Rondreis Frankrijk, Portugal en Spanje 2016 – 2017

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 1 maart

 

Vandaag zijn we weer op de fiets gestapt om naar Camping El Raco te fietsen en om af te spreken waar en wanneer we uit eten zouden gaan met Wil en Julia. We zijn ook gelijk langs Duitse kennissen gelopen want die hadden naar ons gevraagd. We waren pas om 18.00 uur thuis maar we gaan vrijdagavond eten bij een restaurant aan de N332.

 

Donderdag 2 maart

 

We hebben vandaag boodschappen gedaan bij de Nederlandse supermarkt hier in Albir en nog langs de Aldi geweest. Lekker weer Nederlandse vleeswaren en lekkere bolletjes.

 

Vrijdag 3 maart

 

Vandaag wasdag, twee wassen gedraaid en opgehangen, het ging niet echt snel het drogen in de zon maar bijna alles is droog en nu hangt er nog iets in de douche. Vanavond uit eten bij een Japanner aan de N332. Het was weer heerlijk, lekkere tapas, gezellig voor herhaling vatbaar maar niet meer dit jaar. Onderweg begon het al te regenen en toen we net op de camping waren en de fietsen onder het dekje gezet te hebben begon het hard te regenen en te waaien. Gelukkig waren we net op tijd binnen. We hoorden wel de fietsen vallen maar die hebben we maar laten liggen.

 

 

 

Zaterdag 4 maart

 

Vanmorgen mijn moeder gebeld want die is jarig. Ze wordt 83 dus al een hele leeftijd. We gaan naar de Engelse markt en dan zien we wel weer wat er vandaag gaat gebeuren.

 

Zondag 5 maart

 

Vanmorgen naar de markt geweest in Albir, zoals voorgaande jaren waren er niet echt nieuwe artikelen. Daarna een kopje koffie gedronken en weer terug naar de camper om de rest van de middag naar het schaatsen te kijken.

 

Maandag 6 maart

 

Vandaag komt de kapster Diana en gaan we de laatste boodschappen doen voordat we weer verder rijden.

 

 

 

Dinsdag 7 maart

 

Vanmorgen betaald en weggereden uit Altea, het is een goede camperplaats alles tiptop in orde. We zijn gereden naar Calpe. Jannie en Herman gebeld en even koffie en een drankje gedronken en daarna zijn we weer naar de camper teruggegaan. Gegeten en daarna tv gekeken. We hebben een onrustige nacht gehad. Laika had diarree en had in de camper gepoept. Ik kon in de nacht niets vinden maar rook wel iets. Bleek ’s morgen dat ze voor de stoel gepoept had.

Opgeruimd en Laika uitgelaten en het was weer water wat er uit kwam. Vandaag het eten verdelen en we zien wel vannacht.  Morgen gaan we naar La Volta in Peniscola en blijven daar tot dinsdag. Vanaf dinsdag hebben we 4 dagen om in België te komen. We moeten post ophalen die in Spanje naar de camping toegestuurd was.

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 8 maart

 

We zijn eerst naar de rommelmarkt in Calpe geweest en daarna hadden we het eigenlijk wel gezien en hebben we de motoren gestart en zijn we naar Playa de Tavernes gereden. Hier aankomen hebben we eerst gekeken of Gertie en Cor er nog stonden deze stonden er nog en er was nog een plaatsje voor een nacht en die hebben we dan maar in beslag genomen.

 

 

 

Donderdag 9 maart

 

Vanmorgen vertrokken uit Playa de Tavernes op weg naar Peniscola La Volta. We kregen onderweg een telefoontje van Gertie dat La Volta vol staat en misschien hebben ze morgen een plek, ze zeiden we zoeken nog wel even verder. Even verderop is er ook een Stop en Go, Camping. Vizmar hier was nog plek zat en zijn dan alvast op de camping gaan staan, toen wij daar aankwamen stond de koffie al klaar en hebben we de camper geïnstalleerd. Het is even afwachten hoe het met Laika gaat, want die is weer aan de diarree maar de planning is om hier tot dinsdag te blijven staan en dan in vier dagen naar Balen België te rijden.

