Overwinteren 2014

Spanje deel 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 1 januari  Nieuwjaarsdag.

 

Na een zeer rustige oudejaarsdag is het nieuwjaarsdag niet anders. Om twaalf uur stonden er geen mensen buiten. Bert werd vanochtend wakker en zei morgen gaan we hier weg, we hebben het hier wel gezien. Alles opgeruimd, ingepakt. Klaar voor vertrek.  

 

Donderdag 2 januari

 

Vanmorgen wakker geworden en ontbeten en alles op zijn plaats gezet, van diverse mensen afscheid genomen en op naar de losplaats. Alles gevuld en geleegd en op weg. We zouden eerst naar Tavira gaan naar een camperplaats. Dit bleek een camping en die lag toch wel ver weg van het dorp denken wij, besloten om door te rijden El Rocio. Het weer werd alleen maar slechter en regende al toen we weg gingen en nu nog steeds. Wanneer komt de zon tevoorschijn. In El Rocio aangekomen zijn we eerst naar het dorp gegaan. Voor 1,00 euro kon de je dele dag parkeren. We zijn even het dorp ingelopen en een beetje ons georiënteerd en morgen gaan we wel terug om alles wat beter te bekijken. We staan nu op de camping La Aldea, voor 16,00 euro per nacht alles inclusief, stroom, douche, warm water. We hopen in ieder geval dat hier wel de stroom er op blijft.  

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 3 januari

 

Vanmorgen om 10.30 uur zijn we weggegaan naar het dorp El Rocio. Winkeltjes bekeken nog diverse dingen gekocht. Even wat gegeten en om 15.30 uur waren we terug op de camping. Het was heel leuk om dit te zien.  

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 januari

 

Vanmorgen vertrokken uit El Rocio, het had de hele nacht geregend en het zag er niet naar uit dat het beter zou worden. Niemand kon ons iets vertellen wat er zondag in het dorp te doen is/was. Besloten was om naar  Conil de la Frontera naar camping Rosaleda te gaan. Je kan daar staan voor 280,00 euro voor een maand. Wij daar aangekomen kregen we een blaadje mee naar welke plaatsen wij konden gaan kijken wat nog vrij was en waar honden mogen. Iedere plaats waar wij mochten gaan staan stonden er bomen, dus als je met de camper erin rijdt dan heb je of schade aan het dak of schotel. Dat hebben we dus maar niet gedaan. De camping viel ons ook tegen. De camping nodigde niet uit om hier te blijven. Dus op naar de volgende stop. Ik had een camperplaats uitgezocht via tomtom en we volgde ook de aanwijzingen van tomtom en toen kwamen we op een zandweg terecht en maar rijden en rijden. Bert zei we zitten hier niet goed. En ineens zei tomtom bestemming bereikt. In de middle of know where. Dit was een derde camperplaats/parkeerplaats van de Hoekies waar wij ergens uitkomen waar we niet moeten zijn. Dus de Hoekies hebben we maar uitgeschakeld. We hebben nog wel een andere camperplaats/parkeerplaats aan het strand in Conil gevonden. Grote borden staan er dat je er niet mag staan/overnachten anders wordt je weggesleept. Even gevraagd aan iemand die daar ook stond en die zei je kan hier rustig blijven staan, in de zomer is het anders maar nu maakt het niet uit. Dus we zijn hier maar blijven staan, we wachten het wel af.  

                

 

 

 

Zondag 5 januari

 

Vannacht lekker rustig geslapen, niet weggestuurd. We blijven hier nog een dag staan. Vanavond is er een optocht van de drie koningen. Eerst even kijken waar we geld kunnen pinnen anders kunnen we nog geen bakje koffie kopen. De zon schijnt hier. Lekker.  We hebben geld gehaald dus we kunnen weer wat doen. Als de zon zou schijnen zouden we hier deze dag nog blijven, maar Bert zei laten we maar verder rijden, maar alles deed hij rustig aan, ging even op het bankje buiten zitten en je kon zien dat ie eigenlijk niet veel zin had om verder te rijden. De zon schijnt wat wil je nog meer. Het is de eerste dag dat de zon de hele dag schijnt. We zijn dus blijven staan. We hebben over het strand gewandeld met Laika. Laika even met de pootjes in het water geweest, met de bal gespeeld. Vanavond is de optocht van de drie koningen, we zijn benieuwd wat dat wordt en of we vannacht niet weggestuurd worden. Er staan nu 6 campers. We zijn bij de optocht geweest het was een leuke kleine optocht daarna zijn we bij de chinees gaan eten. Het was goed maar niet zo goedkoop als in Benidorm, maar het was wel lekker.  

