Overwinteren Calpe Spanje 2022/2023

 

 

 

26 augustus

 

We zijn maar vast weggereden. Gertie en Cor staan in Vessem op camperplaats De Spekdonken, eerst gevraagd of er nog plaats was en dat was er dus hop de camper in en weg. In de loop van de dag kwamen we daaraan en hebben we ons aangemeld. Wij gingen ons aanmelden in het restaurant en toen kwam er een stel binnen, we keken een keer en keken nog een keer en wat bleek het waren Hans Brokke en Jozé uit Apeldoorn van de Muziekvereniging DAP. Dat is toevallig.

 

 

 

27 augustus

 

Uitgeslapen en met de kennissen uit Apeldoorn koffie gedronken en bij gepraat. Gertie en Cor gingen nog even boodschappen doen en wij hadden nog twee verjaardagskaarten van de kleinkinderen en die hebben hun op de post gedaan. We zouden eigenlijk maandag de 29 naar Udenhout rijden maar helaas de hele familie zit in quarantaine door de corona.

 

28 augustus

 

Koffie gedronken bij de kennissen en weer gepraat. Er was ook een zangkoor op de camperplaats en daar hebben we ook naar geluisterd.

 

29 augustus

 

Eigenlijk weinig gedaan. De kennissen uit Apeldoorn gingen weer op huis aan en wij hebben de spullen opgeruimd want wij gaan morgen weg.

 

30 augustus

 

Vanmorgen opgestaan en we waren om 10.00 uur klaar, betaald en afscheid genomen en op weg naar Grathem. Hier moesten we de Tamboer-maitre stok van Bert af geven, want die had iemand gekocht. Hierna op weg naar De Leistert in Roggel. Hier staan we nu. Hier is het ACSI inspecteurs weekend aankomend weekend. Dus afwachten wat er weer gaat gebeuren.

 

31 augustus

Weinig gedaan, over de camping gelopen en gekeken waar de tent staat, ook in de loop van de dag nog een aantal bekenden gezien en gesproken.

 

1 september

 

Vandaag 29 jaar getrouwd, niets bijzonders gedaan. Om 16.00 uur belde Monika dat ze in Roermond waren en dat  ze nu even langs zouden komen om daarna richting Amsterdam te rijden. Het was gezellig en we hebben lekker gegeten in het Restaurant hier op de Camping. Om een uur of acht hebben we weer afscheid genomen. Wij gingen weer terug naar de camper.

 

2 september

 

Vandaag begint dan het ACSI weekend, wij moeten om 14.45 in de tent zijn voor een evaluatie. Voor de rest doen we eigenlijk niet veel. Om 14.45 in de tent, een meeting met Vincent om onze bevindingen te delen met de andere inspecteurs. Alle inspecteurs lopen tegen hetzelfde aan. Hierna weer terug gegaan naar de camper en genoten van het zonnetje.

 

3 september

 

Vanmorgen om 10.30 uur weer in de ACSI tent voor een kopje koffie en wat lekkers, en ja we zijn in Limburg dus wat zou dat nou zijn (Vlaai) het was weer lekker, een praatje van Ramon en toen konden we gaan jeu le boule, of bowlen of naar eigen invulling. Vanavond om 18.30 uur was de BBQ, het ging dit jaar anders, we hadden een bon voor de BBQ en als je die inleverde kreeg je een bakje met een hamburger, worst, biefstuk en een schaslick. Genoeg voor vanavond, het was een gezellige avond.

 

4 september

 

Vanmorgen om 09.00 uur stond het ontbijt weer klaar en daarna werd het weekend weer afgesloten en konden de mensen weer naar huis of nog blijven. Wij gaan morgen weg op weg naar Spanje.

 

5 september

 

Vanmorgen vertrokken vanuit Roggel naar??? Dat is nog een vraagteken. We weten nooit waar we uitkomen. We komen uit in Bugneville, een leuke goede doorreiscamping, vlak bij de snelweg. Goed sanitair. In de avond hadden we alles opengezet en toen we gingen slapen dacht Bert dat ie het luik dichtgedraaid had. Helaas hij draaide de verkeerde kant op en in plaats van dicht ging die nog verder open. Dus toen het ging regenen kwam de regen naar binnen in plaats van dat de regen buiten bleef.

 

6 september

 

Van Bugneville naar Ars de Formance? Dit is ook een doorreiscamping maar deze camping vinden wij geen doorreiscamping, ruim 10 km van de tolweg. Morgen weer 250 km verder.

 

7 september

 

Vanmorgen weggereden uit Bugneville naar Saint Martin D ardeche. We zouden hier naar een camperplaats gaan van Passe de Etap maar deze niet gevonden, of we moesten hele kleine straatjes in en dat doen we niet meer. Besloten om naar de Camping Huttopia hier in het dorp, dit is een Acsi camping die ook CCA heeft. Morgen gaan we verder naar Camping Helios in Vias. Circa 200 km.

 

8 september

 

Vandaag aangekomen in Vias, Camping Helios, deze camping viel tegen de plekken waren allemaal onder bomen waardoor we geen tv hadden. Wat nu, Gertie en Cor staan vaak in St. Thibery bij de motorclub en besloten om daar heen te gaan voor vanavond. Morgen gaan we verder.

