kwamen we weer terug en dhr zingler was er nog niet. Wij nogmaals gevraagd maar ze zei nu hij komt pas om twee uur hoop ik. Wij zeiden daar gaan we niet op wachten, alles is goed en we zien elkaar volgend jaar wel weer. Hierna zijn we terug gegaan naar de camper, wat nu we moesten nu wachten tot 14.00 uur voor de volgende afspraak. Wij naar de camperplaats in Vlotho, er was maar 1 plek bezet dus ruimte genoeg. De bar gaat pas op donderdag tot zondag open dus we hebben besloten om daar te blijven staan ook om te overnachten. We zullen wel zien of de jongelui nog zo,n herrie kommen maken. Om 13.30 uur de fietsen gepakt en op weg naar een camping 3 kilometer verderop. Naturcamp an der Weser, deze wordt gerund door een nederlands echtpaar. We kwamen daar aan eerst koffie gedronken en geklets, daarna de camping over de inspectie gedaan en weer terug naar de receptie. Deze camping, zoals de naam als zegt naturcamp, wil eigenlijk dat iedere kampeerder zelf voorzienend is, tuurlijk kan je hier gewoon aankomen maar als je een nacht wil komen en je wil stroom dan zegt de campingeigenaar is goed dan betaal je 5,00 euro voor aansluiting en de rest per kwh. Waarom is dit meestal als camperaar 1 nacht komen willen ze de accu’s weer vol hebben het water bijgevuld gedoucht zijn en dat betekend dus extra veel stroom verbruik. Er is iets voor te zeggen. Nadat we klaar waren en een stinkasem hadden van het naar boven fietsen, naar de weg, zijn we weer teruggegaan naar de camper en nog lekker buiten gezeten. ’s Avonds was het rustig.

 

 

 

Dinsdag 13 juli naar camping Kalletal, hier had ik een hard hoofd in, deze man wil graag een afspraak maar deze man kon niet op de aangegeven dag en tijd en wilde een andere afspraak, ik gemaild 2,3 4 keer maar geen antwoord. Dus vandaag er toch maar heen. Hij werd gebeld door zijn vrouw en hij kwam, hij zei ik heb geen tijd om hier lang te zitten. Wij zeiden dat weten we, we hebben ook geschreven in de mails, waarop je geen antwoord heb gegeven, dat we toch langs wilde komen en dat je geen tijd vrij hoefde te maken voor ons als we maar overal in kunnen. Dit was geen probleem nog even gepraat en toen is ie weer weggegaan. Wij waren klaar en zijn naar de receptie gegaan en ons afgemeld.

De volgende stop is Barntrup. Hier staan we nu. Het is rustig, dit hebben we nog niet meegemaakt. De inspectie hier zal waarschijnlijk vrijdag zijn. We staan hier tot maandag dus we hebben nog even. Gisteravond (13-7) kregen we een mail van Camping Weserbergland dat we eraan moesten denken om een negatieve test of geheel gevaccineerd zijn. Helaas is Bert nog niet groen op de app dus we hebben besloten om niet te overnachten bij de camping. Mail gestuurd maar nog geen antwoord gehad. De papieren hebben we ingevoerd en dat is dus klaar. Wouter stond vanmorgen ineens voor de deur, wilde net weggaan. Dus niets klaar. Alles tevoorschijn gehaald en even gepraat en de promotie ingevoerd. De openingsdatum hadden we aangepast maar bij de promotie kwam Wouter erachter dat er twee dagen bij moesten. Geprobeerd om dit te veranderen maar dat lukte niet, met Wouter afgesproken dat we alles invoeren en het contract door zouden sturen. Zo gezegd zo gedaan nu afwachten wanneer alles op groen staan in de Portal. Nu zitten we naar de tv te kijken want het heeft voor de rest geregend.  Even later toch nog maar eens het instructieboek erbij gepakt en daar bleek dat ik het zelf kon veranderen. Had inmiddels al wel naar kantoor gebeld, en die belde snel terug, maar ik had het al gevonden. De datum veranderd en alles doorgestuurd, nadat ik het doorgestuurd had keek ik of alles oke was en daar bleek een ander nummer te staan als wat ik ingegeven had. Een uurtje later kregen we een mailtje van Gerard dat het telefoonnummer verkeerd was, veranderd en weer doorgestuurd. Alles is ondertekend, alles staat op groen. We staan nog steeds alleen op de camperplaats. We blijven hier tot maandag en dan gaan we naar Camping Schellental en Eichwald en dan zien we wel waar we overnachten.

Vrijdag 16 juli vanmorgen uitgeslapen, zoals gewoonlijk, en vanmiddag even een ommetje gemaakt, gekeken of we nog een geocach konden vinden maar helaas. We zijn ook bij Schloss Barntrup geweest, mooi kasteel aan de buitenkant, goed onderhouden. Morgen zien we wel weer verder.

 

 

 

Zaterdag 17 juli. Wat gaan we vandaag doen, het is warm. Middag eten gegeten en toen zijn we op de fiets gestapt naar Lemgo. Dit is zo’n 20 km verder. Het was  volgens de route recreatief fietsen, niet te veel omhoog, maar dat bleek toch anders er zaten venijnige klimmetjes in maar we hebben het weer gered. We zijn eerst, toen we in Lemgo aankwamen even bij de camping gaan kijken hoe het er daar uitzag. Deze is van dit jaar geen acsi lid meer. We hadden gevraagd om alles weg te halen, en zeker omdat deze camping dit jaar gesloten is vanwege de werkzaamheden die daar langs de weg plaatsvinden. Helaas was dit niet het geval. De ACSI vlag hing er slap bij de ACSI sticker was ook nog op de ruit geplakt. Geprobeerd om deze eraf te halen maar dat ging niet. Jammer. Hierna zijn we naar de stad Lemgo gereden. Deze was de laatste keer dat we hier waren (2020) een bouwput. De hele winkelstraat lag open. Nu was de winkelstraat klaar en zag er mooi uit. Nog even bij Woolworth naar binnen en nog een paar ‘t shirtjes gekocht en joggingbroeken. Hierna weer terug en dat viel niet mee maar het ging veel sneller als heen. Aangekomen bij de camper eerst wat gedronken en buiten gezeten. Daarna gegeten en de BBQ aangezet. Lekker vlees, daarna afwassen en de fietsen onder hun zeiltje zetten en naar binnen. Tv gekeken. Als we hier zijn, in Barntrup is het altijd warm ook nu weer. Gelukkig maar want de zon is beter als al die regen in het midden en zuiden van Duitsland.

