Overwintering Spanje 2015-2016

december 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 1 december

De laatste maand van het jaar, het gaat weer veel te snel. De ochtend begon zonnig, na een koude nacht van 5 graden, en dus de korte broek aan en buiten zitten. Maar na een tijdje kwam er toch een beetje bewolking dus hebben we maar weer de lange broek aangetrokken.

 

Woensdag 2 december

 

Het is woensdag dus marktdag, eerst even gegeten en koffie gedronken en toen de fiets gepakt om naar de markt te gaan. Ondertussen kwamen we er achter dat de koelkast, waarschijnlijk open gestaan heeft of in ieder geval het vriesvak want het vlees en de kipstukjes en de saucijsjes waren ontdooid dus vanmiddag alles maar in de fryer doen en uitdelen. Is dat ook weer op. Op de markt gekeken voor een gordijn voor in de tent. Op de markt niets gevonden dus maar weer even naar de chinees en daar hebben we wat gevonden. Morgen wordt het gordijn door de buurvrouw Els korter gemaakt.

 

Donderdag 3 december

 

Wachten totdat we boodschappen gaan doen en misschien vandaag naar de kapper. We gingen wat later als normaal boodschappen doen dus ik dacht eigenlijk dat we niet meer gingen, ik dacht ik ga dan de was doen. Ik was er net mee bezig en toen gingen we ineens boodschappen doen. Alles laten staan en hup de auto in. Alles in de koelkast/vrieskast gedaan. We hadden weer te veel meegenomen dus proppen en gauw het deurtje van het vriesvak. Het is gelukt. De kapper is vandaag niet doorgegaan morgen weer een kans.

 

Vrijdag 4 december

 

Vanmorgen opgestaan en ontbeten, buiten koffie gedronken en toen we net de koffie ingeschonken hadden kwam Jan mij halen omdat de kapper bij hun was. Ik gauw de koffie opgedronken en hup naar de kapper. Na een klein uurtje was het weer gebeurd en was ik 6 euro kwijt. Daar kan je nog eens voor naar de kapper. Daarna genoten van de zon en om 14.00 uur weer naar Jan en Ria voor een borreltje. 17.30 uur werd het koud en zijn we naar binnen gegaan.

 

Zaterdag /zondag 5-6 december

 

Beide dagen was het mooi weer en hebben we lekker in de zon gezeten.

 

Maandag 7 december

Vandaag weer was dag. Nog even gekeken voor wat kerst spullen.

 

Dinsdag 8 december

 

Tja, we hebben niet veel gedaan, Laika heeft even gespeeld en loopt nu al weer een paar dagen mank. Linker achterpoot, dat is dezelfde waar zij de operatie aan gehad heeft, maar zolang we langzaam lopen gebruikt zij haar poot dus we hopen maar dat het na een paar dagen tot een week toch wel weer beter gaat.

 

Woensdag 9 december

 

Vandaag zijn we met de bus naar La Marina gegaan, we wilden met de fiets maar onderweg daarna toe begon het te regenen dus we zijn blij dat we met de bus gegaan zijn. Wat spullen gekocht en toen maar weer terug.

 

Donderdag 10 december.

 

Boodschappen dag dus om 11.00 uur samen met Wil en Julia mee.

 

Vrijdag 11 december

 

Vandaag gewassen en toch weer even lekker buiten gezeten. Morgen gaan we naar de Kerstmarkt bij Patricia dat is een huis voor rijke ouderen die verzorging nodig hebben en daar hebben ze een kerstmarkt. We kunnen mee rijden met de buren. Daarna een borreltje bij de buren.

 

Zaterdag 12 december

 

Gisteren afgesproken dat we morgen gaan BBQ. Het is mooi weer dus het gaat door.

Zondag 13 december

 

Vanmorgen alles klaar gemaakt voor de BBQ en om 14.00 uur bij ons op de plaats om de nieuwe CADAC uit te proberen. We hebben een gezellige middag gehad en om 18.00 uur ging de laatste weg. Alles weer afgewassen en toen lekker naar binnen want toen werd het toch wel weer een beetje frisjes. Overdag was het ongeveer 19 graden dus lekker weer. Het blijft de hele week nog lekker dus genieten we er weer van.

 

Maandag 14 december

Vandaag gewassen en lekker in de zon gezeten.

 

Dinsdag 15 december

Vandaag eerst de hondenmanden gewassen want dat was wel nodig, toen dat gedaan was gingen we om 14.00 uur samen met Els en Julia de Mediteraneo op. Nog een broek gekocht en toen langs de boulevard nog wat gedronken. Om 17.30 uur waren we weer terug op de camping. We hebben toen besloten om maar naar de chinees te gaan.

 

Woensdag 16 december

 

Vanmorgen opgestaan, ontbeten en lekker in de zon gezeten en naar de debatten op tv gekeken.