            

                      

 

 

 

 

Maandag 6 januari.

 

Vanmorgen weggereden uit Conil de la Frontera op weg naar Tarifa. Hier aangekomen konden we nergens staan, we zijn nog naar de haven gegaan maar daar kan je met een camper niet staan. Er was wel een parkeerplaats  volgens de tomtom maar daar kon geen gewone camper staan, wel een buscamper. Besloten om door te rijden naar Gibraltar, daar zou je kunnen staan op de Placer de Constitucion. Helaas is daar geen parkeerplaats want de parkeergarage is ondergronds en te laag voor een camper. Even doorgereden en we konden niets vinden, nog gevraagd aan een aantal beveiligings mensen maar die konden ons ook niets vertellen. Totdat we zelf ergens afsloegen en daar zagen we een 20 tal campers staan. We staan nu tegenover het zwembad municipal, ongeveer 5 minuten van de grens van Gibraltar. We zijn vanmiddag de stad van Gibraltar in geweest. Morgen gaan we naar de top van de berg en gaan lopend terug, we zien wel hoe en wat.

                   

                         

 

 

Dinsdag 7 januari

 

Vandaag jarig, we zouden naar de aapjes gaan kijken maar hebben alles eens op een rijtje gezet en besloten om dit toch maar niet te doen. Alles ingepakt en weer op weg circa 70 km verderop in Marbella Camping Cabopino. Grote camping, mooie plaatsen goed sanitair. We blijven hier 30 dagen ongeveer staan. Vanavond lekker een pizza gegeten in het restaurant van de camping. Dit was een duur restaurant.  

            

 

 

Woensdag 8 januari

 

Vanmorgen scheen de zon weer lekker, Laika uitgelaten en ontbeten. De fietsen uit de garage gehaald en op de fiets gestapt. Eerst gingen we naar rechts van de camping, hier was een supermarkt. Wat boodschappen gedaan en weer terug naar de camping. We hebben eerst wat gegeten en toen weer op de fiets gestapt, rechtdoor naar het strand. Bij het strand kwam je niet verder dan het strand. Weer terug gereden en naar de andere kant gereden. Ze kennen in Spanje geen fietspaden dus moest je langs de autoweg rijden waar ze je met 100 km per uur voorbij razen. Conclusie is mooie camping alleen zonder auto kom je hier nergens.

 

Donderdag 9 januari

 

Vanmorgen om 11.00  uur de bus genomen naar Marbella centrum. Daar aangekomen zijn we eerst de oude stad ingelopen, leuke kleine straatjes, souvenirwinkeltjes, cafeetjes enz. enz. Bert zei ik wil ook nog naar de haven. Even bij de informatie langs geweest en die zei dat de haven 7 km verderop is. Dus de bus weer gepakt en op naar de haven. Normaal gesproken liggen daar natuurlijk grote schepen. Nu was het rustig er lag wel wat maar niet dat je je ogen uitkeek. Bekende Nederlanders nog gezien. Feyenoord was hier voor een benefiet wedstrijd en er zaten een aantal voetballers en trainers op een terras. Na een foto gemaakt te hebben zijn we weer terug gegaan met de bus naar de camping.  

            

 

 

 

Vrijdag 10 januari

 

Vandaag alles schoongemaakt, gevuld want morgen gaan we hier weer weg. Er is hier in de buurt niet te fietsen of je moet langs de weg fietsen. Dorpje is 15 kilometer verderop. Camping is goed.

 

Zaterdag 11 januari

 

Vanmorgen weggereden uit Marbella om in Fuengirola te kijken, toen we daar aankwamen was het 10.00 uur en er was nog geen levendigheid te zien, even bij een camperplaats wezen kijken die ik ingegeven had. De camperplaats is er wel maar was redelijk vol en het was gewoon een parkeerplaats. Besloten om verder te rijden naar Malaga. Hier was een mooie camperplaats aan een haven aan het water. Wij moeten ook nog gas tanken dus een tankstation gezocht op Tomtom. Ingegeven dat bij Malaga er een was, wij daar naar toe gereden was er niet meer, maar die camperplaats was er vlak naast. Het was een zooitje, wij denken vervuilde grond, de gemeente had daar zijn stort.

