Overwinteren van 1 week.

Maart 2022

 

2 maart vertrokken uit Lathen om onze reis naar Spanje te beginnen. We gaan eerst nog naar Rijswijk omdat mijn moeder 88 jaar wordt.

3 maart, we wilden wegrijden om naar Kijkduinpark te gaan. Helaas na een half uur proberen om de camper te starten lukte dit niet. De ADAC gebeld en die hebben de ANWB weer gebeld en na anderhalf uur kwam de ANWB wegenwacht aangereden. Hij heeft hem weer aan de praat gekregen maar het euvel moest wel gemaakt worden. Het rode code lampje bleef branden en dan kan er niet gestart worden. Kon verholpen worden om een chip in de computer te zeten zodat de brandstof pomp denk dat hij aan kan. Hij de garage van zijn zoon gebeld en gezegd wat er besteld moest worden. Er werd gezegd dat dit waarschijnlijk pas maandag hier is en dan kan het pas gemaakt worden. Hier hopen wij dan ook op dat wij dinsdag wegrijden maar houden rekening met woensdag. Kosten € 450,00

De man van de ANWB heeft ook gelijk een auto weten te huren voor ons, die betaald wordt door de ADAC. We moesten ook nog een overnachtingsplaats hebben. De campings in de buurt waren gesloten. Deze gaan pas half maart open dus daar hebben we niets aan. De man van de ANWB had nog een kennis in Loenen en die heeft plaats zat dus die werd gebeld en het was geen probleem. Hier staan wij nu. We staan bij een Stoeterij die van trouwerij tot begrafenis rijden met paard en wagen. We kregen gelijk even een kleine rondleiding en we kunnen gebruik maken van de WC en eventueel de douche. Hier mogen we blijven staan in ieder geval tot maandag/dinsdag.

 

4 maart, zijn vandaag naar het Openlucht museum in Arnhem gereden, was leuk alleen jammer dat de huisjes niet open waren pas eind maart, daarna richting Apeldoorn en langs Wolves om te kijken of we een andere leen auto kunnen krijgen, in deze auto krijgt Bert last van zijn been. Helaas kan dit niet. Daarna zijn we langs de oude buurtjes gegaan en hebben daar lekker pannenkoeken gegeten en om 19.30 uur zijn we daar weggereden.

 

5 maart, op weg naar Rijswijk, naar mijn moeder, vandaag vieren we haar verjaardag. Haar broer komt ook, familie uit Rotterdam en Ricardo en Ingrid met hun zoontje Justin en Hans en Karin. Het was gezellig. Om half 5 was het weer tijd om haar naar de afdeling te brengen want ze gingen eten en dat is belangrijk. Wij zijn toen weer teruggereden naar Lieren.

 

 

6 maart, vandaag gaan we niets doen, het is fris buiten, staat veel wind. We wachten af wat de dag zal brengen. Zijn nog even een stukje gaan lopen en een paar caches gevonden.

 

 

7 maart, vanmorgen moesten we de garage naar de ADAC laten bellen i.v.m. het verlengen van de huurauto. Dit is/was geen probleem. Vandaag nog naar vrienden geweest en wat boodschappen gedaan.

 

 

 

8 maart, we werden gebeld om 11.00 uur dat het onderdeel binnen was, dus gelijk de camper ingepakt, aanhanger eraf gehaald en weggebracht naar de garage. De gehuurde auto ook mee want dan kunnen we nog wat anders gaan doen. Besloten om naar Het Leesten in Apeldoorn te gaan, we hebben daar wat gegeten in het restaurant. Voor ons nieuw maar misschien staat het er al weer een paar jaar. De laatste keer dat wij daar waren was het eet tentje beneden op de weide en nu bovenop de berg. We hebben niet gelopen want Bert had last van zijn benen en ik last van mijn knie, dus het gaat lekker. Nog even wat boodschappen gedaan, auto laten wassen want die zag er toch niet uit. Weer terug naar de garage en toen stond de camper al buiten dit was om 15.00 uur. Afgerekend. Besloten om gelijk de auto in te leveren en weer terug naar Lieren waar de aanhanger dus stond. Daar aangekomen hebben we de sleutel teruggegeven. We konden nog wel blijven staan maar dan moesten we iets naar voren met de camper want om 04.00 uur werd de mest opgehaald. We hadden geen zin om 04.00 uur wakker gemaakt te worden dus besloten om naar huis te rijden. Zonder oponthoud waren we om 18.00 uur thuis. De verwarming hoog opgedraaid want het was erg koud binnen.

 

 

 

 

NOOT: Omdat de reparatie lang duurde hebben we besloten om niet naar Spanje te gaan er was te kort tijd daar, en de brandstof prijzen schoten de pan uit. Meer dan € 2,00 per liter diesel.

 

Vrienden van ons Vlokje die vertelden het is maar goed dat jullie hebben besloten om niet komen,want het weer is niet best, storm en regen overstromingen en dat de hele maand maart.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Z94LkezmJOI&t=91s