Overwintering Spanje 2015-2016

november 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn woensdag 18 november om ongeveer 11.30 uur weggereden. We zouden vandaag maar rijden tot Goch of in ieder geval daar ergens in de buurt. Het was nog erg vroeg dat we daar aankwamen en Bert zei het weer is nog zo goed laten we nog maar een paar uurtjes doorrijden. Aan het einde van de dag zijn we uitgekomen bij Wittlich, hier hadden we het jaar ervoor ook gestaan en is goed bevallen. De camperplaats was erg drassig dus zijn we bij het zwembad/voetbalveld op het parkeer terrein zijn gaan staan. We hebben vannacht niet zo goed geslapen. We moesten weer even wennen en zeker na de  aanslagen in Parijs dan hoor je toch altijd meer als anders. Na een onrustige nacht zijn we de volgende dag zijn we richting Luxemburg gereden om goedkoop te tanken. We hebben 0,97 cent betaald voor een liter benzine dus dat loont nog om via luxemburg te rijden. Hierna zijn we doorgereden Frankrijk in.

 

 

Bij de grens was er geen controle maar een  paar kilometer over de grens was er een wegafzetting van 3 banen naar 2 en dan naar 1 en daar stond de politie met pistolen/geweren en bivakmutsen op. Wij mochten doorrijden.  We hadden thuis een Bip en Go pas gekocht. Dat is een pas voor de tolwegen in Frankrijk, dan hoef je niet meer achter de in de rij te staan om te betalen. De Bip en Go pas is makkelijker je gaat een tolpoortje in waar een Oranje T op staat en dan rijd je daar langzaam in en dan gaat er een piepje en dat is een teken dat je pas herkend is en dan gaat de slagboom open. Hartstikke makkelijk. De rekening volgt aan het einde van de maand en per gebruikte maand betaal je 1,60 euro. De rekening zien we aan het einde van de maand. Onze volgende overnachtingsplaats was Belleville. Dit is langs de N6 bij een gemeentewerf en in een woonwijk. We hebben daar goed en veilig gestaan. In de avond kwam zelf een beveilingsbedrijf langs om te kijken of alles goed was en wenste ons een goede nacht toe. Hoe veilig wil je hebben. En nog gratis ook. 

 

 

 

 

In de loop van de avond kwam er nog een camper bij. De volgende morgen weer op weg. Eerst getankt want anders kwamen we niet ver. Na de tank weer vol te hebben gegooid op weg naar de tolweg A6. De volgende stop stond al vast Narbonne. La narbonnette. Dit is een veilige plek waar altijd campers staan en de kosten zijn 9,00 euro incl. stroom. Nog even wat boodschapjes gedaan. Internet gekeken bij de Mac en weer terug naar de camper. ‘s Avonds begon het te waaien, de camper ging heen en weer leek wel of we op een boot zaten, toch in slaap gevallen. De volgende dag waaide het nog steeds hard. De tank was weer leeg dus maar weer even getankt. Bert wilde vandaag zo ver mogelijk rijden in ieder geval voorbij Peniscola want dan hoefde we zondag de 22ste nog maar weinig kilometers te rijden. Na een dag hard aan het stuur getrokken te hebben om de camper en aanhanger recht op de weg te houden zei Bert bij Peniscola in de buurt we overnachten hier maar want ik heb het wel gehad.  Zo gezegd zo gedaan. Bij La Volta in Peniscola overnacht 7,00 euro. Exclusief stroom. We hebben even over de camping gelopen en toen kwamen we nog bekende tegen. Iris en Stefan, deze stonden ook in Calpe op de camping, zei hadden ook een hond, 17 jaar oud Maja. Helaas Maja is niet meer, afgelopen mei hebben ze haar in moeten laten slapen want het ging gewoon niet meer. Na even gepraat te hebben zijn we weer naar onze camper gegaan wat tv gekeken. Ook deze nacht was het winderig. Zondag 22 november zijn we om 09.30 uur weggereden om om 14.30 uur aan te komen in Benidorm. Aangemeld de camper even neergezet en iedereen weer gedag gezegd. Morgen gaan we alles opzetten nu koffie drinken en nog bij Jan en Ria wat gedronken.

 

 

 

Maandag 23 november.

 

 

 

Vandaag de nieuwe tent opgezet. We hadden een omnistor safariroom, van het merk obelink, gekocht. Thuis wel even uitgepakt en gekeken of het de juiste maat was en toen weer opgeborgen, dus vandaag moest de tent opgezet worden. Het was vandaag droog weer en de tent opzetten ging gestaag. We waren om ongeveer 16.00 uur klaar met alles in/op en uitpakken maar alles stond. Net op tijd want het ging regenen. Alles gauw in de aanhanger  zetten en naar binnen. Nog even wat bij Julia en Wil gedronken. We hebben vanavond ook nog een kachel gekocht voor in de tent.

 

 

 

 

Dinsdag 24 november

 

 

Het heeft geregend en het water komt naar binnen dus alles weer uit de tent gehaald en het grondzeil opgerold en omhoog gezet. Vloerkleed weer terug en alles weer uitgepakt. De hele dag was alweer voorbij.

 

 

 

Woensdag 25 november

 

 

Vandaag eerst het noppenplastic geplaats onder de stokken van de luifel. Hopen dat dit de vochtigheid minder wordt. We zullen zien. De kooktent staat ook dus de aanhanger is nu leeg. Alles ingericht en nog even genieten van het zonnetje.

 

 

 

Donderdag 26 november

 

 

Vandaag is het boodschappendag, maar eerst naar cloudwifi om de antenne op te halen die we eigenlijk twee dagen geleden al zouden krijgen.  Samen met Julia en Wil naar Albir gereden om wat inkopen te doen daarna nog wat lekker in het zonnetje. De antenne geinstalleerd en gekeken of wij nu wel goed op internet konden komen. Wel verbinding maar nog geen internet. We gingen nog even wat kleine boodschappen doen bij de chinees en toen we terugkwamen stond er een werknemer van scoutwifi aan de receptie. Wij hem aangesproken of hij bij ons nog voorbij kon komen i.v.m de installatie van de antenne. Hij zei dat hij gelijk langs kwam en voordat wij bij de camper kwamen stond hij er al. 5 minuten werk en alles werkt. Gelukkig toch nog goedgekomen.

 

 

 

Vrijdag 27 november

 

 

Vandaag eerst een kaart gestuurd naar Hennie want die was jarig vandaag. De dag begon bewolkt en somber weer maar het klaarde na mate de dag vorderde werd het beter. In de middag zaten we al weer in de zon en even met de buurtjes een drankje en een hapje gedronken.

 

 

 

Zaterdag 28 november

 

 

Kleine klusjes gedaan. Vandaag was Gerrit jarig ook die een kaart gestuurd voor zijn verjaardag met de felicitatie,s.

 

 

 

Zondag 29 november

 

 

Zonnepaneel op de aanhanger gezet en de stroom van de camper afgehaald. De zon schijnt goed dus met de elektra zal het wel goed zitten.

Vanavond eten bij de chinees.

 

 

 

 

Maandag 30 november

 

 

Vandaag is de kooktent verkocht en opgehaald, hebben we weer wat ruimte op de plaats. Alles weer geordend.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


november 2015

december 2015

januari 2016

februari 2016

maart 2016