 

We hebben daar alleen koffie gedronken en zijn toen verder gereden. We denken, we komen nog wel meer plekken tegen. Helaas dat was niet het geval. Nog wel diverse ingegeven maar of het was op parkeerplekken waar alleen gewone auto’s konden staan of ze waren er niet meer. We zijn maar doorgereden. We zagen wel dat we vanaf de camperplaats in Malaga met de fiets naar de stad kon fietsen. Achteraf hadden we terug kunnen gaan en voor 1 of 2 nachten daar kunnen staan. We staan nu in Motril bij de Puerto, ook naast een of andere fabriek maar de plek is schoon en we kijken ook zo op zee. We blijven hier nu staan, misschien morgen ook en dan zien we wel weer verder.

 

Maandag 12 januari

 

Vandaag een lekkere strandwandeling gemaakt, het was mooi weer. Wat gedronken in een tentje aan het strand. Mooie dag.  

       

 

Dinsdag 13 januari

 

Vanmorgen weggereden uit Playas de Motril op weg naar een camperplaats in Gaies de Veja. Deze plaats hebben we gekregen van iemand die daar stond. We zijn daar heengereden. Het is een mooie onofficiële camperplaats maar door het mindere weer hebben we besloten om door te rijden. Het is nu 12.00 uur en om nu al in je camper te moeten zitten en voor de rest niets te doen dat zien we niet zitten. Kunnen we beter nog ietsje meer km maken. We staan nu in Gabo de Gato op een parkeerplaats aan het strand. We staan nu met 4 campers hier op deze plaats. Politie rijdt af en toe langs maar zegt niets.  

             

 

Woensdag 14 januari

 

Vanmorgen weggereden uit Gabo de Gato, met de diverse stops onderweg, in tomtom ingesteld, zien we wel weer waar we uit komen vandaag. We hebben gegeten op het strand in Los Brisas groot terrein, geen officiële camperplaats er stonden wel camper. Hierna zijn we doorgereden binnendoor. We kwamen Villaricos tegen. Hier was ook een camperplaats. Wij de borden gevolgd en kwamen inderdaad op een camperplaats uit. De weg was afgesloten dus we moesten draaien op de camperplaats. Wij dachten misschien kunnen we hier ook wc legen en misschien water innemen. We stonden nog niet eens op de verzorgingsplek komen er twee mensen op ons af en die vroegen of wij gasten waren die op de camperplaats verbleven anders was het niet geoorloofd om hier zomaar de verzorgingsplaats op te rijden. Je moet je eerst aanmelden. Oké zeiden we, we gaan wel weer weg. We moesten draaien en gelijk toen we gedraaid waren gebaarde die man om rustig te rijden. Bert rijdt altijd rustig,dus vond die man een beetje overdreven reageren. Hier gaan we dus niet staan al zouden we dat willen. Dan rijden we liever nog een paar kilometer door dan hier te gaan staan. We zijn doorgereden naar camperplaats Calnegro. Puntas de Calnegro. We kwamen op de weg een aantal camperplaatsen tegen. Wij staan nu op de camperplaats met de coördinaten N 37.51535  W 1.39978 KOSTEN 6,00 euro per nacht. Dus dat zijn ook de kosten niet. Morgen gaan we hier weer weg en dan gaan we naar Cartagena, kijken of we deze keer wel de kanonnen van Naveronne kunnen vinden. Er schijnt een camperplaats te zijn. We zien het wel.  

            

 

Donderdag 15 januari

 

De zon schijnt volop en zitten lekker buiten. Het zonnepaneel doet ook zijn werk en laad 7,5A dus dat gaat goed. Hebben we vanavond weer volop stroom.

