Rondreis Frankrijk, Portugal en Spanje 2016 – 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 1 februari

 

Vandaag de fietsen gepakt om naar Malaga te fietsen. Dit is goed te doen, er is een fietspad wat eigenlijk tot aan het centrum loopt. Malaga is een mooie stad jammer dat er veel in de steigers staat en erg duur is.

 

 

 

Donderdag 2 februari

 

Vanmorgen wakker geworden, het was niet zo mooi weer, we keken op de meter van de accu en die stond op 10 amp dat is een beetje weinig en er is geen zon dus er wordt niets bijgeladen. Wat nu een camping in de buurt zoeken. We staan nu op camping Villa Nizza in Benjafar.

 

Vrijdag 3 februari

 

Vanmorgen uitgeslapen en ontbeten, daarna hebben we de fiets gepakt want we moesten wat boodschappen halen. De Mercadona was 6 km verderop langs een weg waar de auto hard langs reden. Eerst nog wat over de boulevard gereden. In Spanje hebben we gemerkt dat zei meer voor fietser gaan doen. Wij hebben nu in diverse steden fietspaden gezien en dat is toch een stuk ontspannener fietsen. Hierna hebben we een broodje en een kopje koffie gedronken en toen de boodschappen en weer terug naar de camping. De camping is klein en je kunt er geen kant op omdat hij langs de N340 ligt en dat is een drukke weg. Je hond kan je alleen langs de drukke weg uitlaten, levensgevaarlijk. Het is dat we de accu’s bij moeten laden en dat we moeten wassen anders waren we hier niet heen gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 februari

 

Wasdag vandaag anders wordt het teveel. Bert ging ook nog douchen dus een teken dat we morgen weer verder gaan. Ik ben ook nog maar even gaan douchen want je weet maar nooit wanneer de volgende keer is.

 

Zondag 5 februari

 

Vanmorgen betaalt en verder op weg. We kwamen weinig plekken waar campers stonden. Aan zee is het toch moeilijk. We staan nu in Motril Paseo del Pajaro. Dit is bij de veerboot naar Marokko. Morgen weer verder want er is hier niets te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 6 februari

 

Na een onrustige nacht met windsnelheden van 120 km per uur is het vanmorgen weer rustig geworden. We zijn na het ontbijt weggereden naar Almiramar waar kennissen staan vanuit Benidorm. Na 80 km gereden te hebben, ja dat is een heel eind, zijn we daar aangekomen en ze hadden al een plek bezet gehouden. Dus de camper daar neergezet. De koffie stond klaar dus dat eerst opgedronken, daarna wat gegeten en toen de schotel weer opgezet. We hebben een klein probleempje daarmee. Vanmorgen hadden we nog tv en nu niets meer wat Bert ook doet aan de schotel. De buurman Cor kwam er ook nog bij en de schotel/tv kwam Ned. 1 weer tevoorschijn. We hebben de schotel laten staan en vanavond om 20.00 uur hebben we de tv weer aangezet. Hij heeft het heel even gedaan en toen stond de tv weer vast. Geen gtst vanavond. Nu hebben we geen tv behalve bvn, dan daar maar naar kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 7 februari

 

Vanmorgen om 09.00 uur stond de bakker op de camperplaats, dus verse broodjes gehaald want we hadden gisteren geen tijd gehad om nog even naar de supermarkt te gaan. Daarna zijn we verhuisd naar de overkant  want daar is de hele dag zon. Vanmiddag boodschappen gedaan en nog even van de zon genoten.

 

 

Woensdag 8 februari

 

Vanmorgen uitgeslapen en ontbeten, het was niet zo mooi weer dus eerst een tijd binnen gezeten maar daarna werd het toch weer mooi de zon ging schijnen en we konden weer lekker buiten zitten. Vanavond hier in een restaurant gegeten 2 personen 16,00 euro dus dat viel mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 9 februari

 

Vanmiddag op de fiets gestapt om naar het kasteel verderop te gaan kijken. We gingen met Cor en Gertie en die wilde eerst nog bij een andere supermarkt kijken die nog verder weg was. Het kasteel was best interessant om het te zien. Nog even koffie gedronken onderweg en na 30 km waren we terug op de camperplaats.

