Extra gebied ACSI 2022 Nederland

 

11 juli

 

Vandaag zijn we weer vanuit huis vertrokken naar Ter Apel, hier hebben wij drie campings die wij moeten inspecteren. De eerste camping is Camping Roelage, de eigenaresse kwam ons als tegemoet lopen toen we de camping op kwamen rijden. Eerst een kopje koffiegedronken en daarna zijn we de camping overgelopen, met diverse mensen gesproken en toen weer terug om alle papieren door te nemen. We zijn in Nederland dus het praten duurt een stuk langer, hierna moesten we naar een camping die nog niet gereageerd had op onze mail.

 

De camping eigenaren waren aanwezig en hadden vergeten om even terug te mailen. We hebben een praatje gemaakt en werden begeleid over de mini camping, deze camping heet Camping Achterdiep, twee jonge mensen die de grote stad ontvlucht zijn en nu in het Groningse land een kleine camping met 14 plaatsen en een paar appartementen te verhuren. Hier ook weer langer geweest.

 

De laatste camping van vandaag is Camping Moekesgat.  Dit is een iets grotere camping met 80 plaatsen waarvan 29 vaste plaatsen. Een camping waar al veel werk verricht is maar er gaat  nog veel meer gebeuren. Hier waren we om drie uur en om 17.00 uur kwamen we weer in de camper terug. We mogen hier gratis overnachten. Het is een schone camping met een heel leuk Tipi dorp. Dit is nieuw en heel erg leuk om te zien. De plaatsen op deze camping zijn vrij ruim. Hier is hier nu rustig er zijn een paar vaste plaatsen bezet.

 

 

12 juli

 

Camping Musselkanaal. We werden vriendelijk welkom geheten door de eigenaresse en even een praatje gemaakt. Hierna zijn we de camping overgelopen en met diverse mensen een praatje gemaakt. Er stond een stel uit België en die kwamen daar al 10 jaar 2 – 3 keer per jaar. Waren zeer tevreden. Het campingterrein ziet er heel verzorgd uit. De afwasplaats was buiten en was schoon. De toilet en douche waren ook keurig schoon en verzorgd. Dus geen reden voor afkeur. De eigenaresse vertelde nog wel dat ze 1 euro vroeg voor als de gasten zouden gaan douchen dit met het oog op de extra energiekosten. Wij vinden dit normaal en hebben dit ook toegevoegd dat je nu moest betalen om te douchen. Ze wilde het niet bij de prijs op doen want niet iedereen gebruikt de douche. Vele mensen gebruiken hun eigen douche in de camper of caravan.

 

Hierna gingen we door naar Camping Slangenborg, we werden opgevangen door familie op de camping want wij zagen geen receptie. De familie belde de eigenaresse en ze kwam gelijk, even gepraat en toen zijn we de natuurcamping overgelopen. Daarna de papieren doorgelopen en ook hier weer een sticker geplakt. Dit is echt een natuurcamping, je gaat hier heen als je van rust en de natuur houdt. We zijn hierna naar huis gereden.

 

13 juli

 

Vanmorgen hebben we de auto gepakt en zijn we naar Sellingen gereden, hier hadden we twee campings vandaag en denken vroeg klaar te zijn.

 

De eerste was Harminahoeve, en kleine camping. Hier ook weer vriendelijk welkom geheten door de eigenaren, de man ging weer verder met de sleuf dichten waar de kabel voor de zonnepanelen in lag en de vrouw ging met ons aan de tafel zitten. Even gepraat en toen de camping over. Bert vroeg aan iemand of hij de enquête in wilde vullen en die zei natuurlijk, en ging gelijk vertellen dat zijn vader vroeger een gebied in Zwitserland had gecontroleerd en dat hij daar nog steeds kwam. Dit was wel in de jaren 60-70. Dus een hele tijd geleden. Daarna nog met een echtpaar gepraat en toen weer terug naar de eigenaresse. Hier nog een aantal aanbevelingen gedaan voor de recreatieruimte waar zij een aanrecht gemaakt hebben met servies en er stond nu alleen een koffiezetapparaat op, en er zou ook een magnetron moeten staan maar die was nu weg. De magnetron zou er weer komen op zo kort mogelijk termijn. We hadden ook gehoord dat hier een stel had gezeten die met een tentje kwamen en die daar in de avond gingen zitten omdat het te koud werd, ze hebben hier ook hun maaltijd genuttigd.

We hebben dan ook geadviseerd om hier ook een inductieplaatje, waterkoker neer te zetten voor mensen die eventueel met een tentje komen en hier dan wat klaar kunnen maken. Ze zou dit zeker doen. Dus volgend jaar is het afwachten of dit ook zo is.

