Moezelrit 2021

en

Overwintering 2021-2022 CALPE !!!

 

 

De voorbereidingen zijn gedaan, de aanhanger en camper zijn gewogen en ja helaas overbeladen. Nogmaals gekeken wat we eruit kunnen halen en toch nog zo’n 50 kilo er uit kunnen halen. We zijn er klaar voor. Nu nog wachten op 3 september want dan is de planning dat we weggaan.

In de week voordat we weg zouden rijden kreeg Bert last van zijn rug en het werd alleen maar erger. Hij had nog een paar medicijnen en om zeker er van te zijn dat als er eventueel wat in Spanje zou zijn dat je dan de goede medicatie zou hebben ging ik nog een recept halen bij de huisarts. Daar aangekomen zei ik, ik wil graag hiervoor een recept hebben. Ze schreven hem uit maar de dokter moest het nog ondertekenen. Hij nam het recept mee en toen moest ik in de spreekkamer komen. Hij zei deze medicijnen mag hij niet hebben want hij heeft een niersufficiente. Dus die geef ik niet mee, ik kan je wel andere meegeven.  Dit heeft hij ook gedaan alleen hij zei, kom wel volgende week even bloedprikken dan kunnen we kijken hoe het gaat. Zo gezegd zo gedaan. Maandag 30 augustus gingen we met zijn tweeën om bloed te prikken. Dinsdag 31 augustus weer terug voor de uitslag. De uitslagen waren op zich goed alleen de nierfunctie was niet goed. Hij moest maar een afspraak maken bij een Nephrologie. En dan met 10 weken weer bloed laten prikken. Wij zeiden maar we gaan aan het eind van deze week naar Spanje voor 8 maanden. Dat kan ik niets aan doen. Maar als je na die 10 weken weer terug komt daarna kan je doen wat je wilt. Dat viel tegen.

Mijn uitslagen waren ook goed, en hij vroeg of ik nog ergens last van had. Ja, van zuurbranden zei ik. Hij vroeg nog een aantal vragen. Hij zei dat haal ik niet uit de lab uitslagen maar ik heb dan ook niet alle uitslagen. Ga ik opvragen en dan donderdag terugkomen. Daarna vroeg hij zowel aan Bert als aan mij of het darmonderzoek en maagspiegeling al gehad hadden. Beiden zeiden we nee. Willen jullie dat niet. Nou op dit moment niet. De dokter gaf aan dat het eventueel ook via een ct scan kan. Ik zei dat heb ik liever, als het zo kan dan graag. Nu moeten we donderdag afwachten en dan kunnen we deze beslissing nemen. Hoop dat dit snel kan. Bert moet dus een afspraak maken, we moeten kijken wanneer dit kan. Ook zo snel mogelijk want als alles wel goed is en de andere dokter zegt het loopt zo’n vaart niet ga lekker weg dan gaan we ook weg, maar dat weten we op dit moment nog niet.

Vandaag donderdag 2 september terug geweest bij de huisarts, vroeg weer dezelfde dingen als dinsdag, maar ja. Nu besloten dat ik een ct scan krijg van mijn nek tot aan de heup. Alle organen worden bekeken, want hij zegt ik weet niet waar het vandaan komt. Dus een afspraak gemaakt in Sogel, kon eigenlijk al volgende week terecht maar wij gaan nu toch echt ongeveer 3 weekjes voor ons zelf weg. 28 september om 08.00 uur melden. Duurt ongeveer twee uur. Dus afwachten maar weer. Bert moet in de middag om 15.00 uur naar de oogarts ook in Sogel dus het wordt op en neer naar Sogel dan. Daarna zullen we wel thuisblijven want op 11 oktober moet Bert naar papenburg naar de nieren dokter en dan zien we wel.

 

 

 

 

3 september

We zijn vanmorgen om 11.30 uur weggereden uit Lathen, we zijn klaar dus een overnachtingsplaats opgezocht en op weg gegaan.  We waren om ongeveer 15.00 uur op plaats van bestemming maar er waren nog geen andere campers en om hier alleen te gaan staan dat vonden we niets. We hadden in Den Bosch bij een recreatieplaats. Een andere plaats zoeken in de buurt. Bij het station in Rosmalen was ook een plaats. Hier konden wij niet staan, combinatie te groot. Wat nu Maurice gebeld en gezegd dat we al in het Brabantse waren en of we al konden komen. Dit was goed.

