Rondreis Frankrijk, Portugal en Spanje 2016 – 2017

 

 

 

 

 

 

1 december

 

Vandaag naar de Lidl want er was een in seal-apparaat in de aanbieding en ik was de onze van thuis vergeten mee te nemen. Normaal gesproken als er thuis iets in de aanbieding moet je om 09.00 uur voor de deur staan anders is er niets meer, nu stonden er nog voldoende. Gelijk nog andere boodschappen gedaan en weer terug. De hele dag een beetje rond de camper gezeten want het kon vandaag weer ieder moment gaan regenen.

 

2 december

 

De eerste twee dagen van december zijn somber begonnen. Bewolkt en een graad of 18.

 

3 december

 

Tussen de buien door toch nog even boodschappen gaan doen want je moet in beweging blijven, de 10000 stappen moeten gemaakt worden.

 

4 december

 

Vannacht is het droog geweest maar overdag is het weer niets. Regen regen en nog eens regen. Hopen dat het volgende week beter wordt.

 

 

5 december

 

Was geen mooi weer, niet veel buiten gezeten

 

6 december

 

Nadat we een maand geleden hadden afgesproken dat wij als de Nederlanders op nr. 15 weg gaan dat wij daar dan mogen gaan staan. Degene die bij de receptie was vond dit goed, maar nu een maand later heeft een ander het voor het zeggen en is het ineens nee, die plekken moeten gereserveerd blijven voor grote campers. Je betaald hetzelfde en je mag er niet eens gaan staan. Discriminatie. Nu is de vrouw bij de receptie nou niet echt de vriendelijkste. Afgesproken met haar dat wij woensdag als wij zouden komen betalen dat zei dan uitsluitsel zou geven of het wel of niet kon. Helaas ze heeft geen boe of bah gezegd.

Zelf besloten om op onze plek te blijven staan.

 

7 december

Lekker buiten gezeten

 

8 december

Wasdag het was mooi weer. Na de was eerst gegeten en daarna zijn we onze route weer gaan lopen en hebben we weer de 10.000 stappen gehaald.

 

9 december

 

Boodschappen gedaan en naar de kerstmarkt geweest. Het was een kerstmarkt met alleen maar handgemaakte artikelen. Er ging ook een koor zingen maar dat was niet zo goed.

 

10 december

 

Nog even naar de kerstmarkt geweest.

 

11 december

 

Vandaag was het weer lekker weer, buiten koffie gedronken en toen weer onze ronde gemaakt.

Even nog wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de camper.

 

12 december

 

Schoonmaak dag in de camper.

 

13 december

 

Boodschappen gedaan en Bert heeft de fietsen schoongemaakt.

 

14/15 december

 

Boodschappen gedaan en nog van de zon genoten.

 

16 december

 

Vannacht heeft het geregend, veel regen en het is een stuk kouder als de voorgaande dagen. De hele dag binnen gezeten.

 

17 december

 

Vandaag was het weer lekker weer,  buiten gezeten, wat boodschappen gedaan. Van vrienden gehoord en gezien die in Benidorm staan dat het daar noodweer is met heel veel water in de straten. Even op de webcam gekeken en de container gleden door de straat door echt heel veel water. Hebben wij gelukkig geen last van.

 

18 december

Even wat boodschappen gedaan en toen weer terug naar de camper.

 

19 december

 

Vandaag zou de dongel bezorgd worden. We wachten af. We gingen ook nog even brood halen bij de lidl en daar stond een busje met allerlei pakjes. Bert zei vraag of ons pakje er bij zit. Zo gezegd zo gedaan. De man zei ja hoor ik heb een pakje op uw naam. Wij hebben onze id kaart laten zien en zodoende kregen we het pakje mee. De Dongel uitgeprobeerd en hij werkt. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen.

 

20 december

 

Vandaag weer ons dagelijks loopje gedaan naar de Continente.

 

 

21 december

 

Boodschappen vandaag gedaan voor de Kerst want om nu alles op de laatste dag te komen doen is ook niets en ontzettend druk. Ook gehoord dat onze vrienden Jan en Ria maandag richting Portugal gaan rijden. We houden contact en we zien wel of we elkaar tegen komen of afspreken om elkaar ergens te ontmoeten.

 

22 december

 

Vanmorgen lekker weer koffie gedronken buiten zoals elke dag eigenlijk en daarna zijn we naar Camping Albufeira gereden, om iets te doen wat we nooit doen. Douchen. De Douches hier op de camperplaats zijn negen van de tien keer koud of  lauw. Dat is niet echt lekker douchen, wanneer je ook gaat, of je nu in de ochtend, middag of avond gaat altijd koud of lauw. Dit waren we zat en hebben de stoute schoenen aangetrokken en hebben gevraagd of we over de camping mochten en dat mocht. Lekker gedoucht en toen weer terug naar de camperplaats. Vinden we eigenlijk niet gepast maar we hebben het toch gedaan.

 

23/24 december

 

De laatste boodschappen gehaald.

 

25 december 1ste kerstdag

 

Lekker in de zon gezeten en tegen drieen heeft Bert buiten de gebakken aardappels, sperzieboontjes en rollade gebakken. Lekker gegeten.

 

26 december 2de kerstdag

 

We gaan de plaat vandaag gebruiken. De zon schijnt volop dus het wordt buiten eten. De Kerst is dan weer voorbij op naar Oud en Nieuw.  Hier op de camperplaats is  niets gedaan voor kerst. Het is een beetje ongezellig hier. De buren die we iedere krijgen, zeggen ook heel weinig een goedemorgen kan er nog niet eens vanaf. Engelse waarmee we nog wel contact hadden zijn vanmorgen weggegaan en nu staan er een Zweeds stel op en zegt ook nog niet een goedendag. Gezellig is het hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

27 december

 

Vandaag weer wasdag anders wordt het teveel en moeten we het in de wasmachine van de camperplaats doen kosten € 4,50 en nu kost het alleen wat tijd, stroom van de camperplaats. Vanmiddag boodschappen doen.

 

28 december

 

Het was weer goed weer dus we zijn weer een blokje om geweest en daarna weer lekker in de zon gezeten

 

29 december

 

Vandaag eerst mijn broer gefeliciteerd met zijn verjaardag en daarna Laika gewassen want dat was wel weer nodig, daarna nog even een rondje gedaan.

 

30 december

Nog even de laatste boodschappen doen  en onze 10.000 stappen gedaan en nog lekker in de zon gezeten.

 

31 december

 

De laatste dag van het jaar. We zijn met z’n tweeën, niet zo als wel eens in voorgaande jaren dat we met een heleboel mensen bij elkaar zitten. Het is zeer druk met Campers er staan er 22 voor de camperplaats op de parkeerplaats. Velen mensen komen voor het vuurwerk en het muziekprogramma wat  aan het strand georganiseerd wordt. Wij denken dat het heel erg druk wordt. Wij blijven lekker in de camper en we zien wel wat er gaat gebeuren om 00.00(01.00).

 

 

Wij staan nu bijna 2 maanden op deze Camperplaats, het was al die tijd best mooi weer en de plaats was redelijk goedkoop. Maar gezellig was het niet.

 

Op naar 2017.

 

 

Oktober 2016
November 2016
December 2016
Januari 2017
Februari 2017
Maart 2017