 

Dit was de eerste camping op naar de tweede Camping Barkhoorn. De entree is uitnodigend maar als je op het terrein loopt is het jammer. Ze zijn nu alles aan het kappen en de veldjes en onderkomens zien er op dit moment niet uit. Alles moet nog schoon gemaakt worden. De mooie vijver waar je in kan zwemmen is ook niet echt uitnodigend en er staat weinig water in. We zeiden dit tegen de eigenaar en die liet ons op dat moment een filmpje zien dat er 3-4 weken geleden brand was geweest in de huisjes die daar hadden gestaan en de brandweer, met 4 auto’s, hadden water uit de zwemvijver gehaald om te blussen. De zwemvijver was dan ook voor een derde met minder water. Dit was ook te zien, er lag ook veel bladeren en vuil in het water. Dit had allemaal te maken met die brand nog. Van deze week worden er nog wat slangen en pompen bij gezet om dit weer allemaal in orde te maken. Het terrein zag er ook een beetje slordig uit. Hij zegt van de week komt de shredder en dan gaat alles wat er hier gekapt is en alles wordt opgeruimd. Dus daar gaan we dan maar vanuit. Ook vertelde hij dat er in de winter een complete metamorfose gaat plaatsvinden met het terrein. Het hele terrein gaat op de schop en er wordt van alles vernieuwd, er komen chalets op het water, nieuwe chalets bij met een jacuzzi en hottubs naast de huisjes. Het wordt een luxe resort, maar er blijven ook toeristische plaatsen, niet zoveel maar ze blijven. Zijn benieuwd volgend jaar, dat zien we niet want dan gaat de huidige inspecteur weer langs van wie dit gebied is. Om 13.45 uur gingen we hier weg en nu nog wat eten.

 

We kwamen uit bij een café/bloemenzaak in Sellingen. We zaten daar te eten en toen kwam er een man met zijn zoontje ook buiten zitten en die zat te vertellen tegen papa van dan ga ik bij de ingang staan en als de mensen dan gereserveerd hebben dan ga ik ze naar hun plaats brengen. Bert reageerde van hebben jullie een camping en toen reageerde de vader dat ze bezig waren met een camping bezig waren. Ze hadden nu twee tenten op hun terrein neergezet en willen ook nog andere tenten erop zetten, ze willen alles hergebruiken wat ze op hun camping kappen en oogsten dus even doorgevraagd en ze zouden 15 plaatsen realiseren. Ze wilden ook diverse activiteiten ontplooien met de buren dus dat kan nog wel wat worden. We hebben ons kaartje afgegeven en hij zou de gegevens mailen zodat wij deze weer door kunnen mailen aan het hoofdkantoor. Misschien volgend jaar bezoeken. Hierdoor waren wij pas om 16.00 uur weer thuis.

Dus toch weer laat.

 

14 juli

 

Morgen drie campings De Bronzen Eik, Het Plathuis en De Sikkenberg. Twee camping adverteren dus morgen verdienen we pas wat.

 

Vanmorgen als eerste De Bronzen Eik gecontroleerd, alles zag er weer goed uit en deze camping is ook weer goedgekeurd. Na een praatje gemaakt en alles doorgenomen te hebben gingen we de promotie bepalen. De advertentie was geen probleem maar toen kwam de CCA kaart. De overnachtingsprijs gaat volgend jaar omhoog en daardoor valt deze camping in een hoger segment dus een hogere advertentieprijs. Dit viel tegen en hij wist nu niet of hij het wel of niet zou doen. We hebben de promotie achtergelaten en we moeten nu afwachten wat deze camping doet. 

 

De volgende camping was Het Plathuis in Bourtange. We werden hartelijk ontvangen alleen dachten de campingeigenaren dat de afspraak morgen was, maar nu was ook geen probleem. Na een lekker koffie gedronken te hebben zijn we de camping overgegaan en ook hier was alles weer goed. De promotie was ook geen probleem, we hebben wel lang er over gepraat maar uiteindelijk ging alles door.  De camping had 2200 CCA overnachtingen.

 

Door dit alles was het al 17.00 uur geweest en toen moesten we nog naar Camping De Sikkenberg. We kwamen hier dus vrij laat aan. De receptie was nog open en we konden de inspectie doorzetten. De Camping zag er goed verzorgd aan, een nieuw sanitair gebouw. Alles was in orde. Hierna weer teruggegaan naar de receptie alles doorgenomen.

Besloten om alvast naar de volgende camping toe gereden. De Boerenbont in Vlagtwedde. Mooie camping, goed verzorgd.