 

 

 

4 september

Vanmorgen uitgeslapen en toen hebben we eigenlijk niets gedaan. ’s Avonds uiteten, dat was goed maar we gingen wel lopen. 2,5 km voor je eten lopen. We hebben het gedaan en het was heerlijk eten, en toen weer terug gelopen.

 

5 september

We zijn om 11.30 uur weggereden uit Udenhout en staan nu in Venhorst. Hier aangekomen stond Cor ons al op te wachten en begeleide ons naar onze plaats. Er werd gelijk verteld door Gertie dat we vanavond gaan BBQ. Dus dat was wel lekker. We zitten nu weer in de camper.

 

6 september

 

Vannacht was het weer muggen jacht. 5 keer is Bert eruit geweest op muggenjacht. Vanmorgen opgestaan, het was al lekker weer. Lekker buiten gezeten en even naar de Aldi en Coöp geweest. We hadden niets nodig, maar Gertie en Cor hadden wat nodig dus we zijn mee gefietst. In deze plaats Boekel is Leotien van Morsel de bekende Nederlandse wielrenster.De rest van de middag hebben we voor de camper gezeten. De hele avond gekeken of er nog muggen waren, ja hoor teveel, morgen gaan we weg.

 

7 september

 

Vanmorgen weggereden uit Venhorst, afscheid genomen en een goede reis gewenst aan Gertie en Cor. Die gaan langzaam naar Spanje. Wij gaan vandaag richting Moezel. Het was vandaag een mooie warme dag en we staan nu in Burgen. Camping Burgen, een mooie camping. ACSI camping 18.00 euro, wij betaalde 22,00 euro extra aanhanger. We blijven hier 1 nacht staan en gaan morgen naar Cochem, Eerst kijken bij het zwembad en misschien anders op de camping maar dat zien we wel

 

8 september

 

We staan momenteel op de camperplaats bij de nordbrucke. Van 8-19.00 uur betalen daarna vrij tot de volgende dag 08.00 uur. We zijn vanmiddag Cochem ingegaan, we zijn bij de mosterdfabriek wezen kijken maar nog niets gekocht. Morgen gaan we naar de Burg en verder zien we wel. Ligt natuurlijk ook aan het weer hoe dat is. We hebben onze stappen vandaag wel weer gehaald ruim 13.000 vandaag dus dat is wel genoeg. Hier moet je als je ergens binnen wil zitten, omdat er buiten geen plaats is, je vaccinatie laten zien, een papier invullen. De getallen zijn hier boven de 35 dus is dit verplicht.

 

9 september

 

Kaartje voor vandaag gekocht, 11.00 euro, ontbeten en op weg naar de stoeltjeslift om naar boven te gaan naar de burg. Hier aangekomen kaartjes gekocht en in de rij gaan staan. Ons stoeltje had nr. 5, boven aangekomen dachten we dat we zo bij de burg kwamen maar helaas het enige wat je daar kon was wat drinken en eventueel diverse wandelingen maken. Ook heel mooi maar hier hadden wij niet het goede schoeisel aan. Dus een kopje koffie gedronken en weer naar beneden. Tja, en wat nu, blijven we hier dat we nog een keer het dorp door lopen. We hebben besloten om weg te gaan. Wij gingen weg en toen kwam er net een camper aangereden en hier hebben wij ons kaartje aangegeven, we hadden voor de hele dag betaald. De mensen waren er blij mee. We zijn naar Enkirch gegeten. We hebben niet de weg langs de moezel genomen maar door de heuvels. Was ook een hele mooie route. Nog even het dorpje in geweest maar is buiten de wijnboeren niet veel aan.

