Overwintering Spanje 2015-2016

januari 2016

 

 

 

donderdag/vrijdag 31 december/1 januari 2016

 

Vandaag is het dan oudejaarsdag we hebben niet zo veel gedaan. Oliebollen getest en daarna in de avond opgegeten. Naar Herman Finkers gekeken en toen was het 12.00 uur. Een gelukkig Nieuwjaar gewenst en zijn  naar buiten gegaan. De buren kwamen ook naar buiten en toen zijn we even naar de straat gelopen waar vuurwerk afgestoken werd. Om 00.45 uur zijn wij naar bed gegaan.

De volgende dag gingen we om 13.00 uur naar Joop en Annemarie, iedereen nam wat mee, eten en drinken en hier hebben we elkaar ook weer een gelukkig Nieuwjaar gewenst. Tegen 16.00 uur ben ik weggegaan want ik kreeg het koud. Bert kwam even daarna.

 

 

 

 

zaterdag/zondag 2 januari/3 januari

Dat is een vraag ik weet het niet meer

 

maandag/dinsdag 4/5 januari

Van de zon genoten

 

woensdag 6 januari

Het was vandaag koud heel erg koud 14 graden een harde wind niets aan. We hebben de hele dag binnen gezeten.

 

donderdag 7 januari

Ikke(anja) jarig 50 jaar vandaag. Vanmorgen werd ik wakker en keek uit het raam en ja hoor daar hingen de ballonnen met 50 erop. Leuk. Door diverse mensen gelijk gefeliciteerd, koffie gedronken en dan gaat de dag zijn gangetje. Vele felicitatie gehad via Facebook. Vanavond uit eten bij de chinees met 11 personen dus dat wordt weer gezellig. We gingen om ongeveer 17.30 uur weg bij de camping om met z’n allen naar de chinees te gaan. We hebben allemaal wat uitgekozen en toen heerlijk gegeten. Nog wat champagne, nou ja wat voor chineese champagne moet doorgaan en toen weer naar huis. Het was een gezellige dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 8 januari

Vanmorgen toen we de luiken open deden scheen de zon alweer dus dat wordt weer genieten.

 

zaterdag 9 januari

Bewolkt vandaag.

 

zondag 10 januari

Marktdag. Eerst naar Albir daar hebben we nog een kleedje voor Laika gekocht  voor als ze het koud krijgt of als de nachten wat kouder zijn. Daarna nog even naar een Engelse markt (El Cisne) en daar hebben we nog een spuitmondje gekocht voor op de slang. Is wat makkelijker om Laika haar bek mee te wassen.

 

maandag 11 januari

Het is weer maandag en ik had al een paar dagen niet gewassen dus er lag genoeg. Om 10.00 uur begonnen en om ongeveer 14.30 uur lag alles weer in de kast. Bert heeft aan de homepage gewerkt en het ziet er weer goed uit.

 

dinsdag 12 januari

Overdag lekker buiten geweest.

 

woensdag 13 januari

Van alles gedaan. Een mailtje gestuurd naar de dierenarts thuis over het oog van Laika. Dit is sinds een paar weken wit geworden.

 

donderdag 14 januari

Vandaag zijn we naar winkelcentrum La Marina geweest met de buren Els en Geert. Tevens hebben we ook antwoord gekregen van de dierenarts thuis. Waarschijnlijk is het push wat achter het oog zit maar om dat goed te laten nakijken moeten we naar de dierenarts hier. Om 17.00 uur zijn we daar geweest en die verwijst ons door naar de oogarts in Alicante. Dus een afspraak gemaakt hiervoor. Morgen 10.30 uur daar zijn. Aan Geert gevraagd of we de auto mochten lenen maar hij zei ik rijd wel even heen en weer.

 

vrijdag 15 januari

Vanmorgen om 08.30 uur de wekker laten aflopen. Eerst brood kopen want dat was gisteren bij de Nederlandse supermarkt niet aanwezig.  Ontbeten en toen om 09.30 uur op weg naar San Vicente del Raspeig (ligt bij Alicante) We waren ruim op tijd daar maar konden na inschrijving en diverse vragen gelijk doorlopen. Eerst diverse vragen en dingen verteld over het verloop van Laika. Hierna ging hij Laika onderzoeken. Hart klonk zoals gewoonlijk met ruis. Ze ademde zwaar. De ogen nagekeken diverse druppels erin. Het ene apparaat tevoorschijn en dan weer een ander apparaat. Daarna moest er een ultraschall gemaakt worden en daarna nog een thorax foto. De dierenarts kon niet helemaal achter het oog kijken maar vermoed dat er een ontsteking zit of eventueel een melanoom. Dit is aan beide ogen. We hebben nu druppels gekregen en over 10 dagen weer terug komen over hoe en wat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zaterdag 16 januari

Vandaag begonnen met de medicatie van Laika. Schemaatje gemaakt en het alarm ingesteld op de telefoon zodat we het niet kunnen vergeten.  Het gaat goed. Lekker weer. Vandaag ook weer betaald voor de komende 30 dagen dus dat is ook weer geregeld.