 

9 september

 

Goed geslapen, rustig, sobere camperplaats. We zijn weer op weg gegaan. Wij gaan naar Blanes Camping La Masia, hier zijn we al vaker geweest. Ons geïnstalleerd, Bert moest wel een paar keer steken en daarna de camper weer omdraaien want we hadden geen beeld op de tv. Alles staat nu en we blijven hier tot woensdag 14 september. Nog 12 dagen overbruggen en dan mogen we in Calpe op de camping. We hebben gekeken in Cambril om daar nog een paar dagen te gaan staan. Misschien staan we daar van 14 september tot 19 september en dan moeten we nog een laatste camping of camperplaats hebben. We zien wel.

 

10 september

 

Vandaag naar de boulevard gelopen en wat gedronken op een terras. Lekker, maar het is wel erg warm.

 

11 september

 

Vandaag met de fiets naar Malgrat de Mar. Daar aangekomen herkende we niets van wat we in ons gedachte hadden. Het was leuk, het was 13.00 uur dus tijd om te eten. Hierna weer terug gereden naar de camping.

 

12 september

Vandaag is er markt aan de boulevard in Blanes, daar gaan we heen. Hier zijn we dus niet naar toegegaan. Het is erg warm en vandaag zijn we naar het zwembad geweest.

 

13 september

 

Doen eigenlijk niets vandaag hebben wat boodschapjes gedaan en kijken naar de buren die alles aan het opruimen zijn. Deze mensen gaan donderdag weg en de caravan blijft hier staan. Dus alles moet schoon.

 

14 september

 

Vandaag besloten om hier toch weg te rijden, 22,00 euro per nacht is toch wel duur, Gertie gemaild en gevraagd of daar nog plek is, dat was er. Wij vandaag weggereden daar naar toe. Daar aangekomen alles neergezet en toen kwamen de vliegen, niet alleen bij ons maar bij alle camperaars. Vliegen, muggen. Wij zeiden we gaan hier weg.

 

15 september

 

Alles opgeruimd, gedoucht en aan het einde van de dag betaald, en morgen snel weg hier.

 

16 september

 

Vanmorgen weggereden naar Albir, naar Campingpark Costa Blanca. Hier staan we nu, veel minder vliegen. We staan hier nu voor 13,00 euro per nacht. 26 september gaan we naar Calpe eindbestemming van dit jaar.

 

17 september

 

Vandaag was het een mooie dag, we zijn naar Albir gefietst en toen keken we naar de lucht en dachten we gaan maar terug, de hele dag is het verder droog geweest. Om 02.00 uur werden we wakker van hevige regen en storm. Alle luiken dichtgedraaid even naar buiten gekeken en alles was goed. Bij de buren gekeken daar was ook alles goed. Weer de luiken gesloten en toen hoorden we krak, we zeiden dit klinkt niet goed. We keken naar buiten en toen zagen we dat de Luifel van Gertie en Cor geknikt was en kapot. Geholpen, in de stromende regen, met vasthouden. Na een kwartiertje, half uurtje was dit gebeurd en zijn we weer terug gegaan naar onze camper. We waren klaarwakker, dus even op internet gekeken. Om 03.00/03.15 uur weer terug in bed.

 

18 september

 

Vanmorgen opgestaan en hebben wij onze luifel toch ook maar ingehaald, vanmiddag BBQ. Gertie en Cor hebben ook een nieuwe luifel besteld. Deze wordt bezorgd op zaterdag de 24ste of maandag de 26ste. We wachten af.

 

19 september

 

Vanmorgen en vanmiddag naar de begrafenis van de Koningin van Engeland gekeken.

 

20 september

Vandaag naar Albir gefietst, en de rest van de dag van de zon genoten.

 

21 september

 

Vandaag naar Benidorm gefietst, we waren daar snel. We zijn nog even over El Raco gefietst, hier zouden we toch niet meer willen staan. Hierna zijn we naar de boulevard gereden en daar even gelopen, maar het is toch niet meer ons ding. We zijn weer terug gefietst naar Albir.

 

22 september

 

Vandaag weer lekker in de zon gezeten. De regen is nog niet gekomen.

 

23 september

Nog even naar Albir gefietst, daar op een Nederlands terras gezeten en wat gedronken, zondag is daar om 15.00 uur paella eten. We moesten ons daarvoor opgeven, dit hebben wij niet gedaan want de vooruitzichten zijn slecht. De eigenaresse zei als het weer het toelaat kom gewoon langs en dan zien we wel. We zien het wel.

 

24 september.

 

De laatste dag hier op Camper Park Costa Blanca, goede camperplaats, vriendelijke eigenaresse, sanitair schoon. Morgen op naar Calpe.

 

25 september

 

We zouden vandaag naar de markt El Cisne en naar de markt in Albir te gaan en daarna Paella eten bij een Hollands café. Er is vandaag veel regen voorspeld dus we besloten om niet te gaan. Helaas is het de hele dag droog geweest.