 

15 juli

 

Doordat we gisteravond al de camping rondgelopen hadden hoefden we vanmorgen dit niet meer te doen en konden we gelijk de papieren en een praatje maken, dat je dan dacht dat je snel klaar bent dat niet. Over van alles gepraat en zo was het toch weer gauw 1,5 uur later. We hebben ook nog de ACSI eervolle vermelding oorkonde uitgereikt en ze waren er trots op. Foto’s gemaakt en toen de camper gepakt en naar huis gereden. Het zou van het weekend niet zo mooi zijn dus besloten om naar huis te gaan en maandag naar Stadskanaal. De laatste 8 campings volgende week en dan zijn we daar ook weer klaar mee.

 

 

18 juli

 

Na het weekend lekker thuis te zijn geweest zijn we vanmorgen weer op pad gegaan naar Stadskanaal.

 

De eerste camping was Camping de Kapschuur, dit is een Klein en Fijn camping met promotie. We waren er om 10.30 uur en gingen om 12.30 uur weg. De camping is een leuk gezellig terrein, een apart gedeelte is gereserveerd voor Groepen kinderkamp. Het was er erg druk op de camping, vele kampeerders waren bezig om in te pakken daar was de vakantie al van over. De campingeigenaar wilde ook nog een vlag hebben. De vlag is netjes betaald maar achteraf kwamen wij erachter dat een adverterende camping de vlag gewoon krijgt. Dus gauw een mail gestuurd dat we morgen het geld weer terug komen brengen, zijn toch in de buurt.

 

Na deze camping zijn we naar Camping Nije Hof gereden. De receptie was onbemand dus we hebben even gebeld en ze kwamen er aan. We zijn in de tussentijd het sanitair gedeelte in geweest. Een paar kleine opmerkingen maar voor de rest was de camping in orde. We staan vanavond op Camperplaats Oldehove in Onstwedde, een mooie schone camperplaats. We staan alleen. Het is zo mooi weer en mooie omgeving en toch staan we alleen. Jammer.

 

19 juli

 

Na een heerlijke rustige nacht zijn we weer op pad naar Camping Hunzepark (Roompot) in Gasselternijveen, voor deze camping ligt nog een camping die aangesloten is bij de ACSI maar deze was niet bij ons op de lijst, vreemd? Wij moesten voor deze camping 25 km de andere richting uit, en natuurlijk ook weer 25 km terug. Is niet zo erg maar als er een andere inspecteur nog in dit gebied zit had die deze beter kunnen nemen.

Camping Hunzepark is van de Roompot, de receptioniste was alleen dus het werd lastig om alles goed door te nemen. Een beetje onpersoonlijk vonden wij dit, aan de balie de papieren doornemen. De camping zag er trouwens goed en schoon uit en was redelijk bezet. Na deze inspectie weer op naar de volgende.

 

Camping Wedderbergen. Hier aangekomen eerst gemeld bij de receptie en we konden eerst op onze plaats gaan staan, wij gaan hier overnachten, en konden dan vanmiddag de inspectie doen. Camping Wedderbergen is een grote camping, vooral voor gezinnen met kleine en grote kinderen. Er is voor elk wat wils. Niets op aan te merken, alleen bij de horeca ging alles digitaal, je kon niet even een ijsjes gaan eten. Je moest dan eerst bij zo’n McDonalds zuil je bestelling plaatsen en dan naar een balie lopen waar het ijs werd uitgegeven. Op zich een mooi systeem maar kinderen die zelf een ijsjes kunnen halen dat wordt dan een stuk lastiger, altijd moet een ouder mee. Misschien verandert dit nog want deze camping gaat de hele horeca renoveren. Deze camping was goed bezet maar was niet luidruchtig.

 

20 juli

 

De eerste stop was Camping Zomersbuiten in Oude Pekela, daar aangekomen, aangebeld en de eigenaresse deed open. Ze vertelde gelijk dat de camping was verkocht per 1 september. De nieuwe eigenaar laat alles zoals het is maar wilde nog een paar chalets erbij bouwen. We hebben de inspecties gedaan en zijn weer verder gegaan.

 

Camping en Lunch café Noordeloo, We kwamen het terrein oprijden en dachten waar komen we terecht. We kwamen terecht bij het lunch café/receptie een gebouw met rieten dak. Wij gingen naar binnen en het zag er zeer goed uit. Een vriendelijke jongeman kwam vanuit de keuken naar voren, wij stelde ons voor als de ACSI-inspecteurs en hij zei hier heeft u een plattegrond dan kunt u de camping over. Zo gezegd zo gedaan, achteraf kwamen er achter dat dit de eigenaar is. De camping overgelopen en alles zag er keurig netjes uit. Weer terug hebben de papieren doorgenomen en hun veel succes gewenst. We waren vandaag vroeg klaar, wat nu. Gaan we nu al op een camperplaats staan of rijden we vast naar de volgende camping.

