Onze inspectie ACSI 2022 in Duitsland

 

18 juni

 

Zaterdag ochtend zijn we vertrokken vanuit Lathen naar Hoenderloo. Waarom Muziekvereniging Vios uit Hoenderloo had zijn 100 jarig bestaan concert en daar was iedereen voor uitgenodigd. Wij kennen Vios dus wilden we daar gaan kijken. Zaterdagmiddag bij Jolanda en Herman aangekomen en de camper neergezet. Om 18.30 uur zijn we op de fiets naar het Buurthuis gereden. Nog geen 5 minuten later waren we daar al. Het was wel erg warm. Het was een goed concert en ook een gezellige avond. Na het concert zijn we weer teruggefietst en nog even lekker in de camper gezeten en alle luiken opengezet want het was nog steeds erg warm.

 

19 juni

Zondagmorgen zijn we daar weer weggegaan en zijn we naar Lohne bij Bad Oeyenhausen gereden. Hier hebben we al meerdere keren gestaan dus weten dat dit een goede plek is. Stroom aanwezig (1,00 per 8 uur) en 8 euro voor een nacht. Morgen gaan we weer verder, we hebben onze eerste camping in de middag.

 

 

20 juni

Vanmorgen weggereden uit Lohne op weg naar Vlotho, kijken of er hier plaats is. Wij kwamen bij de camperplaats en zagen dat de camperplaats helemaal leeg was. Hoe kan dat. Op het informatiebord gekeken en de camperplaats bleek het afgelopen weekend afgesloten te zijn i.v.m. cultuur festiviteiten. Dus camperplaats afgesloten en vanmorgen weer open. We hebben de camper neergezet en we hebben lekker buiten gezeten. Om 15.00 uur hadden we de eerste afspraak. Wij zijn iets eerder weggegaan en dus waren we ook te vroeg. Was geen probleem, de eigenaar is een Amsterdammer dus die blijft praten, gezellig. De inspectie gedaan, koffie gedronken en gepraat. We zijn ook nog naar een andere camping gaan kijken die 4 km verderop ligt. Feitzeitplatz Juliana. Gevraagd of we even de camping over mochten lopen en dit was geen probleem. De camping zag er goed uit, ruime plaatsen, sanitair schoon, er was ook een Imbis die in het weekend open is. Voor donderdag een afspraak gemaakt.

 

21 juni

Vandaag gaan we naar Camp Feuerland. Dit is een nieuwe camping. De camping hiervoor was Freizeitplatz Borlefzen. We hebben een zeer goed gesprek met de eigenaar gehad, hij was vriendelijk en wilde graag in de Acsi gids. Nu nog gratis maar wie weet in de toekomst.

 

22 juni

Vandaag Camping Sonnewiese, hier konden we pas vanaf 16.00 uur terecht. De camping overgelopen en alles was in orde.

 

23 juni

Vandaag hadden we een afspraak bij Camping Kalletal, daar aangekomen hebben we gevraagd of we in eerste instantie de camping over mochten en dat dan daarna de heer Wilde de beheerder erbij kwam.

Dit was een probleem, en de receptioniste vroeg aan een ander of ze de cheffin kon bellen. Dit kon wel zei hij, achteraf bleek dat de heer Wilde in het ziekenhuis opgenomen was, waarvoor werd niet gezegd maar hij was er al een paar dagen. De receptioniste lag de telefoon neer en zei mevr. Wilde kon niet komen en we moesten maar een andere afspraak maken. Ze hadden niet afgebeld/gemaild. Ondanks dat er iemand in het ziekenhuis ligt, kan je nog wel je afspraken afzeggen. Helaas is dit voor ons niet mogelijk want we hebben een route en daarna nog andere afspraken waardoor er geen andere afspraak gemaakt kon worden. Dus voor niets daarheen gereden.

 

Hierna hadden we een afspraak bij een nieuwe camping Camping Julianna in Kalletal-Erder. We werden vriendelijk ontvangen en we kregen een kopje koffie, daarna alles ingevuld en laten invullen want zelf weten ze meer als wij. Na alles ingevuld te hebben zijn we weggegaan op weg naar Bad Pyrmont. We staan hier nu op Camperplaats Emmerauen. Het is vandaag heel warm.

 

24 juni

Vandaag geen wekker gezet dus we werden laat wakker, maar ja na een korte nacht van feestende jongeren was dit wel lekker. Ontbeten en besloten om naar het Dierenpark te gaan, want naast de camperplaats ligt het dierenpark,  waar je de apen hoort schreeuwen en de ezel hoort balken. Het is een groot dierenpark met allerlei kleine dieren, de grootste dieren waren kamelen. Erg leuk. Daarna zijn we doorgelopen naar het dorp en een kleine rondgang gemaakt. Tegen vier uur zijn we bij een restaurant gaan eten, Bert lekker een scholletje en ik een Wiener schnitzel, was lekker, daarna zijn we weer naar de camper gelopen.

