Weekend: ACSI inspecteursweekend.
Week:  Overloon, Biesbosch, Geertruidenberg,
Den Haag, Scheveningen, Rijswijk.
1 september – 12 september 2016

 

Na lang wachten was onze camper na een grote reparatie dan toch op tijd klaar. Maandag laat in de middag konden we hem ophalen. Alles was weer gerepareerd en dus weer klaar voor dit weekend. Eerst nog even weer alles er in doen en dan konden we donderdag wegrijden naar Wanroij  Camping de Bergen.

Onderweg kregen we al een sms’je van Jan waar of we bleven, ja of je nu maar 90 km moet rijden of 277 km moet rijden ben je toch wel iets langer onderweg. We zijn wel allebei ongeveer gelijk weggereden. Om 15.00 uur kwamen wij op de camping aan en hebben we de camper op de plaats gezet en hebben we wat gedronken en gegrild bij Jan en Ria.

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende morgen hebben we ons gemeld bij de ACSI stand en kregen we onze bonnen voor het weekend. Vrijdagavond kregen soep met brood. Gelukkig wist Jan al wat er ging komen dus die zei ik zou maar eten van te voren. Zo gezegd zo gedaan. Na het eten naar de tent gegaan en ons kommetje soep gehaald even blijven zitten en dan toch maar weer terug naar de camper. We werden allemaal welkom geheten door Ramon. De directeur van de ACSI.

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende morgen moesten we om we 09.00 uur in de tent zijn met alle nieuwe inspecteurs. Hier moest een iedere inspecteur hun bevindingen en aanmerkingen ter sprake brengen. Het kwam er in het kort hier op neem alles was goed gegaan voor iedere inspecteur alleen aan de verkoop van advertenties zou eigenlijk meer aandacht besteed moeten worden. Dit zouden ze meenemen in hun overleg.

 

 

Deze bijeenkomst was om 10.15 uur afgelopen want om 10.30 uur kwam de andere inspecteur allemaal voor een kopje koffie met iets lekker. Het lekkers bleek een stukje vlaai te zijn. Hierna nam Ramon het woord en begon in eerste instantie te vertellen wat er allemaal mis is gegaan bij de ACSI en hierna kwamen de goede berichten. Na het praatje van Ramon zijn we naar de camper gegaan en bij Anneke en Durk wat gedronken.

 

 

Vanmiddag gaan Jan en Ria Jou le boule en Anneke en Durk zijn gaan fietsen. Om 18.30 uur BBQ in de tent we hebben hiervoor bonnen gekregen dus dat is aanschuiven en eten. Dit liep even anders dan gepland. We moesten eerst in de rij buiten staan om de eerste bon in te leveren voor de salade. Je kreeg een bakje met een bolletje macaronisalade, aardapelsalade, rundvleessalade en rauwkostsalade, we hebben  een tafeltje opgezocht en zijn we gaan zitten. Eerst een drankje gehaald voor een ieder, alle bonnen werden op tafel gelegd, we waren met 6 personen en iedereen had 5 consumptiebonnen. Hierna was het wachten totdat de BBQ officieel geopend zou worden. Dit duurde maar en duurde maar, het vlees was al binnen gebracht. Helaas stond de directeur, die de BBQ moest openen, druk te praten aan de bar en was vergeten dat hij de BBQ moest openen. Hierdoor was de chaos toen ineens iedereen tegelijk naar de tafels liepen waar het vlees stond. Er stond niet aangegeven waar welk vlees gekregen kon worden. Dus wij stonden in eerste instantie met de verkeerde bonnen in de verkeerde rij. Na lang wachten hadden we dan eindelijk vlees, bij de tafel aangekomen konden we eindelijk wat eten. Helaas was het vlees sterk afgekoeld en eigenlijk te koud om te eten. Dit gold voor al het vlees wat we die avond konden halen. Jammer. Op deze avond hebben we ook het ACSI orkest op zien treden. Dit zijn inspecteurs die ook een instrument spelen en de band opgericht hebben. Klinkt leuk alleen het tempo mag volgens mij wel wat sneller. Hierna speelde er ook nog een eenmansband. Dit klonk ook goed. Nadat de bonnen op waren zijn we naar de camper gegaan. De volgende dag moesten we om 09.30 ontbijten in de tent. Weer een rij maar nu ging het veel sneller. Er waren broodjes, brood, krentenbrood, kaas, vleeswaren, een gekookt eitje en roerei. Dit was goed georganiseerd. Hierna werden de jubilarissen gehuldigd en daarna kwam er een band Amigo die Spaanse muziek speelde. We zijn even gebleven en terug gegaan naar de camper. Nog even bij elkaar gezeten en toen gingen Durk en Anneke naar huis, in de middag gingen Ria en Jan naar huis.

 

 

 

 

 

Wij hebben nog een nachtje bijgeboekt en gaan morgen weg. Morgen richting Overloon en dan naar Drimmelen. Hierna zien we wel weer.

 

 

Het oorlogsmuseum in Overloon was zeer interessant, er was veel te zien, veel voertuigen. We zijn na Overloon nog even langs De Wit in Schijndel gereden en we hebben overnacht bij Maurice en Odette. We zijn ook gelijk even met Laika bij de dierenarts geweest want ze drinkt toch nog wel heel veel en haar ontlasting is zo dun als water. We hebben nu pillen gekregen en het gaat nu beter.