 

 

 

Vrijdag 10  maart

 

Vanmorgen na weer een redelijk onrustige nacht met laika, om 03.30 uur liep ik buiten met laika en het ging redelijk. De hele dag is het mooi weer geweest, even boodschappen gedaan wat gedronken en de paella pan van de buren uitgeprobeerd.

 

 

Zaterdag 11 maart

 

Vanmorgen boodschappen gedaan bij de Lidl en de Mercadona hierna weer terug naar de camping want vanmiddag BBQ. Alles moet klaar gemaakt worden en om 15.00 uur zouden we gaan beginnen. Het was weer een lekkere BBQ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 12 maart

 

Vandaag eerst de was in de emmers gezet en toen zijn we naar Peniscola gefietst wat gedronken bij de Pensionadas en toen weer terug na diverse winkeltjes bekeken te hebben. Nog even wat gedronken en nu weer terug in de camper.

 

 

 

Maandag 13 maart

 

Vannacht heeft het de hele nacht geregend. Ik had nog was in emmers staan die heb ik uitgespoeld en door de centrifuge gedaan. Hopen dat het toch nog een beetje droogt vandaag.  Alles is droog en ligt weer in de kast. We hebben nog even de laatste boodschappen gedaan voor morgen onderweg. We zijn ook nog naar de markt geweest, jammer dat de helft van de kramen niet aanwezig was maar er was dan ook slecht weer voorspeld. Morgenochtend betalen en de laatste spullen in de aanhanger en dan op weg naar Frankrijk.

 

Dinsdag 14 maart

 

Vanmorgen om 08.00 uur opgestaan, ontbeten en alles ingehaald. Afscheid genomen en op weg naar Narbonne. Na diverse stops is het nu 17.00 uur en zitten we op de camperplaats in Narbonne. Het was onderweg mooi weer, de zon scheen.

 

 

Woensdag 15 maart

 

Vanmorgen weer om 08.00 uur de wekker gezet om weer op tijd op weg te gaan. We zijn vertrokken uit Narbonne op weg naar St. Pourcain sur Sioule. Hier aangekomen na diverse stops te hebben gedaan heeft Bert als eerste weer de schotel geprobeerd. Helaas voor de zoveelste keer weer geen beeld zowel niet op asta1 als op astra3. Hier hebben we al de hele overwintering last van. Het is het derde jaar dat we de schotel hebben en voor het derde jaar hebben we hier problemen mee. We hebben of geen beeld of heel slecht beeld. De schotel staat bij de minste wind al te schudden. Dit is toch niet normaal. Als we weer terug zijn gaan we gelijk bellen naar de dealer waar we hem gekocht hebben. We hebben hier genoeg voor betaald dus we mogen ook verwachten dat het goed is.

 

Donderdag 16 maart

 

Vanmorgen de wekker niet gezet maar om 09.00 uur waren we wakker, we keken naar buiten en zagen niets, het mistte. Bert zei we gaan maar weg maar een half uurtje later klaarde het op en hebben we besloten om toch te blijven vandaag. Het werd heel mooi weer en hebben de hele middag buiten kunnen zitten. We zijn in de ochtend het dorpje in geweest. Het is een heel oud dorpje.

 

Vrijdag 17 maart

 

Vanmorgen om 07.00 uur de wekker gezet want Bert moest vandaag 600 km rijden. Het was mooi weer dus lekker, niet druk op de weg. We staan nu achter de brandweer in Arlon, gratis  incl. stroom en water.

 

 

 

Zaterdag 18 maart

 

Vanmorgen weer vertrokken vanuit Arlon naar Balen in België, Jan en Ria hadden post van ons meegenomen wat gestuurd was naar de camping in Spanje. CVZ was vergeten om het adres te verwijderen. Hun fout. Bij Jan en Ria aangekomen de camper op de oprit gezet en zijn naar binnen gegaan. Ria had begin van de week een nieuwe heup gehad en loopt met krukken al weer aardig. Niet te veel doen dan heelt het, het snelst. Na een gezellige avond weer naar de camper gegaan.