 

26 september

Vanmorgen alles ingeruimd en betaald. Op weg naar Calpe. We moesten omrijden want de weg was afgesloten. We kwamen aan in Calpe en zijn gelijk naar de camping gereden. Een plaats uitgezocht. Voor Gertie en Cor mochten we niet een plaats vasthouden. Dus het is afwachten waar ze komen te staan als ze hier aankomen. We zullen zien.

 

27 september

 

Vandaag de kooktent neergezet en daarna weinig gedaan.

 

28 september

 

Vandaag de tent opgezet, om 10.00 uur begonnen en na een paar uurtjes stond de tent en was alles ingericht, morgen nog het grondtapijt.

 

29 september

 

Het grondtapijt is gelegd en we zijn nu zover dat we niets meer hoeven op te bouwen. We kregen ook gisteren een mailtje van Gertie en Cor dat hun luifel niet geleverd kon worden door Just4camp. Jammer wat nu dachten ze. Ze hebben nu bij Obelink een nieuwe luifel besteld en hopen dat deze hier met 2-3 weken hier is zodat ze toch nog de tent er aan kunnen zetten.

 

30 september

 

Einde van de maand. Vanmorgen heeft Bert afvoerslang gekocht met Cor en deze ook gelijk er op gezet zodat we niet meer met een emmer hoeven te legen.

 

1 oktober

 

Vanmiddag lekker over de boulevard gelopen, lekkere temperatuur, het is nu 30 graden.

 

2 oktober

 

Vandaag lekker buiten gezeten het is nog steeds lekker warm

 

 

3 oktober

 

Vandaag eerst Odette gefeliciteerd met haar verjaardag. Daarna de was gewassen want het is maandag en we hadden genoeg was. Helaas is het vandaag bewolkt en benauwd. Nog even over de boulevard gelopen, wat gedronken en weer terug naar de camper. Gegeten en toen we afgewassen hadden kwamen Gertie en Cor ook nog even een kopje koffie doen.

 

4 oktober

 

Lekker over de boulevard gelopen en toen kwam er een ping op de telefoon of we wat wilden drinken. Wij zeiden we lopen op de boulevard en komen er aan. Hierna naar de camper gegaan.

 

5 oktober

 

Gisteren begon bewolkt maar in de loop van de dag werd het warm, benauwd warm. Niet lekker. Om 17.00 uur kwamen Gertie en Cor want we gingen eten bij een pizzeria waar zij vaak gaan eten als ze hier zijn. Het was gezellig en lekker.

 

6 oktober

 

Vandaag weer naar de boulevard om te lopen en wat te drinken.

 

7 oktober

 

Vandaag weer wat boodschappen gedaan. Gekeken voor een zonnedoek maar dat is hier niet te vinden. Gertie en Cor hier wat gedronken.

 

8 oktober

 

Vandaag weer lekker in de zon gezeten en wat gedronken bij Gertie en Cor.

 

9 tot 15 oktober

 

Ja wat doe je de hele dag, genieten van de zon, een wandeling maken over de boulevard, wat fietsen en verder eigenlijk niet veel, met animatieteam meegedaan met Karabijn schieten en kubben.

 

16 oktober tot 24 oktober

 

We lopen hier veel, zitten in de zon, hebben gisteren naar de rode huizen gelopen. Vandaag zaterdag 21 oktober beginnen de feesten van de Moren en Christen. Hier gaan we zeker kijken. Alleen het is pas om 21.00 uur. Mooie optocht.

 

24 oktober

 

Vandaag is de grote optocht van de Christen en Moren. Dit is een vier uur durend optocht wat heel erg mooi is, vele mooie kostuums uit de Christen en Morentijd. Dit is een feest ter herinnering aan een Christelijke overwinning op de Moren.

Want vanaf het jaar 711 tot 1492 is Spanje woongebied geweest van Moren. Eerst valt bijna heel Spanje onder Moors regime. Maar naarmate her Moors bewind zwakker wordt en het Christelijk verzet sterker, wordt het Moors territorium kleiner. Totdat in 1492 de laatste Moorse leiders zich uit Granada terugtrekken en Spanje weer geheel in handen is van de Christenen. Dit wordt ieder jaar gevierd met grootste feesten overal in Spanje.

 

 

 

25 oktober

 

Even met de buren wat gedronken

 

26 oktober

 

De buurman is jarig dus gefeliciteerd, de rest van de dag weinig gedaan wat boodschappen.

 

 

1 november tot 10 november

 

Diverse foto,s van linedance en geocaching.

 

 

 

11 november

 

Het is inmiddels 11 november geworden en hebben we in de afgelopen tijd veel genoten van de zon. Wim en Ieneke, vrienden uit Benidorm, zijn hier gezellig op visite geweest. Was gezellig. We zijn twee keer gaan geocachen. Was gezellig maar wordt nu toch wel een beetje ver weg. Autohuren is dit jaar wel erg duur geworden dus dat wordt niets. Vandaag regent het en onweer, we zullen zien wat de rest van de dag brengt.

 

12 november

 

Vandaag schijnt de zon weer en is het lekker weer.

 

13-14-15 november

 

Wat hebben we gedaan, boodschappen, in de zon gezeten en vandaag het windscherm op gezet. We wilden nog naar een andere plaats verhuizen maar hebben besloten dat we hier gewoon blijven staan voor de komende maanden. We hebben een mooie grote plaats en als we verhuizen naar de andere kant van de camping wordt de plaats kleiner. Dus vandaar dat we gewoon blijven staan.