Vrijdag 16 januari

Vanmorgen opgestaan met bewolking en geen zon. We gaan hier weg. Op naar een camperplaats bij Cartagena. We hadden van mensen een adres gekregen en achteraf toen we op de plaats van bestemming kwamen zeiden we hier zijn we al geweest. Vorige keer zijn we hier weggereden. Je hebt hier niets staat op een terreintje naast een tankstation, maar waar dan naartoe, we hadden nog een andere camperplaats in Cartagena. Dit was een mooie plaats maar was wat verder weg van Cartagena. Toch maar doorrijden. We wilden op Camping Marjal gaan staan in Guardermer del Segura. Helaas vol, zaterdag komt er een plek vrij.  We staan nu op Camper Park San Fulgencio. Mooie camperplaats, sanitair gedeelte een beetje oud maar alles is wel schoon. We blijven hier tot na het weekend en dan gaan we kijken in La Romana als daar plaats is.  

    

Zaterdag 17 januari

 

Vandaag lekker in de zon gezeten, er komen nu toch wel meer campers hierheen en als ze naast je komen staan dan heb je net ruimte genoeg om je deur open te deur en dat voor 13,00 euro per nacht. Dat is toch wel veel dus we gaan morgen hier weer weg. Morgen naar La Marina.  

   

Zondag 18 januari

 

Vanmorgen vertrokken voor een hele afstand van 6 a 10 kilometer. We hebben eerst lpg getankt in Guardarmar del Segura, bij Repsol. Daarna naar La Marina. Er stonden al heel wat campers en we moesten op de derde rij staan, toen er nog een plekje was aan de andere kant zijn we daar gaan staan. Aanhanger afgekoppeld anders konden we er niet tussen. De aanhanger staat nu naast ons. We moeten wel eraan denken om de aanhanger dinsdag weer mee te nemen en om niet zo weg te rijden anders moeten we 40 km terug rijden. Dinsdag gaan we naar La Romana, camperplaats. Veel goede berichten over gelezen dus gaan we daar een weekje staan. Het is nu lekker weer zonnetje. Volgens de weervoorspelling gaat het morgen hard regenen.  

   

Maandag 19 januari

 

Na een goede nachtrust in La Marina werden we wakker met regen, het zal wel een bui zijn voor de hele dag, vele campers gaan weer verder en andere blijven nog een dag staan. De camper achter ons was vanmorgen weggereden dus wij dachten we gaan de aanhanger achter onze camper zetten. We moesten die aan de andere kant van de stoep zetten. Wij liepen naar de aanhanger en zagen dat er was geprobeerd om in de aanhanger te komen. Gelukkig dat er houten platen aan de binnenkant zitten en dat ze er niet in konden. Alleen hebben we nu natuurlijk wel schade. Jammer, foto’s gemaakt en we zien wel als we weer internet hebben wat we er aan kunnen doen. Spanje 2014_januari (157).jpg (142649 bytes)

Camperplaatsen zijn toch niet om voor maanden en maanden op te staan, lijkt me. Er staat hier iemand die hier vanaf begin november staat. Er is hier geen verzorging. Je kan wel ergens water halen maar de wc legen dan moet je toch echt naar de camping die 5 kilometer verderop is. Denk je dat die iemand met de pot daarheen gaat. Lijkt me niet, maar waar zal die hem legen. Wij hebben wel zo’n vermoeden. Als je op een camperplaats staat en je rijdt weg dan heb je pech als je plek niet meer vrij is. Hier zetten ze gewoon de stoelen en tafel neer om maar dezelfde plek te krijgen. Vreemd.

 

 

 

Dinsdag 20 januari

 

Vandaag de hele dag binnen gezeten, slecht weer.

 

Woensdag 21 januari

 

Vandaag zijn we naar Fortuna de Banos gereden. Hier is een camping met een thermaal bad. We wilden op de camping gaan staan maar helaas helemaal vol, en langs de weg mocht je niet staan, want daar stonden grote borden. Gelukkig zag Bert ergens campers staan, dus zijn we daar heengereden. Het was een parkeerplaats naast een thermaal bad. Geen officiële camperplaats maar er stonden toch 8 campers om te overnachten. Rustige parkeerplaats.

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 22 januari

 

Vanmorgen weggereden uit Fortuna de Banos, we wilden hier nog een dag blijven staan. We wilden vandaag nog het thermaal bad van de camping in, maar omdat we niet zo heel veel stroom in de accu’s hebben, hebben we besloten om hier weg te gaan vandaag. Het was bewolkt en het zag er niet uit dat de zon er nog doorheen kwam. Dus de accu’s konden niet opgeladen worden.