 

Donderdag  17 december

 

Boodschappen dag. Kijken wat we nodig hebben want volgende week is het misschien heel erg druk dus van deze week dan maar de inkopen doen en het is weer betaaldag. We zijn vanmorgen weer boodschappen gaan doen en toen we terug kwamen op de camping werd er omgeroepen dat de heer Ammeraal naar de receptie moest komen. O jee wat is er nu weer aan de hand. Hij kwam bij de receptie en daar werd gezegd dat hij betalen moest. Hij zei dat weet ik maar mijn vrouw komt dadelijk betalen.  Ik zou ook in de loop van de dag gaan betalen. Tegelijker tijd hebben ze maar gewoon de stroom uitgeschakeld. Dat is leuk met een koelkast en vriezer vol met spullen. Wij zijn even daarna naar de receptie gegaan en gevraagd waarom ze ons om riepen want we zouden vandaag komen betalen en waarom ze de stroom eraf gehaald hadden. Jorge zei we hebben de stroom er niet afgehaald maar hij drukte gauw de knop in om het weer aan te zetten. We zeiden ook dat we tegen Aurelia hadden gezegd dat we minimaal 90 dagen zouden blijven maar dat had ze niet ingevoerd. Nu zijn we tot 15 februari ingevoerd en worden we niet meer omgeroepen. Wat ik toch al vreemd vind omdat we vandaag moesten en ook zouden betalen maar ja het is weer geweest en we kunnen weer 30 dagen vooruit. Het is vandaag niet zo mooi weer. De zon blijft een beetje achter de wolken en de mist komt alweer over de Bernia heen. Vanavond een kippetje eten met gebakken aardappels.

 

Vrijdag 18 december

 

Marktdag in Alfaz del Pi. Leuke kleine markt. Nog wat boodschappen gedaan bij de Aldi. Scheelt toch wel een hoop geld.

 

Zaterdag 19 december

 

Vandaag alles gewassen wat we hadden liggen. De rest van de dag van de zon genoten. Er komen en kwamen deze week veel kampers/travelers binnen. Grote dure luxe caravan met dito auto’s en minimaal drie kinderen per caravan. Deze personen maken veel herrie en houden geen rekening met de andere kampeerders op de camping.

 

Zondag 20 december

 

Vanmorgen moest Bert vroeg zijn bed uit omdat hij de buren naar het vliegveld moest brengen. Familie omstandigheden van de buren volgende week komen ze terug.

 

Maandag 21 december

 

Het begon mistig maar naarmate de dag vorderde kwam de zon er weer doorheen.

 

Dinsdag 22 december

 

Naar de markt geweest in Althea, wat gegeten bij Bueno Vista in Althea en toen weer naar huis.

Woensdag 23 december

 

Naar Calpe naar de rommelmarkt met de auto van de buren.  Het is in de loop der jaren wat verandert maar het blijft een leuke markt. Daarna zijn we koffie gaan drinken een wat eten bij Eetcafé Flandres. Na het eten zijn we nog even over de boulevard heen gelopen en toen weer terug naar de auto. Op de terugweg nog naar Supermarkt Content geweest om wat brood te kopen want dat was op, water gehaald en toen weer terug naar de camping.

 

Donderdag 24 december

 

Gewassen en verder niets gedaan.

 

Vrijdag 25 december eerste Kerstdag.

 

Wat gaan we doen, eerst ontbijten, eitje erbij, croissantje erbij. Daarna ging de zon schijnen. Vanavond spare ribs met gebakken aardappelen en sla.

 

Tweede kerstdag.

 

Vandaag met Julia en Wil de gril aangezet en lekker gegeten daarna nog een afzakkertje in de tent.

 

27 december

 

Vanmorgen moest Bert de buren weer ophalen van het vliegveld.  Om 09:30 uur landen zij en om 10.45 waren ze weer terug op de camping. Koffie stond klaar dus koffie gedronken en nu schijnt de zon weer volop. Vanavond met de buren naar chinees geweest. Het was weer lekker.

 

28 december

 

Vanmorgen te horen gekregen dat we vanavond Indisch te eten krijgen van de buren. Monique heeft vorig jaar ook Indisch gemaakt en had beloofd dat ze van dit jaar dat ook weer zou maken (12 personen) en de buurvrouw Els kwam vragen of we oudejaarsdag met hun naar de chinees gaan i.v.m. Geert zijn verjaardag. Dus veel chinees, rijst van deze week. Wel lekker.

29 december

 

Hans jarig dus eerst gefeliciteerd. Voor de rest zeer weinig gedaan.

 

30 december

 

Nieuwe pannen gekocht voor de inductieplaten, toen ik ze die avond wilde gebruiken bleek dat ze helemaal niet voor inductie geschikt waren. Wil en Julia hadden bij de gamma pannen weggehaald die zo goed als nieuw waren en wel geschikt waren voor inductie dus de pannen geruild.

 

31 december

 

Geert is jarig (65 jaar) dus gefeliciteerd en wat gekletst. Bert weer naar het vliegveld  gereden om Geerts zijn zus op te halen, die als verrassing was die voor één dag naar Benidorm gevlogen. ‘s-Avonds gingen we eten bij de chinees.

Op 1 januari 2016 een borrel gedronken bij Annemarie en Joop


november 2015

december 2015

januari 2016

februari 2016

maart 2016