 

 

 

10 september

 

Vanmorgen opgestaan en heerlijk geslapen, zowel in Cochem als op de camping in Burgen was het lawaaierig en dat is niet fijn. We hebben de fietsen eruit gehaald en op weg gegaan naar Traben Trarbach. Is niet ver van de camperplaats daar aangekomen hebben we rondgelopen en nog even over de burg gelopen en foto’s gemaakt. We hebben geluncht en een kopje koffie gedronken en toen weer terug via de andere kant van de moezel. Met het pontje naar de overkant en toen waren we weer terug op de camperplaats.

 

11 september

 

Vanmorgen opgestaan, het is vandaag zonnig en bewolkt. Vandaag niets gedaan.

 

12 september

 

Vanmorgen om 9.00 uur opgestaan en ontbeten,  vuilwater geleegd en weer gevuld, wc geleegd en toen op weg naar Klussenrath. Je leest op FB hier veel over dus dat wilde we zelf ook wel eens zien. Na slinger de slang langs de moezel zijn we aangekomen op de camperplaats. Kosten 7,80 per nacht, er zijn plaatsen  op gras of op grind met een stuk gras voor je camper. Wij staan op de laatste. Het is een schone plaats.

 

13 september

 

Vanmorgen opgestaan en ontbeten, koffie gedronken en weer wat gegeten. We gaan een stukje fietsen. We gaan richting Trittenheim, kijken of hier een supermarkt is. Alle winkels die er waren zijn dicht. Slager met vakantie, supermarkt dicht. Helaas geen boodschappen gedaan. Wat nu, we gaan de brug over en dan op het fietspad op langs de moezel. Onderweg in Leiwen wat gedronken en daarna weer verder. Om 16.00 uur ongeveer waren we weer terug op de camping. Besloten om hier nog een dag langer te blijven dan kunnen we morgen de andere richting Mehring te gaan. Daar moet ook een supermarkt zijn. We zullen zien.

 

 

14 september

 

Vandaag de andere kant op gefietst op weg naar Mehring. De supermarkt gevonden maar we zijn eerst nog een stukje doorgefietst want we wilden eigenlijk naar Schweich. Mehring was al 10 km en om in Schweich te komen moesten we nog een keer zo’n stuk. Het begon te betrekken, en ik ging onderuit met de fiets, en toen zei Bert we gaan terug. Het begint ook te betrekken en om 15.00 uur zou het gaan regenen. Voor die tijd zouden wij nooit terug zijn dus omgekeerd. Boodschappen gedaan en weer terug naar de camperplaats. We waren op de camperplaats hadden alles uitgepakt en de fietsen weer in de Camper gezet en toen begon het te regenen, dus maar goed dat we niet doorgereden zijn. Wat gaan we morgen doen. We hadden al een paar dagen gekeken wat het weer zou gaan doen en het zag er niet goed uit. We hadden nu twee weken zeer goed en warm weer gehad en om nu in de regen te gaan zitten daar hadden we geen zin in. Dus besloten om maar terug naar huis te gaan.

 

15 september

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan aangekleed ontbeten, stroom eraf gehaald en op weg gegaan om richting huis te gaan. Om thuis te komen moesten we 400 km rijden. We zeiden we kunnen het ook in twee keer doen dus eerst een overnachtingsplaats gezocht. In eerste instantie hadden we gezegd Warstein bij de fabriek. Hier is een camperplaats maar die kost 19,50 euro per nacht. Dit vonden we toch wel erg duur om alleen maar te overnachten. Verder gekeken en we zijn uitgekomen in Gross Reken bij camperplaats Reken, 6,00 euro per 24 uur dus dat valt mee. Het vlees was nog niet ontdooid dus besloten om bij het restaurant te eten. Goed eten voor een goede prijs. Best wel een aanrader. Morgen gaan we naar huis nog 150 km te gaan.

 

16 september

 

Wij waren om 12.00 uur thuis, ondanks dat we niet op 1 september naar Spanje konden vertrekken voor de overwintering toch een leuke en gezellige 2 weken  gehad.

 

Hopen dat we half oktober wel kunnen vertrekken, want onze plek is vanaf 15 oktober gereserveerd in Calpe Spanje.

 

Helaas door Corona is onze Spanje reis niet door gegaan