Winterberg

 

 

 

 

21 februari

 

Vanmorgen weggereden uit lathen, eerst lang Obelink om te kijken of ze daar nog een gewatteerde broek hebben en dan door naar Essen. Bijna bij Essen zagen we de borden umweltzone maar er stond niet bij met welke plaketten je wel Essen in mocht en met welke niet. Dus wij namen de afslag Essen, want dat zegt tomtom, en onderaan de weg stond er een bord dat je er alleen in mag met een groene plaketten. Ja, wat nu, gewoon doorrijden en we zien het wel. Bij de camperplaats aangekomen hebben we de camper neergezet en een beetje rondgelopen. De volgende dag zijn we naar de beurs geweest, het was een leuke beurs, kleinschalige als in Utrecht maar niet minder leuk.

 

De volgende dag zijn we weggereden en hopen dat we op de vier kilometer die we moesten rijden om naar de grote weg te komen niet aangehouden zouden worden i.v.m. de verkeerde plaketten. Het is ons weer geluk. In de buurt van Winterberg kwamen wij erachter dat we de verkeerde camperplaats gereserveerd hebben. In plaats van de camperplaats bij Park Hochsauerland hebben we de camperplaats geboekt bij Neuastenberg. Deze camperplaats ligt ver van het dorp en hier moeten we met de bus naar Winterberg. Jammer, gezegd dat we niet tot 1 maart blijven maar maandag weer weg gaan. Tja, daar kon de mevrouw aan de receptie niets aan doen want de reservering stond al in boeken en kon niet veranderd worden ze kon alleen de toeristenbelasting in mindering brengen. We gaan hier toch maandag weg. Helaas worden dit dan dure dagen en we hebben dan nog niets. Waar we maandag heen gaan is nog niet bekend op dit moment. Vandaag zaterdag  eerst even naar  Olympische spelen kijken en daarna gaan we even een ommetje maken.

 

Zondag 25 februari, gekeken hoe laat de  bus ging 12.15 uur ging de bus. Wij op tijd naar de bushalte die even buiten de camperplaats was. Helaas was dit niet de goede halte en zijn we naar boven gelopen, steile weg op en daar kijken hoe laat hij ging. Hij ging pas om 13.45 uur dit betekende dat wij nu nog 1,5 uur moesten wachten voordat de bus kwam, hebben we maar niet gedaan, even een stukje verder gelopen wat gegeten en daarna weer terug naar de camperplaats. Morgen herkansing. De temperatuur is  min 7 graden maar is te doen als je maar uit de wind loopt is het goed.  Maandag 26 februari vanmorgen om 11.43 uur rijdt de bus naar Winterberg. Op tijd kwam het busje en we zijn richting Winterberg gereden. We hebben er zo’n drie kwartier over gedaan. We zijn via het Jeugdherberg, de Kahleraster en zo binnendoor naar Winterberg. De stad rondgelopen wat gegeten en om 15.03 uur ging de bus terug naar Neuastenberg. De terugreis duurde 7 minuten.   Leuke dag geweest.

 

Dinsdagmorgen weer om 11.43 uur de bus genomen en nu uitgestapt bij De Brabander een Hollands Hotel/appartementen, skischool, we zijn via de skischool naar boven gelopen en aan de andere kant weer naar beneden. Nog even het dorp in uiteraard weer wat gegeten en daarna weer terug met de bus. Het was weer een leuke dag. In de avond lekker tv gekeken en toen naar bed. Om 04.00 uur ging de kachel raar doen, aanslag, afslag tot wel zo’n 10 keer toen en toen ging alles op rood. Gasfles is nog wel niet leeg maar kan niet meer de kachel aan laten slaan. Bert heeft zich aangekleed en heeft een losse gasfles die we thuis gekocht hadden aangesloten. Het heeft een klein half uurtje geduurd maar toen werd het weer een beetje warm.

 

Woensdag 28 februari de laatste dag van Winterberg. Nog even naar de piste gelopen en koffie met appelkuche gedronken/gegeten. Het was een koude maar leuke week in de sneeuw.

 

Via camperplaats in Bruggen Duitsland zijn we naar Udenhout gereden en van daaruit naar de camperplaats in Maassluis.

Zondags naar Rijswijk waar Toos 84 jaar werd om 16.00 uur zijn we naar huis gereden en waren om 20.00 uur thuis.