 

We hebben morgen een afspraak in Termunterzijl en Midwolda. Besloten om naar Termunterzijl te gaan. Daar aangekomen zijn we op de camperplaats gaan staan en gingen we ons aanmelden. We kwamen binnen bij de receptie, met onze ACSI-kleding aan, en de mevrouw was bezig om voor iemand een shake te maken. Nadat ze daar mee klaar was, zei ze niets, ze keek en ze keek nog eens en ik denk ik zal eens vragen waar of wij ons moesten aanmelden omdat we op de camperplaats staan. De mevrouw zei ik ben van de receptie, kantine ik ben voor alles. Wij liepen naar haar toe en  ze zei oh ik zie het nu pas jullie zijn van de ACSI. Ik zei we hebben morgen een afspraak maar we zijn er nu al en we willen ons inschrijven voor 1 nacht want we staan op de camperplaats. Dat kon, maar echt vriendelijk vonden wij die dame niet. Morgen maar afwachten.

 

21 juli

 

We waren gisteren al hier dus hebben we, toen het wat koeler was, alvast de camping geïnspecteerd dan hoeven we dat morgen niet te doen. Dit was oké had de eigenaresse gezegd. Om 11.00 uur hadden we een afspraak, toen we kwamen aanlopen zat de eigenaresse op het terras en zei tegen haar man daar heb je de ACSI, ze stond op en liep naar binnen. We zeiden dat we dus gisteren de camping al over waren geweest en dat alles in orde was, voor de rest had ze niet veel interesse en ik vroeg dan ook of we de papieren even door zouden nemen, dit was niet nodig. Wij zeiden oké, dan gaan we weer verder, en we zijn weggegaan na netjes afscheid genomen te hebben.

 

Hedenmorgen hadden we ook nog een mailtje gekregen van de ACSI dat een andere camping waar wij al geweest waren toch promotie wilde afsluiten dus of wij nog even terug wilde gaan naar Camping De Boerenbont in Vlagtwedde. Wij een mailtjes gestuurd en we hebben gezegd we komen in de middag nog even naar jullie toe. Dit was gelukkig in orde.

 

De volgende camping was De Bouwte in Midwolda, we waren wat vroeger en het mailtje wat ik aan de camping had gestuurd was verkeerd gegaan dus ze wisten niet dat wij eerder zouden komen, maar was geen probleem, ze was alleen dus moest wel af en toe weglopen en het moest wel snel gebeuren. Dit was geen probleem zeiden we. We kregen eerst een lekker bakkie koffie en toen hebben we even gepraat en ze vond het jammer dat dhr. Schuijlenburg er niet was want ze wilde weer promotie afsluiten en dat had hij eerder gedaan, maar het kon nu ook wel. Dit vond ze geloof ik niet zo leuk. We zijn eerst de camping over gegaan en toen weer terug naar de receptie. We zijn binnen gaan zitten in verband met de laptop. Ik vroeg wilt u zelf de papieren nalopen of moet ik het opnoemen, ze zei ik mag daar niet aankomen. De papieren doorgelopen, er kwam alleen een discussie puntje over de grootte van de camperplaats. Er staat in de papieren 70m2 maar Bert is gaan kijken en hij zei ik kom niet verder dan 50m2, dat is niet waar, ze zijn groter, Bert zei laten we dan er even heen lopen dan meten we het met z’n tweeën, dit was niet nodig, ze wilde geen discussie maar zij wist zeker dat ze 70m2 groot waren en zo waren en nog een paar dingetjes. De promotie hebben we afgesloten, alles ingevuld, ze wil zelf de advertentie en tekst maken dus afwachten wanneer dat komt. Het ondertekenen van het contract hebben wij het liefste gelijk, want we hebben in het verleden wel eens gehad dat ze het dan vergaten en dan moet je er alsnog enkele mailtjes aan wagen. Mevrouw ging ze toch maar naar de computer. Zij ging achter de balie langs en ik denk ik blijf ervoor.  Ze heeft het contract ondertekent. Hierna ook hier weer gedag gezegd en op naar de laatste.

 

De camping Boerenbont wilde promotie afsluiten, geen probleem was zo geregeld en nog even zitten praten.

Was een leuk gebied met veel verschillende campings voor jong en oud en rust zoekers, er gaat niets boven Groningen zeggen ze.

En in het bijzonder Westerwolden.