 

25 juni

We gaan naar het Schloss van Bad Pyrmont en daarna zien we wel.  We zijn vanmorgen richting het Schloss gelopen en onderweg zagen we de schuttersvereniging Holzhausen. Dit is een dorp verder en die hebben schuttersfeest dit weekend. Gevraagd of er nog een band kwam, en ja die kwam er om 14.00 uur in het schloss. Op de binnenplaats werd bekendgemaakt wie de nieuwe koning was. Het was leuk om te zien maar duurde erg lang. Ook nog een lab cache geprobeerd te doen maar de eerste vraag was al te moeilijk en vandaag niet verder gekomen dan stap 1. Volgend jaar de rest. Hierna zijn we door het park terug gelopen en onderweg nog even een cappuccino gedronken en ik een stukje aardbeien taart. Het was weer lekker en ik denk voorlopig het laatste. Morgen gaan we naar Barntrup alwaar we maandag de inspectie zullen doen. We hebben geen tijd afgesproken.

 

 

26 juni

Vandaag aangekomen in Barntrup, ons gemeld en ons geïnstalleerd op de camperplaats. Afgesproken eind van de middag de inspectie, en ja op zondag. Tegen 18.00 uur kregen we een mailtje of we het om 20.00 uur konden. Dit is goed zeiden wij hebben we morgen de hele dag voor ons zelf. Om 20.00 uur kwamen we beiden tegelijk aan bij de woonkamer/bar. Ons geïnstalleerd en gesproken met Wouter Seijsener, de eigenaar van de camping. Alles in orde gemaakt en nog wat gedronken en gingen we weer naar de camper.

 

 

27 juni

Vanmorgen opgestaan met nog een beetje zon maar naar mate de dag vorderde werd het minder weer. We moesten nog even een brood halen want we hadden dit niet meer. Brood gehaald in het dorp en we waren nog maar net terug en toen begon het te regenen. Nu zitten we binnen tv te kijken.

Morgen naar camping Weserbergland in Heinsen en Wesercamping in Hoxter.

 

28 juni

 

Vanmorgen om 10.30 uur hadden we een afspraak bij Camping Weserbergland, deze camping had een eervolle vermelding dus daar moesten we een Award oorkonde overhandigen. Daar aangekomen kregen we lekkere koffie en hebben we even gesproken, gevraagd wat ze eerst wilden. Eerst de papieren nalopen of er nog iets veranderd was en dan de promotie of dat we eerst de camping overgingen. Het werd het eerste. Er was niets veranderd dus dat was snel klaar. De promotie was hetzelfde als vorig jaar dus dat was ook snel klaar. Wij zijn nog wel even over de camping gelopen en bij bekende nog een kopje koffiegedronken en daarna op weg naar Hoxter.

 

 

Hier werden we ook vriendelijk ontvangen maar daarna werd het heel serieus. De eigenaar had een ct scan gehad en dat was niet goed. Hij moet morgen naar het ziekenhuis speciaal voor de darmziektes. Hij wordt morgen geopereerd en wat er dan uit komst dat is afwachten. Als de eigenaar niet volledig hersteld dan gaat de camping weg, als hij wel volledig hersteld dan zien we elkaar volgend jaar weer. Dus afwachten. Dus er werd geen promotie afgesloten. Voor ons pech maar de gezondheid gaat voor die is niet te koop.

 

29 juni

Vandaag hebben we de fiets gepakt en zijn we gaan fietsen langs de Weser. We wilden aan de andere kant van de Weser rijden dus we moesten dan met het pontje over, de brug is gesloten. De pont die we namen naar de overkant was geen probleem. 1,5 uur gefietst en toen weer terug met hetzelfde pontje, helaas is aan deze kant een hele steile weg. Met onze fietsen van 30kg is dat toch wel heel erg zwaar maar het is gelukt.

Hierna in de zon gezeten en ’s avonds de BBQ aangezet. Lekker.

 

 

 

30 juni

 

Vandaag hadden we twee inspecties. Bij de eerste Camping, Camping Am Axelsee, moesten we ten eerste een half uur wachten. De receptie zou om 10.00 uur zijn maar dat werd 10.30. Wij waren niet de enige die moesten wachten. We hebben eerst de gasten van de camping voor laten gaan en toen waren wij aan de beurt. Wij zeiden wij zijn van de ACSI en komen de camping inspecteren. Dit was niet meer nodig, ze hadden een mailtje gestuurd dat zij niets meer met de ACSI te maken wilde hebben. Helaas heb ik dit niet ontvangen en denk ook niet dat dit gebeurd is, de camping kennende. Wij hebben alle spullen meegenomen van de ACSI die zij daar nog hadden en zijn weg gegaan. Jammer weer èèn die niet even kan communiceren.