 

Nog mooie geocaching bij de Infach en het rotspad naar Benisa. Een mooie muts gekocht voor Rozi onze kleine buurvroue.

 

16 november

 

We zijn nu 73 dagen op de camping, het bevalt nog steeds. De buren blijven nog een anderhalve week en dan gaan ze weer terug naar België, jammer want betere buren kunnen we niet hebben. Ook de overburen gaan rond die tijd weg en voor deze mensen geldt hetzelfde. We moeten nog maar afwachten wat we dan naast ons krijgen.

 

Van 17 november tot 25 november is er eigenlijk niets gebeurd, we hebben mee gedaan met Karabijn schiet en en kubben, samen met de Belgische buren.

 

Vandaag gaan Jean en Danielle weer terug naar België, we hebben het gezellig gehad en vinden het jammer dat ze weer terug gaan.

We hebben Bingo gespeeld en kregen een bon voor de spa in Diamant hotel daarna kregen we er nog een .Mooi gebruik van gemaakt.

 

 

 

26-30 november

Deze dagen ook weinig gedaan, gelopen, gekubt, en van de zon genoten.

 

 

1 december

 

Vandaag de eerste keer dat we gaan betalen, de afgelopen maanden hadden een aanbetaling gedaan en daar zijn de afgelopen maanden mee betaald. Op deze dag gaan ook de andere buren Tony en Denise weg. Ze zeiden dat ze tussen 7 en 8 uur weg zouden rijden. Wij de wekker gezet om 7.15. We keken naar buiten en de plaats was al leeg. Marcel kwam later in de ochtend even zeggen dat ze om 06.45 al waren weggereden waren, ze waren klaar en gingen niet wachten. Groot gelijk hebben ze. We hebben ze een goede reis gewenst via Messenger.

 

2 december

De komende 3 dagen hebben we een auto gehuurd om naar diverse campings te rijden om te kijken of dit wat voor ons is voor volgend jaar. We hadden een camping in los Alcazeras. Het had geregend en het terrein was een soort grind/gravel en de camping stond vol met plassen, niet echt een aanrader om hier te gaan staan. Zolang het droog is geen probleem maar nu, nee niet onze camping. Er is trouwens niets in de buurt. De Tweede camping was Camping in Pilar de Horadada, in januari een mailtje sturen en dan gaan ze kijken of ze nog plaats hebben. Hierna zijn we doorgereden naar Marjal (Aliana camping) Dit is ook een grote camping met huisjes en een gedeelte camping. Plaatsen waren groot en de camping is schoon, hier kan je wel met de fiets in de omgeving weg, en je kan er wandelen.  De winkels zijn verder weg als hier in Calpe maar het is te doen op de fiets. Ook hier in januari een mailtje sturen om te kijken of ze nog plaats hebben. We hebben ook nog een camping in Viajojosa camping Imperium, dit is ook een camping plaatsen op de lage gedeelte goed, verder naar boven lopen de plaatsen scheef en heb je zeker een paar blokken nodig om recht te staan. Hierna zijn we naar Finestrat gereden naar La Marina, hier hebben we wat gegeten. Was zeker lekker. Nog even bier gekocht en toen weer naar huis. Wij hebben redelijk weer gehad, toen we wegreden hebben we 1 buitje gehad en op de terugweg regen, de rest van de dag was het droog. Gertie en Cor zeiden het heeft hier de hele dag geregend. Dus wij hebben geluk gehad. Na deze camping weten we nog niet of we naar een van deze campings zijn. We zoeken verder.

 

3 december

 

Vandaag zijn we naar de jalon geweest, hier is altijd een grote vlooien en gewone markt.  Deze viel tegen en waren dan ook zo over de markt heen. Hierna hebben we eerst een kopje koffie met een broodje gegeten. Hierna zijn we in de auto gestapt en hebben we via Parcent, bolulla, Col de Rates en zo weer terug via Albir, de camperplaats Costa Blanca park en hier hebben we oude bekende ontmoet, even wat gedronken en snel weer terug want om 16.00 uur moet Nederland voetballen,

 

4 december

Vanmorgen weer de auto in op weg naar El Cisne, dit is de rommelmark bij Benidorm, gelijk ook weer wat campings bekeken om volgend jaar te overwinteren. Of de Campings zijn mooi maar die zijn weer duur en die goedkoper zijn daar willen we eigenlijk niet staan. Dus we weten nog niet wat we doen. De tijd zal het leren. Morgen moet de auto weer ingeleverd worden dus afgetankt een beetje schoongemaakt en de sleutels ingeleverd bij de receptie.

 

5 december

 

Auto is opgehaald, we hoefden niets te doen. Het betaalde voorschot voor de benzine is ook teruggeboekt, dus alles is in orde. We zijn naar het Placa Central gereden om daar te kijken naar een kachel voor in de voortent, een kleinere als die we hebben. We zijn geslaagd.

 

6 december

 

De tent en daarbuiten verder versierd voor de Kerst, we zijn er nu wel klaar mee. Weer een hoop bijgekocht. Voor de komende 4 weken zijn we wel klaar.