Zondag 18 juli. Gisteren stond de camperplaats aan het einde van de dag vol. Vanmorgen zijn er weer een paar weggegaan maar de camperplaats vult al weer aardig. Vandaag hebben we niets gedaan in de schaduw want het is toch wel weer erg warm. Vandaag nog de fietsen op de fietsendrager zetten en alles klaar maken voor morgen en dan is morgen om 10.30 uur de eerste afspraak.

 

Maandag 19 juli De eerste afspraak staat gepland om 10.30 uur op naar Schellental Bad Pyrmont. Hier aangekomen bleek dat de eigenaresse zich niet helemaal lekker voelde dus bleef op afstand. Zo hebben we ook de promotie afgesloten. Nog wel een goed gesprek gehad. De tweede afspraak was naar camping Caming Eichwald. Hier aangekomen kwam de heer Schafsmeier ons al tegemoet. We hebben even staan praten en zei dat hij zich ging toeleggen op jaarplaatsen en toeristische plaatsen zijn er wel maar hij wil daar geen reclame meer voor maken. Dus samen afgesproken dat camping Eichwald uit de gids gehaald wordt en als hij beslist om weer meer toeristische plaatsen te gaan doen dan zou hij weer contact opnemen.  Hierna zijn we naar Hoxter toegereden naar de Camperplaats. 8,00 euro per nacht en dan komt de stroom er nog bij.

 

Dinsdag 20 juli

We hebben twee nachten gestaan voor 19 euro.  De camping Weserlandcamping in Hoxter heeft weer dezelfde promotie afgenomen als anders. Dus dat is wel weer lekker voor ons.

 

Woensdag 21 juli

Vanmorgen weggereden vanuit Hoxter naar Beverungen naar Camping Axel-see. Hier aangekomen werden we ontvangen door een man die de honeurs waar nam want Mevrouw Weller is ziek. We hebben de camping gecontroleerd en zagen dat de camping veel  jaarplaatsen bij gekomen waren en dat was ook zo, de mensen wilde een plek waar ze naar toe kunnen in deze tijd. We hebben de promotie wel gemaakt en toegestuurd nu afwachten wat er gebeurd, ze zou dit moeten continueren maar dat weet je maar nooit.

 

 

 

Donderdag 22 juli

Vanmorgen weggereden uit Bad Karlshafen, we moesten betalen voor onze overnachting 31,50 euro dus dat is duur. Ik had gevraagd om op de camperplaats te staan, we staan nu, na overleg met de baas op de camping met ook de campingprijzen. Even wel lekker gedoucht. De inspectie ging voorspoedig, ze wilde dit jaar niet CCA adverteren, heb wel een advertentie, want ze moesten het even aankijken ivm corona. We gingen op weg naar Trendelburg. Hier aangekomen hebben we ons gemeld en zijn we de camping overgegaan. Zoals op vele campings waren er vele duitsers en er waren twee nederlanders geweest. De inspectie afgesloten met een gesprek met de eigenaresse die heel vrolijk was. Hebben we wel eens anders meegemaakt. Hierna zijn we naar Camping Eggewald gereden. We hadden afgesproken om 12.00 uur. We waren op tijd, hij kwam ons al tegemoet. We zijn uiteraard ook hier eerst over de camping gelopen en hier en daar met Nederlanders gesproken. Daarna weer terug naar de receptie. We zaten nog niet of de eigenaar wilde weg, man op leeftijd moet een middagdutje doen. Dus snel alles gedaan. Afscheid genomen van zijn vrouw en op weg naar onze overnachtingsplek. We gaan naar Hovelhof. Bij het station. Hier hebben wij al vaker gestaan is gratis, alleen de stroom moet je betalen wij hebben 2 euro in de zuil gedaan en 23 juli was er nog een halve kwh op de meter.

 

 

 

 

Vrijdag 23 juli.

 

Uitgeslapen want we moesten pas om 14.00 uur op Camping Furhlbach zijn. De eigenaresse werkt en is daardoor pas om 14.30 uur op de camping. Nu was ze er al want het is vakantietijd, even vergeten. De camping overgegaan alles gecontroleerd en hierna alles doorgenomen en nog even gepraat. We hadden gisteravond ook een mailtje gestuurd naar Camping Elisabethsee gestuurd of de inspectie ook eventueel op zaterdag kan. Dit kan dus morgen hebben we de laatste camping om 10.30 uur. Daarna gaan we naar huis. We waren ruim een uur later thuis als de planning, we hadden file onderweg. Om 15.30 uur waren we thuis. Eerst de was gedaan en verder niets, de rest volgende week.

 

 

 

 

Wat hebben we uitgegeven.

 

Lohne                   8,00

Vlotho stroom       2,00

Hoxter                 16,00

Stroom                  3,00

Hovelhof               1,00

Herford                 5,00

Stroom                 2,00

Karlshafen           31,50

Totale overnachtingskosten ACSI  68,50 euro

Dieselkosten 80,00 euro