 

Zondag 19 maart

 

Vanmorgen ontbeten bij Jan en Ria en daarna op weg naar Rijswijk, We kwamen daar om 15.00 uur aan en mijn moeder stond raar te kijken dat wij nu al terug waren. Koffie gedronken even bijgepraat en tv gekeken en nu zitten we weer in de camper. Mijn broer kwam ook nog even langs dus dat is altijd gezellig.

 

 

 

Maandag 20 maart

 

Vanmorgen weggereden uit Rijswijk, mijn moeder gedag gezegd en op weg naar Apeldoorn. We moeten langs een zaak in Apeldoorn die Satelliet Schotels in kan stellen. Alles is weer goed, we hebben weer tv. Hierna zijn we naar Hoenderloo gereden naar onze vrienden waar we met de camper altijd staan.

Vertrek km. 217787 aankomst km. 217937 gereden 150 km.

 

Dinsdag 21 maart

 

Vandaag even een ritje gemaakt naar Obelink. Bij Obelink kom je nooit vandaan zonder iets te kopen ook al heb je niets nodig zo ook deze keer. Een koffieapparaat, handschoenen voor de BBQ, houten lepels enz. enz. Daarna zijn we weer naar Hoenderloo gereden. We wilden onderweg koffie drinken en gingen dus de snelweg af. De camper stil gezet. Er zat nog water in de tank en die wilde we eruit hebben dus Bert zegt, ik zet iets de camper naar voren want dan staan we bij een putje. Hij deed de sleutel in het contact en toen niets. De camper wilde niet starten. Wat nu. ADAC gebeld en die zou de ANWB  bellen zo zegt zo gedaan. Na de koffie en een half uurtje wachten zei Bert komt die nu nog. Ik zei probeer het nog een keer en toen startte de camper. Bert weer naar de ANWB praatpaal en die zei rijd u maar verder we houden het in de gaten. Nog geen kwartier later toen we weer onderweg waren werden we gebeld door de ANWB waar of wij stonden want de wegenwacht kon ons niet vinden. Gezegd dat de camper ineens weer startte en dat we het gemeld hadden bij de ANWB. Ze wenste ons goede reis. Bij Jolanda en Herman aangekomen gebeurde hetzelfde. Als we thuis zijn dan toch maar even nalaten kijken. Vandaag zijn we uit eten geweest met Jolanda en Herman bij een wok restaurant in Wenum Wiesel. Was heel uitgebreid en zeer lekker voor herhaling vatbaar.

 

 

Woensdag 22 maart

 

Vandaag heeft Bert vergadering bij Piet van de AMF dus daar moeten we vanmiddag heen, lekker in de camper gezeten.

 

Donderdag 23 maart

 

Vandaag naar Udenhout, de verjaardag vieren van Bert want die is 70 jaar geworden. Daar aangekomen hadden Ammeraal en co het huis versierd. Ze hadden leuke cadeau’s gekocht en heerlijke chocola. En ook weer lekker gegeten bij de Japanner. Bedankt nogmaals.

 

 

 

Vrijdag 24 maart

 

Naar Huis. Veilig thuis gekomen na plm. 6 maanden onderweg te zijn geweest

 

aankomst 218549 km.

 

 

Conclusie:

 

 

Rondreis: Frankrijk Portugal Spanje is zeer goed bevallen onderweg veel gezien.

 

Dieselkosten €1130,83 gemiddelde prijs per liter €1.09

 

Gereden: 1 op 8.84

 

Totaal gereden 8.824 kilometers

 

Overnachtingskosten: €1.058 gemiddeld €6.05 per dag.

 

 

Oktober 2016
November 2016
December 2016
Januari 2017
Februari 2017
Maart 2017