Data reisverslagen

 

Hoe het begon in 1991

 

 

 

Hoewel ons eerste verslag niet per camper is gegaan willen we dit verslag toch op onze homepage hebben staan.

 

 

In 1991 zijn wij een aantal weken getrokken door diverse landen: Duitsland, Oostenrijk, Italië Zwitserland, Luxemburg, België en Nederland

 

Duitsland

In juni 1991 zijn wij vertrokken op weg naar Pielenhofen. Dit is een plaatsje in de buurt van Regensburg. Deze camping was schoon en goed. (camping Pielenhofen – Naabtal).

 

Oostenrijk

Zondag een route uitgezet om naar Wenen te komen. Wij zijn op weg gegaan naar Klosterneuburg bij Wenen. Camping Donaupark in Klosterneuburg. Van hieruit kon je de trein pakken naar Wenen. Zoals velen hebben wij ook slot Schonbrun gezien. de Spaanse rijschool, jammer dat deze dicht was. Het Prater en ga zo maar door. In Wenen zijn wij uiteraard een aantal dagen geweest omdat je Wenen nu eenmaal niet in een dag kan zien.

Vrijdags zijn wij naar Melk geweest om naar de Stift van Melk te gaan. Dit is een heel mooi klooster. Na een week hier in deze buurt te zijn geweest zijn wij verder gegaan naar de….Wolfgangsee.  ‘s-Avonds zijn wij nog het stadje in geweest, veel souvenirs winkeltjes. Nu zitten wij  ook in een muziekvereniging en wat bleek aan de Wolfgangsee speelde ook een band. Is dit toeval of niet. Hier zijn we het weekend gebleven. Camping Appesbach. Op maandag 8 juli zijn wij vertrokken naar Innsbruck,  Camping Hall in Tirol onderweg weg heel mooi weer maar  daar aangekomen begon het te regenen.

 

Dinsdag 9 juli:

Opgestaan, lekker bakkie koffie gedronken en op weg naar Garmisch Partenkirchen. Garmisch viel ons toen tegen. We zijn naar de skischansen geweest (stadion).

De gehele dag zijn wij in Garmisch gebleven. Om 16.30 weer terug op de camping.

 

Woensdag 10 juli.

Vroeg opgestaan, koffie gezet voor onderweg en op weg naar Italië. Camping Isolino. Deze camping hadden wij vanuit Nederland gereserveerd. Daar aangekomen onze papieren afgegeven hoorde we een Nederlandse naar huis bellen en zei: We gaan hier weer weg want het barst hier van de muggen. Nu als er een mug is dan moet ie Bert hebben. Dus uitgelegd hoe en wat aan de receptioniste en we kregen onze papieren weer terug en hoefde ook geen geld te betalen. Maar nu kwam het probleem waar nu naar toe. De vakantie die twee weken zou duren eindigt ineens na twee uur.  Na overleg besloten om richting Zwitserland te gaan. Geen Zwitsers geld, geen benzine haast meer. Om 20.45 kwamen wij op de camping in Interlaken aan, Manor Farm 1. Op deze camping was er nog plaats tot de 26ste en dan moesten we weg zijn. Op die avond hebben we alleen de caravan neergezeten de volgende dag zouden we wel verder zien. De camping was heel goed schoon, en mooi.

 

Donderdag 11 juli.

Niets gedaan, veel te warm. 

 

Vrijdag 12 juli.

’s Morgen om 08.00 uur werden we wakker van de hitte. We hadden ons voorgenomen om de koelte op te zoeken en dit hebben wij dan ook gedaan. Na zo’n anderhalf uur lopen kwamen we terecht in Interlaken. Hier hebben nog een aantal spullen gekocht en we zijn met de bus teruggegaan naar de camping. We waren nog maar net op de camping en het begon te regenen, te flitsen, onweren.

 

Zaterdag 13 juli.

Naar de Trummelbach watervallen. Hier komen 10 watervallen bijeen. Dit was een heel luidruchtig maar heel interessant.

 

Zondag 14 juli.

Regen, Regen, Regen,

 

Maandag 15 juli.

Naar Interlaken geweest om naar een treinenmuseum te gaan. Je hebt twee treinen museum in Interlaken. Een was er boven op een berg (toen nog berg) en de andere was in de stad. We zijn in allebei geweest en was heel interessant om dit te zien.

 

Dinsdag 16 juli.

08.30 uur  opgestaan. We gingen namelijk een rondrit maken over twee passen. De Grimselpass en de Furkapass.

 

 

De Grimselpass was 2165 mtr. hoog. Dit was best wel hoog. (Dit was een van de eerste keren dat ik  (anja) naar de bergen ging) een mooie rit naar boven. Toen we boven waren hebben we de auto geparkeerd en zijn we video-opnames gaan maken. (in de sneeuw) Beneden was het 25 gr. boven liep je in de sneeuw. De Furkapas was 2436 mtr. hoog. Maar voordat we deze pas namen moesten we eerst terugdalen tot 1760 mtr. want daar was een gletsjer. Daar weer klimmen. De rit naar boven was ook heel mooi. Hierna zijn we doorgereden naar het plaatsje Altdorf. In Altdorf staat een standbeeld van Wilhelm Tell.  Hierna zijn we verder gereden naar het plaatsje Gersau. Hier kan je overvaren met een pont. Anders moet je helemaal omrijden.

 

Woensdag 17 juli.

Ochtends niets gedaan i.v.m. regen. ‘s-middags naar de Baetenberg gereden. Hier is een grot met stalagmieten en stalactieten.

 

Donderdag 18 juli

Naar Brienz gereden en daar wat rondgekeken.

 

Vrijdag 19 juli

Luzern in geweest. Verkeersmuseum geweest.

 

Zaterdag/zondag 20/21 juli

Lekker rustig op camping gebleven.

 

 

Maandag 22 juli

Uitgeslapen. Om 12.00 uur zijn we naar het Grindelwald geweest. Hier is een gletsjer met sculpturen erin.

Voordat we bij de gletsjer waren moesten we wel zo’n 20 minuten lopen om er te komen. Om de gletsjer in te gaan moest je 3 frank betalen. Nu Bert wilde er niet in maar ik wel. Er kwamen mensen uit en die zeiden er staat een Beer, Steenbok,, Adelaar en een Kerstboom. Nu ben ik zelf een Steenbok dus ik wilde dit wel zien. Het is best vreemd om in een gletsjer te gaan. Stromend water aan de zijkant. Best eng, maar ik ben toch doorgelopen en het was best interessant om dit te zien.

 

Dinsdag 23 juli.

Naar Thun geweest. Dit is een plaats in de buurt van Interlaken. Tegen de avond de voortent ingepakt want de volgende dag zouden we wegrijden op weg naar huis.

 

Woensdag 24 juli.

Weggereden op weg naar Luxemburg/Baarle Nassau.

Daar het zo slecht weer was zijn we maar doorgereden zijn naar Baarle Nassau. Hier hadden wij een recreatie-woning staan. In Luxemburg nog goedkoop getankt, nou ja goedkoop, tankdop laten liggen. Nieuwe tankdop gekocht van fl. 30,–. Goede leer voor een volgende keer nooit je tankdop laten liggen want anders is tanken toch duur.

 

 

Wij hebben 8 jaar met deze Kever cabrio met caravan door heel Europa gezworven, wij hebben deze combinatie ingeruild voor onze eerste Ford Transit camperbusje, hierna via een Frankia, Hymer naar onze huidige Laika.

 

 

 

 

 

 

                   


 

 

 

 

 

 

 

Data reisverslagen