 

7 december

Vandaag de hele dag op de camping geweest. Om 19.00 uur zijn we naar de oude stad gelopen want daar was de kerstmarkt, het was er gezellig druk, alles was versierd en het zag er mooi uit.

 

8 december

Het weer is wat bewolkt en frisjes en het lijkt of het zo kan gaan regenen. We zullen zien wat de dag brengt.

 

9 december

Vanmorgen de oliebollen en appelflappen besteld hier bij Blamas, dit is een snackbar en die besteld de oliebollen e.d in albir. Oudjaarsochtend ophalen. Daarna nog wat boodschappen gedaan en  nog lekker van het zonnetje genoten.

 

10 december

 

Vandaag marktdag dus even naar de markt.

 

11 december

 

Vannacht begon het te regenen en het is niet opgehouden tot een uur of drie daarna werd het eindelijk droog. Nu is het 17.00 uur en het is nog steeds droog.

 

12 december/22 december

 

Het is alweer een tijd geleden dat we het verslag bijgewerkt hebben. Wat hebben we de afgelopen dagen/weken gedaan. Gelopen, gefietst van de zon genoten. Wat wil een mens nog meer. Op 20 december hebben we een doos gekregen met de ACSI gidsen (CCA) een doos is al bijna verkocht.

 

23 december

Er is een kerstmiddag georganiseerd door de camping. Om 12.30 uur zou het gaan beginnen, er was nog niemand. Wij gingen om 13.00 uur daarheen en toen zaten er wat mensen verspreid over het terras.

Estanban heette ons welkom en zocht mensen om een spelletje mee te doen. Dat ging heel moeilijk. We hebben meegedaan. Het was een simpel spel. Daarna viel het stil, Estaban probeerde het wel maar de mensen die er zaten waren allemaal met hun zelf bezig en niet met de middag die georganiseerd was. Jammer, wat een gezellige middag moest worden werd een treurige bedoening.

 

24 december

Om ongeveer 15.00  uur bij Gertie en Cor om de raclette met vlees. Het was een gezellige middag, hierna zijn we weer naar onze camper gegaan en een bakje koffie gedronken. Tv gekeken en naar bed.

 

 

25 december

Vandaag is het maandag, hier in Spanje hebben ze geen 2de kerstdag. Alles is open, de zon schijnt weer, de was gedaan.

 

26 december

Vandaag weinig gedaan, ik Anja denk dat ik wat verkeerd gegeten heb want de wc moet in de buurt zijn. Lekker van de zon genoten.

 

27 december

Rustig aangedaan.

 

28 december

 

De Kerst kermis

Vandaag de boodschappen gedaan voor het hele jaar, dus we klaar voor oud en nieuw.

 

29 december

Vandaag mijn broer jarig, eerst maar eens feliciteren. Ontbeten, geluncht en op de fiets gestapt op zoek naar een geocach. We moesten een berg op en aangekomen op de plaats gezocht en gezocht maar helaas niet kunnen vinden. Alles afgezocht. De volgende cache ook weer berg op en berg af en hier een pad op gegaan maar dat liep dood, dus weer terug. Deze dus overgeslagen, iets verderop was er een bordje met de aanduiding van Casa Nova, Bert zei we gaan nog wel een keer terug maar niet nu, het werd koud dus terug gefietst naar de camping.

 

30 december

Vandaag op de camping gebleven uitrusten na bergie op en bergie af. Lekker in het zonnetje gezetten.

 

31 december

Laatste dag van het jaar 2022 blijven vandaag ook rond de camping hangen. Anja oliebollen gehaald die we besteld hadden. Gelijk geproefd maar niet zo lekker. Vanavond om een uur of half 12 naar Cor en Gertie om het jaar uit te luiden.

 

 

Een gelukkig nieuwjaar 2023

 

1 Januari

 

We zijn afgelopen oudejaarsavond om 23.30 uur naar de andere kant gelopen om te toasten op het nieuwe jaar met Gertie en Cor. Het was rustig. Om 00.00 uur naar buiten en daar kwamen ook de buren van hun naar buiten, allen een goed nieuwjaar gewenst. Hierna zijn we weer teruggegaan naar de camper. Om 02.00 uur zijn we naar bed gegaan.

 

 

 

Vandaag onze eigen buren een goed nieuwjaar gewenst, de rest van de dag de kerstversiering opruimen. Hebben we dat maar alvast gehad, en nu is het aftellen naar 1 april want dan gaan we hier weg.

 

5 januari

 

Vandaag was er een activiteit Dog Contest, dit houdt in dat je met je hond een paar dingetjes laat zien wat ie geleerd heeft. Wij kwamen om 11.30 uur bij het zwembad aan en er was geen hond te bekennen, niemand, en dat terwijl er toch genoeg honden op de camping zijn. Esteban is toen de camping overgelopen en gevraagd of de mensen mee wilden doen. Er kwamen 6 baasjes met honden. Het was een leuk gezicht. Leuke activiteit. Om 14.00 uur warm gegeten want vanavond was er de drie koningen optocht. Het was een leuke optocht, het was wel frisjes. Hierna nog eten bij de Chinees met Gertie en Cor want ja er moest toch nog gegeten worden. Het was gezellig. Nu weer lekker in de warme camper.