 

 

 

 

Dinsdagmorgen zijn we naar Drimmelen gereden en om 12.30 uur mee te varen met de Zilvermeeuw. Deze tocht duurde twee uur. Het duurde lang. Het laatste stuk was het leukste deel van de vaartocht want we liepen vast dus de kapitein moest ons weer los zien te krijgen. De vaargeul is/was 1.25 meter diep en de boot was ook 1.25 meter diep. Dus als het eb werd wordt het ondieper en hier hadden ze geen rekening mee gehouden. Na de vaartocht zijn we naar camperplaats in Geertruidenberg gegaan. Hier hadden we al eerder gestaan. Morgen gaan we richting Rijswijk.

 

 

 

In Rijswijk aangekomen zijn we naar mijn moeder geweest. Hier even bijgepraat. De volgende dagen even kijken wat er gedaan moet worden en dat doen. We zijn in ieder geval bij de fysio geweest en ze heeft weer een afspraak voor de volgende week. Ben benieuwd of dit helpt. De volgende dag liep ze iets beter en zei ze dat ze wel voelde dat het beter was.

 

Donderdag naar Scheveningen geweest wat is het daar veranderd.

 

 

 

Vrijdagavond zijn we naar de opening van het strandwalfestival gegaan. Was erg leuk.

 

 

Zaterdag 10 september naar Delft. Eerst in de middag met de fiets naar Delft want er was een streetparade van 15 korpsen, sommige deden ’s avonds mee aan de taptoe en andere weer niet. Het was een leuke streetparade. Na de streetparade zijn wij weer terug gegaan naar Rijswijk. Er was en braderie met allerlei Rijswijkse (sport)verenigingen. Nog even bij mijn moeder langsgegaan om laika eten te geven en daarna om 19.00 uur zijn we weer op de fiets naar Delft gegaan. Langs de Vliet ben je er met een klein kwartiertje. Het was mooi weer. Bij het taptoe terrein aangekomen hebben we eerst eenkopje koffie gedronken want de hekken waren nog niet open. Wij hadden uiteraard twee kaarten naast elkaar alleen Bert moest opgang 2 hebben en ik opgang 3, vreemd want je zit naast elkaar. Ik naar opgang 3. Kaartje gescand en doorgelopen. We zaten helemaal bovenaan en ik zat na het midden. Er zaten al allemaal mensen dus die moesten op staan. Het ging allemaal maar net, het was krap. We zijn gaan zitten. Bert moest de andere opgang hebben en die kon beter op zijn plaats komen.  De tribune was krap en als er wat gebeurde dat kon je geen kant op, maar dat is gelukkig niet gebeurd. De taptoe zelf was een TOP Taptoe, we hebben genoten. Na de taptoe weer op de fiets en we waren om 00.15 uur weer bij de camper.

 

 

De volgende ochtend zijn we koffie gaan drinken bij mijn moeder en Laika weer opgehaald. Omdat Laika zo heel veel dronk hebben we besloten om naar Bramsche te rijden, hier is de dierenkliniek waar zij al vaker geweest is. Er was zondagsdienst.
We konden gelijk een afspraak maken voor maandagmiddag 16.45 uur bij de Nederlands sprekende dierenarts. De volgende dag naar de dierenarts. We werden binnengeroepen en verteld wat er aan de hand was. Laika helemaal onderzocht, Ultraschall, bloed afgenomen, urine getest. Uit alles bleek niet waarom zei zo heel erg veel dronk, wel waren haar eiwitten in de nieren te hoog en was haar galblaas gevuld met lucht en konden ze niet verder de darmen in kijken. Besloten om toch nog maar een extra test te doen tegen de zandvliegen om te kijken of haar schildklier in orde was. Die komt in de zuidelijke landen voor.De uitslag zou twee dagen later komen.

 

 

Maandag naar huis gereden en dinsdag de camper weer leeggehaald en schoongemaakt.

 

Woensdag om 16.00 uur moesten we bellen voor de uitslag. De test zandvlieg was negatief dus dat was een goed bericht. De schildklier was ook gezien haar leeftijd iets minder actief maar als zei hier voor medicijnen zou krijgen zou dit schade toebrengen aan de nieren dus dat doen we maar niet. Laika had wel medicijnen gekregen voor de galblaas. Deze medicijnen hebben we twee dagen gegeven en hierdoor wil ze niet meer eten en drinken, gaf over en ze lag als een dode hond in haar bak te slapen, reageerde nergens meer op. Dus de dierenarts gebeld hoe en wat. Deze zei stoppen ermee. De volgende dag ging ze gelijk drinken en begon ze ook weer te eten dus een goede beslissing geweest. Het is nu zaterdag 17 september en Laika heeft al weer twee keer gegeten en ze geeft niet meer over en ze is weer vrolijker als voorheen dus we wachten af hoe dit verder gaat. Als ze zo door gaat gaan we gewoon op weg naar Portugal/Spanje zo niet dan moeten we het nog even uitstellen.