Overwintering Spanje 2015-2016

maart  2016

 

 

 

dinsdag 1 maart

 

Vandaag was het heel erg mooi weer, 30 graden dus hier hebben we lekker van genoten.

 

woensdag 2 maart

 

Vandaag voor de laatste keer naar de markt. Nog wat gekocht en toen weer lekker terug naar de camping om weer van de zon te genieten.

 

donderdag 3 maart

 

Het was vandaag weer heel erg goed weer. We zijn vandaag begonnen met opruimen van de tent

 

vrijdag 4 maart

 

Allereerst mijn moeder gebeld want die was vandaag jarig hierna weer verder met inpakken. Om 14.00 uur een borrel drinken bij Jan en Ria. Het was gezellig.

 

zaterdag 5/6 maart

 

Alle kleden en alles ingepakt. Morgen nog wassen en dan gaat ook dit de aanhanger in. Vanaf nu wordt alles opgespaard. Alleen de fietsen moeten er nog in en alles in de garage een beetje geordend maar dan zijn we toch echt klaar en kunnen we op weg.

 

maandag 7 maart

Zoals er al voorspeld was is het vandaag bewolkt en regent het. Een dagje binnen zitten.

 

dinsdag 8 maart

vandaag was het iets beter.

 

Woensdag 9 maart

Vandaag gaan we lekker Chinezen met vrienden van de camping als afscheid. Het was weer gezellig en lekker en goedkoop.

 

Donderdag 10 maart

 

Vanmorgen om 08.00 opgestaan na nog een kopje koffie gedronken te hebben zijn we op weg gegaan naar een Camping bij La Jonguera/vlak bij de grens van Spanje Frankrijk. Hier betaalde we 18 euro maar wij vonden dit geen 18 euro waard.

We zijn weggereden op km. Stand 200447 en staat nu op 201093 Gereden vandaag 401,5 km.

 

Vrijdag 11 maart

 

Na een hele onrustige, onstuimige nacht, veel windstoten, zijn we toch weggereden uit la Jonguera.

De hele dag hebben we geen last gehad van wind en we hebben doorgereden tot St. Pourcain sur Sioule, hier staan we wel vaker op de heen en terug weg. We zijn eerst even bij Macdonald gestopt om wat te eten en om te kijken of er nog berichten waren. Hierna zijn we naar het stadion gereden. Het is hier veilig en vertrouwd.

 

Zaterdag 12 maart

 

Na een rustige nacht zijn we weer weg gegaan op weg naar ???tja waar komen we uit Oja Arlon. Een ACSI camping. Goed ontvangst. Kostte 19,30. Er staan hier 15 caravan/campers.

 

Zondag 13 maart

 

Naar Arcen kijken of er plaats is. We gaan naar het thermaal bad. Er waren drie velden open en dus hebben we de dichtstbijzijnde bij de uitgang genomen. Vanavond lekker uit eten geweest in het restaurant.

 

Maandag 14 maart

 

Vanmorgen om 09.00 uur opgestaan. Bert wilde de AMF pagina bijwerken dus ging hij om 10.00 uur richting bar/restaurant want daar is het internet gratis. Anders kost het 15,00 euro per dag. KPN wat een prijzen vraag je. Terwijl Bert daar heen ging zou ik de camper schoonmaken, maar het was van korte duur. Bert stond binnen een kwartier weer bij de camper. De bar/restaurant gaat pas om 12.00 uur open. Slechte zaak, dus toch maar besloten om een internetkaart te kopen. We vinden het te duur maar de site moet bijgewerkt worden. Vanmiddag naar het thermaal bad geweest. Heerlijk warm water 36 graden. Als je boven het water uitkwam was het koud maar het was weer lekker. Altijd als wij van Spanje terugkomen, gaan we hier heen, zie het als een soort afsluiting van de overwintering. Morgen gaan we eerst langs de Wit in Schijndel want er is een gasveer kapot en die moet er toch echt nieuw in anders is het een beetje moeilijk om de fietsen uit de garage te halen.

 

Dinsdag 15 maart

 

Eerst naar De Wit in Schijndel en dan naar Udenhout, hierna nog naar mijn moeder in Rijswijk en daarna naar Andelst voor de ACSI waar we een hele intensieve dag gehad hebben met allerlei informatie betreffende de ACSI. Daarna zijn we naar Hoenderloo gereden en de volgende dag op zondag 20 maart naar huis.

 

 

 

 

 

 

 


Conclusie: Dit jaar was het voor de 8 ste keer dat wij overwinterde in de omgeving van Calpe en Benidorm. Alles hebben we wel gezien, dus hebben we besloten om de volgende overwintering een andere omgeving van Spanje of Portugal te bezoeken.

Dieselkosten €780,00 gemiddelde prijs per liter €1,07

Gereden: 1 op 7 

Totaal gereden kilometers 4892

 


november 2015

december 2015

januari 2016

februari 2016

maart 2016