 

Vrijdag 10 februari

 

Gisteren de was gedaan bij een bedrijf op de hoek, gelukkig was het mooi weer want nadat het in de droger geweest was, was het nog vochtig dus we konden het gelukkig buiten verder laten drogen. Daarna hebben we de binnenkant van de camper weer onder handen genomen. De rest van de dag weer genoten van de zon.

 

Zaterdag 11 februari

 

Vandaag weinig gedaan, vannacht heeft het geregend en de ochtend begon al even zo. Tegen de middag werd het iets beter weer. Nog even buiten gezeten.

 

Zondag 12 februari

 

Vandaag onze stappen weer gemaakt, we zijn langs de haven gelopen door het stadje en nog even wat gedronken bij een restaurantje en toen weer terug naar de camper. De rest van de avond is het rustig gebleven tot vannacht twee uur toen lagen we te schudden in ons bed. Harde wind en regen. Het duurde niet lang maar de wind bleef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 13 februari

 

Vanmorgen opgestaan het waaide nog flink, de hele dag door.

 

Dinsdag 14 februari

 

Vanmorgen om 09.00 uur de wekker gezet want we gaan vandaag weer verder. We hebben een week in Almiramar gestaan en vinden het wel genoeg en we moeten verder. We hebben betaald alles geleegd en gevuld de buren ingelicht dat we gaan vertrekken. De buren gingen gelijk hun stoelen en diverse spullen aan onze kant zetten. Hebben de buren ook weer een goede plek. We zijn op weg gegaan en staan nu in Gabo de Gata op een plek aan zee met nog 15 campers. Hier hebben we vaker gestaan dus we kennen de plaats. Morgen gaan we naar een camping want Bert heeft weer een vergadering van de AMF dus moeten we een goede verbinding hebben. We hebben een camping hier in de buurt gevonden dus gaan morgen kijken of er nog plaats is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 15 februari

 

Vandaag gereden naar de camping Los esculles. Een grote camping met redelijke plaatsen. Als je het sanitair blok in komt ziet het er keurig netjes uit, ga je de douches bekijken tja verouderd. Ze zijn wel bezig geweest met nieuwe leidingen trekken dus misschien wordt de rest ook nog gedaan. We hebben wel een lekkere douche gehad dus ondanks dat het er niet zo netjes uitzag waren de douche goed.

 

 

Donderdag 16 februari

 

Vanmorgen weggereden op weg naar onze vrienden Gerrit en Hennie die staan op een camping El Cantal in Mojacar. De kosten voor deze camping zijn veel te hoog voor wat ze bieden. Sanitair veroudert. De dame aan de receptie sprak alleen maar Frans en was niet echt vriendelijk, er waren nog genoeg plekken vrij maar ze zei dat de camping vol was. Er kwamen weer Fransen binnen en die kregen gelijk een mooie plaats. We vroegen het nog een keer en we zeiden dat het voor een nacht was en toen mochten we ook naar binnen maar nogmaals kosten 25,00 euro. Veel te duur. Morgen gaan we in ieder geval verder. Vanavond een gezellige avond gehad bij Gerrit en Hennie, bijgepraat en nu weer naar de eigen camper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 17 februari

 

Vanmorgen afscheid genomen van Gerrit en Hennie en zijn we weer verder getrokken. We hebben onderweg nog even koffie gedronken en toen hebben we de camper geleegd. We hadden op een camping verkeerd water getankt dus we moesten dit kwijt. Het water was geen drinkwater dus daar wilden we geen risico mee nemen. We kwamen Area de Camperservicio Anibal tegen bij Mojacar. Hier hebben we 2,00 euro betaald voor alles legen en vullen, wc legen toen zei iemand van het benzine station wil je niet blijven staan op de camperplaats. Wij zeiden laten ons dat maar doen want anders rijden we veel te veel door. Hier de nacht gestaan. Goede camperplaats alles aanwezig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 18 februari

 

Besloten om vanmorgen weer te vertrekken op weg naar Cartagena. We zijn bij de camperplaats bij het Shell station, wij vonden dit niets dus we zijn doorgereden. We vonden een parkeerterrein waar 3 campers stonden. Wij zijn daarop gereden en 2,00 euro aan de man betaald die daar wat bij stond te verdienen van de gemeente. We zijn Cartagena in gelopen. We zijn weer terug gegaan naar de camper en zijn weer verder gereden. We zijn nu uitgekomen in Cabo de Palos, bij de vuurtoren. Dit is een onofficiële camperplaats. Je staat hier mooi.