We zijn nu op Camping Marjal in Creivellente bij Alicante.

 

 

 

Zaterdag Vrijdag 23 januari

 

We hebben vandaag uitgeslapen, om 11.00 uur afspraak bij de kapper en om 15.00 uur een afspraak om in het Spa te gaan. Lekker gezwommen voor de rest lekker in de zon gezeten.

 

Zondag  24 januari

 

Vandaag stond er veel wind, jammer want nu konden we eigenlijk niet buiten zitten. Vanavond de luifel ingehaald en alles verzwaard zodat het niet weg kon waaien en wij rustig kunnen slapen.

 

 

 

Maandag 25 januari

 

Vandaag niet veel gedaan.  

        

 

Dinsdag 26 januari

 

De hele dag was het mooi weer, vanmiddag even over de camping gelopen. Gekeken wat er allemaal staat. Er staan hele mooie en grote maar ook gewone formaten campers.

Het is druk, de Spanjaarden zijn er vandaag ook.

 

Woensdag 27 januari

 

Vannacht hebben we de luifel maar naar binnen gedraaid en de regenschermen naar beneden gehaald, veel te veel wind. Vanmorgen alles weer opgebouwd maar in de loop van de dag alles weer afgebroken. Het ging weer hard waaien en het blijft nog wel even waaien. Vandaag ook besloten om hier weer te vertrekken. Woensdag gaan we richting Calp om daar misschien een paar dagen te verblijven als er ergens een plekje is. Daarna gaan we naar Benidorm naar camping El Raco.

 

Donderdag 28 januari

 

Vandaag was er een Hollandse markt op de camping. Deze is iedere laatste dinsdag van de maand. Op deze markt zijn er allemaal Nederlandse producten te koop, zelf patat met een kroket en/of frikandel. Wij hadden voor vanmiddag een buffet besteld. Dit was goed en lekker. Morgen gaan we hier weer weg. We gaan naar Calp naar de markt en zien wel waar we eventueel staan. Misschien vrij, misschien op de camperplaats of de camping. We zien wel.  

        

 

Vrijdag 29 januari

 

Vanmorgen om 08.00 uur opgestaan, ontbeten alles weer opgeruimd en op weg naar Calp. We zouden eerst over de N332 rijden maar toch maar besloten om over de AP7.

Voor die 5,20 euro hoef je het niet te laten. Aangekomen in Calp zijn we eerst naar de camperplaats Odissea, daar was nog 1 plaats over voor 3 dagen en dan moeten we weer weg zijn. Op de camping Calpemar was ook een plaats maar ook maar voor 3 dagen, de plek was nu niet dat je zegt we gaan daar voor drie dagen staan. Camping La Merced was ook vol dus we staan nu achter camping Calpemar langs de weg samen met nog 6 campers. We zien wel of we hier weggestuurd worden vanavond. Morgen gaan we naar Benidorm, naar  Camping El Raco. Vanavond nog even Chinezen en dan lekker slapen, hopen we.

        

 

Zaterdag 30 januari

 

Vanmorgen om 08.00 uur opgestaan we gaan naar El Vergeer naar de camping accessoireszaak. We hebben wel het Cramer kooktoestel meegenomen maar niet het elektrische gedeelte waar we een lekker kippetje kunnen laten draaien dus dat moesten we kopen. Op de terugweg gelijk maar een gedeelte van de bloesemtocht gereden. Op diverse plekken staat de bloesem al heel erg mooi in bloei. De lente is hier begonnen en hoop dat het alleen maar beter wordt. We hebben gelijk in de Jalon rode droge rode wijn gekocht. Tevens gekeken waar we eventueel morgen zouden kunnen gaan staan om te overnachten want we willen zaterdag naar de markt. We hebben wel een plekje gezien maar ja dat moet morgenmiddag wel vrij zijn anders gaat het niet door.  

            

Zondag 31 januari

 

Vandaag vertrokken uit Calp om op weg naar Benidorm te gaan. Op de camping aangekomen hebben we eerst gekeken wat er allemaal vrij was. De plekken die vrij waren waren allemaal onder een boom, maar deze plek was goed. Daar staan we dan nu ook.  

 

 

Spanje Deel 1
Spanje Deel 2
Spanje Deel 3
Spanje Deel 4