 

 

 

6 januari

 

Weinig gedaan.

 

7 januari

 

Vandaag jarig, de boodschappen waren binnen, niet dat we veel hoefde te halen want alleen Gertie en Cor komen vanmiddag. Er opent hier een Nederlandse bar en daar gingen we even heen. We hebben daar wat gedronken en daarna zijn we gaan eten. Het was weer lekker en dan weer terug naar de camper.

 

 

 

8 januari

 

Vandaag is het bewolkt en fris weer. Bert heeft naar de voetbal gekeken, want die is weer begonnen, water bijgevuld en is nu de ramen van de camper aan het schoonmaken, ja en dat op zondag.

 

10 januari

 

Vandaag gewacht op de levering van de nieuwe ACSI CCA boeken, die zouden vandaag aankomen, we hadden de afgelopen dagen al een paar mensen hier aan de tent gehad voor de boeken. We hadden gezegd dat ze van deze week zouden komen en dat we ze wel zouden berichten als ze er zijn. Vanmiddag kwam er een stel die twee boeken wilde hebben maar we hadden ze nog niet. Ze moesten nog in Calpe zijn dus als ze nog binnen zouden komen dan zouden wij hun even bellen. Ze waren nog niet van de camping af of het pakketje stond bij de receptie, dus deze mensen gauw gebeld en kwamen dan ook gelijk terug. Nu afwachten of we deze twee dozen ook verkopen.

Om 16.20 uur zouden we gaan fietsen met de camping. Om 16.00 uur was het verzamelen voor Camping Boreaol en dan zouden ze naar onze camping komen, bij Boreal waren geen mensen die mee wilde doen dus Estaban kwam alleen aangefietst. Hier waren 7 mensen die mee wilden doen. We hebben eerst gefietst naar de Bano de Raina. Dit is een cultureel erfgoed en vroeger was hier gedeelte waar de Koningin haar badkamers had. Nu is het alleen een stel stenen. Wel leuk om het verhaal erachter te horen. Hierna gingen we naar De Penon. We kregen hier een verhaal te horen dat de Penon zoals het er nu uit ziet niet oorspronkelijk is. Ze wilde hier een hotel bouwen dus hebben met dynamiet een gedeelte eraf gehaald zodat de Penon aan een kant vlak is. Toen ze aanvangen met de bouw heeft de provincie er een stokje voor gestoken en er een cultureel erfgoed van gemaakt. De stenen die er van af kwamen hebben ze aan de kant gelegd en ertussen een wandelpad gemaakt. Zodoende kan je nu langs de Penon lopen.

 

 

11 januari

 

De ACSI-boeken zijn binnen, en er zijn er al weer 5 verkocht. Ben benieuwd of we deze doos ook nog leeg kunnen verkopen voordat we weggaan. Ook komen er mensen vragen of wij ook andere gidsen hebben, maar dat doen we niet anders kunnen we wel een aparte aanhanger meenemen voor de boeken.

 

12 januari

 

Vandaag hebben we boodschappen gedaan en in de middag nog even lekker over de boulevard gelopen.

 

13 januari

 

Vandaag hebben we niets gedaan, dan alleen bij de tent in de zon gezeten.

 

Weekend 14 en 15 januari

 

Boodschappen, marktdag, gebbq, het was lekker weer. Volgende week krijgen we wind dus het wordt wat minder weer. We zullen zien wat het wordt.

 

16 en 17 januari

 

We hebben nu twee dagen wind voorspellingen, het valt mee. We zitten binnen, maarja het is niet anders.

 

18 januari en 19 januari

 

Er is veel wind, even boodschappen gedaan en nog even in de zon gezeten.

 

20 januari

 

Vandaag weer een boek van de ACSI verkocht, deze wordt om 11.00 uur opgehaald. Precies op tijd kwamen de mensen. Nu nog 3 nederlandse en 3 duitse boeken dan zijn we ook door deze 20 boeken heen. We hebben nu bijna 40 CCA boeken verkocht.

 

23 januari

 

De afgelopen dagen is het een stuk kouder geworden, meer wind. Als de zon schijnt en je zit uit de wind dan wordt het toch nog zo’n 15 graden. Heerlijk.

 

 

 

24 januari

 

Het was iets frisjes vandaag, nog wat gedronken bij Gertie en Cor.

 

25 januari

 

Vanmorgen om 09.30 uur wordt de auto afgeleverd voor de komende drie dagen. Om 11.00 uur zijn we weggereden naar Oliva, hier zijn een aantal campings die wij wilden bekijken voor volgend jaar. Helaas waren deze campings niets voor ons.

 

26 januari

 

Vandaag richting Benidorm gereden om daar te kijken naar de nieuwe camperplaatsen, via het kruis waar je over heel Benidorm kijkt, doorgereden naar Albir. Hier hebben wij boodschappen gedaan en nog langs geweest bij John en Anjo. Anjo was ernstig ziek geweest en wilden kijken hoe het met haar gaat. Hierna doorgereden naar Albir waar we lekkere spare ribs zouden gaan eten. Helaas was het restaurant gesloten, maar even verder op was er een restaurant waar ze ook lekkere spare ribs serveerde. Het was lekker en voor herhaling vatbaar.