 

 

 

Zondag 19 februari

 

Vandaag zouden we van Cabo de Palos naar Torrevieja gaan om te kijken of we daar ergens kunnen staan. Wij hebben het niet gevonden maar er zal best iets zijn. Wat nu. We rijden de N 332 af en zien het wel. We dachten we gaan even kijken in La Marina kijken hoe het daar is. We hadden gehoord dat je daar niet meer kon staan. Wij daar aangekomen bleek dat er borden staan dat je er niet met een camper boven de 3500 kg mag inrijden. Wij zijn onder de 3500 kg dus wij zijn er wel ingereden. De parkeerplaats is leeg daar mag je niet meer staan maar we keken door de bomen naar de zee en daar stonden er wel 50 op een apart terrein. Wij hierheen gereden en hier hebben we de camper ook neergezet. Het is geen officiële plaats maar ze hebben een opening gemaakt in een wal, dus je mag er nu inrijden. De politie rijdt 3 a 4 keer per dag langs en zegt niets. Er staan mensen hier naast ons die staan er nu 5 dagen dus we hopen maar dat we hier niet weggestuurd worden vannacht.

 

 

 

We hebben een goede wandeling gemaakt met Laika en Laika had het erg naar haar zin.

Ze rende voor ons uit en dat gebeurt eigenlijk nooit. Nu ligt ze uit te rusten van de zware loop.

 

 

Maandag 20 februari

 

Vanmorgen vertrokken uit La Marina op 30 km verder uit te komen. We staan nu op Camping Marjal in Creveillente. We hebben gepland om hier tot eind van de week te blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 21 februari

 

Wat over de camping gelopen en lekker in de zon gezeten in de middag.

 

Woensdag  22 februari

 

Vanmorgen eerst de was gewassen en alles is weer schoon, voor de rest van de dag bekeken wanneer we hier weg gaan en waarheen. Diverse campings een mail gestuurd maar bijna nergens was plek. We hebben nu een plek in Albir/Altea op de camperplaats.

 

 

 

Donderdag 23 februari

 

Vandaag boodschappen gedaan en wat rond gefietst.

 

 

Vrijdag 24 februari

 

De camper aan de binnenkant schoongemaakt, de ruiten schoon gemaakt want met dat Zuid-Afrikaanse zand is de hele wagen geel van het zand. Als je bovenop de camper kijkt heb je geen wit dak meer maar geel maar dat wordt ook wel weer schoon.

 

Zaterdag 25 februari

 

Vandaag zijn we eerst naar de markt geweest hier in Catral, een kleine markt.  Vandaag is het ook Carnaval. Om 12.30 zou er muziek komen en de kinderen van de camping zouden er achter aan lopen. Het was een kleine, leuke optocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 26 februari

 

Besloten om vandaag weg te gaan, we weten hier niet wat we moeten doen. We zien wel waar we uitkomen. We staan op dit moment aan zee bij Alicante mooie plaats. Morgen gaan we verder.

 

 

 

 

 

Maandag 27 februari

 

Vanmorgen zijn we vertrokken via de N332 op weg naar Albir/Altea. We hebben rustig aan gedaan en kwamen om 16.00 uur aan bij de camperplaats. We hadden een reservatie gedaan voor de 28 februari maar misschien was de plek al vrij helaas nog niet. Wat nu. We zijn naar Calpe gereden en daar hebben we achter de camping gestaan. Hier stonden al een camper of 6. Camper neergezet en toen zijn we een lekkere Pizza gaan eten. Hierna weer terug gegaan naar camper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 28 februari

 

De laatste dag van februari. We zijn vanmorgen opgestaan we hadden een rustige nacht en hebben goed geslapen. We zijn eerst nog even langs de boulevard van Calpe gelopen, koffie gedronken en toen zijn we weer op weg gegaan naar Albir/Altea. Hier konden we gelijk de camperplaats  op en we staan nu op een mooie plaats. Het is mooi weer dus het is weer genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2016
November 2016
December 2016
Januari 2017
Februari 2017
Maart 2017