 

We gingen nu naar Camping Bad Karlshafen, hier staan we tot maandagmorgen. We werden hartelijk ontvangen door de dochter die sinds dit jaar mee werkt op de camping. Om 15.00 uur hadden we een afspraak. Eerst de camping over gegaan en toen ons weer gemeld bij de receptie en de eigenaresse kwam al naar ons toe en had twee flesjes water meegenomen. Lekker fris. Ze begon te vertellen wat ze eigenlijk van plan waren en dat was:

Ze had met haar man overlegd en ze wilden eigenlijk de camping verkopen, na 35 jaar vond ze het wel genoeg en haar man heeft nog een campingwinkel en die loopt zo goed dat het zonder camping ook ging, maar toen kwamen de kinderen, die zeiden deze camping kan toch niet door een ander geleid worden, wij zijn hier opgegroeid. Ondanks dat de kinderen een hele andere kant op gestudeerd hebben willen ze nu samen met moeder de camping gaan beheren om later in de toekomst de camping over te nemen. Gelukkig voor ons, ze stoppen dus niet. Het verloop van het gesprek ging goed. Er zijn vele renovaties en verbeteringen die het komende jaar gaan plaatsvinden. Dus hoopvol voor de toekomst en misschien nog meer advertentie. Het was vandaag erg warm 30 graden.

 

1 juli

Vandaag geen wekker gezet, vannacht had het geregend en geonweerd. We zijn vanmiddag even het dorp Bad Karlshafen ingegaan, een kopje koffiegedronken en toen weer terug. Nu is het 19.00 uur en de zon schijnt, die we de hele dag gemist hadden.

 

2 juli

Vandaag de labcache van Barock stad Bad Karlshafen afgemaakt. Alle punten gezien en de vragen beantwoord en nu de eind coördinaten berekenen. Voor de rest hebben we weinig gedaan want het was veel te warm.

 

 

3 juli

Vanmorgen opgestaan en ontbeten.  De deur kon gelijk open want het was alweer aardig warm. Na het ontbijt heb ik de fiets gepakt en ben ik de bonus gaan zoeken. Het was even zoeken maar toch gevonden. Geniaal gevonden. Hierna weer terug naar de camper, we zijn ook nog naar de receptie geweest want we hadden nog niet betaald. De receptioniste zei de ACSI-inspecteurs zijn gasten van ons, dus u hoeft niet te betalen. Wij bedankte hen voor hun gastvrijheid en tot volgend jaar. We kunnen nu morgen wegrijden zonder nog naar de receptie te gaan. Is wat makkelijker.

 

4 juli

Vandaag 3 inspecties, alle drie zonder advertentie maar wel een oorkonde uitreiken aan Camping am Furlbach. Ik ben benieuwd.

Vanmorgen uit Bad Karlshafen vertrokken naar Trendelburg. Hier aangekomen ons gemeld en over de camping gelopen. Op de camping waren maar een paar gasten. Nog even gepraat en de papieren doorgenomen en weer op weg naar de volgende.

 

Hierna zijn we doorgereden Horn Bad Meinberg naar Camping Eggewald. Hier waren we te vroeg. De eigenaresse was nog bezig met het sanitair schoon te maken. Wij hebben onder tussen over de camping gelopen. Hierna weer terug, sticker geplakt en weer verder.

 

De laatste stop van vandaag was Camping Furlbach, helaas was de eigenaresse ziek en kon ons niet te woord staan en ook de oorkonde kon zij niet overhandigd krijgen, maar de receptioniste zei, zal ik alles met jullie doornemen. Wij vonden dit goed, maar eerst over de camping gelopen, hier kwamen wij de man van mevrouw Auster tegen en die zei als je nog iets moet weten bel me dan. Was niet nodig we hebben alles met de receptioniste afgehandeld alleen voor de foto voor de overhandiging van de oorkonde moest hij er wel bij. Na goed 1,5 uur waren we hier ook klaar en zijn we naar de camperplaats Hovelhof gereden. Daar staan we vaker en is vertrouwd. Nog even een lekker ijsjes gegeten in het dorp.

 

5 juli

Vandaag de laatste camping van ons gebied Camping Elisabethsee, hier aangekomen zijn we in de golfcar gesprongen en zo de camping geïnspecteerd, uiteraard wel uitgestapt bij het sanitair blok en alle andere objecten die we moesten controleren. Weer alles doorgenomen en alles was goed dus ook hier weer de sticker geplakt. Hierna zijn we naar huis gereden maar onderweg kwam er een telefoontje van het ACSI-kantoor dat er iemand was uit gevallen en of wij nog een gebied in Nederland wilde doen. Wij vonden dit wel leuk, zonder te weten welk gebied in Nederland, maar toch maar even gevraagd waar dit gebied was, het bleek het gebied langs de grens van Groningen te zijn dus het was niet zo ver bij ons huis vandaan want we wonen zelf aan de andere kant van deze grens. Afgesproken dat we de spullen zo snel mogelijk konden ontvangen, want we wilden dan maandag op pad en dan hadden we het weekend nog om alles te bekijken en afspraken te maken. Dit hebben we gedaan en zo zijn we de maandag 11 juli weer vertrokken voor de ACSI.

 

 

Dit verslag van inspectie Nederland  staat onder: Inspectie 2022 Nederland