 

 

27 januari

 

Vandaag uitgeslapen, Bert loop te snotteren dus dat is niet echt fijn. Daarna eerst even de waterpomp aansluiting weer aangedraaid want het is voor de zoveelste keer dat er water uit lekt en dat is niet de bedoeling. Vanmiddag even naar Moraira geweest en een paar caches gezocht. Gevonden en weer terug naar Calpe. Daar aangekomen auto aan de weg gezet en sleutels afgegeven bij de receptie. Wij waren terug op de plek en gelijk kwam er een Italiaan die wilde over onze plaats heenlopen, Bert zei nee nee omlopen. De Italiaan deed net of hij ons niet verstond, even erna kwam ook zijn collega die langs onze plaats liep en daar ook hetzelfde tegen gezegd maar helaas ook deze deed net of hij ons niet verstond, maar hij wist donders goed waar Bert het over had. De buurman zei er niets van. Jammer, we staan hier nu 5 maanden en dit hebben we nog niet meegemaakt. Zou het aan de Italianen liggen, zou het aan mountainbikers liggen. Het zijn ook vloggers zou het daar aan liggen. We weten het niet maar we denken dat ze zondag of maandag weer weg zijn want er is hier een bike tour en die is van dit weekend. We wachten af.

 

28 januari

 

Vanmorgen om 08.30 uur wakker geworden van motor geluid wat bleek de italianen achter ons gaan verplaatsen. Ze durven niet te blijven staan, ze staan nu op het gedeelte waar geen campers mogen staan. Vanmorgen naar de markt en vanmiddag wat drinken bij Gertie en Cor. Het werd koud om 16.00 uur en toen zijn we naar de camper gegaan.

 

29 januari

 

Vandaag was het slecht weer, regen, bewolkt. De hele dag binnen gezeten.

 

30 januari

 

De zon schijnt weer, vandaag gewassen en alles is weer droog, vanmiddag om 16.00 uur kregen we van de buurman pannenkoeken, lekker.

 

31 januari

 

Zoals alle andere dagen genoten van de zon.

 

1 februari tot 4 februari

 

Het was mooi weer en dus weer lekker in de zon gezeten.

 

5 februari

 

Vandaag heeft Bert naar de voetbal gekeken en ik heb geocaching gedaan met de fiets. 10 km, berg op berg af een aantal caches gevonden en een aantal niet. Volgende week maar weer opnieuw kijken.

 

6 februari

 

Vandaag de hele dag geregend.

 

7 februari tot 14 februari

 

De afgelopen week is het minder weer geworden, het heeft twee dagen geregend en de rest is het bewolkt en fris/koud. Het wordt beter, er komt meer zon we wachten af.

 

15 februari

 

Niet veel gedaan in de middag wat gedronken bij Gertie en Cor.

 

16 februari

 

Vandaag gewassen, we hadden zoveel dat we het maar in de wasmachine van de camping gedaan hebben. Het was goed weer, de zon scheen dus alles is droog. Vandaag ook weer een auto gehuurd voor volgende week maandag, dinsdag en woensdag. Wat we gaan doen dat zien we wel.

 

17 februari

 

Vanmorgen kregen we te horen, eerst via via, dat de camping gaat sluiten op 15 maart 2023. Veel commotie op de camping, hoe kunnen ze dit nu maken, de mensen die er nu staan, staan er tot eind maart, maar de camping is verkocht en dus moeten we allemaal 15 maart hier weg. Het vreemde is dat aan de overkant alles mag blijven staan. Dit hoort ook bij Sol de Calp Austral. Wie weet sluit die kant op 31 maart of 1 april. Wat nu, iets anders zoeken. We hebben de camperplaats in Alfaz gemaild en gebeld en die hadden voor de maand maart nog een plaats. Deze gereserveerd dus wachten niet tot 15 maart en gaan hier 28 februari hier weg. Gertie en Cor blijven hier staan. We zien het wel wat het gaat worden. Iedereen hier is eigenlijk verrast, dit wisten toch een paar maanden geleden toch ook al, hadden ze toen gecommuniceerd dan was het veel minder onverwacht. Nu we hebben de boerka er al af gehaald en van het weekend doen we niets en dan maandag, dinsdag en woensdag hebben we een auto, en daarna zullen we denk ik de tent schoonmaken en inpakken.

 

18 februari

 

Vandaag naar de markt geweest en in de middag ben ik nog even een geocache gaan zoeken, en natuurlijk gevonden.  We hebben vandaag ook besloten om hier tot 15 maart te blijven staan, want als we eenmaal ingepakt zijn willen we ook gaan rijden, dat is tenminste altijd geweest en als je dan nog ergens 4 weken moet overbruggen dat gaat hem niet worden.

 

19 februari

 

Vandaag begon bewolkt maar al snel kwam de zon tevoorschijn, lekker van het zonnetje genoten. Morgen hebben we weer een auto voor drie dagen en dan gaan we kijken bij Camping Imperium in Villajojosa. We zijn hier al eerder geweest maar willen toch nog even een keer kijken.