 

zondag 17 januari

Vanmorgen was het koud om 09.30 uur was het 0 graden en het ijs stond op de auto’s. De kachel deed het ook niet omdat we verkeerd gas hebben. Gasfles maar weer in de garage gezet en hopen dat het niet meer zo koud wordt. Vanavond eten in een hotel hier in de buurt.

Die heeft een buffet voor 8,00 euro per persoon exclusief drankjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maandag 18 januari

Vandaag nog even wat gewassen en verder weer van de zon genoten.

 

dinsdag 19 januari

Vandaag overdag lekker in de zon gezeten en om 16.00 uur werd het koud dus naar binnen.

 

woensdag 20 januari

Vandaag zouden we naar de markt gaan, maar toch maar weer niet. Het was zo lekker weer dus weer lekker in de zon gezeten.

 

donderdag 21 januari

Vandaag is het weer zo’n dag als andere mooi weer.

 

vrijdag 22 januari

Vandaag marktdag in Alfaz. Geert en Els gaan vandaag mee op de fiets. Nog wat dingen gekocht en toen naar Albir gereden voor een lekker bakje koffie met appeltaart. Hierna nog een broodje kroket gegeten en weer terug naar huis. Julia en Wil hebben op Laika gepast en uitgelaten. Nog wat gedronken met elkaar en toen weer terug naar de camper.

 

zaterdag 23 januari

Vanmorgen eerst ontbeten en nog even in de zon gezeten, vanmiddag langs de mediterraneo gelopen om te kijken voor een paar schoenen voor Bert. Hij dacht dat hij ze hier gekocht had maar misschien toch thuis. Schoenen niet gevonden.

 

zondag 24 januari

Het was vandaag weer mooi weer. We zijn maar niet naar de markt geweest want die is altijd super druk. Woensdag dan maar.

 

maandag 25 januari

Vandaag de bloeddruk laten meten voor Bert was het zijn tweede keer voor mij de eerste. Helaas waren beide bloeddrukken te hoog. Thuis was alles nog goed nu zeggen ze dat de bloeddruk 180/90 en 160/80 is. Als wij onze eigen meter gebruiken is het normaal 120/80 Dus wat moet je nu geloven. Verder wat boodschappen gedaan.

 

dinsdag 26 januari

Vandaag niet zo veel gedaan.

 

woensdag 27 januari

Boodschappen gedaan. Bij de Jumbo was het brood in de aanbieding 2 halen 1 betalen. Dus dat scheelt weer.

 

donderdag 28 januari

Vandaag moet Laika weer voor controle terug naar de dierenarts, afwachten wat het wordt. Volgens ons is het wel beter geworden. Het erge witte is helemaal weg, dus we hopen op goed nieuws. Het nieuws was inderdaad redelijk goed. Het zwarte was nu over het witte heen gegaan en de ontsteking was minder geworden maar was nog niet weg. Dus doorgaan met de druppels. Wat er achter de ogen zat kon hij nog niet zien maar dat moest eventueel door middel van een biopsie bekeken worden. Dat hebben we gezegd doen we hier niet. We gaan met een aantal weken richting huis en dan kunnen wij dat eventueel daar doen als onze dierenarts dat nodig acht. Voor de rest is Laika speels en net een jonge hond. , s Avonds met de buren, die ons gereden hebben naar Alicante, naar de chinees gegaan om hun te bedanken dat zij dit wilde doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 29 januari

Bewolkt een verveeldag. De camper aan de binnenkant schoongemaakt, wc weer geleegd, gordijn gewassen.

 

zaterdag 30 januari

 

Naar de Jalon. Vanmorgen om 09.45 uur weggereden van de camping. Geert en Els, Bert en ik,  eerst naar de Jalon naar de markt. Deze markt is veranderd geen aparte antiekmarkt meer maar deze kramen staan gewoon tussen de kleding en alles in, maar wel leuk om er weer geweest te zijn. In de Jalon heeft Bert ook gelijk maar weer een 2 liter rode wijn gekocht. Hierna zijn we de bloesemroute gaan rijden. Vele bloesem was/is er te zien. Bij Col de Rates wilde we iets eten. Er was alleen buiten plaats en er stond wind dus dat was niet lekker. Besloten om hier niets te gebruiken en om dit verderop op de route te doen. Het was weer een mooie route en een leuke dag. Om 16.00 uur waren we ongeveer terug op de camping. Laika was net binnen gezet door Julia want het werd kouder, maar toen we de deur open deden kwam ze er gelijk uit en is Laika nog even buiten gebleven. Om 17.30 uur zijn we ongeveer naar binnen gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag 31 januari

De laatste dag van de maand wat gaat dat snel.

 

 

 

 

 


november 2015

december 2015

januari 2016

februari 2016

maart 2016