 

20 februari

 

Vanmorgen om 09.30 werd de auto aan de camping gebracht, het is een Fiat Panda geworden. We zijn gelijk weggereden naar Villayojosa naar Camping Emperium. We waren hier al in december geweest en hadden toen gezegd laten we maar bij Campingpark Costablanca gaan staan. We hebben dan ook daar gereserveerd, maar nu hebben we ook gereserveerd bij deze Camping. Ziet er goed uit, de normale plaats daar kunnen wij de tent aanhanger en camper kwijt en dan houden we nog plek over om te zitten. Besloten om hier dan ook een reservering te doen. We moesten wat aanbetalen. We hebben nu twee plaatsen vast staan dus we hebben in ieder geval een plaats. Of we hier heen gaan dat zal de tijd uitwijzen. We kunnen niet in de toekomst kijken.

 

21 februari

 

Vandaag was het toen wij opstonden bewolkt, het begon zelfs even te regenen, we dachten wat nu gaan we nu nog de bergen in. We keken naar boven richting de Bernia en daar was het bewolkt, toen dachten we misschien in Castell de Guadelest wat. Eerst even op de webcam gekeken en daar scheen de zon. Wij zeiden laten we toch maar weggaan want hier zit je dan ook alleen maar binnen. We zijn weggereden en we hebben de hele dag zon gehad, het was zelfs warm. Gelukkig zijn we niet bij de camper gebleven. In Guadelest gelijk een 3-tal caches gezocht en gevonden. Alles konden we loggen. We hebben ook gelijk gekeken of de bloesem er nog is. We hebben wel wat gezien maar niet veel. We zijn via Polop, via de waterkraantjes, teruggereden. Het was weer een leuke en mooie autoroute die we gereden hebben. Morgen zien we wel weer verder. De laatste dag weer van de auto huur.   We hebben trouwens ook sneeuw gezien op de bergen.

 

22 februari

 

Vandaag de laatste dag weer van de autohuur. Wat gaan we doen. We zijn Calpe-Bennissa-Moraira-Cabo de Negret en dan naar Cabo de Nao/vuurtoren en dan weer terug naar Calpe/ Het was weer een mooi ritje en weer mooie dingen gezien. Het was ook goed weer. Het begon vanmorgen met mist en dat is opgetrokken en het zonnetje kwam weer tevoorschijn. Nog even wat boodschappen gedaan en de auto weer aan de weg gezet en de sleutels ingeleverd bij de receptie.

 

 

23 februari

 

Vandaag niet veel gedaan.

 

24 februari

Het was slecht en koud weer, niets aan

 

25 februari

 

Vandaag wat boodschappen gedaan en gewacht totdat we een mailtje kregen we zijn bij het hotel. Rudi en Monika zijn gearriveerd. Morgen komen ze op de camping voorbij.

 

26 februari

 

Monika en Rudi kwamen bij ons langs op de camping gezellig bijgepraat en om 15.00 uur gingen ze nog even over de boulevard lopen. We zouden elkaar weer treffen om 17.00 uur bij de fonteinen aan het eind van de boulevard. We gaan eten bij de Pizzeria. Helaas viel dit wat tegen met wat we gewend waren van deze pizzeria. Het was heel gezellig. Bert vond het Bier niet echt lekker en ik denk dat Rudi dit ook niet echt lekker vond. De biertjes bleven lang vol. Voor mij, ik vond het wel lekker.

 

27 februari

 

Vandaag is het de koudste dag sinds 26 september. Lekker binnen gebleven. De werkzaamheden naast de camping zijn begonnen,veel stuifzand en diesel uitlaat lucht niet zo gezond.

 

 

28 februari

 

Vandaag om 10.30 uur stonden Rudi en Monika bij ons voor aan de camping met de auto. We gaan naar Embal-see de Guadelest en naar Castell de Guadelest. Het was vandaag veel beter weer. Aangekomen bij het Embal-see was hoog en heel mooi groen water. Daarna doorgereden naar Castell de Guadelest. Het was er weer druk maar heel leuk. Hierna zijn we doorgereden naar Polop naar de fonteintjes en hierna door naar de Nederlandse supermarkt in Alfaz/albir. Het was een gezellige dag.

 

 

1 maart

 

Betaaldag aan de camping. Vandaag ook naar de kapper geweest, en Bert, Monika, Rudi en Cor zijn naar Hotel Sutopia geweest, 29 hoog. Mooi uitzicht, maar mij niet gezien.

 

 

2 maart

Vandaag de kooktent opgeruimd.

 

3 maart

 

Om 10.30 uur afgesproken bij Wim en Ineke op camping Raco Benidorm ook Monika en Rudi waren dar bij aanwezig leuke ochtend. Daarna naar het kruis op de berg bij Benidorm helaas was de weg afgesloten dus dat ging niet door. Op naar het winkelcentrum La Marina en weer terug naar Calpe.

 

 

 

4 maart

 

Rustige dag beetje opgeruimd en in de zon gezeten, Rudi kwam ons om 18.45 uur ophalen om bij hun in het hotel te gaan dineren, prima en lekker gegeten.

 

 

5 maart

 

Rustige dag met zeewind en zon.